Ετικέτες

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ποιος θα μας σώσει από την «Πέμπτη φάλαγγα»;


Ποιος θα μας σώσει από την «Πέμπτη φάλαγγα»;

undefined
Του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΡ. ΜΠΑΡΚΑ
«Μια  φορά κι’ έναν καιρό», άρχιζε ο  παππούς το παραμύθι του. Δίπλα στο αναμμένο τζάκι βραδιάζοντας και μέσ’ την γλυκιά θαλπωρή της ζεστής αγκαλιάς του  παππού  τα εγγονάκια απολάμβαναν το παραμύθι, μεταξύ ύπνου και ξύπνιου, καθώς ξεχνιόταν από τον σαματά της ημέρας. Παρόμοια κι εμείς οι μεγάλοι καταφεύγουμε στις ιστορίες  ή  τα μυθιστορήματα για να ξεφύγουμε λίγο απ’ τις σκοτούρες της ζωής. Τι παραμύθι, τι μυθιστόρημα.

Κυπριακό και Αυτοκρατορία - Έλεγχος και διαμόρφωση του στρατηγικού περιβάλλοντος από τους Αμερικανούς


Κυπριακό και Αυτοκρατορία - Έλεγχος και διαμόρφωση του στρατηγικού περιβάλλοντος από τους Αμερικανούς

Του Μάριου Ευρυβιάδη
Ημέσω Wikileaksπρόσφατα αποκαλυφθείσα επίσημη θέση των Αμερικανών στο Κυπριακό διά στόματος της κυρίας Τζέιν Ζίμερμαν, Αμερικανίδας επιτετραμμένης στη Λευκωσία το 2005, ότι «εάν το κυπριακό πρόβλημα δεν μπορεί να “λυθεί”, θα χρειασθεί να βρούμε ένα τρόπο να το διαχειριστούμε πιο αποτελεσματικά», είναι δηλωτική μιας αυτοκρατορικής στρατηγικής που ξεφεύγει από τα στενά όρια του Κυπριακού.

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ- Οι τουρκικές αθλιότητες


ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ- Οι τουρκικές αθλιότητες

Του Μιχάλη Ιγνατίου
Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου και υπουργού Επικρατείας της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας αντιμετωπίστηκαν με δικαιολογημένη οργή, αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής προσπάθησε να τις παρουσιάσει ως θέσεις και μεμονωμένες δηλώσεις του Μπουλέντ Αρίντς και όχι της τουρκικής κυβέρνησης.

Η Βουλγαρία ζητά αποζημίωση 10 δις δολάρια από την Τουρκία



Με ομόφωνη απόφαση, 125 ψήφοι υπέρ, οι βουλευτές του βουλγαρικού κοινοβουλίου υποστήριξαν την προτεινόμενη απόφαση «για την διευθέτηση εκκρεμών ζητημάτων μεταξύ Βουλγαρίας και Τουρκίας».
Το  τουρκικό κόμμα ДПС (Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών) απείχε από την ψηφοφορία.

Ο Α/ΓΕΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΛΟΚΟΖΑΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.


undefined

Ο Α/ΓΕΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΛΟΚΟΖΑΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.

Λουκάς | Μαΐου 16, 2011 at 11:52 | Ετικέτες: ΕΛΛΑΣΙΣΡΑΗΛ | Κατηγορίες: ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ | URL: http://wp.me/p1aYwg-48w

undefined
Ο Α/ΓΕΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΛΟΚΟΖΑΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βρέθηκαν εκτοξευτήρες με χειροβομβίδες στου Παπάγου.


Βρέθηκαν εκτοξευτήρες με χειροβομβίδες στου Παπάγου.

undefined
Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όταν σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή του Παπάγου εντοπίστηκαν εύχρηστες χειροβομβίδες, προσαρμοσμένες μάλιστα σε εκτοξευτήρες. Όπως αναφέρουν οι πηγές, όλα ξεκίνησαν όταν ένας άντρας που έκανε περίπατο στην οδό Αναστάσεως, στις αρχές του δρόμου που οδηγεί προς τις κεραίες Υμηττού και ανάμεσα από τα δύο νεκροταφεία, Χολαργού και Παπάγου, έμεινε άναυδος εντοπίζοντας σε φυτά δίπλα στον δρόμο τους εκτοξευτήρες με τις δύο χειροβομβίδες.

'Εκτακτα μέτρα για να μην πτωχεύσουν οι ΗΠΑ ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση.


'Εκτακτα μέτρα για να μην πτωχεύσουν οι ΗΠΑ ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση.

Λουκάς | Μαΐου 16, 2011 at 18:52 |

undefined
Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών μόλις ανακοίνωσε επίσημα τη λήψη έκτακτων μέτρων για να αποφευχθεί η πτώχευση των ΗΠΑ καθώς το όριο χρέους ξεπεράστηκε. Προκειμένου να μπορέσει να συνεχιστεί η χρηματοδότηση των αναγκών του κράτους το υπουργείο Οικονομικών έχει μερικά 'όπλα' τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει χωρίς να χρειάζεται τη συγκατάθεση της αντιπολίτευσης.
Τα μέτρα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δύο στάδια και το πρώτο είναι αυτό που ενεργοποιεί από σήμερα η αμερικανική κυβέρνηση. Δείτεεδώ το γράμμα με το οποίο έγινε η σχετική ενημέρωση από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Γερμανική «ψυχρολουσία» με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.


Γερμανική «ψυχρολουσία» με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

undefined
Στον «αέρα» βρίσκεται για ακόμη μια φορά το πρόγραμμα των γερμανικών υποβρυχίων, μετά την αιφνιδιαστική κίνηση της γερμανικής εταιρείας HDW (πρόκειται για την εταιρεία που ανέπτυξε το πρωτότυπο υποβρύχιο τύπου 214 ή “Παπανικολής”, σήμερα θυγατρική της τέως ιδιοκτήτριας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Thyssen Krupp) να καταγγείλει τη σύμβαση “υποκατασκευής” που έχει συνάψει με τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ.

«Αθώα» η Boeing για τις μυστικές πτήσεις της CIA


«Αθώα» η Boeing για τις μυστικές πτήσεις της CIA


undefined
Το αμερικανικό Ανώτατο Δικαστήριο ενέκρινε σήμερα την απορριπτική ετυμηγορία του Εφετείου στην αγωγή που κατατέθηκε εναντίον θυγατρικής εταιρείας της Boeing Co. για παροχή βοήθειας στη CIA ώστε να μεταφέρει υπόπτους για τρομοκρατία σε μυστικές φυλακές στο εξωτερικό, όπου μετέπειτα υποβλήθηκαν σε ανάκριση και βασανιστήρια.

60.000 “χαμένες” άδειες μεταναστών! Που να είναι;


60.000 “χαμένες” άδειες μεταναστών! Που να είναι;

undefined
Κυκλοφορεί μεταξύ των υπηρεσιών κατάλογος με την καταγραφή των αριθμών από κλαπείσες/απωλεσθείσες άδειες διαμονής που προορίζονται για τους ελάχιστους νόμιμα μετακαλούμενους μετανάστες αλλά βασικώς για τους λαθρομετανάστες που νομιμοποιούνται.  Το σύνολο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν ανέρχεται σε 31.010 !

Ουδέποτε στην νεότερη οικονομική ιστορία δεν επαναλήφθηκε η κατάσταση της Ελλάδος…


Ουδέποτε στην νεότερη οικονομική ιστορία δεν επαναλήφθηκε η κατάσταση της Ελλάδος…

undefined
Αποτελεί το πλέον αξιοσημείωτο αλλά ουδέποτε στην νεότερη τουλάχιστον οικονομική ιστορία δεν επαναλήφθηκε το ελληνικό φαινόμενο. Σύσσωμη  η παγκόσμια επενδυτική κοινότητα αλλά και πολιτικοί δεν θεώρησαν ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει ή Ελλάδα δεν θα προχωρήσει στην αναδιάρθρωση του χρέους της. Συνολικά έχουν μιλήσει πάνω από 140 θεσμικοί παράγοντες για την Ελλάδα και με εξαίρεση τον σκληρό πολιτικό πυρήνα της Ευρώπης όλοι οι υπόλοιποι έχουν προβλέψει αναδιάρθρωση ή άλλες εξελίξεις.

Εντόπισαν εξωπλανήτη που ενδέχεται να είναι κατοικήσιμος!


Εντόπισαν εξωπλανήτη που ενδέχεται να είναι κατοικήσιμος!


undefined



Ένας από τους πλανήτες που περιστρέφονται γύρω από το αστέρι νάνος Γκλίζε 581 μπορεί να αποδειχθεί «κατοικήσιμος», με κλίμα που να επιτρέπει την παρουσία νερού σε υγρή μορφή και την ύπαρξη ζωής, υποστηρίζει μια μελέτη που δημοσιεύεται από μια ομάδα μετεωρολόγων.

Τούρκος Υπουργός: Η αγαμία είναι πιο επικίνδυνη από τους πυρηνικούς σταθμούς!


undefined
Ο Υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, που ασχολείται εδώ και αρκετές εβδομάδες να υπερασπιστεί με κάθε μέσο το μη- υπερασπίσιμο πρόγραμμα των πυρηνικών σταθμών στην Τουρκία, δήλωσε ότι «οι επιπτώσεις στην υγεία των πυρηνικών σταθμών» είναι αστείες «σε σύγκριση με το να μείνει κανείς άγαμος» .