Ετικέτες

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

«Εδώ είμαστε ήδη όλοι νεκροί…»



 
 
 
 
 
 
1 Vote

TASS_Stalingrad_468(1)Πηγή φωτο: ITAR-TASS
Μαρτυρίες για τη μάχη του Στάλινγκραντ, μέσα από τα μάτια αυτών που συμμετείχαν στο κορυφαίο ιστορικό γεγονός,
που άλλαξε τον ρου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
«Μετά το φαγητό, στις 23 Αυγούστου, άρχισε ο μαζικός βομβαρδισμός της πόλης. Μέσα σε δύο ημέρες η πόλη είχε καταστραφεί. Πρώτα καταστράφηκε το κέντρο της πόλης, όπου έμενα. Πήγαμε στο καταφύγιο, τη δεύτερη μέρα το σπίτι μας δεν υπήρχε πλέον». (Από τις αναμνήσεις του κατοίκου του Στάλινγκραντ, Μπορίς Κριζανόβσκι).

Με ποιά πλευρά είστε;




Η κομητεία Harlan στο Kentucky των ΗΠΑ ήταν, στις αρχές και μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα, μια περιοχή που είχε να επιδείξει πολλά ανθρακωρυχεία, ακραία συντηρητικούς κυβερνήτες και το καθόλου κολακευτικό ψευδώνυμο “ματωμένη κομητεία”. Η ραγδαία αύξηση των ορυχείων και των επιχειρήσεων παραγωγής άνθρακα οδήγησε εκεί χιλιάδες αμερικανούς που μετακινούνταν προς αναζήτηση εργασίας ήδη από το 1890. Η εσωτερική μετανάστευση προς την κομητεία Harlanκορυφώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’20 και στις αρχές του ’30, όπου το κράχ και η οικονομική κρίση δημιούργησαν μεγάλες μετακινήσεις ανέργων σε περιοχές όπου μπορούσε ακόμα να βρεθεί κάποια στοιχειώδης εργασία. Και μιας και η “γη της επαγγελίας”, η California, βρίσκονταν πολύ μακριά για τους βιομηχανικούς εργάτες των ανατολικών ακτών, πολλοί απο αυτούς βρέθηκαν εκεί. Και σύντομα το μετάνιωσαν.

ΦΑΙΔΡΟΙ «ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΛΟΓΟΙ»…


 
 
 
 
 
 
2 Votes


Του ΔΙΟΝΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΑΤΟΥ *
Σκεφθείτε έναν σημαντικό αθλητικό σύλλογο, που «βουλιάζει» εξ αιτίας των επιλογών κάποιου ανεκδιήγητου μεγαλοπαράγοντα. Η ομάδα υποβιβάζεται, καταχρεώνεται, κινδυνεύει να διαλυθεί. Ο «τιμονιέρης» αποκαθηλώνεται, ο σύλλογος αναστυλώνεται, ανακάμπτει και σταθεροποιείται -επί χρόνια- σε υψηλά επίπεδα. Αργότερα αρχίζει να «αγχομαχά». Χάνει έδαφος, χωρίς όμως να έχει – έως τώρα – γκρεμοτσακιστεί, όπως επί των ημερών του μεγαλοπαράγοντα. Τι κάνει εκείνος; Πλημμυρισμένος από βλακώδη, κομπλεξική χαιρεκακία, διατυμπανίζει ότι η ομάδα βασανίζεται επειδή απέρριψε το δικό του, «σοφό» μοντέλο διαχείρισης. Ναι, εκείνο που την είχε οδηγήσει στον πάτο!

Το ομόπλευρον τρέξιμο των αρχαίων Ελλήνων


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 2, 2014
Το ομόπλευρον τρέξιμο των αρχαίων Ελλήνων
Ἄν παρατηρῆ κανεῖς προσεκτικὰ τοὺς ἀρχαιοελληνικοὺς ἀμφορεῖς διαφόρων περιόδων, που παριστάνουν ἀθλητὲς που τρέχουν, θὰ διαπιστώση μία ἄγνωστη, σὲ πολλούς, λεπτομέρεια. Ἡ λεπτομέρεια αὐτὴ ἀφορᾶ στὴν τεχνικὴ τοῦ τρεξίματος τῶν ἀρχαίων.

Αθάνατο Αιγαίο - Δημήτρης Σκοπελίτης: Ο μεγάλος καπετάνιος των Μικρών Κυκλάδων

Οι νησιώτες θυμούνται και μιλούν για τον «θρύλο» της άγονης κυκλαδίτικης γραμμής, που πέθανε στα 88 του
undefined
Πέτρος Στεφανής 
«Δέκα χρονών ήμουν και τα χέρια μου είχαν ρόζους από το κουπί. Κοιμόμασταν μες στη θάλασσα από παιδιά, την πίναμε για νερό. Λαχτάραγα να μεγαλώσω, να κάνω ένα σκάφος δικό μου, να πιάσω το τιμόνι εγώ, να ταξιδέψω. Να πω "αυτό, να, είναι δικό μου!", να κάνω κουμάντο εγώ. Και τα κατάφερα!». Τα λόγια αυτά είχε πει ο Δημήτρης Σκοπελίτης σε ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε για τη ζωή του. Ο θρυλικός καπετάν Μήτσος των Μικρών Κυκλάδων «σάλπαρε» για πάντα την προηγούμενη Παρασκευή, στα 88 του χρόνια, από την Αμοργό - τα αγαπημένα του Κατάπολα.
Αφήνει ωστόσο πίσω του την πάνδημη, διαχρονική αναγνώριση των νησιωτών για όλα όσα τους πρόσφερε στον μισό και πλέον αιώνα που θαλασσοδάρθηκε για να βρίσκεται μέρα - νύχτα στο πλευρό τους, με τα συνολικά δέκα ξύλινα καΐκια και σιδερένια καραβάκια του που άλλαξε διαδοχικά. Τα «Νίκη», «Πανορμίτης», «Νικόλαος», «Χοζοβιώτισσα 1», «Χοζοβιώτισσα 2», «Βαρσαμίτης», «Μαριάννα», «Σκοπελίτης 1», «Σκοπελίτης 2» αλλά και το «Express Scopelitis», που εξακολουθεί να αλωνίζει στην άγονη κυκλαδίτικη γραμμή με συνεχιστή τον γιο του καπετάν Γιάννη.

Οι Ισπανοί διαφημίζουν καλύτερα τον Ελληνικό πολιτισμό (Δείτε το εκπληκτικό Βίντεο)


Οι Ισπανοί διαφημίζουν καλύτερα τον Ελληνικό πολιτισμό (Δείτε το εκπληκτικό Βίντεο)

undefined
Το γύρο της Ισπανίας κάνει ένα εκπληκτικό βίντεο που φτιάχτηκε με σκοπό να αναδείξει την προσφορά του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στην ανθρωπότητα.

Εικόνες από τα ελληνικά νησιά, την ύπαιθρο, το ηλιοβασίλεμα, τα αρχαία Μάρμαρα που βρίσκονται διάσπαρτα στην ελληνική επικράτεια συνθέτουν αυτό το εξαιρετικό βίντεο που αποτελεί μια όμορφη ολιγόλεπτη διαφήμιση της χώρας μας.

Το κείμενο που συνοδεύει το βίντεο και το οποίο έχει κανείς τη δυνατότητα να διαβάσει και στα ελληνικά επιλέγοντας την αντίστοιχη ένδειξη, κάτω δεξιά στο βίντεο, εκφωνήθηκε από τον ελληνιστή Πέντρο Ολάγια στην Ημερίδα Κλασσικού Πολιτισμού του Σαγούντο της Ισπανίας, με αφορμή την πρόταση κατάργησης του μαθήματος των ελληνικών στην ισπανική εκπαίδευση.

Bόμβα από το ΣτΕ: Αντισυνταγματική και παράνομη η ανέγερση και κατασκευή του Mall!



H Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 376/2014 απόφασή της έκρινε ότι η ανέγερση και κατασκευή του εμπορικού κέντρου «The Mall» στο Μαρούσι Αττικής είναι αντισυνταγματική και παράνομη.
Όμως όπως έλεγαν δικαστές τα προβλήματα αυτά μπορούν να ξεπεραστούν με νεότερες αποφάσεις της Πολιτείας, προκειμένου να αποφευχθεί η κατεδάφισή του.

Απόρρητο έγγραφο του ΔΝΤ επιβεβαιώνει ότι ο Παπανδρέου είπε όχι σε κούρεμα του χρέους!


undefined
Tο Νομισματικό Ταμείο δεσμεύτηκε το 2010 να προσφέρει διάσωση στην Αθήνα, αλλά όπως αναφέρει το έγγραφο «η αναδιάρθρωση χρέους αποκλείστηκε από τις ίδιες τις ελληνικές αρχές»
Απόρρητο έγγραφο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που επιβεβαιώνει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αρνήθηκε «κούρεμα» του ελληνικού χρέους αποκαλύπτει με δημοσίευμα της η Wall Street Journal.

ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Παρέμβαση του στρατού και κόντρα Ρωσίας – ΗΠΑ


\

Με μία ευθεία παρέμβαση που πολώνει ακόμη περισσότερο το πολιτικό κλίμα, ο στρατός μπήκε στη μάχη εξουσίας που διαδραματίζεται στην Ουκρανία.
undefined
Ο «στρατός» των αντικυβερνητικών διαδηλωτών με κράνη και αντιασφυξιογόνες μάσκες παραμένει στους δρόμους του Κιέβου
ΜΑΡΙΑ ΑΔΑΜΙΔΟΥ
Η ηγεσία του στρατού, με ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του υπουργείου Αμυνας, προειδοποίησε τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς ότι η χώρα οδεύει προς τον διχασμό, ενώ προβάλλει ως ορατό κίνδυνο ακόμη και μία απειλή προς την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ Α’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ (1914-2014) – Οι αποικιοκράτες και το ανθρώπινο σφαγείο στη Γηραιά Ηπειρο


Η ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Αεροσκάφη, τεθωρακισμένα, νέου τύπου πλοία και υποβρύχια, ακόμη και χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στα πεδία μάχης του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, που άφησε πίσω του εκατομμύρια νεκρούς και ανέτρεψε τις γεωπολιτικές ισορροπίες. Ο αβίωτος βίος στα χαρακώματα και η «no man's land» είναι οι πιο χαρακτηριστικές εικόνες του πρώτου μεγάλου πολέμου που αποτυπώθηκαν στο φωτογραφικό φακό
Αεροσκάφη, τεθωρακισμένα, νέου τύπου πλοία και υποβρύχια, ακόμη και χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στα πεδία μάχης του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, που άφησε πίσω του εκατομμύρια νεκρούς και ανέτρεψε τις γεωπολιτικές ισορροπίες. Ο αβίωτος βίος στα χαρακώματα και η «no man’s land» είναι οι πιο χαρακτηριστικές εικόνες του πρώτου μεγάλου πολέμου που αποτυπώθηκαν στο φωτογραφικό φακό Φέτος κλείνουν 100 χρόνια από την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου (1914-1918), που μαζί με το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που ακολούθησε (1939-1945) σημάδεψαν την ιστορία της ανθρωπότητας κατά τον 20ό αιώνα.

Ακρίτες: Μεσαιωνικός Ελληνισμός εναντίον Ισλάμ


akrites.jpgΣτις μέρες μας το θέμα της φύλαξης των ελληνικών συνόρων έχει έλθει και πάλι στην επικαιρότητα, λόγω του περιστατικού στο Φαρμακονήσι, το οποίο προβοκατόρικα εκμεταλλεύονται οι “γνωστοί-άγνωστοι”, παρουσιάζοντας αλλοιωμένες, κατά το δοκούν, τις συνθήκες και τις λεπτομέρειες του δυστυχήματος.
 
Γίνεται πασιφανές, όμως, ότι πλέον δεν πρόκειται απλά για ένα μεμονομένο περιστατικό, αλλά για μια οργανωμένη προσπάθεια από τα εντός και εκτός Ελλάδος νεοταξίτικα κέντρα να επιβάλλουν το άνευ όρων άνοιγμα των ελληνικών συνόρων και την ανεξέλεγκτη εισβολή (γιατί περί εισβολής πρόκειται) μουσουλμάνων λαθρομεταναστών από την Μέση Ανατολή.

Βρετανία: «Θωρακίζει» την άμυνά της με μαχητικά αεροσκάφη F-35


undefined
02.02.2014

Η Βρετανία πλησιάζει στην πρώτη της παραγγελία για αόρατα για τα ραντάρ μαχητικά αεροσκάφη F-35 της Lockheed Martin, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της χώρας Φίλιπ Χάμοντ.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις. Φοβού Δαναούς δώρα φέροντες.




undefined

2.2.2014


« Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις και οι σκοποί αυτών μπορούν να μας βοηθήσουν,  να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε καταστάσεις που δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν με άλλους τρόπους» Zbigniew BrzezinskiΣτην σημερινή εποχή,ιδιαίτερα μετά την 9/11 και την εισβολή σε άλλες χώρες από κάποιες ισχυρότερες, η πιο σημαντική και πιο συχνή δικαιολογία είναι πάντα τα ανθρωπιστικά δικαιώματα.  Στον πόλεμο της Σερβίας ήταν λόγοι εθνοκάθαρσης, στο Ιράκ και στην Λιβύη όπως και στην Συρία ήταν τα καθεστώτα που κυβερνούσαν τις χώρες αυτές εις βάρος των υπολοίπων. Στον πόλεμο της Οσσετίας ήταν η καταπίεση που παρουσιάστηκε από τα Ρώσικα, κυρίως ΜΜΕ, όπου οδήγησε και στην οριστική επέμβαση.

Ο Ερντογάν ζητά λεφτά για την κόρη του από επιχειρηματία!




undefined

Συνομιλίες φωτιά του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν έχουν “ανέβει” στο youtube. Στο πρώτο ηχητικό ο Ερντογάν δίνει εντολή σε επιχειρηματία να δώσει χρήματα στην κόρη του την Σουμεγιέ Ερντογάν που βρίσκεται στην Αμερική. Λέει στον επιχειρηματία να στείλει 20-25 χιλιάρικα στην κόρη του, την Σουμεγιέ Ερντογάν στην Αμερική! Στο δεύτερο ακούγεται να μιλά με επικεφαλής δημόσιου οργανισμού στον οποίο του λέει να δώσει “την δουλειά” πιο χαμηλά από ότι εκτίμησε εκείνος. Και στο τρίτο που είναι πιο παλιό ακούγεται ο Ερντογάν σε συνομιλία με τον Ταλάτ, να λέει για τον Ντενκτάς πως “αυτός έχει τελειώσει”.
Η μετάφραση των ηχητικών έχει γίνει από τα tourkikanea.gr 

onalert.gr & tourkikanea.gr