Ετικέτες

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ουδέποτε στην νεότερη οικονομική ιστορία δεν επαναλήφθηκε η κατάσταση της Ελλάδος…


Ουδέποτε στην νεότερη οικονομική ιστορία δεν επαναλήφθηκε η κατάσταση της Ελλάδος…

undefined
Αποτελεί το πλέον αξιοσημείωτο αλλά ουδέποτε στην νεότερη τουλάχιστον οικονομική ιστορία δεν επαναλήφθηκε το ελληνικό φαινόμενο. Σύσσωμη  η παγκόσμια επενδυτική κοινότητα αλλά και πολιτικοί δεν θεώρησαν ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει ή Ελλάδα δεν θα προχωρήσει στην αναδιάρθρωση του χρέους της. Συνολικά έχουν μιλήσει πάνω από 140 θεσμικοί παράγοντες για την Ελλάδα και με εξαίρεση τον σκληρό πολιτικό πυρήνα της Ευρώπης όλοι οι υπόλοιποι έχουν προβλέψει αναδιάρθρωση ή άλλες εξελίξεις.
Το ζητούμενο είναι απλό γιατί η παγκόσμια κοινότητα βλέπει στην Ελλάδα μόνο χρεοκοπία; Είναι προφανές ότι η επιχειρηματολογία κερδοσκοπικά παιχνίδια είναι η εύκολη απάντηση; Φαίνεται ότι η παγκόσμια κοινότητα βλέπει αυτό που η Ελλάδα δεν θέλει να δει ότι το μνημόνιο οδηγεί την χώρα σε αδιέξοδο. Τραπεζικό στέλεχος δίνει την δική του ερμηνεία, σε όλο αυτό το θολό σκηνικό.
«Η Ελλάδα πληρώνει με αυστηρότητα τα λάθη της παγκόσμιας οικονομίας. Το οικονομικό μοντέλο της χώρας ήταν σαθρό. Η χώρα κατανάλωνε χωρίς να παράγει και αυτό θα οδηγούμε με μαθηματική ακρίβεια στην χρεοκοπία. Η χώρα δανειζόταν για να καταναλώσει και να μπορέσει το υδροκέφαλο κράτος να επιβιώσει και να συνεχίζει να απομυζά από την κοινωνία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Η Ελλάδα είναι σε αδιέξοδο και το γεγονός ότι όλοι βλέπουν αδιέξοδο αυτό σημαίνει ότι η κατάσταση ή θα επιδεινωθεί δραματικά ή η Ευρώπη θα αποφασίσει να διασώσει την Ευρώπη. Ωστόσο ας μην υπάρχουν αυταπάτες κανείς δεν θα βγει αλώβητος από αυτή την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου