Ετικέτες

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Η Τρόικα κρίνει αναγκαίο το κλείσιμο της ΕΡΤ για να πάρουμε τη δόση





troika660_12_20
Το ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ και η σωρεία αντιδράσεων από εργαζομένους, συνδικάτα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης βρέθηκε στο επίκεντρο και της σημερινής συνάντησης του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με την Τρόικα.
Μάλιστα, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών τόνιζε, μετά το πέρας της σύσκεψης, ότι οι εκπρόσωποι ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ κρίνουν ως αναγκαία μεταρρυθμιστική κίνηση τη διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ, η οποία αναμένεται να «λύσει τα χέρια» της κυβέρνησης και των εταίρων στο επόμενο στάδιο των διαπραγματεύσεων.
Από το υπουργείο Οικονομικών διαρρέεται πως το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα διευκολύνει και την κυβέρνηση στους χειρισμούς της όσον αφορά στο Δημόσιο και την αναδιάρθρωσή του.

Αλλωστε, από το πρωί του Σαββάτου, κυκλοφορεί έντονα η πληροφορία πως αναβάλλεται η καταβολή της δόσης ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, που ήταν προγραμματισμένη για την Δευτέρα, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ μπορεί τελικά να ανοίξει το δρόμο για να μην υπάρξει παράταση στην εκταμίευση της δόσης.
Επισήμως τονίζεται ότι η αναβολή εκταμίευσης δεν σχετίζεται με την ΕΡΤ, αλλά με την έγκριση που πρέπει να δώσει το Γερμανικό Κοινοβούλιο το οποίο συνεδριάζει στις 19 του μήνα. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των δανειστών εκτιμούν ότι το κλείσιμο ενός τόσο μεγάλου οργανισμού αναμένεται να στείλει ένα μήνυμα στο εξωτερικό ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.
Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα Berliner Morgenpost, σε σημερινό της κείμενο που έχει τίτλο «Το κλείσιμο της ΕΡΤ θα φέρει πολλά δισεκατομμύρια στην Ελλάδα», τονίζει ότι η διακοπή λειτουργίας του οργανισμού μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα αναφορικά με τη δόση.
Υπό το πρίσμα αυτό, ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με την Τρόικα και την Κυριακή για να οριστικοποιηθούν τα ζητήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο, όπως ο ΦΠΑ στην εστίαση, οι φόροι σε ακίνητα – αγροτεμάχια και, φυσικά, οι εξελίξεις στην ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου