Ετικέτες

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Η Τρόικα κρίνει αναγκαίο το κλείσιμο της ΕΡΤ για να πάρουμε τη δόση





troika660_12_20
Το ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ και η σωρεία αντιδράσεων από εργαζομένους, συνδικάτα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης βρέθηκε στο επίκεντρο και της σημερινής συνάντησης του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με την Τρόικα.
Μάλιστα, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών τόνιζε, μετά το πέρας της σύσκεψης, ότι οι εκπρόσωποι ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ κρίνουν ως αναγκαία μεταρρυθμιστική κίνηση τη διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ, η οποία αναμένεται να «λύσει τα χέρια» της κυβέρνησης και των εταίρων στο επόμενο στάδιο των διαπραγματεύσεων.
Από το υπουργείο Οικονομικών διαρρέεται πως το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα διευκολύνει και την κυβέρνηση στους χειρισμούς της όσον αφορά στο Δημόσιο και την αναδιάρθρωσή του.

ΗΠΑ: Εξοπλισμός των σύρων ανταρτών με απόφαση Ομπάμα


Αφορμή η κατά τις ΗΠΑ χρήση χημικών όπλων από πλευράς του καθεστώτος Άσαντ
undefined
REUTERS/ MAHMOUD HASSANO
Μαχητής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, με ακρωτηριασμένο χέρι, σημαδεύει το όπλο του προς δυνάμεις πιστές στο καθεστώς Ασαντ, κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μενάχ, στο Χαλέπι.
Έτοιμες να παράσχουν απευθείας στρατιωτική ενίσχυση με τη μορφή όπλων στους σύρους αντάρτες είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Η απόφαση, την οποία έλαβε προσωπικά ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, είχε ως γνώμονα την αποδεδειγμένη, κατά τις ΗΠΑ, χρήση χημικών όπλων από την πλευρά του συριακού καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ κατά των ανταρτών, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής Προεδρίας, Μπεν Ρόουντες.
Η μορφή της στρατιωτικής ενίσχυσης δεν εξηγήθηκε λεπτομερώς από πλευράς του κ. Ρόουντες, ωστόσο «θα είναι διαφορετική σε είδος και σε κλίμακα σε σχέση με εκείνη την οποία παρείχαμε έως σήμερα».
Η συριακή κυβέρνηση χαρακτήρισε τη δήλωση των ΗΠΑ «γεμάτη ψέματα». Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας, τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες έλαβαν τη σχετική απόφαση χαρακτηρίζονται «κατασκευασμένα».
Το καθεστώς Άσαντ κατηγορεί την Ουάσιγκτον για υποκρισία και επισημαίνει ότι οι ΗΠΑ από τη μία μεν εντάσσουν ριζοσπαστικές ισλαμιστικές ομάδες όπως το Μέτωπο Αλ Νούσρα στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων κι από την άλλη «ετοιμάζονται να τους παράσχουν όπλα».
Η Δαμασκός ομιλεί ακόμη για «φθηνούς τακτικισμούς» των ΗΠΑ προκειμένου να δικαιολογήσουν την απόφασή τους.
Την διανομή των όπλων, καθώς και την εκπαίδευση των ανταρτών στη χρήση τους αναμένεται να αναλάβει η CIA.
Ο Σαλίμ Ιντρίς, εκ των βασικών στρατιωτικών στελεχών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, χαρακτήρισε την απόφαση των ΗΠΑ ένα «πολύ σημαντικό βήμα».
Σε δηλώσεις της, η σύμβουλος για ζητήματα εθνικής ασφάλειας του Μπαράκ Ομπάμα, Σούζαν Ράις, δεν απέκλεισε την επιβολή μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων σε μέρος του συριακού εναέριου χώρου, ωστόσο σημείωσε ότι μια τέτοια κίνηση παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες και μειονεκτήματα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δήλωσε το απόγευμα της Παρασκευής ότι η λιβανική οργάνωση θα συνεχίσει να μάχεται δίπλα στο στρατό του Μπασάρ Αλ Άσαντ κατά των ανταρτών «οπουδήποτε χρειαστεί».
Την Παρασκευή, η Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Αίγυπτο, από την οποία προέρχεται και ο πρόεδρος της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι, κάλεσε τους σουνίτες μουσουλμάνους σε ιερό πόλεμο κατά του καθεστώτος Άσαντ, το οποίο χαρακτήρισε «αιρετικό».
Σύμφωνα με εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών, η οποία δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη, τουλάχιστον 93.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το Μάρτιο του 2011 μέχρι σήμερα στην εσωτερική σύγκρουση στη Συρία, εκ των οποίων 1.700 είναι παιδιά κάτω των 10 ετών.
πηγή

Υπαρκτός ο κίνδυνος ελονοσίας λόγω κουνουπιών στην Ελλάδα


Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΝΟ

Υπαρκτός  είναι ο κίνδυνος εμφάνισης ασθενειών λόγω των κουνουπιών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ήδη τα πρώτα κουνούπια που έχουν μολυνθεί με τον ιό του Δυτικού Νείλου έκαναν την εμφάνισή τους στην Αττική. Οι ειδικοί μάλιστα υπογραμμίζουν ότι «δεν πρόκειται για τη μοναδική ασθένεια των κουνουπιών που απειλεί τη χώρα καθώς αναμένεται να εμφανιστούν και φέτος νέα κρούσματα ελονοσίας».

Πώς θα διώξετε τα κουνούπια με φυσικό τρόπο-Αντικουνουπικά… φυτά





Πώς θα διώξετε τα κουνούπια με φυσικό τρόπο 

Μιχάλης Πολίτης

Ο κήπος είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι του σπιτιού μας χωρίς αμφιβολία. Μας χαρίζει στιγμές και ώρες δημιουργίας και χαλάρωσης ταυτόχρονα.
Σίγουρα την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι απολαυστικό να κάθεσαι στον κήπο και να απολαμβάνεις χρώματα και αρώματα, μόνος ή με την παρέα σου.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ Μέρκελ: ”Ξεσπιτωθείτε για να βρείτε δουλειά”



Άλλη μία προκλητική δήλωση από την frau Μέρκελ, που όπως φαίνεται ζητά φθηνά εργατικά χέρια και προτρέπει τους άνεργους νέους να μεταναστεύσουν για να ”σωθούν” από την ανεργία. 
Μιλώντας στο BBC, η Μέρκελ επεσήμανε πως όταν η ανεργία «χτύπησε» την Ανατολική Γερμανία «πολλοί νέοι βρήκαν δουλειά μόνο χάρη στην απόφασή τους να φύγουν για το νότο». Και όπως υποστήριξε η Καγκελάριος, αυτό πρέπει να πράξουν και οι 3,6 εκ. που υπολογίζεται πως είναι οι άνεργοι νέοι στην Ευρωζώνη. Πρόσθεσε ακόμη πως όσοι δεν έχουν δουλειά θα έπρεπε να δείξουν μεγαλύτερη «κινητικότητα».
«Είναι άδικο το γεγονός ότι οι νέοι άνθρωποι είναι εκείνοι που πληρώνουν το τίμημα για κάτι που δεν έπραξαν οι ίδιοι. Αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Πρέπει να παράγουμε προϊόντα και να προσφέρουμε υπηρεσίες στην Ευρώπη», πρόσθεσε η Μέρκελ η οποία επεσήμανε πως το ζήτημα δεν είναι η λιτότητα, αλλά είναι η επιστροφή σε ρυθμούς ανάπτυξης.
Παράλληλα η Καγκελάριος επεσήμανε πως η πολιτική για την Ελλάδα και την Ισπανία δεν ήταν προσωπική της ιδέα, αλλά κάτι που συμφωνήθηκε από την Τρόικα του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οταν ρωτήθηκε για τις αντι-γερμανικές διαδηλώσεις απάντησε πως «διαδηλώσεις δεν έχουμε μόνο στο εξωτερικό, αλλά και στη Γερμανία. Ως κυβέρνηση και ως πολιτικοί πρέπει να το αποδεχθούμε αυτό. Θέλω αυτές οι χώρες να ανακάμψουν γρήγορα». 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr