Ετικέτες

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ζακ Αταλί: «Θα ξεσπάσει επανάσταση…»


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 28, 2013
Εκτίμηση-πρόβλεψη του διάσημου Γάλλου δημοσιολόγου και οικονομολόγου στο νέο του βιβλίο που έχει τίτλο «Tι θα μπορούσε να συμβεί στη Γαλλία, αν επιλεγεί μια πιο σκληρή πολιτική;»
→Ο Αταλί εκτιμά ότι η επιδείνωση της κατάστασης στις χώρες της περιφέρειας θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάλυση την Ευρωπαϊκή Ενωση
Του Μιχάλη Ψύλου

ΚΟΥΒΑ: “Η Ορθοδοξία μας κάνει να νιώθουμε Έλληνες!” Η δύναμη του Ελληνισμού στα πέρατα του κόσμου.


Ellopia_cuba2“Για μας η Ελλάδα – λέει ο πατερ Αθηναγόρας – είναι το παν” Οτι έχουμε σήμερα παρακαταθήκη στην ψυχή μας το χρωστάμε στην Ελλάδα. Την Ορθοδοξία την γνώση του πολιτισμού, την μοναδικότητα να νοιώθουμε Ελληνες…”

ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Η ΡΩΜΑΝΙΑ ΖΕΙ


πΓεώργιος ΜεταλληνόςΤοῦ πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Δ. Μεταλληνοῦ
Τὸν 4ο αἰ. μ.Χ. ἐμφανίζεται ἕνα ὁλότελα νέο κρατικὸ μέγεθος στὴν Ἱστορία καὶ μαζί του γεννιέται ἕνας νέος κόσμος. Εἶναι ἡ αὐτοκρατορία τῆς Ν.Ρώμης ἢ ὅπως ὀνομάζεται ἤδη ἀπὸ τὸν 4ο αἰ. ἡ Ρωμανία. Στὰ ὅρια τῆς ἀνανεώσεως τῆς αὐτοκρατορίας ὁΜέγας Κωνσταντῖνος μεταφέρει τὴν πρωτεύουσα (τὴν Παλαιὰ Ρώμη, ἑλληνικὴ πόλη καὶ αὐτή) στὴν Ἀνατολή. Γι᾽ αὐτὸ ἡ Νέα Ρώμη θὰ ὀνομασθεῖ πρὸς τιμή του καὶ Κωνσταντινούπολη. Ἡ Ρωμαϊκὴ αὐτοκρατορία μεταστοιχειώνεται σὲ «ἐπώνυμον τοῦ Χριστοῦ Πολιτείαν». Διαμορφώνεται συνάμα μία νέα συνείδηση καὶ νέα πολιτειακὴ ἰδεολογία. Εἶναι ἡ νέα αὐτοκρατορικὴ ἰδέα γιὰ τὴν προοδευτικὴ ἐνσωμάτωση ὅλων τῶν Λαῶν τῆς Οἰκουμένης στὴν χριστιανικὴ Πίστη. Τὰ στηρίγματα τῆς αὐτοκρατορίας τῆς Νέας Ρώμης εἶναι: ἡ ρωμαϊκὴ Οἰκουμένη καὶ νέα πολιτειακὴ ἰδεολογία, ὁΧριστιανισμὸς ὡς πατερικὴ Ὀρθοδοξία καὶ ἡ Ἑλληνικότητα (γλώσσα, πολιτισμός, παιδεία). Αὐτὸ ἐκφράζει τὸ γνωστὸ τροπάριο τῆς Ἁγίας Κασσιανῆς: «Ὑπὸ μίαν βασιλείαν ἐγκόσμιον αἱ πόλεις γεγένηνται, καὶ εἰς μίαν δεσποτείαν θεότητος τὰ ἔθνη ἐπίστευσαν».

Turkey's Syria Dilemma Grows



Two years after explicitly calling for regime change in neighboring Syria, the Turkish leaders find themselves in the unsavory position of dealing with spillover conflict, growing internal opposition, policy disagreements with Washington and, above all, the prospect of Bashar al-Assad's survival despite all the external efforts to topple him, writes Kaveh L. Afrasiabi.

Ισλαμικό τέμενος στην Αθήνα: Η Εμπειρία από άλλες χώρες και οι διεθνείς τάσεις



Του Μάνου Ηλιάδη
Στο τεύχος 184 των ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ (25.4.-1.5.13), είχε προβληθεί η άποψη ότι η συζήτηση για το ισλαμικό τέμενος στην Αθήνα,   γίνεται στην επιβληθείσα έξωθεν βάση της υποχρεώσεως για εξασφάλιση στους μουσουλμάνους της δυνατότητας να εκτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, εν πλήρη απουσία της διαστάσεως εθνικής ασφαλείας που εξ ανάγκης τίθεται λόγω του μεγάλου αριθμού μουσουλμάνων λαθρομεταναστών (βλ. και τεύχος 128, 29.3.-4.4.2012) και των σχετικών με αυτήν συνεπειών της.

ΔΙΑΔΗΛΩΜΕΤΡΗΤΗΣ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 28, 2013
20130528-205452.jpg
Γραφει η Κανέλλα Καζακοπούλου
Σύμφωνα με τον κ.Δένδια που ενημέρωσε ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ η εθνοκαθάρσιος κυβέρνηση των τριών συνεταιρων, θα επιβάλλει περιορισμούς στις διαδηλώσεις πού ειναι κάτω των 200 ατόμων (δηλαδή εάν απολυθούν 100 άτομα θά πρέπει να διαδηλώσουν έξω από το σπίτι τους) για να μην δημιουργόύν προβλήματα στην ανάπτυξη!!!! πού και μόνο στο άκουσμά της η ΑΝΕΡΓΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΤΑΚΤΩΣ!!!!!
Ετσι από δώ και στο εξής τα ΜΑΤ εκτός από τον συνήθη γνωστό εξοπλισμό τους θα φέρουν και ενα νέο ΣΟΥΠΕΡ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ έτσι ώστε εάν οι διαδηλωτές συμπληρώνουν τον ΜΑΓΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ 200 να ανάβει ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ, δηλαδή
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ. Στους 199 το ΦΩΣ παραμένει ΚΟΚΚΙΝΟ, αρα ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΠΟΥΤ. ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, που σημαίνει οτι ειναι 199 και ενας πού έφτασε μετά την ένδειξη του διαδηλωμετρητή, την απόφαση θα παίρνει ο επικεφάλής των ΜΑΤ.

Καλού κακού βέβαια οι διαδηλωτές των 200 και άνω θα πρέπει πρωτου ξεκινήσουν να καταμετριούνται και να κάνουν αλυσίδα γύρω-γυρω μπάς και τους την κοπανήσει καθ οδόν ο πολύτιμος ενας !!!!
Πέρα ομως από τα καλαμπούρια και τα ευφυολογήματα που κι αυτά τάχουμε ανάγκη, το ζήτημα ειναι πολύ σοβαρό γιατί αυτό είναι ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ή ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ .Να περιμένουμε και κανένα νέο φιρμάνι για ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ 3 ΑΤΟΜΩΝ? ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΓΥΨΟΥ????
ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΤΟΥ????
Ο ΑΠΩΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ-ΞΕΖΟΥΜΙΣΤΕΣ… ΘΕΛΟΥΝ ΔΟΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΥΓΓΙ ΤΟΥΣ ΑΔΕΙΑΖΟΝΤΑΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΟΥΤΕ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΕΡΓΙΕΣ.
ΕΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΑ ΣΤΗΘΗ ΤΗΣ Η ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΟΥΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΗΤΤΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΟΔΥΝΗΡΗ ΙΣΩΣ.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΜΕΡΕΙΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΘΕΙΤΕ ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΑΣΧΕΤΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΜΕ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ
ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΞΕΦΟΒΗΘΕΊΤΕ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ και ΠΑΜΕ!!!!
www.olympia.gr

Οικολογική συνείδηση και Πολιτισμός


τ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ου Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Όλο και περισσότερο η οικολογία και το ενδιαφέρον για το περιβάλλον, θα διαμορφώνουν τον «πράσινο» πολιτισμό των επόμενων δεκαετιών. Από αυτή την άποψη το μοντέλο του πολιτισμένου ανθρώπου του αύριο, προϋποθέτει την ατομική, αλλά και κοινωνική προσήλωση στις αρχές της προστασίας του περιβάλλοντος. Προς το παρόν, αυτό το ενδιαφέρον στις αστικές περιοχές εκφράζεται με διάφορες απλές μορφές, όπως είναι η ανάπτυξη της ζωοφιλίας, η απόδραση στην ύπαιθρο, το ιδανικό της φυσικής ζωής, η μεγάλη ζήτηση των βιολογικών προϊόντων κ.λ.π.

Η ισλαμική απειλή και η αμήχανη Δύση

undefined
Με αποτροπιασμό και έκπληξη παρακολουθεί η βρετανική και η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη τα ρεπορτάζ και τις αναφορές των ΜΜΕ για τη στυγερή δολοφονία Αγγλου στρατιώτη από μουσουλμάνους δράστες και τον τεμαχισμό του πτώματός του εν μέση οδώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δολοφόνοι, όσο περίμεναν την αστυνομία, έκαναν δηλώσεις σε περαστικούς και φώναζαν συνθήματα όπως «Ορκιζόμαστε στον παντοδύναμο Αλλάχ ότι δεν θα σταματήσουμε ποτέ να σας πολεμούμε» και «οφθαλμός αντί οφθαλμού».

ΜΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ! Γερμανικός Τύπος: “Η λιτότητα έκαμψε τους Έλληνες και δεν διαμαρτύρονται πλέον”


Η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung σε δημοσίευμα της δίνει τα… συγχαρητήριά της στην ελληνική κυβέρνηση, ενώ ευλογεί και τα γένια των ευρωπαίων ηγετών που επέμειναν στο πρόγραμμα της Ελλάδας και υπογραμμίζουν με νόημα ότι οι Έλληνες «κουράστηκαν να διαμαρτύρονται».Η εφημερίδα επισημαίνει ότι μετά την σύναψη της πρώτης δανειακής σύμβασης τον Μάιο του 2010, η Ελλάδα «είναι πλέον μια διαφορετική χώρα». Και βέβαια δεν εξηγεί ότι η αλλαγή αυτή  εμπεριέχει την κατάθλιψη, την απογοήτευση, τις αυτοκτονίες, τα λουκέτα καταστημάτων και τα ξενοίκιαστα μαγαζιά ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους των μεγάλων ελληνικών πόλεων.Το συγκεκριμένο δημοσίευμα υπογραμμίζει πως έχουν γίνει αν και με σημαντική καθυστέρηση, «βαθιές μεταρρυθμίσεις». Ούτε και εδώ δεν διευκρινίζει η γερμανική ότι μέσα στις μεταρρυθμίσεις είναι αποψίλωση όλων των δικαιωμάτων που είχαν μέχρι πρότινος οι Έλληνες εργαζόμενοι. Ωστόσο χαρίζει τα εύσημα στις Βρυξέλλες. Η γερμανική εφημερίδα βλέπει τις εξαγωγές στην Ελλάδα να αυξάνονται ενώ μειώνονται παράλληλα οι κρατικές δαπάνες περισσότερο από 22%.Το μόνο που επισημαίνει ως αρνητικό σε όλα αυτά είναι η αυξανόμενη ανεργία στην Ελλάδα που αγγίζει το 27% ενώ η ανεργία στους νέους φτάνει στο 60% και στην περιοχή της Δυτ. Μακεδονίας ξεπερνάει το 72,5% καθιστώντας την σαν την περιοχή με την μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρώπη.

Π. Βλάχος: Ροή «μαύρου» χρήματος από Άκη, Γκούντρουντ, Αρετή…


Στην ουσία της υπόθεσης, δηλαδή στη ροή του «μαύρου χρήματος» από τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων αναφέρθηκε σήμερα ο δεύτερος κατά σειρά μάρτυρας στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου εφοριακός υπάλληλος, Παναγιώτης Βλάχος.

ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΥΓΟΝΙΚΗΣ ΣΥΛΛΕΓΕΙ ΙΔΙΟΦΥΕΣ DNA ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!!


Σύμφωνα με έναν κορυφαίο εξελικτικό βιολόγο, οι Κινέζοι συμμετέχουν σε μια μαζική λειτουργία αναπαραγωγής με στόχο τελικά, τη δημιουργία μιας φυλής ενισχυμένων νοητικά ατόμων. Και τι περισσότερο, το Κινέζικο εργοστάσιο ευγονικής πρόσφατα αγόρασε ένα μεγάλο ινστιτούτο γονιδιακής έρευνας στις Ηνωμένες Πολιτείες, δίνοντας κινεζική πρόσβαση στο DNA των Αμερικανών.

Το Ελληνικό κοινοβούλιο συζητά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Κούρδων στο Ιράκ


Mezopotamian Development Society (μτφ. Κριστιάν)
Το μνημείο της Ανφάλ στη Χαλαμπτζιά στο Νότιο Κουδιστάν
Η Βουλή των Ελλήνων που πραγματοποίησε σήμερα 23 Μάη 2013 τη τακτική συνεδρίαση της, ασχολήθηκε με την υπόθεση της επίσημης αναγνώρισης της γενοκτονίας των Κούρδων στη Χαλάμπια (η λεγόμενη Ανφάλ, Ιράκ).

Τι εννοεί όταν σας λέει ότι χρειάζεται λίγο χρόνο;


Όταν ο φίλος σας σας λέει ότι "χρειάζεται λίγο χρόνο να σκεφτεί", "να το πάτε πιο αργά", ή ότι "θέλει λίγο παραπάνω χώρο"... σίγουρα δεν είναι μια θετική εξέλιξη στη σχέση σας. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο ότι θα καταλήξετε σε χωρισμό. Μπορεί και να...

5 φρούτα και λαχανικά με… δηλητήριο!


Και τα πέντε τρόφιμα που ακολουθούν ανήκουν στην κατηγορία των πιο διαδεδομένων φρούτων και λαχανικών, καθώς καταναλώνονται με αρκετή συχνότητα είτε ωμά είτε μαγειρεμένα από ολόκληρο τον κόσμο. Δημοφιλή για τη νοστιμιά τους αλλά και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, είναι αρκετά συχνά η Νο1 επιλογή σε πολλές κουζίνες του πλανήτη, συνθέτοντας πολλές φορές ορισμένα από τα πιάτα-σήμα κατατεθέν μιας χώρας. Πόσοι, όμως, γνωρίζουν ότι περιέχουν τοξικές ουσίες αλλά και ισχυρά δηλητήρια, τα οποία σε μεγάλες ποσότητες μπορούν να επιφέρουν ακόμη και το θάνατο;

150 ΧΡΟΝΙΑ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 25, 2013

20130525-081304.jpg Σαμοθράκη 2013
15 Απριλίου του 1863……
150 χρόνια έχουν περάσει από τότε που ένας Σαμόθραξ εργάτης που συμμετείχε στις ανασκαφές του Charles Champoiseau, ( επικεφαλής του γαλλικού προξενείου στην Αδριανούπουλη), στην Παλαιάπολη, φώναξε «Κύριε, εύραμεν μια γυναίκα!» -
ήταν η μισή Νίκη της Σαμοθράκης.

Μερκελ και Διαφθορα Γερμανικων Εταιριων


EINAI ΚΑΘΑΡΟΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ. ΕΙΔΙΚΑ Η ΜΕΡΚΕΛ. ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΑΛΛΑ Η ΜΕΡΚΕΛ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ. !!! ΕΔΩ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΡΙ, ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΣΑΜΑΡΟΜΠΕΝΟΚΟΥΒΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ !!
2010 Investment Climate Statement – Germany
2010 Investment Climate Statement
Bureau of Economic, Energy and Business Affairs
March 2010
Report
http://www.state.gov/e/eb/rls/othr/ics/2010/138071.htm

ΟΧΙ στον εργασιακό μεσαίωνα της Deutsche Telekom και των συνεργατών της εργατοπατέρων!


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 28, 2013
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ.
Ιστοσελίδα: http://www.ase-ote.grE Mail: aseote
Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου
ΟΧΙ στον εργασιακό μεσαίωνα της DeutscheTelekom
και των συνεργατών της εργατοπατέρων!
Συναδέλφισσες – φοι: Αθήνα: 27-05-2013

Παρασκηνιακές κινήσεις με επίκεντρο την Ελλάδα


Το ελληνικό στοίχημα, οι προθέσεις Ρωσίας-Κίνας, η συνήθης υπονομευτική ετοιμότητα των Η.Π.Α. και η… «ρωσική» ρουλέτα των Τούρκων
Βάσει των τελευταίων εξελίξεων η Ελλάδα προσπαθεί να ελιχθεί ανάμεσα σε μεγάλα συμφέροντα και παρασκηνιακά τεκταινόμενα. Οι μέρες είναι γενικά κρίσιμες, καθότι ο «πόλεμος» συμφερόντων φουντώνει με επίκεντρο την μικρή αλλά χρήσιμη χώρα μας.

Απομονωμένοι νιώθουν οι Σκοπιανοί…


Έρευνα φιλοκυβερνητικής εταιρείας δημοσκοπήσεων κατέγραψε τις απόψεις των πολιτών της ΠΓΔΜ για τις σχέσεις της χώρας τους με τις γειτονικές χώρες.
Το συμπέρασμα που συνάγεται  από τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ότι οι Σκοπιανοί πολίτες πιστεύουν πως όλες οι γειτονικές χώρες, πλην της Σερβίας, διάκεινται δυσμενώς απέναντι στην χώρα τους.
Συγκεκριμένα, το 82,4% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν έχει φιλική προσέγγιση απέναντι στην ΠΓΔΜ, έναντι μόλις 7% που έχει διαφορετική άποψη.
Το 55,8% των ερωτηθέντων θεωρεί ακόμη ότι η Βουλγαρία δεν έχει φιλική προσέγγιση απέναντι στην ΠΓΔΜ, έναντι 27,2% που θεωρεί το αντίθετο. Όσον αφορά την Αλβανία, το 51,6% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η χώρα αυτή δεν έχει φιλική προσέγγιση απέναντι στην ΠΓΔΜ, έναντι 33,2% που πιστεύει το αντίθετο.
Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων της έρευνας θεωρεί ότι η Σερβία διάκειται φιλικά απέναντι στην ΠΓΔΜ. Συγκεκριμένα, το 56,6% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Σερβία έχει φιλική προσέγγιση απέναντι στην ΠΓΔΜ, έναντι 31,3% που θεωρεί το αντίθετο.
Την έρευνα πραγματοποίησε το φιλοκυβερνητικό Ινστιτούτο «Ντιμίτριγια Τσούποφσκι», από τις 17 έως τις 21 Μαΐου, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.050 ερωτηθέντων.

Τρομοκρατική επίθεση Τζιχαντιστών “μοναχικών λύκων” στο Λονδίνο, του Ανδρέα Μπανούτσου



Οι Τζιχαντιστές τρομοκράτες μετά από σχεδόν 8 χρόνια ( τρομοκρατικές επιθέσεις στο μετρό του Λονδίνου, 7 Ιουλίου 2005) ξανακτύπησαν στο Λονδίνο. Αυτή τη φορά σημειώθηκε μια πρωτοφανής επίθεση με μπαλτά από δύο νεαρούς προσήλυτους Βρετανούς Ισλαμιστές Νιγηριανής καταγωγής εναντίον ενός νεαρού Βρετανού στρατιωτικού όπου σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες αφού τον κατέσφαξαν, τον αποκεφάλισαν στη μέση του δρόμου και ανάρτησαν και βίντεο στο διαδίκτυο!

H Ισλαμοποίηση της Eυρώπης - Οι ανησυχητικές εξελίξεις και ο ρόλος της Ελλάδας



ΓΡΑΦΕΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΕΤΟΣ
http://www.rimse.gr/

OI ANHΣYXHTIKEΣ EΞEΛIΞEIΣ KAI O POΛOΣ THΣ EΛΛAΔAΣ

H ραγδαία αύξηση του μουσουλμανικού πληθυσμού τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με την ταχεία συρρίκνωση και τη γήρανση του Δυτικού πληθυσμού, διαγράφουν 
ένα ανησυχητικό μέλλον για την κοινωνική, πολιτική και οικονομική εξέλιξη της E.E.

Άλλες τρεις συλλήψεις για τη δολοφονία του Βρετανού στρατιώτη στο Λονδίνο






undefined

Η βρετανική αντιτρομοκρατική αστυνομία συνέλαβε το Σάββατο τρεις άνδρες οι οποίοι φέρονται ως ύποπτοι συνωμοσίας για φόνο, σχετικά με τη δολοφονία ενός στρατιώτη κοντά σε στρατώνα στο Λονδίνο.
Η αστυνομία συνέλαβε δύο άνδρες 24 και 28 ετών σε μία κατοικία νότια της πρωτεύουσας, ανακοίνωσε η αστυνομική δύναμη της πόλης. Ένας τρίτος, ηλικίας 21 χρονών, συνελήφθη στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.
Δύο άνδρες αναρρώνουν στο νοσοκομείο αφού πυροβολήθηκαν και συνελήφθησαν από την αστυνομία ως ύποπτοι για τη δολοφονία του στρατιώτη Λι Ρίγκμπι στο Λονδίνο την Τετάρτη.




Μετά τη σφαγή, ερωτήματα για την ΜΙ5




Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν τους δύο δολοφόνους
Reuters, Guardian
Στο στόχαστρο των βρετανικών μέσων ενημέρωσης βρίσκονται οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας μετά την αποκάλυψη ότι η μυστική υπηρεσία ΜΙ5 γνώριζε τους δύο νιγηριανής καταγωγής ισλαμιστές οι οποίοι κατακρεούργησαν Βρετανό στρατιώτη με μαχαίρια και μπαλτά στη συνοικία Γούλγουιτς του νοτιοανατολικού Λονδίνου, αλλά δεν τους έθεσε υπό παρακολούθηση.

Αντιπυραυλική ασπίδα στη Ρουμανία

 
 
Διά στόματος του γενικού του γραμματέα Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, το ΝΑΤΟ έσπευσε στα τέλη της εβδομάδας να καταστήσει σαφές ότι η εγκατάσταση της αντιπυραυλικής ασπίδας στη Ρουμανία θα ενισχύσει το αμυντικό δόγμα της χώρας. «Είναι ξεκάθαρο ότι η Ρουμανία θα προστατεύεται ουσιαστικά από το αντιπυραυλικό σύστημα που αναπτύσσεται στην Ευρώπη», τόνισε ο κ. Ράσμουσεν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρουμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, Agerpres. Αφορμή για τη δήλωσή του αποτέλεσε άρθρο του γνωστού πολιτικού επιστήμονα Τζορτζ Φρίντμαν, σύμφωνα με το οποίο η αντιπυραυλική ασπίδα δεν προστατεύει τη Ρουμανία από κάποια απειλή.

MKO, κατασκοπεία και Πούτιν



Στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να μη συμπεριληφθεί στον κατάλογο των ύποπτων για κατασκοπεία οργανισμών, προσέφυγε η παλαιότερη μη κυβερνητική οργάνωση της Ρωσίας, Memorial. Η συγκεκριμένη οργάνωση, η οποία αναλάμβανε πρωτοβουλίες εναντίον της πολιτικής καταστολής από τη σοβιετική κιόλας περίοδο, θεωρεί ότι ο πρόσφατος νόμος για τον διαχωρισμό των MKO σε γνήσιες κι εκείνες που εξυπηρετούν τους σκοπούς τρίτων χωρών δεν αποτελεί παρά μια «χονδροειδή προσπάθεια» του Κρεμλίνου να φιμώσει κάθε διαφωνούντα, στον απόηχο των περυσινών διαδηλώσεων κατά του προέδρου της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν. «Μας γυρίζουν πίσω, στις ιδέες του σοβιετικού παρελθόντος, αλλά δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια», τόνισε ο επικεφαλής της οργάνωσης, Αλεξάντερ Τσερκάσοφ. Υπενθυμίζεται πως η πολυσυζητημένη νομοθεσία προβλέπει την ένταξη κάθε ΜΚΟ που χρηματοδοτείται από το εξωτερικό και εμπλέκεται σε πολιτικές δραστηριότητες στον κατάλογο των «ξένων πρακτόρων». Η Memorial ιδρύθηκε το 1987 από τον Σοβιετικό αντιφρονούντα Αντρέι Ζαχάροφ.

Σημαντικές και ανησυχητικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

*Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΡΙΑΜΠΚΟΦ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ Η ΜΟΣΧΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟΥΣ S-300 ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΞΕΝΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΘΕΙ ΖΩΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΠΤΗΣΕΩΝ.

*ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΕΕ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΠΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ. ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Η ΑΓΓΛΟ-ΓΑΛΛΙΚΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΣΧΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΠΟΥ ΝΑΡΚΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΠΡΟΣΕΧΩΣ. ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΑΡΑΒΙΚΑ ΚΡΑΤΗ. ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.

Η Απροσδόκητη Αντοχή του Καθεστώτος Ασαντ



Το περασμένο καλοκαίρι, η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών, BND , παρέδιδε σε κυβερνητικούς αξιωματούχους έκθεση για τη συριακή κρίση, η οποία εκτιμούσε ότι το καθεστώς Ασαντ θα έπεφτε το αργότερο στις αρχές του 2013. Λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα, ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Γκέρχαρντ Σίντλερ, έχει αλλάξει γνώμη. Σύμφωνα με το περιοδικόDer Spiegel , ο Σίντλερ παρουσίασε την αναθεωρημένη εκτίμηση της BND σε μυστική σύσκεψη επιλεγμένων πολιτικών. Το βασικό συμπέρασμα: οι αντάρτες είναι αυτοί που έχουν τώρα το πρόβλημα, καθώς ο κυβερνητικός στρατός αντεπιτίθεται και έχει σοβαρά κέρδη. Παρότι ο Ασαντ δεν μπορεί να επιτύχει συντριπτική νίκη, ενισχύει τη θέση του, παρατείνοντας ένα αδιέξοδο χωρίς ημερομηνία λήξης.

Η επανάσταση... τρώει ύστερα από χρόνια τα παιδιά της στο Ιράν




Η απόρριψη υποψηφιότητας των Ραφσαντζανί και Μασαϊέ από το Συμβούλιο των Φρουρών εκτιμάται πως θα είναι προπομπός εξελίξεωνThe New York Times
Η κίνηση του Συμβουλίου των Φρουρών να απορρίψει την υποψηφιότητα του Ακμπάρ Χασεμί Ραφσαντζανί και του Εσφαντιάρ Ραχίμ Μασαϊέ, «εκλεκτού» του απερχόμενου προέδρου Μαχμούντ Αχμεντινετζάντ, για τις προεδρικές εκλογές της 14ης Ιουνίου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία για την πλειοψηφία των Ιρανών και ειδικά για τους υποστηρικτές του πρώτου. Το 70% των Ιρανών, άλλωστε, είναι κάτω των 35 ετών και έτσι εκείνοι που μεγάλωσαν βλέποντας τον κ. Ραφσαντζανί να υπηρετεί σε διάφορα αξιώματα, συμπεριλαμβανομένου αυτού του προέδρου, είναι πολλοί.
«Λένε ότι η επανάσταση τρώει τα παιδιά της», αναφέρει ο 27χρονος Μεχντί, δάσκαλος στο επάγγελμα. «Στην περίπτωση του Ραφσαντζανί, ωστόσο, έφαγε τον πατέρα της». Οι αναλυτές, από την πλευρά τους, εκτιμούν ότι η απόρριψη της υποψηφιότητας Ραφσαντζανί και Μασαϊέ μπορεί να αποτελεί προπομπό σοβαρών εξελίξεων. Από το 1979 όταν και ιδρύθηκε, η ισλαμική δημοκρατία του Ιράν χαρακτηρίζεται από έναν διαρκή και ως επί το πλείστον δημόσιο ανταγωνισμό μεταξύ αντίπαλων κέντρων εξουσίας, μια εναλλαγή στα ανώτατα αξιώματα που δίνει στον μέσο πολίτη και στους ιδιώτες επιχειρηματίες τη δυνατότητα να κινούνται ανάμεσα στους δύο πόλους. Εκτός και αν προκύψουν νέες εκπλήξεις, ο νικητής των προεδρικών εκλογών θα προέρχεται από τους κόλπους των συντηρητικών που διατηρούν τα τελευταία χρόνια τα ηνία του Ιράν - πρόκειται για μια «χαλαρή» συμμαχία μεταξύ των σιιτών κληρικών και των διοικητών των Φρουρών της Επανάστασης, δηλαδή του στρατού. Κατά τον τρόπο αυτό, λοιπόν, όλοι οι κρατικοί θεσμοί θα περάσουν για πρώτη φορά από το 1979 υπό τον έλεγχο μιας παράταξης.
Πολλοί αναλυτές προβλέπουν -και αρκετοί συντηρητικοί κληρικοί τους έχουν εμμέσως δικαιώσει- ότι οι κυρίαρχοι Συντηρητικοί είναι πλέον αποφασισμένοι να καταργήσουν το αξίωμα του προέδρου, το οποίο λειτούργησε ως εστία μιας άτυπης αντιπολίτευσης τόσο υπό τον «λαϊκιστή» Αχμεντινετζάντ, όσο και από τον μεταρρυθμιστή, Μοχάμεντ Χαταμί. Κάτι τέτοιο δεν είναι φυσικά σίγουρο, αλλά πλέον αποτελεί πολύ σοβαρή πιθανότητα. Το βέβαιο είναι ότι αυτή η «άνοστη» προεκλογική περίοδος θα αποξενώσει ακόμα περισσότερο την ήδη απογοητευμένη από τις κατά πολλούς νοθευμένες εκλογές του 2009 αστική τάξη, η οποία αποτελεί ένα μεγάλο ποσοστό του εκλογικού σώματος.

18 ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 10,6 ΔΙΣ !!!



undefined
Πάνω από 200 δις ευρώ από το δημόσιο χρέος έχουν πάει στις τράπεζες δανειζόμαστε με τοκογλυφικούς όρους κόβουμε μισθούς ,συντάξεις υγεία παιδεία πρόνοια για να καλύψουμε τα θαλασσοδάνεια και να συνεχίζεται το φαγοπότι της ολιγαρχίας.
Οι παρακάτω 18 κρατικοδίετοι εθνικοί " επιχειρηματίες" που όπου βρεθούν και όπου σταθούν καταγγέλλουν τον υπερτροφικό δημόσιο τομέα τον οποίο αρμέγουν κανονικά , αναλυτικά έχουν πάρει δανεικά και αγύριστα :

Η τέχνη της ηγεσίας σε περιόδους κρίσης






Χρήστος Ιακώβου
Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ)

Το 609 μ.χ. ο έξαρχος Ηράκλειος απέπλευσε με ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις από την Καρχηδόνα με προορισμό την Κωνσταντινούπολη για να ανατρέψει τον σφετεριστή και επικίνδυνο αυτοκράτορα Φωκά. Οι χρονικογράφοι της εποχής περιγράφουν το Φωκά ως άσχημο στην όψη και ακόμη χειρότερο στη διοίκηση. Κτηνώδης, αδίστακτος και ανίκανος, επέτρεψε στους εχθρούς να διεισδύσουν στην αυτοκρατορία και εισήγαγε απηνείς διωγμούς και μεθόδους ανελέητων βασανισμών εναντίον των πολικών του αντιπάλων, όπως η τύφλωση και ο ακρωτηριασμός.

Τουρκία και Σαουδική Αραβία υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας


Οι υπουργοί εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας και της Τουρκίας, τη στιγμή που υπογράφουν τη Συμφωνία Συνεργασίας στον Τομέα της Αμυντικής Βιομηχανίας
Ο υπουργός εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Πρίγκιπας Saud Al-Faisal,, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα, τις 21 Μαΐου 2013.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συναντήθηκε με τον ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου και υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας μεταξύ των δυο χωρών.
Επίσης, οι δυο Υπουργοί συζήτησαν τις πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις, ιδίως η κατάσταση στη Συρία.
Ο σαουδάραβας αξιωματούχος επισκέφθηκε και τον πρόεδρο της δημοκρατίας Αμπντουλάχ Γκιούλ, στο γραφείο του στην Τσάνκαγια.
  

Στην υπογραφή του πρόσθετου πρωτοκόλλου επιμένει η Ένωση - ΕΕ προς Τουρκία: Λυπούμεθα αλλά…


Δυσαρέσκεια Νταβούτογλου
Μήνυμα στην Άγκυρα ότι αν δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις της δεν πρόκειται να περάσει σύντομα το κατώφλι της ΕΕ έστειλαν από τις Βρυξέλλες οι ευρωπαίοι. Σε σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον Τούρκο ομόλογό τους Αχμέτ Νταβούτογλου οι πρώτοι τόνισαν ότι η ένταξη της Τουρκίας παραμένει σε αδιέξοδο ενώ άφησαν και ένα παραθυράκι για άνοιγμα ενός κεφαλαίου στις συνομιλίες εντός του Ιουνίου.

Η ΕΕ δεν πάει καθόλου καλά


Γιώργος Ντελαστίκ
Αγριεύουν ολοένα και περισσότερο τα πράγματα στην Ευρώπη. Οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ΕΕ μετέτρεψαν την κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος -δηλαδή τους τυχοδιωκτισμούς των ιδιωτών τραπεζιτών και των ιδιωτών αχαλίνωτων κερδοσκόπων- σε κρίση δημόσιου χρέους, φορτώνοντας τις ζημιές των τραπεζιτών στους ανυποψίαστους πολίτες. Η Γερμανία μετέτρεψε την κρίση χρέους σε τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη. Τα μνημόνια που επιβάλλει στη μια χώρα της Ευρωζώνης μετά την άλλη φέρνουν απερίγραπτη φτώχεια και δυστυχία. Μισθοί και συντάξεις καταρρέουν. Η ανεργία εκτινάσσεται σε πρωτοφανή ύψη.

Η ξενοφοβία δεν είναι δρόμος για την Ελλάδα


Του Αθανασιου Ελλις
Ο εκτελεστικός διευθυντής της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής Ντέιβιντ Χάρις μιλάει στην «Κ» για την κρίση, τη Χρυσή Αυγή, την Ε.Ε. Συνέντευξη στον Αθανασιο Ελλις
Ο δρόμος για μια καλύτερη και δυναμική Ελλάδα δεν είναι η ξενοφοβία, ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός της Χρυσής Αυγής, τονίζει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο εκτελεστικός διευθυντής της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (AJC), Ντέιβιντ Χάρις, ο οποίος εκφράζει απογοήτευση αλλά και κατανόηση για την ακύρωση από τον Αντώνη Σαμαρά της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Φόρουμ
της οργάνωσης, εξέλιξη που ήρθε ως απόρροια της μη εξασφάλισης από τον Ελληνα πρωθυπουργό συνάντησης με τον Μπαράκ Ομπάμα. Με σημαντικές διασυνδέσεις στα αμερικανικά κέντρα πολιτικής εξουσίας και οικονομικής ισχύος, ο κ. Χάρις υπογραμμίζει το αυξανόμενο το τελευταίο διάστημα ενδιαφέρον Αμερικανών επενδυτών για την Ελλάδα, ενώ επισημαίνει τη σημασία που αποδίδει η Ουάσιγκτον στην τριμερή συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ. Μιλάει, τέλος, για τη στενή σχέση της εβραϊκής με την ελληνική κοινότητα της Αμερικής, την οποία επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι αμέσως μετά το φόρουμ της AJC, που διεξάγεται μεταξύ 2 και 4 Ιουνίου, ακολουθεί το ετήσιο συνέδριο της Κυπριακής και Ελληνικής Ηγεσίας, από τις 4 έως τις 6 του μηνός.
– Πώς αισθάνεστε για την απόφαση του Ελληνα πρωθυπουργού να ακυρώσει την προγραμματισμένη συμμετοχή του στο ετήσιο Παγκόσμιο Φόρουμ της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής;

Πυραυλακάτος του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού εντός Ε.Χ.Υ


γγ
Τουρκική πυραυλάκατος βρέθηκε εντός Εθνικών Χωρικών Υδάτων σε μία ακόμη προκλητική ενέργεια της γείτονος.
Σε νέα προκλητική ενέργεια προχώρησε σήμερα η Άγκυρα ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η μεγάλης κλίμακας ναυτική άσκηση DENİZKURDU-13.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η πυραυλάκατος ATAK (P-337) τύπου Kılıç ΙΙ του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού προερχόμενη από τον λιμένα της Σμύρνης, εισήλθε την 26η Μαΐου (07:00) σε Εθνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Μυκόνου και Ν. Νάξου. Στη συνέχεια, κινήθηκε με Δυτική πορεία μεταξύ Ν. Σίφνου και Ν. Σερίφου, με Βόρεια, Βόρειο-Ανατολική πορεία μεταξύ Ν. Κέας και Ν. Κύθνου και εξήλθε στις 14:25 από τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Ευβοίας και Ν. Άνδρου (Στενό Καφηρέα). Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολούθησαν το εν λόγω πολεμικό πλοίο καθ’ όλη την διάρκεια του πλου του. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 28 Μαρτίου 2012, οι δύο νεώτερες τουρκικές πυραυλάκατοι ΑΤΑΚ (P-337) και ΒΟRA (P-338) συγκρούστηκαν μεταξύ τους στην θάλασσα του Μαρμαρά κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης σε προετοιμασία για την άσκηση μεγάλης κλίμακας  DENİZKURDU-12. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός 8 μελών των πληρωμάτων τους και ζημιές, οι οποίες φαίνεται πως αποκαταστάθηκαν.

Εικόνες-σοκ από το μέλλον


Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
Τα γεγονότα στο Λονδίνο, με τον αποκεφαλισμό του στρατιώτη από δύο μουσουλμάνους, όπως και στη Σουηδία, με τις πολυήμερες ταραχές από κυρίως μουσουλμάνους μετανάστες, ξεβρακώνουν τις ιδεοληψίες της καθ’ ημάς Αριστεράς, την ίδια ώρα που σηκώνει το κουρελόπανο του περιττού νέου «αντιρατσιστικού νόμου».

Είχαν προηγηθεί οι ταραχές στη Γαλλία το 2005 και στο Λονδίνο το 2011.


Οι δράστες είναι μάλιστα κυρίως νόμιμοι μετανάστες. Ωστε η «πολιτική ορθότητα», η στοργή και προδέρμ της Σουηδίας και της Αγγλίας, με το γαλαντόμο κοινωνικό κράτος, δεν οδήγησαν στον πολυπολιτισμικό παράδεισο.

Ναόμι Κλάιν: Ο μεγαλύτερος φόβος του συστήματος είναι η αντίσταση



H Ναόμι Κλάιν, ακτιβίστρια και συγγραφέας του διάσημου «Δόγματος του Σοκ» στο πλαίσιο επίσκεψής της στην Αθήνα παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Στέλιο Κούλογλου.
Η συγγραφέας και δημοσιογράφος ανέφερε ότι υπό την επήρεια του σοκ οι χώρες που το βιώνουν
χάνουν την εθνική τους κυριαρχία, κάτι που όπως σχολιάζει συνέβη και στην Ελλάδα. Επεσήμανε ότι στις μέρες μας οι κυβερνήσεις έχουν γίνει οι λομπίστες των πολυεθνικών, ενώ χαρακτήρισε παράλογη την πρόθεση της κυβέρνησης να πουλήσει κάθε επικερδή επιχείρηση σε περίοδο ύφεσης, όταν είναι βέβαιο ότι οι συμφωνίες θα είναι οι χειρότερες που θα μπορούσε κάθε χώρα να πετύχει. Υπογράμμισε τέλος ότι ο ευρωπαϊκός νότος θα πρέπει να συγκροτήσει κοινό μέτωπο απέναντι στους δανειστές.

Αφρική: Δημιουργούν δύναμη ταχείας αντίδρασης


Αφρικανοί ηγέτες αποφάσισαν να δημιουργήσουν αμέσως μια στρατιωτική δύναμη ταχείας αντίδρασης για να αντιμετωπίζει έκτακτα ζητήματα ασφαλείας στην ήπειρο, σε μια κίνηση με στόχο να πάψει η Αφρική να βασίζεται σε εξωτερικές δυνάμεις και κεφάλαια για την άμυνά της.

Στον «δρόμο» της Χεζμπολάχ η Χρυσή Αυγή;


Σεμινάρια παράλληλης διακυβέρνησης έχουν αρχίσει τα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Οι θεωρητικοί του κόμματος ενημερώνουν τα περιφερειακά στελέχη για τον τρόπο που δραστηριοποιείται η Χεζμπολάχ στο Λίβανο για να λειτουργούν αντίστοιχα και στην Ελλάδα.

Στο εδώλιο οι απαγωγείς παιδιών στην Αλγερία που τα έδιναν για υιοθεσία στη Γαλλία


Άρχισε σήμερα σε δικαστήριο στο Αλγέρι η δίκη 13 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και Γάλλοι αλγερινής καταγωγής, οι οποίοι κατηγορούνται για την απαγωγή παιδιών στην Αλγερία για να δοθούν για υιοθεσία στην Γαλλία.

Θερίζει ο καρκίνος και στην Ελλάδα - Κάθε χρόνο 37.000 νέα κρούσματα


Σε 14.353 ανέρχονται οι νέες καταγεγραμμένες περιπτώσεις καρκίνου στην Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) οι νέες περιπτώσεις στη χώρα μας φθάνουν περίπου τις 37.000. Τα παραπάνω προκύπτουν από τα πρώτα προκαταρκτικά στοιχεία τα οποία συγκεντρώθηκαν από τους καταγραφείς καρκίνου για το 2012, στο πλαίσιο δημιουργίας ενός αξιόπιστου εθνικού αρχείου νεοπλασιών από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ ).

Όχι, ο γάμος δεν σκοτώνει τον έρωτα


Κι όμως, ογάμος δεν εξαφανίζει το πάθος! Δεν είναι λίγα τα παντρεμένα ζευγάρια που καταφέρνουν να διατηρούν το ρομαντισμό τους πολλά χρόνια μετά το Μυστήριο του γάμου.

Κάποια από αυτά, μάλιστα, δέχτηκαν να συμμετάσχουν στη σχετική έρευνα προκειμένου να αποδείξουν ότι ο γάμος δεν σκοτώνει (πάντα) τον έρωτα. Χρησιμοποιώντας την απεικονιστική μέθοδο εγκεφάλου (μέσω της λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας), οι ερευνητές διαπίστωσαν πως όταν τα συγκεκριμένα ζευγάρια κοιτούσαν μια φωτογραφία του αγαπημένου τους, οι εγκέφαλοί τους «φωτίζονταν» με τον ίδιο τρόπο που «φωτίζονταν» εκείνοι των πρόσφατα ερωτευμένων ζευγαριών.

Περιορίζει τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ η βιταμίνη Β


Τι διαπίστωσαν ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης

Τα συμπληρώματα ορισμένων βιταμινών Β ενδέχεται να προστατεύουν τους ηλικιωμένους από το Αλτσχάιμερ, επειδή ελαττώνουν έως 90% την συρρίκνωση του εγκεφάλου που σχετίζεται με τη νόσο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Ο Ελληνας ακραίος ισλαμιστής ιμάμης που... τρομοκρατεί το Λονδίνο (εικόνες&βίντεο)


Συναγερμός έχει σημάνει στις βρετανικές αρχές μετά την ανατριχιαστική δολοφονία του στρατιώτη Λι Ρίγκμπι στο Λονδίνο, με τις έρευνες να επικεντρώνονται στη νέα γενιά εξτρεμιστών Ισλαμιστών κηρύκων και ιμάδων που δίνουν αρκετές διαλέξεις και μέσα σε μεγάλα πανεπιστήμια.

Το βρετανικό περιοδικό The Week είχε πραγματοποιήσει, μάλιστα, ειδικό αφιέρωμα μόλις μερικές ημέρες πριν από την αποτρόπαια δολοφονία, κάνοντας λόγο για ριζοσπάστες ιμάμηδες, που εμπνέονται από τον φυλακισμένο ηγέτη Αμπου Κατάντα, κατηγορούμενο για κηρύγματα μίσους και σχέσεις με την Αλ Κάιντα.

Καταρρίπτουμε τους 5 μεγαλύτερους μύθους γύρω από το κέρατο!



Γιατί καμιά φορά όλα έχουν την αιτία τους!

H απιστία και για να το πούμε και πιο απλά και περιγραφικά, το κέρατο, είναι ένα θέμα δίχως τελειωμό με το οποίο δεν θα σταματήσουμε ποτέ να ασχολούμαστε γιατί πολύ απλά είναι ενδιαφέρον και αφορά τους πάντες! Και μπορεί όταν το τρως, το κέρατο πάντα, ο κόσμος γύρω σου να καταρρέει και να νιώθεις προδομένος και πως η ζωή σου έφτασε στο τέλος της, αλλά ξέρετε κάτι; Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και τίποτα δεν είναι τόσο δραματικό γιατί είναι απλά ένα κέρατο! Αν λοιπόν σας συμβεί, το ζητούμενο είναι να μην χάσετε την ψυχραιμία σας και να σκεφτείτε πολύ σοβαρά πριν προχωρήσετε στην οποιαδήποτε κίνηση και φυσικά τινάξετε μία σχέση στον αέρα! Παρακάτω λοιπόν, σας έχουμε τους μεγαλύτερους μύθους που επικρατούν σχετικά με το κέρατο τους οποίους είτε διαψεύδουμε είτε επιβεβαιώνουμε, μόνο και μόνο για να σας αποδείξουμε ότι ακόμα και ένα θέμα το οποίο τίθεται σχεδόν καθημερινά επί τάπητος, είναι ακόμα άγνωστο και σκοτεινό.

Εννέα πράγματα για το Facebook που ίσως δεν ξέρεις



Μπορεί το Facebook να αλλάζει συνεχώς ρυθμίσεις και να μην ξέρεις τι πρέπει να κάνεις κάθε φορά για να προστατεύσεις το λογαριασμό σου αλλά δεν είναι μόνο αυτό που αγνοείς για το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο

O μέσος χρήστης έχει περίπου 130 φίλους. Αν ανησυχείτε για τη «δημοτικότητα» σας στο Facebook πρέπει να ξέρετε ότι ο μέσος χρήστης έχει περίπου 130 ενώ οι γυναίκες κάποιες φορές έχουν λίγους παραπάνω. Μάλιστα ο καθένας δεν «μιλάει» ή αλληλεπιδρά με πάνω από επτά.

Οκτώ έφηβοι οδήγησαν στην αυτοκτονία μια 14χρονη, μέσω facebook



Οκτώ έφηβοι ανακρίνονται στην Ιταλία ως ύποπτοι ότι οδήγησαν στην αυτοκτονία μέσω του εκφοβισμού (ή bullying) στο facebook ένα 14χρονο κορίτσι.

