Ετικέτες

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΣΟΣ-ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ

Filippa Spano Προκειται για αληθινο περιστατικο, συγκεκριμενα η μητερα του κοριτσιου ειναι απο Θεσσαλονικη, συμμαθητρια του αντρα μου απο το σχολειο.Μπορειτε ευκολα να δειτε απο την σελιδα που εχει γινει για την Φωτεινη, το ονομα της κλινικης στο Λονδινο και να το επαληθευσετε επικοινωνοντας αν επιθυμειτε με την ιδια την κλινικη. Χειρουργηθηκε εχθες, εδω στο Λονδινο αλλα θα χρειαστει να κανει και αλλες επεμβασεις. Οποιος μπορει να βοηθησει, εστω και 10 ευρω η' 10 λιρες να καταθεσει στον λογαριασμο που φαινεται στην σελιδα, θα ειναι απιστευτα σημαντικο. Η κατασταση του παιδιου ειναι πολυ σοβαρη και δεν πρεπει να χαθει καθολου πολυτιμος χρονος. Ηδη εδω στο Λονδινο εχουμε ενημερωσει την Ελληνικη κοινοτητα και υποσχεθηκαν οτι θα κανουν το καλυτερο δυνατο. Σας παρακαλω διαδωστε το. Οποιαδηποτε βοηθεια μικρη η μεγαλη ειναι πολυτιμη.ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!Ευχαριστω εκ των προτερωνYΓ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΤΙΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ ΕΓΓΥΩΜΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ

Βανδάλισαν την προτομή του Ζέρβα… εδώ δολοφόνησαν τον Βελουχιώτη, τον Ζέρβα θα άφηναν;



Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 18, 2012
20121118-165955.jpgΔελτίο Τύπου
Βανδάλισαν την ιστορία και την εθνική αντίσταση καταστρέφοντας το μνημείο του Στρατηγού Ναπολέων Ζέρβα στην Αθήνα την 17/11/12
Ντροπή και αίσχος από τον βανδαλισμού της προτομής του αρχηγού των ΕΟΕΑ -ΕΔΕΣ και της Εθνικής Αντίστασης στην Λ. Αλεξάνδρας και Βασιλίσσης Σοφίας, Στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα. Εχθές το βράδυ, με το πέρασμα της ¨ ειρηνικής¨ πορείας της 17/11/12 προς την Ισραηλινή πρεσβεία μάλλον …γνωστοί, βεβήλωσαν την προτομή του Στρατηγού Ζέρβα.

Καταστράφηκαν τα γραφεία του "Russia Today" στη Γάζα




Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο "Russia Today" αναφέρει σήμερα σε ανακοίνωσή του ότι τα γραφεία του αραβόφωνου τμήματός του στη Γάζα καταστράφηκαν στη διάρκεια της νύχτας από ισραηλινή επίθεση, η οποία δεν προκάλεσε τον τραυματισμό κανενός από την ομάδα των εργαζομένων εκεί.

"Τα γραφεία του Russia Today στη Γάζα, που βρίσκονται στο κέντρο Τύπου Αλ Σάουα, καταστράφηκαν από ισραηλινή αεροπορική επίθεση εναντίον του κτιρίου. Κανείς από την ομάδα των εργαζομένων εκεί δεν τραυματίστηκε", αναφέρει το δίκτυο σε ανακοινωσή του.

http://www.protothema.gr/world/article/?aid=237277

Ο Φούχτελ δηλώνει και ο Γερμανός πρόξενος πληρώνει



Ανάστατες οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των μεγάλων εφημερίδων και περιοδικών της Γερμανίας από τα χθεσινά γεγονότα στη Θεσσαλονίκη. «Ελληνες διαδηλωτές επιτίθενται κατά του Γερμανού προξένου.

Αστυνομικοί χρειάστηκε να τον προστατεύσουν από μαινόμενους διαδηλωτές. Ο απεσταλμένος της Μέρκελ εξόργισε τους Ελληνες» ήταν οι πιο χαρακτηριστικοί τίτλοι της ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού «Σπίγκελ». Στο ίδιο μήκος κύματος και οι τίτλοι της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Ντι Βελτ», η οποία είναι σκληρής δεξιάς κατεύθυνσης: «Ελληνες λούζουν με καφέ Γερμανό πρόξενο.

Η οργή στην Ελλάδα για τα καθήκοντα εξυγίανσης που έχει επιβάλει μεταξύ άλλων και η Γερμανία κλιμακώνεται σε βίαιες επιθέσεις». Η «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ» τιτλοφορεί το δικό της ρεπορτάζ με παρόμοιο τίτλο: «Οργισμένοι Ελληνες επιτίθενται κατά Γερμανού προξένου». Η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» προσπαθεί να διασκεδάσει κάπως την υπόθεση: «Επίθεση με καφέ κατά Γερμανού διπλωμάτη - Ελληνες διαδηλωτές εισβάλλουν σε διάσκεψη».

Ολα τα ρεπορτάζ των γερμανικών εφημερίδων αναφέρουν ως αιτία του προπηλακισμού του Γερμανού προξένου στη Θεσσαλονίκη Βόλφγκανγκ Χέλσερ - Ομπερμαγερ και του εκσφενδονισμού πλαστικών ποτηριών με καφέ και πλαστικών μπουκαλιών νερού εναντίον του τις δηλώσεις που είχε κάνει την προηγούμενη μέρα ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας και ειδικός απεσταλμένος της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα, Χανς-Γιόαχιμ Φούχτελ.

«Σύμφωνα με έρευνες 1.000 εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα στη Γερμανία κάνουν τόση δουλειά όση 3.000 στην Ελλάδα. Οι χώρες - εταίροι της Ελλάδας που χρηματοδοτούν αυτή την προσπάθεια ανόρθωσης θέλουν να ακούσουν απαντήσεις για το πώς μπορεί να αυξηθεί η παραγωγικότητα των απασχολούμενων στον δημόσιο τομέα στην Ελλάδα», είχε πει ο Φούχτελ, προκαλώντας την οργή των απασχολουμένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η διοίκηση της ΠΟΕ - ΟΤΑ βρισκόταν από προχθές στη Θεσσαλονίκη, όπου Ελληνες και Γερμανοί παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα έπαιρναν μέρος στην τρίτη συνάντηση της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης».

Προειδοποίηση ότι «θα υποδεχτούμε τους Γερμανούς ως σύγχρονους κατακτητές, όπως τους αξίζει» είχε απευθύνει ήδη από προχθές η διοίκηση της ΠΟΕ - ΟΤΑ, γι' αυτό και χθες υπήρχαν στον χώρο της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης όπου έγινε η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ.


«Είναι ξεκάθαρο ότι η Ανγκελα Μέρκελ και οι ντόπιοι υποτακτικοί της, μέσω του Χανς Φούχτελ, θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν βασικές υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», είχε δηλώσει προχθές ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ - ΟΤΑ) Θέμης Μπαλασόπουλος. «Αυτοί οι άνθρωποι δεν ήρθαν εδώ για να μας βοηθήσουν, αλλά για να ανακοινώσουν την καταδίκη μας σε θάνατο», δήλωσε χθες, μια δήλωση που αναπαρήγαγαν πολλά γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Επιπροσθέτως, όλες ανεξαιρέτως οι ανταποκρίσεις γερμανικών μέσων ενημέρωσης που έπεσαν στα χέρια μας υπογράμμιζαν τα συνθήματα των διαδηλωτών της ΠΟΕ - ΟΤΑ στη Θεσσαλονίκη τύπου «Εξω οι ναζί», «Ολοι μαζί να πετάξουμε έξω τους ναζί» και τα παρόμοια.

Αναφέρονται επίσης στο γεγονός ότι οι διαδηλωτές έπαιζαν από τα μεγάφωνα πραγματικούς ύμνους των ναζί και ραδιοφωνικές εκπομπές από την εποχή της Κατοχής. «Η αντίθεση ανάμεσα στη φιλική ατμόσφαιρα μεταξύ των συμμετεχόντων στη διάσκεψη και το κλίμα έξαψης που επικρατούσε έξω από την πόρτα δύσκολα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη.

Καθώς μέσα στην αίθουσα μια θεατρική ομάδα έπαιζε ένα έργο για τη συνεργασία και την κατανόηση, έξω οι διαδηλωτές έπαιζαν ύμνους των ναζί και πολλοί φώναζαν ''Εξω οι Γερμανοί'' και ''Δεν θα αγοράσετε την Ελλάδα''» έγραφε χαρακτηριστικά το περιοδικό «Σπίγκελ» στην ανταπόκρισή του από τη Θεσσαλονίκη. Ο Φούχτελ προσπάθησε εκ των υστέρων να ανασκευάσει τις δηλώσεις του ισχυριζόμενος ότι «παρερμηνεύθηκαν», αλλά τη ζημιά την είχε ήδη κάνει...

Πηγή :ethnos.gr
You might also like:

Ο Υπερρεαλισμός στην Τέχνη





Γράφει η Λογοτέχνης-ποιήτρια
Παναγιώτα Ζαλώνη
Αυτοματισμός ψυχικός γνήσιος με λόγο προφορικό γραπτό ή και δι’ άλλου τρόπου έκφρασης της πραγματικής λειτουργίας της σκέψης». Ορισμός από τον Γάλλο ποιητή Μπρετόν το 1924, όπου απουσιάζει κάθε έλεγχος που ασκείται από την λογική και έξω από κάθε έννοια αισθητικής και ηθικής. Η λογική κατά της οποίας στραφήκανε οι υπερρεαλιστές ήταν μια τροχοπέδη, ένας από τους ζυγούς που εμπόδιζαν το πνεύμα σ’ όλους τους τομείς, πόσον μάλλον στην ποίηση να εκδηλωθεί και να ολοκληρωθεί.

Απόδραση από το Αλκατράζ




Γράφει ο Αμετανόητος
Επειδή είναι λογικό να μην προλαβαίνουμε τα εξαιρετικά άρθρα που κυκλοφορούν στη μπλογκόσφαιρα, (διάβασα προχτές κάτι πολύ καλό) κι επειδή τα πολλά λόγια είναι «φτώχεια», διαβάστε μόνοι σας σε γενικές γραμμές ποιοι είναι οι στόχοι της Ευρώπης (2020) για την εξάλειψη της φτώχειας…

Μετά την επιστολή στα ΜΜΕ του εκδότη Αντώνη Λυμπέρη, για το κλείσιμο του ομίλου του…




Επιστολή- σοκ από τους απλήρωτους εργαζόμενους των εκδόσεων Λυμπέρη
ήρθε η ώρα να μιλήσουν και οι εργαζόμενοι, τόσο για την επιστολή του κ. Λυμπέρη όσο και για τις “αγιογραφίες” που στήθηκαν σε αρκετά media…
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ Α.Ε.
200 εργαζόμενοι 15 περιοδικά 2 ραδιοφωνικό σταθμοί
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Γιατί απλούστατα το 1923 είχε μόνο 352 ημέρες;



undefined
Όσο κι αν ψάξετε, σε οποιοδήποτε αρχείο των ελληνικών ληξιαρχείων, δεν πρόκειται να βρείτε ούτε έναν Έλληνα ή Ελληνίδα που να έχει καταχωρηθεί με ημερομηνία γέννησης από 16 έως 28 Φεβρουαρίου 1923!
Αυτό αποκαλύπτει ο κ. Διονύσης Σιμόπουλος, Διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου. Όχι, φυσικά, γιατί δεν είχαμε ούτε μία γέννα σε μία ολόκληρη περίοδο 13 ημερών, αλλά γιατί απλούστατα το 1923 είχε μόνο 352 ημέρες”!
Όπως εξηγεί ο κ. Σιμόπουλος, από τον Φεβρουάριο του 1923, έλειπαν 13 ολόκληρες ημέρες, δηλαδή το διάστημα μεταξύ 16 και 28 Φεβρουαρίου! Γιατί έγινε αυτό; Ιδού η εξήγηση:

