Ετικέτες

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Αυξάνεται στους 12 μήνες η στρατιωτική θητεία απο τον Σεπτέμβριο



ΚΥΡΙΑΚΉ, 15 ΙΟΥΛΊΟΥ 2012


Η αύξηση της στρατωτικής θητείας, απο 9 μήνες σε 12, ήταν το θέμα που «άνοιξε» προχθές την διυπουργική σύσκεψη, προκειμένου να μειωθούν οι μελλοντικές προσλήψεις επαγγελματιών και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να καλύψει τις ανάγκες του σε προσωπικό με οπλίτες.
Με το νέο αυτό μέτρο εκτιμάται ότι ο αριθμός των νεοσύλλεκτων οπλιτών θα φτάσει τους 10.000 ανα δίμηνο και θα αυξήσει τους υπηρετούντες κληρωτούς σε ετήσια βάση κατά περίπου 12.000Η 12μηνη θητεία θα τεθεί σε εφαρμογή πιθανότατα από τον Σεπτέμβρη, εφόσον τα ισοδύναμα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση για να αποφευχθεί η μείωση στο ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών γίνουν αποδεκτά απο την Τρόϊκα.Στην περίπτωση αυτή, θα ισχύσουν μεταβατικές ρυθμίσεις και για τους οπλίτες ου ήδη υπηρετούνhttp://www.iefimerida.gr/

Ο Ζίζεκ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η κρυφή γοητεία του κομμουνισμού


Ο αδύναμος κρίκος
Πρετεντέρης Γιάννης 
Αν πιστέψω όσα γράφει σε άρθρο του στον προχθεσινό «Le Monde», η λύση στο ευρωπαϊκό πρόβλημα για τον (αυτοαποκαλούμενο) φιλόσοφο Σλαβόι Ζίζεκ είναι (περίπου) ο ΣΥΡΙΖΑ!
Δεν ξέρω αν η ιδέα είναι χρήσιμη για την Ευρώπη. Μάλλον όμως δεν είναι ιδιαίτερα κολακευτική για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Προτού ανακαλύψει την αλήθεια στον δρόμο για την Κουμουνδούρου, ο Ζίζεκ έχει πει την καλή του κουβέντα για τον Λένιν, τον Μάο Τσε Τουνγκ, τον Πολ Ποτ, αλλά και τον εθνικοσοσιαλισμό - πράγμα που σημαίνει ότι ο Τσίπρας είναι ίσως ο μοναδικός ήρωας του Ζίζεκ που δεν μετράει τουλάχιστον δύο εκατομμύρια πτώματα στο ενεργητικό του

Αυτός είναι ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ των ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΩΝ-Αυστραλία: Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής θέλει να δώσει τη Θεσσαλονίκη στα Σκόπια!



Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουλίου 25, 2012
undefined
Αυτός είναι ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ των ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΩΝ
Συνήγορος των μαϊμού «Μακεδόνων» ο Jenkins
Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Συνήγορος υπεράσπισης των «Μακεδόνων» της Αυστραλίας ανέλαβε ο Εργατικός βουλευτής Scullin και πρώην πρόεδρος της κοινοπολιτειακής βουλής, κ. Ηarry Jenkins.
Σε επιστολή του προς τον υπουργό Εξωτερικών, Bob Carr -αντίγραφο της οποίας έχει στην κατοχή του ο «Νέος Κόσμος»- ο κ. Jenkins, αφού εξηγεί στο συνάδελφό του, ότι ενεργεί εκ μέρους των μελών της διακομματικής αντιπροσωπείας από την ΠΓΔΜ, που επισκέφθηκε πρόσφατα το Εθνικό Κοινοβούλιο Αυστραλίας και τους πολυάριθμους «Μακεδόνες» πολίτες της Αυστραλίας, που είναι εγκατεστημένοι στην Έδρα του, προσθέτει ότι «από πολλών ετών έχει αναπτύξει έντονο ενδιαφέρον για θέματα που αφορούν τη Λαϊκή Δημοκρατία Μακεδονίας», ενδιαφέρον που έχει γνωστοποιήσει γραπτώς στους προκατόχους του κ. Carr.

Οι Πεσμεργκά εκπαιδεύουν τον στρατό του Δεύτερου Ανεξάρτητου Κουρδικού Κράτους



ΔΕΥΤΈΡΑ, 23 ΙΟΥΛΊΟΥ 2012


undefined
«Ο Μπαρζανί κινείται για τη δημιουργία μιας αυτόνομης κουρδικής περιοχής στη Συρία, η οποία θα έχει ως κέντρο της την πόλη Kamisli. Στη συνέχεια θα ενώσει την περιοχή αυτή με το Β. Ιράκ. Βαδίζουν σταθερά προς την εφαρμογή του χάρτη που είδα για πρώτη φορά το 2008. Στη συνέχεια θα έρθει η σειρά της Τουρκίας και του Ιράν». 
Ο Πρόεδρος της Κουρδικής Περιφερειακής Διοίκησης του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί σε συνέντευξη του στο Al Jajeera επιβεβαίωσε την πληροφορία (την οποία και στο παρελθόν είχαμε αναφέρει -Σχηματισμός Πρώτου Τάγματος Κούρδων της Συρίας για την μετα-Ασαντ εποχή) ότι στα όρια της Κουρδικής Επικράτειας του Βορείου Ιράκ λειτουργεί στρατόπεδο εκπαίδευσης των Κούρδων της Συρίας οι οποίοι και θα αναλάβουν να υπερασπιστούν το δεύτερο ανεξάρτητο Κουρδικό κράτος επισημαίνοντας με νόημα ότι δεν επιθυμεί να παρέμβει στα εσωτερικά της Συρίας αλλά ήδη ένας σημαντικός αριθμός Κούρδων έχει εκπαιδευθεί , παραμένουν όμως στο έδαφος της Κουρδικής επικράτειας του βορείου Ιράκ.

Ο Ετζεβίτ ζήτησε ομοσπονδία με δικούς του όρους Τι είπε στον Αμερικανό απεσταλμένο Σίσκο ο πρωθυπουργός της εισβολής


ΔΕΥΤΈΡΑ, 23 ΙΟΥΛΊΟΥ 2012

Ο Ετζεβίτ ζήτησε ομοσπονδία με δικούς του όρους Τι είπε στον Αμερικανό απεσταλμένο Σίσκο ο πρωθυπουργός της εισβολής


Φωτογραφία
Λίγο πριν το ξημέρωμα της 18ης Ιουλίου 1974, ο Αμερικανός υφυπουργός Τζόζεφ Σίσκο, συνοδευόμενος από έντεκα συνεργάτες του, πήγε στο Λονδίνο, πρώτο σταθμό της περιοδείας του. Μόλις έφτασε στο Λονδίνο, ο Σίσκο έσπευσε στο Φόρειν Όφις. Τον περίμενε ο Τζειμς Κάλλαχαν. Οι δυο άνδρες συζήτησαν για μια ώρα. Από την πρώτη στιγμή αναδείχθηκε η διαφωνία των Αμερικανών και των Βρετανών για τον Μακάριο. Η εντολή του Κίσιγκερ αφορούσε την αποτροπή του πολέμου. Η αποκατάσταση του Αρχιεπισκόπου, δεν ήταν στις προτεραιότητες αυτής της αποστολής. Ο Σίσκο ζήτησε να γίνουν συντονισμένες ενέργειες για την αποτροπή τουρκικής επέμβασης. Ο Κάλλαχαν εξέφρασε την άποψη ότι οι ΗΠΑ, αν πραγματικά θέλουν την αποκατάσταση της νομιμότητας, πρέπει να ανακοινώσουν την υποστήριξη τους προς τον Μακάριο. Ο Σίσκο δεν είχε τέτοιες οδηγίες και δεν μπορούσε να αναλάβει πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή. Έφυγε απο το αγγλικό υπουργείο Εξωτερικών, φοβερά ανήσυχος, καθώς ο Κάλλαχαν τον είχε πληροφορήσει για την απόφαση του Ετσεβιτ να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας και να ασκήσει το δικαίωμα της Τουρκίας να επέμβει. Το προηγούμενο βράδυ ο Ετσεβίτ είχε παρακαθήσει σε δείπνο που παρέθεσαν προς τιμή του ο Γουίλσον και ο Κάλλαχαν. Μετά το τέλος της πρώτης συνάντησής του με τον Κάλλαχαν, ο Αμερικανός υφυπουργός απέστειλε τηλεγράφημα στην Ουάσιγκτον (DepartmentofState, Τηλεγράφημα του Τζόζεφ Σίσκο στον Χένρι Κίσιγκερ, 18 Ιουλίου 1974). 
Σύμφωνα με το έγγραφο, και οι δυο πλευρές παρουσιάζονταν επιφυλακτικές για το θέμα της επιστροφής του Μακαρίου, παρά το γεγονός ότι δεν το ομολογούν ευθέως. Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνάντησης, το Λονδίνο εξακολουθούσε να υποστηρίζει τη νομιμότητα και αποκατάσταση του Μακαρίου στο νησί. Ο Κάλαχαν ισχυρίζεται σύμφωνα με το έγγραφο ότι το Κοινοβούλιο και η κοινή γνώμη έχουν εξαιρετικά σθεναρές απόψεις σ΄ αυτό το θέμα και δεν νομίζει ότι θα έπρεπε να καθυστερήσουν οι προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών. Ο Κάλαχαν συμφωνεί ότι μακροπρόθεσμα η αποκατάσταση του Μακαρίου δεν θα αποτελέσει πιθανώς στοιχείο σταθερότητας, εφόσον θα μπει στον πειρασμό να στραφεί προς ανατολάς. Ωστόσο, ο Κάλαχαν ισχυρίζεται ότι οι δημόσιες πιέσεις τον αναγκάζουν να συνεχίζει να υποστηρίζει τον Μακάριο. Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας δεν θα έκανε τίποτε χωρίς μεγάλη πίεση από τους Αμερικανούς.
 
Ο Σίσκο, κατόπιν προηγούμενων συνεννοήσεων που είχαν γίνει από την Ουάσιγκτον, συναντούσε στο Λονδίνο τον Ετσεβίτ. Στη διάρκεια πολύωρου γεύματος, ο Σίσκο άκουσε προσεκτικά τους όρους του Τούρκου πρωθυπουργού. Συνεργάτης του Αμερικανού υφυπουργού κατέγραψε ότι ήταν τέτοια η αλαζονεία του Ετσεβίτ και η έκταση των απειλών του, που ο Σίσκο ένοιωσε αποστροφή. Ο Σίσκο, με σημείωμά του, ενημέρωσε τον Κίσιγκερ για την πρώτη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας. Έγραφε σχετικά: «Ο Ετσεβίτ κράτησε σκληρή γραμμή και τα σχόλιά του έδειχναν ότι ήταν ευαίσθητος έναντι της εσωτερικής κατάστασης και πίεσης στην Τουρκία. Παρέσχε μια σχηματική υποστήριξη στον Μακάριο και συνεχίζει να καλεί σε αποχώρηση των Ελλήνων αξιωματικών. Δίνει μεγάλη σημασία στην «ενίσχυση της τουρκικής παρουσίας στην Κύπρο και στην ανάγκη τουρκικής πρόσβασης στη θάλασσα». Συμφωνεί ότι θα ήταν χρήσιμο να μιλήσει περαιτέρω με τον Σίσκο στην Άγκυρα. (DepartmentofState, Τηλεγράφημα του Τζόζεφ Σίσκο στον Χένρι Κίσιγκερ, 18 Ιουλίου 1974)
Από την αμερικανική πρεσβεία, ο Σίσκο επικοινώνησε αμέσως με τον Κίσιγκερ και του αφηγήθηκε τα καθέκαστα. Ο υπουργός Εξωτερικών ήταν ήρεμος και δεν έδειξε να ανησυχεί. Ο απεσταλμένος του, όμως, καθόταν σε αναμμένα κάρβουνα. Θυμάται ο Σίσκο:
 
«Μετά τη συνομιλία μου με τον Κάλαχαν, είχα μία μακρά συνάντηση με τον Ετσεβίτ, που έτυχε να βρίσκεται την ίδια μέρα στο Λονδίνο. Ο Ετσεβίτ μου περιέγραψε τις απόψεις του για μια διευθέτηση του προβλήματος με λύση ομοσπονδίας. Απαιτούσε και άλλες υποχωρήσεις. Αντιλήφθηκα αμέσως ότι επρόκειτο για προτάσεις που δεν θα αποδεχόταν καμία ελληνική κυβέρνηση, επειδή θα έπρεπε να συνθηκολογήσει και να παραδοθεί ολοκληρωτικά. Του είπα τις σκέψεις μου. Του ανακοίνωσα ότι τότε πρέπει να πάω στην Αθήνα. Τα είπα να μου δώσει χρόνο να συζητήσω μαζί τους, να δω τι μπορώ να κάνω και τι μπορώ να καταφέρω. Δύο μέρες μετά, όταν μου ανακοίνωσε ότι δόθηκε η εντολή έναρξης της εισβολής, μου θύμισε τη συζήτησή μας στο Λονδίνο. Μου είχε πει και τότε ότι θα πράξει ότι είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας. Ακόμα και τώρα ακούω σαν καμπάνα στ’ αυτιά μου εκείνη τη φράση του. ‘’Αυτή τη φορά θα το κάνουμε με τον δικό μας τρόπο’’. Ενημέρωσα τον Χένρι για τη συνομιλία μου με τον Ετσεβίτ και έθεσα σε συναγερμό, όσους μπορούσα στην Ουάσιγκτον και το Λονδίνο». (Τα απόρρητα αρχεία του Κίσιγκερ. Η απόφαση για τη διχοτόμηση. Μ. Ιγνατίου-Κ. Βενιζέλου, εκδόσεις Λιβάνη).

Το κοινό πακέτο των Αγγλοαμερικανών 
Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣυφυπουργός, είχε και δεύτερη συνάντηση με τον Κάλαχαν, με τον οποίο συζήτησε και λύσεις που προέβλεπαν και την ενίσχυση της τουρκικής παρουσίας στο νησί. Κι αυτό, δυο μόλις μέρες πριν την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Στη δεύτερη συνάντηση, ο Σίσκο και ο Κάλαχαν συγκέντρωσαν την προσοχή τους στα στοιχεία ενός πακέτου για την επίλυση του κυπριακού. Συμπεριέλαβαν:
1).Ευέλικτες συνταγματικές διευθετήσεις, 2).Τουρκική πρόσβαση στη θάλασσα υπό την εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών, 3).Αντικατάσταση των Ελλήνων αξιωματικών της Εθνοφρουράς, 4).Στενότερη εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών στην εναλλαγή των στρατευμάτων και, 5).Ενίσχυση της τουρκικής παρουσίας στο νησί. 

Ο Κάλαχαν είχε επισημάνει ότι δεν απέκλειε αναγκαστικά τη χρήση στρατιωτικών δυνάμεων από το Ηνωμένο Βασίλειο, εφόσον επηρεαστούν τα συμφέροντα του, τα οποία χαρακτήρισε σημαντικά.
Από το Φόρεϊν Όφις, ο Σίσκο έσπευσε να συναντήσει για δεύτερη φορά τον Ετζεβίτ. Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των Αμερικανών, όπως αυτές διατυπώνονται στα πρακτικά, ο Ετσεβίτ ακολούθησε πιο ακραία γραμμή, παρουσιάζοντας κάποιες ιδέες που ήταν ισοδύναμες με τη διχοτόμηση. Ο Ετσεβίτ σημείωσε ότι «η Τουρκία δεν μπορούσε να ανεχθεί την κατάσταση που δημιουργήθηκε με το πραξικόπημα στην Κύπρο και ότι πιστεύει πως πραγματοποιείται μια έρπουσα ένωση». Ζήτησε δε δύο αυτόνομες προσωρινές κυβερνήσεις. Επίσης ζήτησε ελεύθερη πρόσβαση στα αεροδρόμια και στα λιμάνια υπό την εποπτεία των εγγυητριών δυνάμεων. Ο Σίσκο υποσχέθηκε, όπως καταγράφεται στα αμερικανικά έγγραφα, να εξετάσει όλες τις ιδέες και να συζητήσει περαιτέρω η κατάσταση με τον Ετσεβίτ στην Αγκυρα. Ο Σίσκο συμφώνησε επίσης να επισκεφθεί την Άγκυρα το απόγευμα της 19ης Ιουλίου.

Τα αμερικανικά σχόλια για τις επαφές του Σίσκο στο Λονδίνο, ήταν πως «οι προτάσεις του Ετσεβίτ, το απόγευμα, ήταν πολύ άκαμπτες». Ήταν επίσης πιο σκληρός, στη δεύτερη συνάντηση, ιδιαίτερα στο γεγονός ότι αρνείτο να συνομιλήσει με τους Έλληνες, έγραφε στο τηλεγράφημα του ο Αμερικανός υφυπουργός. (DepartmentofState, Τηλεγράφημα του Τζόζεφ Σίσκο στον Χένρι Κίσιγκερ, 18 Ιουλίου 1974) 

Titanic Banks Hit LIBOR Iceberg: Will Lawsuits Sink the Ship? Antitrust violations, wire fraud, bid-rigging, and price-fixing


By Ellen Brown
At one time, calling the large multinational banks a “cartel” branded you as a conspiracy theorist.   Today the banking giants are being called that and worse, not just in the major media but in court documents intended to prove the allegations as facts.  Charges include racketeering (organized crime under the U.S. Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act or RICO), antitrust violations, wire fraud, bid-rigging, and price-fixing.  Damning charges have already been proven, and major damages and penalties assessed.  Conspiracy theory has become established fact.


In an article in the July 3rd Guardian titled “Private Banks Have Failed – We Need a Public Solution”, Seumas Milne writes of the LIBOR rate-rigging scandal admitted to by Barclays Bank:

Ερντογάν και Νταβούτογλου σε ρόλο νέου "Πορθητή". Ξανακάνουν τζαμί τον ιστορικό ναό της Αγίας Σοφίας Νίκαιας της Βιθυνίας




ΤΕΤΆΡΤΗ, 25 ΙΟΥΛΊΟΥ 2012


Ερντογάν και Νταβούτογλου σε ρόλο νέου "Πορθητή". Ξανακάνουν τζαμί τον ιστορικό ναό της Αγίας Σοφίας Νίκαιας της Βιθυνίας

του Σάββα Καλεντερίδη
Στην τουρκική ιστορική και πολιτική ορολογία υπάρχει μια λέξη, που φαίνεται ότι αποκτά και πάλι ιδιαίτερη βαρύτητα τώρα που το πολιτικό Ισλάμ προσπαθεί να αναβιώσει το οθωμανικό πνεύμα με όρους 21ου αιώνα.
Διαβάζουμε ότι ο Νταβούτογλου, σε ομιλία που έκανε στη συγκέντρωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΡ στην Καισάρεια, τις 21 Ιανουαρίου 2012, μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:

Για χρήση χημικών όπλων σε ορισμένες περιοχές καταγγέλλει τον Άσαντ, ο Άμπντελ Μπάσετ Σίντα



ΣΤΟ HATAY ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΕΣ

ΣΤΟ HATAY ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΕΣ
Ο επικεφαλής του Αντικαθεστωτικού Συριακού Εθνικού Συμβουλίου, Άμπντελ Μπάσετ Σίντα δήλωσε ότι τους δόθηκε η πληροφορία ότι ο Άσαντ άρχισε να χρησιμοποιεί χημικά όπλα σε ορισμένες πόλεις.
Ο επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου Άμπντελ Μπάσετ Σίντα ο οποίος ήρθε στο Hatay προκειμένου να συνομιλήσει με τους Σύρους που ζήτησαν πολιτικό άσυλο από την Τουρκία, διοργάνωσε μια σύσκεψη τύπου μετά το πέρας των επαφών του.

Ο Σίντα αφού ισχυρίστηκε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών δρα με τους νόμους και την αντίληψη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και για αυτό απέτυχε δήλωσε ότι ζήτησαν από τις χώρες μέλη των Φίλων της Συρίας να αναλάβουν δράση εκτός από τον ΟΗΕ.
Ο Σύρος ακτιβιστής αφού σημείωσε ότι τα συριακά εδάφη μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης και ότι ακόμη και τα παιδιά σκοτώνονται στους δρόμους από ελευθέρους σκοπευτές δήλωσε «σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μας δόθηκαν, η διοίκηση του Άσαντ άρχισε πλέον να χρησιμοποιεί χημικά όπλα σε ορισμένες περιοχές».
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-TRT
Επίσημο Οργανο Προπαγάνδας του Τουρκικού Κράτους

Κυπριακό: 38 χρόνια στρατηγικού καταναγκασμού

Χρήστος Ιακώβου
Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ)
undefined
Αναλύοντας την στρατηγική της Τουρκίας στο Κυπριακό, μετά το 1974, μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι βασίζεται στην εκμετάλλευση τόσο των γεωστρατηγικών πλεονεκτημάτων που απεκόμισε η Άγκυρα μετά την εισβολή όσο και στην υπεροπλία της χώρας, με σκοπό την επίτευξη των γεωπολιτικών της επιδιώξεων που εκτείνονται στον άμεσο στρατηγικό της χώρο που βρίσκεται η Κύπρος, δηλαδή στην Ανατολική Μεσόγειο.
Συγκεκριμένα η Τουρκία ακολουθεί συστηματικά την εξής στρατηγική μετά το 1974: α) Ισχυροποιεί τη θέση της δημιουργώντας νομικά  ερείσματα, (πχ. προσπάθεια νομιμοποίησης της παρουσίας της στην Κύπρο είτε με την αναγνώριση του ψευδοκράτους είτε με τη δημιουργία τουρκοκυπριακού κρατιδίου στο βορρά το οποίο θέλει να ελέγχει και μετά τη λύση μέσω του ελέγχου της Τουρκοκυπριακής πολιτικής ελίτ)

Ειρήσθω Για τους Εκατέρωθεν Π ε σ ό ν τ ε ς…


ΔΕΥΤΈΡΑ, 23 ΙΟΥΛΊΟΥ 2012




 Τούρκικα Μ113 περνούν ανάμεσα από τα νεκρά κορμιά των λιγοστών Ελλήνων υπερασπιστών του Β' Υψώματος. Κάποια από αυτά τα μετέφεραν οι ίδιοι γιά να δημιουργήσουν το κατάλληλο "ηρωικό" φωτογραφικό φόντο. Πιό κάτω αποκεφάλισαν 10 πτώματα Ελδυκάριων και τα φωτογράφησαν!(http://kostasmavroskoufis.blogspot.gr/)

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ



Κωνσταντίνος Χολέβας –Πολιτικός Επιστήμων
undefined
Πολλές προτάσεις ακούονται σχετικά με τη στρατιωτική θητεία των Ελλήνων πολιτών δεδομένης και της οικονομικής κρίσης. Η πρόταση για στράτευση των γυναικών δεν με βρίσκει σύμφωνο. Δεν νομίζω ότι έχουμε τόσο μεγάλα κενά. Άλλωστε την ευφυία και μαχητικότητα του γυναικείου φύλου την αξιοποιούν οι Ένοπλες Δυνάμεις μέσω των γυναικών Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Επαγγελματιών Οπλιτών.
Εκείνο το μέτρο που φαίνεται αναγκαίο και προφανώς όλοι οι αρμόδιοι συμφωνούν να το υιοθετήσουν είναι η παράταση της θητείας  κατά 3 τουλάχιστον μήνες. Το εννεάμηνο που ισχύει σήμερα στον Στρατό Ξηράς δεν επαρκεί για τη στελέχωση των μονάδων ούτε για την εκπαίδευση των στρατευσίμων στις ειδικότητές τους. Και από πλευράς οικονομικής  η παράταση θα βοηθήσει την κάλυψη σημαντικών κενών χωρίς να χρειαστεί το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης να προσλάβει νέους Επαγγελματίες Οπλίτες.