Ετικέτες

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΛΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΙ ΟΧΙ ΠΡΟΒΑΤΑ ΦΟΒΙΣΜΕΝΑ “




2 Votes

Στις μανάδες και στους πατεράδες που έχουν μεγαλώσει τα παιδιά τους με κρίση και οχι ρομποτάκια εχω να πω το εξής μιας και τους βλέπω λίγο νευριασμένους με τους διευθυντάδες…
Αν τα παιδιά σας, συμπαραστέκονται στους απεργούς καθηγητές-δάσκαλους τους, αν προσπαθούν να μιλήσουν με τους συμμαθητές τους να κατέβουν όλοι μαζί να διαδηλώσουν όπως οι καθηγητές τους, αν δεν ντρέπονται να ονειρεύονται για ένα ακόμα καλύτερο σχολείο, ένα καλύτερο κόσμο, αν οργανώνουν καταλήψεις με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και ο διευθυντής τους σας παίρνει τηλέφωνο για να τους βάλετε σε τάξη, κάντε υπομονή. Θα σας παίρνει συνέχεια υπερασπιστείτε τα παιδιά σας. Θα μιλάει για εκείνα λες και πρόκειται για εγκληματίες, μην τους πιστέψετε ούτε στιγμή. Αυτή ειναι η δουλειά τους!

Η Κωμικοτραγική ιστορία του Ελληνικού Κράτους “Βασίλης Ραφαηλίδης”

Η Κωμικοτραγική ιστορία του Ελληνικού Κράτους “Βασίλης Ραφαηλίδης”

 
 
 
 
 
 
2 Votes

 
Η ιστορια υπαρχει για να μας διδασκει για το μελλον.
Και οταν η ιστορια επαναλαμβανεται,ειδικα σε αυτην την χωρα,τοτε σημαινει οτι μαλλον δεν την γνωριζουμε,η την ξεχναμε,η μας την διδαξαν αλλοιωμενα.
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΛΑΘΗ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ,ΤΟΤΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΡΑΓΩΔΙΑ….καλη ωρα.

Τα πιράνχας των κατασχέσεων


 


17/9/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 42 εμφανίσεις

Nομική βιομηχανία υιών Σιούφα
undefined


Επίθεση από μπράβους δέχτηκε ο δημοσιογράφος του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ Φρίξος Δρακοντίδης προσπαθώντας να κάνει ρεπορτάζ – Οι γιοι του πρώην υπουργού και πρώην προέδρου της Βουλής με 500 δικηγόρους-συνεργάτες είναι πρωταθλητές στους πλειστηριασμούς, την είσπραξη απαιτήσεων, τις διαταγές πληρωμής και τις διαδικασίες προσωποκράτησης

Τσαπανίδου σε Καμμένο: Εμένα λέτε ψεύτρα; Πρέπει να σας πετάξω έξω από το στούντιο


Τσαπανίδου σε Καμμένο: Εμένα λέτε ψεύτρα; Πρέπει να σας πετάξω έξω από το στούντιο [βίντεο]
Σε αρένα με εκφράσεις πρωτοφανείς για τη δημόσιο διάλογο μετατράπηκε το στουντιο του STAR κατά τη συνέντευξη της Πόπης Τσαπανίδου με τον Πάνο Καμμένο με αφορμή την προτροπή του για λιντσάρισμα του δημάρχου Χρήστου Πάχτα.

Τα πιράνχας των κατασχέσεων


Nομική βιομηχανία υιών Σιούφα
undefined

Επίθεση από μπράβους δέχτηκε ο δημοσιογράφος του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ Φρίξος Δρακοντίδης προσπαθώντας να κάνει ρεπορτάζ – Οι γιοι του πρώην υπουργού και πρώην προέδρου της Βουλής με 500 δικηγόρους-συνεργάτες είναι πρωταθλητές στους πλειστηριασμούς, την είσπραξη απαιτήσεων, τις διαταγές πληρωμής και τις διαδικασίες προσωποκράτησης

Η περικεφαλαία του Μιλτιάδη



???????????????????????????????Η περικεφαλαία του Μιλτιάδη

Η περικεφαλαία του Μιλτιάδη, 5ος αιώνας π.Χ., Μουσείο Ολυμπίας: Μετά τη θριαμβευτική νίκη εναντίον των Περσών στη μάχη του Μαραθώνα ο Μιλτιάδης αφιέρωσε την περικεφαλαία του στο ιερό του Δία στην Ολυμπία.

Ο ξανθός έφηβος, 5ος αιώνας π.Χ., Μουσείο Ακροπόλεως: Στο κεφάλι του αγάλματος σώζονται ίχνη κίτρινου χρώματος, κάτι που αποδεικνύει ότι τα αγάλματα και οι ναοί δεν ήταν ολόλευκα όπως τείνουν να πιστεύουν πολλοί άνθρωποι. Ο ξανθός έφηβος αντιπροσωπεύει τον ιδανικό νέο της αθηναϊκής πολιτείας. Αισιοδοξία και απέραντη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του ανθρώπου -του ελεύθερου ανθρώπου- είναι τα χαρακτηριστικά της εποχής.

Μουρούτης: Ο διευθυντής του γραφείου του Καμμένου, με απειλεί πως θα δω τα ραδίκια ανάποδα



Μουρούτης: Ο διευθυντής του γραφείου του Καμμένου, με απειλεί πως θα δω τα ραδίκια ανάποδα [εικόνα]

Τα άκουσε για τα καλά ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης για την απαίτηση του να επιληφθεί ο εισαγγελέας για την απαράδεκτη προτροπή του Πάνου Καμμένου να λιντσάρουν τον δήμαρχο Χρήστο Πάχτα, με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ. Καμμένου να τον απειλεί πως θα δει σύντομα τα «ραδίκια ανάποδα».
Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο κ. Μουρούτης δημοσίευσε μια ανάρτηση από το facebook του διευθυντή του γραφείου του Πάνου Καμμένου Θανάση Μπέλτσου, στην οποία σχολιάζοντας την απαίτηση του κ. Μουρούτη αναφέρει μεταξύ άλλων πως «θα δει τα ραδίκια ανάποδα», ενώ αφού τον αποκαλεί «αδηφάγο κτήνος» και «βρωμοσκούληκο» υποστηρίζει πως «έρχεται λαϊκό λιντσάρισμα»

Σε αντεπίθεση καλεί τους πολίτες η Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων


undefined
Η [Κ.Ε.Ε.Δ.] Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων επιθυμεί να κινητοποιήσει τον ελληνικό λαό, εναντίον των εχθρών του. Οι εχθροί του ελληνικού λαού είναι οι εκφραστές της πολιτικής οποιασδήποτε μορφής που άγει σε εθνική μειοδοσία, θανάτωση του μέλλοντος των Ελλήνων με οικονομικό και κατ’επέκταση φυσικό τρόπο. Εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων και όχι ελληνικών, καταπάτηση του Συντάγματος, σφαγή των κοινωνικών δικαιωμάτων, νέκρωση της Χώρας.
Οι εχθροί μας υφίστανται και συνεχίζουν ανενόχλητοι το καταστροφικό τους έργο. Είναι στη βουλή και γενικά στην εξουσία της Χώρας ή δύνανται να είναι στην εξουσία της Χώρας.

Σοκάρει: Ιδιοκτήτρια καταστήματος στον πεζόδρομο της Ακρόπολης κλοτσάει παιδί που παίζει ακορντεόν και ζητιανεύει



Σοκάρει: Ιδιοκτήτρια καταστήματος στον πεζόδρομο της Ακρόπολης κλοτσάει παιδί που παίζει ακορντεόν και ζητιανεύει [εικόνα]
Μια μοναδική φωτογραφία τράβηξε ο Δημήτρης Μεσίνης για το Associated Press. Στον πεζόδρομο της Ακρόπολης γυναίκα ιδιοκτήτρια καταστήματος, με ένα περιοδικό μόδας στο χέρι, ενοχλείται από ένα ανήλικο κοριτσάκι που παίζει ακορντεόν και ζητιανεύει.
Η φωτογραφία μιλάει από μόνη της, εξάλλου ο διάσημος φωτογράφος δεν τη συνοδεύει από πολλά σχόλια. Η ιδιοκτήρια κλωτσάει το παιδάκι με το παπούτσι-μπαλαρίνι, προφανώς για να της αδειάσει τη γωνιά.
undefined
Πηγή:iefimerida.gr

Λίστα Forbes: Οι πλουσιότεροι των ΗΠΑ έγιναν… ζάμπλουτοι – Πρώτος ο Μπιλ Γκέιτς


lista-forbes-oi-ploysioteroi-twn-hpa-eginan-hellip-zamploytoi-prwtos-o-mpil-gkeits
Ο συνιδρυτής της εταιρείας λογισμικού Microsoft Μπιλ Γκέιτς παραμένει και φέτος ο πλουσιότερος Αμερικανός καθώς η περιουσία του εκτιμάται ότι αγγίζει τα 72 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή αυξήθηκε κατά 6 δισ. σε σχέση με πέρσι, σύμφωνα με το νέο ετήσιο κατάλογο του περιοδικού Forbes που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Ο Γκέιτς βρίσκεται στην κορυφή της λίστας αυτής εδώ και 20 χρόνια. Τον περασμένο Μάιο μάλιστα ο 57χρονος Γκέιτς έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ξεπερνώντας τον Μεξικανό μεγιστάνα των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ.

Οι Τοιχογραφίες στο Ακρωτήρι της Θήρας


undefined
Η έκρηξη  του ηφαιστείου κατέστρεψε τη Θήρα. Η τέφρα ωστόσο που κάλυψε τον οικισμό του Ακρωτηρίου αιχμαλώτισε ζωντανές εικόνες ενός πολιτισμού που μας αφήνει άφωνους. Το Ακρωτήρι έχει πάρει την ονομασία «Πομπηία του Αιγαίου». Μέσα στο πλήθος των ευρημάτων που ανασκάφηκαν είναι και οι εκπληκτικά φιλοτεχνημένες τοιχογραφίες.

Η τέχνη των τοιχογραφιών εμφανίστηκε κυρίως στην περίοδο ανάπτυξης των μινωικών ανακτόρων και η Κνωσός είναι η γενέτειρά της. Οι Κυκλαδίτες που διέθεταν ισχυρό στόλο και ήλεγχαν το δίκτυο των ανταλλαγών κατά την 3η π.Χ. χιλιετία αποτέλεσαν έτσι τη γέφυρα στην εξάπλωση του Μινωικού πολιτισμού.

Καταδικάζουμε τον φασισμό από όπου κι αν προέρχεται: Η φαλάκρα είναι γοητεία


Φασισμός-φαιδρότητα-φαρισαϊσμός-φανατισμός-φαλάκρα. Όλα ξεκινάνε από ένα αθώο «φα». Υποκριτικά ακούγεται αυτές τις μέρες η καταγγελία της πολιτικής βίας από όπου κι αν προέρχεται. Εντελώς υποκριτικά, αφού όλοι οι νοήμονες (δεν έχουμε μείνει και πολλοί) κάτοικοι αυτής της χώρας ξέρουμε λίγο-πολύ από πού προέρχεται η φασιστική, πολιτική βία.
Ο μεγάλος αστός κοινωνιολόγος Μαξ Βέμπερ, έλεγε πως το κράτος έχει το μονοπώλιο στην άσκηση νόμιμης βίας. Βίας που μπορεί να πάρει τη μορφή της άμεσης φυσικής βίας (βλέπε καταστολή, ξύλο, συλλήψεις, περιορισμός δικαιωμάτων κτλ.), είτε τη μορφή του καταναγκασμού (κανείς δεν θα επέλεγε να πληρώσει την εφορία και να αφήσει το παιδί του νηστικό αν δεν του το επέβαλε με καταναγκαστικό τρόπο το κράτος). Φυσικά η βεμπεριανή ανάλυση δεν μπόρεσε ποτέ να υπερβεί την μαρξική σύλληψη, ότι το κράτος δεν είναι τίποτα άλλο από την επιτροπή διαχείρισης των υποθέσεων της αστικής τάξης, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Στο σημερινό ελληνικό κράτος η βία γίνεται ολοένα και πιο αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας του. Ξύλο σε απεργούς, ξύλο σε διαδηλωτές, ξύλο σε ανάπηρους, κυνήγι μεταναστών, χημικά, δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου, συλλήψεις, προσαγωγές, αστυνομοκρατία, και ταυτόχρονα επιβολή φόρων, επιβολή εξοντωτικών μέτρων, χαράτσια και πολλά άλλα. Μπορεί το κράτος μας να είναι ανίκανο σε πολλούς τομείς (όπως την εξασφάλιση της στοιχειώδους περίθαλψης των καρκινοπαθών), αλλά όταν πρόκειται να επιτελέσει το πραγματικό του έργο, την βία, όλοι πρέπει να παραδεχθούμε ότι διαθέτει περισσή φαντασία.

Πέντε χρόνια από την κατάρρευση της Lehman Brothers – Το κόστος και οι φόβοι




1 Vote

Η εφημερίδα Die Welt υπολογίζει χονδρικά το δημοσιονομικό κόστος της κρίσης σε οκτώ τρισεκατομμύρια ευρώ. Εφαλτήριο για την εκδήλωσή της αποτέλεσε ακριβώς πέντε χρόνια πριν, στις 15 Σεπτεμβρίου του 2008, η πτώχευση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers.
Η κατάρρευση της Lehman ήταν το αποκορύφωμα της «φούσκας» που γιγάντωσε ο ανεξέλεγκτος δανεισμός στην αμερικανική αγορά ακινήτων. Οι επιπτώσεις αυτών είναι γνωστές: η παγκόσμια οικονομία συμπαρασύρθηκε βαθμιαία σε βαθιά ύφεση, τα κράτη αναγκάστηκαν να εφαρμόσουν πακέτα δισεκατομμυρίων για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας, ενώ οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρίες διασώθηκαν ενισχύθηκαν με δισεκατομμύρια από την «τσέπη» των φορολογουμένων.

Goldman Sachs : Νόμοι και θεσμοί καταλύονται για αυτήν



 
 
 
 
 
 
1 Vote

Goldman_SachsΣτις 20 Αυγούστου 2013, το ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών της Goldman Sachs σταμάτησε να λειτουργεί με αξιόπιστο τρόπο.
Η αιτία φαίνεται να ήταν
  • μια πιθανή αστοχία του λογισμικού της ή
  • η προσβολή του από κακόβουλο λογισμικό (ιός)
Το αποτέλεσμα ήταν η τράπεζα να στείλει μεγάλο αριθμό εντολών με εσφαλμένες τιμές για αξίες που διαπραγματεύονταν στα χρηματιστήρια NYSE, Euronext, Nasdaq, OMX και CBOE. Το μέγεθος των εσφαλμένων εντολών ήταν τόσο μεγάλο, που οδήγησε στην αποσταθεροποίηση των προαναφερόμενων αγορών εκείνη την ημέρα.
Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί πέρσι το καλοκαίρι με την χρηματοοικονομική εταιρεία Knight Capital. Λόγω ιού στο σύστημα συναλλαγών της, οι τοποθετήσεις της σε 148 μετοχές του NYSE είχαν μεγάλες αποκλίσεις με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς. Το αποτέλεσμα αυτού του λάθους ήταν η απώλεια 476 εκατομμυρίων δολαρίων, γεγονός που οδήγησε στην εξαγορά της εταιρείας από ανταγωνιστές της.
Στο διάγραμμα που ακολουθεί φαίνεται η πτώση της μετοχής της όταν έγινε γνωστή η εν λόγω δυσλειτουργία.

Αυτόνομη Εκπαίδευση των Ζαπατίστας: Τα Μικρά Σχολεία των προλετάριων



 
 
 
 
 
 
1 Vote


Θα υπάρξει «πριν» και «μετά» το Μικρό Σχολείο των Ζαπατίστας, τόσο αυτού του πρόσφατου όσο και αυτών που θα επέλθουν. Θα έχει μια αργή διάχυτη επίδραση, η οποία θα γίνει μεν αισθητή σε μερικά χρόνια, αλλά θα πλαισιώσει τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων για δεκαετίες ολόκληρες. Αυτό που βιώσαμε ήταν μία μη θεσμική εκπαίδευση, που το αντικείμενό της το εκπαιδευτικό είναι η κοινότητα. Μία μορφή αυτοδιδασκαλίας, πρόσωπο με πρόσωπο. Να μαθαίνει κανείς με το πνεύμα και με το σώμα, όπως θαέλεγε κι ο ποιητής

Εκπρόσωπος του συλλόγου θυμάτων: “Η Πηγάδα δεν είναι χώρος κομματικής εκμετάλλευσης”


 
 
 
 
 
 
1 Vote

benos xristos 1Τόσο το τοπικό όσο και το γενικότερο πολιτικό κλίμα είναι φορτισμένο τις τελευταίες 48 ώρες, μετά και τη δολοφονική επίθεση της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα.
Ένα ερώτημα που τίθεται αυθόρμητα, είναι γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν έχει εκδώσει (ακόμη) ανακοίνωση για τη δολοφονική επίθεση. Γιατί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, δε βρήκε κάτι να πει για το θέμα και, μάλιστα, να καταδικάσει τη βία χωρίς «ναι μεν αλλά» και «αστερίσκους», όπως αρέσκεται να ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν πρόκειται για κατάληψη κτηρίου ή οτιδήποτε παραπέμπει στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Το Κόμα Της Ελλάδος Είναι Το Σινφέρον (Δύο Γράμματα Του Ζορμπά Στον Καζαντζάκη)


 
 
 
 
 
 
1 Vote

αρχείο λήψης
Ο Μιγκέλ ντε Ουναμούνο υποστήριζε ότι μέσα σε κάθε Ισπανό υπάρχει ένας Κιχώτης και ένας Πάντσα. Ένας παθιασμένος ονειροπόλος -ένας τρελός ιδαλγός, και ένας κουτοπόνηρος χωρικός, που έχει το νου του μόνο στο εύκολο κέρδος.
Όταν ήμουν νέος και ανόητος (τώρα μεγάλωσα, αλλά παρέμεινα ανόητος), βαυκαλιζόμουν πιστεύοντας ότι μέσα σε κάθε Έλληνα -και σε μένα βεβαίως, υπάρχει ένας Ζορμπάς και ένας Καζαντζάκης.
Ένας ηδονιστής, ένας άνθρωπος-σώμα, και ένας διανοούμενος, ένας άνθρωπος-μυαλό.
Ευσεβείς πόθοι, ενός ανόητου νέου που δεν ήθελε να αντικρίσει την πραγματικότητα: Ότι δεν υπάρχουν «άνθρωποι-ιδέες» κρυμμένοι μέσα στους ανθρώπους με «σάρκα και οστά» (όπως μας αποκαλούσε ο Ουναμούνο).

Διονύσιος Σολωμός, Διάλογος ποιητή και σοφολογιώτατου!


 
 
 
 
 
 
1 Vote


Διονυσίου Σολωμού Διάλογος
Διαβάζοντας αυτές τις μέρες κάποια παλιότερα κείμενα για την καθιέρωση της δημοτικής και τη γλωσσική μεταρρύθμιση, έπεσα πάνω σε ένα απόσπασμα από τον Διάλογο του Διονυσίου Σολωμού, ένα έργο που είχα διαβάσει πριν από αρκετά χρόνια. Έψαξα στο Διαδίκτυο και είδα ότι το κείμενο αυτό, που πολλοί θα το χαρακτήριζαν βασικό στην ιστορία του γλωσσικού ζητήματος, δεν υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή. Θέλησα να επανορθώσω την έλλειψη, και τότε κατάλαβα γιατί δεν υπάρχει: το σκανάρισμα και η οπτική αναγνώριση κειμένων που είναι τυπωμένα σε πολυτονικό και μάλιστα με παλιότερη ορθογραφία είναι εξαιρετικά επίπονη εργασία.
Εκτός αυτού, ο Σολωμός, αν και εθνικός ποιητής, ενοχλεί πολλούς. Ενοχλεί τους ελληναράδες, επειδή ήταν ιταλόφωνος και μάλλον εβραϊκής καταγωγής. Ενοχλεί τους χριστιανούς, επειδή ήταν (;) μασόνος. Ενοχλεί τους καθαρευουσιάνους, ως δημοτικιστής. Ενοχλεί όμως και τους μοντέρνουςαντιεθνικιστές, επειδή ήταν, λέει, απολογητής της εθνοκάθαρσης στην Τριπολιτσά[1].

Στο κείμενο του Διαλόγου έχω κάπως εκσυγχρονίσει την ορθογραφία· όχι πολύ, σε δύο κυρίως σημεία: α) στον πληθυντικό των θηλυκών, δεν κράτησα την παλιότερη δοτικοφανή ορθογραφία, π.χ. το «ταις ξέναις πόρταις» το έκανα «τες ξένες πόρτες», και β) έγραψα σε μία λέξη το «στα, στο» κτλ. αντί για δύο («ς’ τα» κτλ.) Αντίθετα, κράτησα όλες τις άλλες περιπτώσεις διαφορετικής ορθογραφίας (π.χ. υποτακτική, καθώς και τις πάμπολλες ιδιότροπες ή απλώς παλιότερες ορθογραφήσεις λέξεων).
Επίσης, προσπάθησα να διευκρινίσω μερικά σημεία του κειμένου. Ο Σολωμός ήταν ευρυμαθέστατος και παραθέτει Κικέρωνα, Πλάτωνα και Δάντη στο πρωτότυπο, αλλά για τον μέσο αναγνώστη τα χωρία αυτά δεν λένε και πολλά χωρίς μετάφραση. Έβαλα τον Πλάτωνα και τον Κικέρωνα, πρόσθεσα και κανα-δυο ακόμα υποσημειώσεις, αλλά τον Δάντη τον οφείλω ολόκληρο στην ευγενική προσφορά του φίλου, μεταφραστή και δαντιστήΝίκου Κούρκουλου, που έθεσε στη διάθεσή μου τις ελληνικές μεταφράσεις των αποσπασμάτων και σε μια-δυο περιπτώσεις πρότεινε δικές του.
Φτάνει όμως η εισαγωγή, ιδού το κείμενο:

Έτσι Ανταμείβει Η Ελλάδα τα Παιδιά της! (και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε)



 
 
 
 
 
 
2 Votes

IMG_5640    IMG_5640   IMG_5641
Πως ανταμείβει η Ελλάδα τους πολίτες που άφησαν στα χώματα της το σώμα και το πνεύμα τους; Διάβασε να ξέρεις και φρόντισε να μην ξεχνάς, το ό,τι. Έτσι Ανταμείβει Η Ελλάδα τα Παιδιά της.

*Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, αρχιστράτηγος Πελοποννήσου, το μυαλό της Επανάστασης: φυλακίστηκε από την αντιβασιλεία, καταδικάστηκε σε θάνατο, του δόθηκε χάρη από τον Όθωνα και πέθανε από συμφόρηση το 1843, σε ηλικία 73 χρόνων
* Νικηταράς ο Τουρκοφάγος, ο δυναμικός αγωνιστής: πέθανε το 1849, άρρωστος, φτωχός και τυφλός σ’ ένα ημιυπόγειο στον Πειραιά, ενώ η οικογένειά του «απέθνησκε της πείνης», σε ηλικία 68 χρόνων
* Γιάννης Μακρυγιάννης, πρωταγωνιστής στην Επανάσταση και την παραχώρηση Συντάγματος από τον Όθωνα: πέθανε το 1864 από τις κακουχίες του αγώνα και την απομόνωση και τη φυλάκισή του, (1851 – 1854). Είχε καταδικαστεί σε θάνατο για εσχάτη προδοσία, σε ηλικία 67 χρόνων
* Ανδρέας Μιαούλης, ναύαρχος: πέθανε το 1835 από φυματίωση , στο σπίτι του στην Αθήνα σε ηλικία 68 χρόνων