Ετικέτες

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ Γ. ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ Δώδεκα χρόνια χωρίς τον Γιάννο



ΚΥΡΙΑΚΉ, 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2011

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ Γ. ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ Δώδεκα χρόνια χωρίς τον Γιάννο

Η Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλα Αντωνιάδου, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, Βασίλης Παπαϊωάννου, και ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης, με δηλώσεις τους εξήραν την προσωπικότητα του πολιτικού ανδρός, Γιάννου Κρανιδιώτη, τέως Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, το ετήσιο μνημόσυνο του οποίου τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία.
Η Υπουργός Εμπορίου είπε ότι «τιμούμε σήμερα και ως Πολιτεία τη μνήμη του Γιάννου Κρανιδιώτη, που με την εμπνευσμένη και μεθοδική δράση και δουλειά συνέβαλε ουσιαστικά στο άνοιγμα του δρόμου για την ένταξη της πατρίδας μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

11. 9. 1185: Όταν ο λαός κομμάτιαζε τον διεφθαρμένο τύραννο – εκμεταλλευτή.



Η ενδεκάτη Σεπτεμβρίου έχει μείνει στην μνήμη του σημερινού ανθρώπου με την αναφορά στα «τρομοκρατικά» γεγονότα του 2001. Αλλά η σημερινή ανάρτηση θα μας πάει πίσω σε άλλα γεγονότα που δεν έχουν σχέση. 826 χρόνια πίσω, στις ένδεκα Σεμπτεμβρίου του έτους 1185 μ. Χ., όταν ο λαός της Κωνσταντινούπολης αγανακτισμένος και οργισμένος πολύ κατά του Κομνηνού Ανδρόνικου δείχνει το άσχημο πρόσωπό του αλλά και επιβεβαιώνει το γεγονός ότι πάνω και από το πρόσωπο του αυτοκράτορα βρίσκεται μονάχα αυτός και ότι η λαϊκή έγκριση είναι αυτή που τον νομιμοποιεί…
Αφήνω τον Ζ. Αϊναλή να μας αφηγηθεί και να σχολιάσει τα γεγονότα, δανειζόμενος τα λόγια του από το περιοδικό Ποιείν :

ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΙΣΡΑΗΛ; (ΖΟΥΛΟΥ)


Μα δεν χρειάζεται να κοιτάξουμε τα διαπλεκόμενα, αρκεί να δούμε το χάρτη της Αν. Μεσογείου και να έχουμε την λίστα με τους εξοπλισμούς των εμπλεκόμενων χωρών.

You Only Believe the Official 9/11 Story Because You Don't Know the Official 9/11 Story


You Only Believe the Official 9/11 Story Because You Don't Know the Official 9/11 Story

By Jesse Richard
I don't believe the official story of 9/11 because I know the official story of 9/11!
During the past 10 years I have not met a single individual who, after doing research on the subjectpen, switched from questioning the official narrative of the events of 9/11/2001 to believing the official narrative of those events..  It is always the other way around. Why do you think that is? There are good reasons for this, and I will try to explain this phenomenon right now.

Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος: Η εκκλησία του Αγ. Νικολάου θα ξαναχτιστεί


Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος: Η εκκλησία του Αγ. Νικολάου θα ξαναχτιστεί

10Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ 11ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, που είχε καταστραφεί ολοσχερώς από την πτώση των δίδυμων πύργων στο Μανχάταν, στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, αν και ακόμη δεν συμπεριλαμβάνεται στον συνολικό σχέδιο ανοικοδόμησης της περιοχής, "θα χτιστεί ξανά, θα αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο προσευχής και θα είναι ανοιχτεί για όλο τον κόσμο".

Ο Άγιος Νικόλαος θαμμένος δέκα χρόνια κάτω από τα ερείπια των δίδυμων πύργων στη Νέα Υόρκη και τα Ισλαμικά εμπόδια στην ανέγερση του


Ο Άγιος Νικόλαος θαμμένος δέκα χρόνια κάτω από τα ερείπια των δίδυμων πύργων στη Νέα Υόρκη και τα Ισλαμικά εμπόδια στην ανέγερση του

Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη
akontogiannidis@yahoo.gr
Σήμερα, η ματιά όλων είναι στραμμένη στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης εκεί που -σαν σήμερα- πριν από δέκα ακριβώς χρόνια, Άραβες ισλαμιστές τρομοκράτες, της «Αλ Κάϊντα» έπληξαν τους δίδυμους πύργους, το “ world trade center”, (το παγκόσμιο εμπορικό κέντρο), σκορπώντας πρωτοφανή πανικό και δημιουργώντας απίστευτη ταπείνωση της Αμερικής με δύο χιλιάδες ανθρώπους νεκρούς.
Ανάμεσα στους νεκρούς, 55 Έλληνες και μία μεγάλη απώλεια: την πλήρη εξαφάνιση της εκκλησιάς του Αγίου Νικολάου που θάφτηκε κάτω από τα ερείπια των πύργων. Στο ναό αυτό, που ήταν συναισθηματικά δεμένοι όλοι οι Έλληνες μετανάστες, και τον θεωρούσαν εθνικό σύμβολο.

Ο μυθικός κόσμος του Αισώπου



ΚΥΡΙΑΚΉ, 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Ο μυθικός κόσμος του Αισώπου

undefined της Ελίνας Γαληνού
"Λαγός την πτέρην έσειε, κακό της κεφαλής του..."
Διδάγματα σαν αυτό που αντλήσαμε στα παιδικά μας χρόνια από τα επιμύθια του Αισώπου, αποδείχτηκαν διαχρονικά και πάσης ηλικίας. Η αφήγηση των μύθων του, συνόδευε κάθε γενιά από το νανούρισμά της ως την βαθειά ωριμότητα των γηρατειών. Ο Αίσωπος από τη Φρυγία, ο δύσμορφος και βραδύγλωσσος σκλάβος, επινόησε μέσα από τα αφηγήματά του έναν κόσμο όπου η αρετή με την κακία αναμετρώνται συνεχώς και μας τον δίδαξε με συμβολισμούς και αλληγορίες.  Ο ίδιος στα χρόνια που ήταν δούλος, έλεγε "η φύση μου έδωσε ζωή ελεύθερη, οι άνθρωποι όμως σκλάβωσαν το σώμα μου". Η αγωνία του για τις συμφορές που μπορεί να σπείρει η αδικία, εμφανίζεται έντονα στους μύθους του.

Ελληνικά όπλα στη Λιβύη - Το διπλό παιχνίδι της Αθήνας



ΚΥΡΙΑΚΉ, 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Ελληνικά όπλα στη Λιβύη - Το διπλό παιχνίδι της Αθήνας



“GOOD BUSINESS IS WHERE YOU FIND IT”

Οπλα στους αντικανταφικούς έστειλε η Ελλάδα, όπως φαίνεται από έγγραφα, τα οποία βρέθηκαν στην έδρα της μυστικής υπηρεσίας του Καντάφι, στην Τρίπολη. Στα ίδια γραφεία βρέθηκαν, επίσης, εκθέσεις που έστελνε η μυστική υπηρεσία της Λιβύης, LESO, στην ελληνική ΕΥΠ, καθώς και ευχετήριες κάρτες -de visite- που έστειλαν στελέχη υπηρεσιών του ελληνικού υπουργείου Δημόσιας Τάξης στην ηγεσία της μυστικής υπηρεσίας της χώρας. Ως γνωστόν, επικεφαλής της επί σειρά πολλών ετών ήταν ο Μούσα Κούσα, ο οποίος αυτομόλησε στη Βρετανία λίγο μετά την εξέγερση στην Ανατολική Λιβύη και την έναρξη του πολέμου στη χώρα. Προηγουμένως ο Καντάφι τον είχε χρίσει υπουργό Εξωτερικών της χώρας.

Ο κύβος ερρίφθη - 3 τούρκικες φρεγάτες σαλπάρουν για Αν.Μεσόγειο

Ξεκινά αύριο στη Χάγη η δίκη για το Δίστομο


Ξεκινά αύριο στη Χάγη η δίκη για το Δίστομο

undefined
Μια σημαντική δίκη που αφορά άμεσα στα θύματα της σφαγής των 218 κατοίκων του μαρτυρικού Διστόμου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 10 Ιουνίου 1944, ξεκινά αύριο και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Χαιρετισμούς στη Γερμανία!


Χαιρετισμούς στη Γερμανία!


Το είχα ξαναδημοσιεύσει στις 21 Ιουλίου, αλλά ας το ξαναθυμηθούμε…

Τίτλος: Η Απόρρητη Έκθεση EW-Pa 128 με τη κωδική ονομασία «Κόκκινο Σπίτι»

ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ (ΑΓΓΛΙΚΑ) – “RED HOUSE REPORT” – EW-Pa 128

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΔΟΥ ΤΟΥ ΑΒΕΡΩΦ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΔΟΥ ΤΟΥ ΑΒΕΡΩΦ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Αναρτήθηκε από τον/την ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ στο Σεπτεμβρίου 11, 2011

Οι Τούρκοι βγάζουν πολεμικά πλοία ανοιχτά της Ρόδου!


Οι Τούρκοι βγάζουν πολεμικά πλοία ανοιχτά της Ρόδου!

Ρίχνουν Άγκυρα έντασης – Οι Τούρκοι βγάζουν πολεμικά πλοία ανοιχτά της Ρόδου!
Γράφει ο Πάρις Καρβουνόπουλος
Εφημερίδα: REAL NEWS