Η Καρολίνα Πίκιο, η οποία διέμενε κοντά στην Νοβάρα της βορειοδυτικής Ιταλίας, ρίχτηκε στο κενό από το μπαλκόνι του σπιτιού της στον τρίτο όροφο, τον Ιανουάριο, έχοντας επιστρέψει από ένα πάρτι. Την περίοδο εκείνη, οι φίλοι της είπαν ότι είχε δεχτεί πολλά απειλητικά μηνύματα στην σελίδα της στο Facebook.

MORNING STAR “Ελλάδα και Γερμανία: Ποιος χρωστάει σε ποιον;” Οι πολεμικές αποζημιώσεις και οι Γερμανοι καπιταλιστές.



undefined

 

Thursday 18 April 2013

by Bill Benfield

Ελλάδα και Γερμανία: Ποιος χρωστάει σε ποιον;Λοιπόν, το BBC έχει αλλάξει σίγουρα τον σκοπό του όλα αυτά τα χρόνια και τώρα μένει κανείς να αναρωτηθεί αν αυτές τις μέρες, η Άνγκελα Μέρκελ πρόκειται να αγιοποιηθεί.

Ωστόσο, εν πάση περιπτώσει, υπάρχουν και εκείνοι που σήμερα αισθάνονται ότι το πρόβλημα του σκοπού, δεν ήταν ότι ήταν πάρα πολύ μαλακος  για τους Γερμανούς, αλλά ότι ήταν εντελώς πολύ διορατικός.

Hitler’s Legacy- Modern Islamo-fascism and its Nazi Origins

Hitler’s Legacy

Modern Islamo-fascism and its Nazi Origins

Dr Carlo Kopp
First published in Defence Today, Vol.6 No.1
April/May 2007
Text, Line Art © 2007, 2008 Carlo Kopp
Magazine cover subtitle: Der Grossmufti von Jerusalem bei den bosnischen Freiwilligen der Waffen-SS (The Grand Mufti of Jerusalem with Bosnian volunteers of the Waffen-SS)
One of the little known realities of twentieth century history is the role played by Hitler’s Nazi regime in kindling the contemporary conflagration known as the Global War On Terror.With the incessant and very effective propaganda war being waged by the Islamo-fascist movement in the media and the Internet, many of the deeper underlying issues in this conflict are being obscured, intentionally so.

Τουρκία: Γκρέμισαν νύχτα εκκλησία 400 ετών!!!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 27, 2013

  • Η πραγματική εικόνα της Ελληνοτουρκικής φιλίας από την πλευρά της Τουρκίας

  • Ανύπαρκτη η Ελληνική κυβέρνηση σε όλες τις τουρκικές προκλήσεις εις βάρος του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας

Η Τουρκία του Ερντογάν, του καλού φίλου των Ελλήνων (και κουμπάρου του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή) δεν διστάζει να προχωρά σε απτά δείγματα των αισθημάτων της απέναντι στην Ελλάδα. Έτσι μέσω έργων κατεδάφισης μίας χριστιανικής εκκλησίας, ενός μνημείου της Ριζούντας, και ενεργώντας νύχτα, με μηχανήματα του Δήμου Ριζούντας, ισοπεδώθηκε μία εκκλησία η οποία είχε προταθεί από τους κατοίκους να γίνει μνημείο και φυσικά πόλος έλξης χριστιανών τουριστών.Μαθαίνουμε, λοιπόν, μέσα από τον τουρκικό Τύπο (μετάφραση) πως οι κάτοικοι της Ριζούντας ισχυρίζονται πως πραγματοποιήθηκε κατεδάφιση εκκλησίας στην περιοχή τους, προσκομίζοντας μάλιστα και το απαραίτητο φωτογραφικό υλικό.

Πως γράφεται η Ιστορία… ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!!!


Η ιστορία έχει γραφτεί κάθε άλλο παρά αντικειμενικά ώστε ανάλογα με την εθνικότητα ή τα συμφέροντα του κάθε ιστορικού, τα γεγονότα έχουν παρερμηνευτεί ή εντελώς παραποιηθεί, ούτως ώστε να παρουσιάζονται διαφορετικά κατά περίπτωση και σύμφωνα με μεθοδευμένους υπολογισμούς. Έχουν αποκαλυφθεί αναρίθμητα σκάνδαλα που αφορούν στην πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης να χρηματοδοτεί αμερικανικά πανεπιστήμια, όπως τα πανεπιστήμια Πρίνστον και Πόρτλαντ, για να εξασφαλίζεται η διδασκαλία της ιστορίας με τέτοιο τρόπο ώστε να ευνοείται η Τουρκία. Μια ιστορία που παραλείπει να αναφερθεί στις γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσύριων. Έχοντας πολλές έδρες τουρκικών σπουδών στα αμερικανικά πανεπιστήμια, η αναθεωρημένη αυτή εκδοχή των γεγονότων από την πλευρά της Τουρκίας είναι πιθανό να επηρεάσει μεγάλο τμήμα των φοιτητών της Αμερικής.

ΤΟΥΡΚΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝΩ Η ΡΕΠΟΥΣΗ ΚΑΙ ΣΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 28, 2013

Turkiko dimosievmaΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Γελοιότητα θλίψη αλλά και μεγάλη αγανάκτηση προκαλεί η κυρία Ρεπούση και Σια που εξακολουθούν το ανιστόρητο έργο τους να αμφισβητούν αποδεδειγμένε ιστορικά γεγονότα όπως οι γενοκτονίες των χριστιανών της Ανατολής, την ίδια στιγμή που στην ίδια την Τουρκία συνεχώς πολλαπλασιάζονται οι φωνές που παραδέχονται και αναγνωρίζουν τα ιστορικά εγκλήματα της χώρας τους που παραμένουν ατιμώρητα και χωρίς ιστορική δικαίωση.

Έγγραφο- σοκ Ρεπούση προς ΣΥΡΙΖΑ για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο


Το έγγραφο ανατρέπει τα δεδομένα στη συζήτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο…

Έγγραφο- σοκ Ρεπούση προς ΣΥΡΙΖΑ για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
Πολλές αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει έγγραφο της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση προς την Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Στο εν λόγω έγγραφο, που δημοσιεύει το Real.gr η κυρία Ρεπούση ζητεί από την αντιπολίτευση να… αντιδράσει, προκειμένου να μην περάσουν στο νομοσχέδιο όσα έχει αποφασίσει, ως Γενοκτονίες η Ελληνική Βουλή, δηλαδή της Μικράς Ασίας και των Ποντίων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ καλεί την Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ να παρακινήσει «συναδέλφους, πολιτικά κόμματα και δημοσιογράφους» να μην «περάσει» η -όπως τη χαρακτηρίζει- «προβληματική διάταξη που ποινικοποιεί την άρνηση των γενοκτονιών και των εγκλημάτων πολέμου»!
undefined
πηγή