Όμορφος κόσμος, ηθικός, εισαγγελικά πλασμένος



Του Κώστα Βαξεβάνη

«Όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα». Η πραγματικότητα σε ολόκληρο τον κόσμο δεν συμφώνησε μαζί τους. Ολόκληρη η υφήλιος είδε μια Δικαιοσύνη που έχει καταπιεί Χριστοφοράκους και έχει χωνέψει φοροφυγάδες να προσπαθεί να μασήσει την αλήθεια. Να διώκει δημοσιογράφους.
Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας δεν ζήτησε καν να γίνει προκαταρκτική εξέταση για την δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ. Επέλεξε τον πρωτοφανή δρόμο της βίαιης δίωξης. Πενήντα αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας που είναι αρμόδια για την διαφύλαξη του πολιτεύματος, εστάλησαν να συλλάβουν αυτόν από τον οποίο κινδυνεύει. Εμένα. Μου πήραν αποτυπώματα, με φωτογράφισαν, με οδήγησαν στο αυτόφωρο, αλλά κυρίως έδωσαν τη δυνατότητα σε όσους ήταν φοροφυγάδες να αισθάνονται ασφαλείς μέσα από την λειτουργία ενός συστήματος που ξέρει να προστατεύει τον εαυτό του.
Η αθώωσή μου ήταν ένα χαστούκι σε αυτό το σύστημα. Ήταν ένα χαστούκι και για εκείνους στην Εισαγγελία που επέλεξαν την επιστροφή στη δεκαετία του ’60 μέσα από νομικισμούς και νομοεπικλήσεις. Δεν έφταιγα όμως εγώ γι” αυτό. Δηλαδή για την νομική τους ανεπάρκεια ή την σκοπιμότητά τους. Και έτσι έφτασε η πραγματικότητα, σε όλη την Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο, να μην συμφωνεί μαζί τους.

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ «OFF SHORE»: ΖΟΥΝ ΤΟ ΜΥΘΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!



   
  Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Το θέμα αποκαλύφθηκε την περασμένη βδομάδα. Αλλά, περιέργως πως (ή μήπως καθόλου περιέργως…) «χάθηκε».
Ας το υπενθυμίσουμε:

Αυτοί που θέλουν να χτίσουμε τζαμιά, γκρεμίζουν εκκλησιές!



Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 18, 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΜΠΟΝΤΡΟΥM!!

Και ενώ αναμενόταν επισκευή για την εκκλησία, βγήκε απόφαση για κατεδάφιση
Να μην χτιστεί ούτε ένα τζαμί στην Ελλάδα μέχρι να αναστηλωθούν όλες οι εκκλησίες στα κατεχόμενα από τους Τούρκους εδάφη. Η ανθρωπότητα δεν έχει ανάγκη κηρύγματα μίσους, αλλά αγάπης.
Ενώ αναμενόταν να βγει απόφαση για επισκευή ή μετατροπή σε μουσείο της ορθόδοξης εκκλησίας 232 ετών στο Μπόντρουμ του νομού Μούγλων, που τα τελευταία 40 χρόνια χρησιμοποιείται ως Κέντρο Λαϊκής Επιμόρφωσης, έτσι ώστε να αποδοθεί στον τουρισμό,
βγήκε τελικά απόφαση κατεδάφισης. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και μέλος του CHP Ντουρσούν Γκιοκτεπέ δήλωσε σχετικά : ¨ Μετά από την αναφορά που συνέταξε το πανεπιστήμιο και η οποία έλεγε πως «είναι φθαρμένο, πρέπει να κατεδαφιστεί» έγιναν συνομιλίες ανάμεσα στην νομαρχία, την Διεύθυνση Εθνικής Παιδείας και στην Διεύθυνση Λαϊκής Εκπαίδευσης και επετεύχθη προσύμφωνο. Το κτίσμα θα κατεδαφιστεί πλήρως και θα γίνει πλατεία¨. Σύλλογοι που για χρόνια μάζευαν υπογραφές ζητώντας την επισκευή της εκκλησίας αλλά και έμποροι αντέδρασαν στην απόφαση.

What's the status of Egypt's Christians?




The newly chosen Coptic pope finds his people in a perilous situation.

By Kristen Chick, Correspondent / November 15, 2012
Coptic Christian priests and bishops pray in St. Mark's Cathedral during a ceremony selecting the new pope of Egypt's Coptic Christians on November 4, 2012, in Cairo, Egypt.
Ann Hermes/The Christian Science Monitor

Enlarge
WITH THE SELECTION OF A NEW POPE on Nov. 4, Egypt's Coptic Orthodox Church again has a spiritual leader as the country goes through a turbulent transition that has been particularly difficult for Christians. Tawadros II, the 118th pope, must fill the shoes of a beloved former leader (he died in March) at a time when sectarian attacks have increased, many are fearful of the rise of Islamist politicians, and the church's political role is being debated.

Το κολατσιό



Αναρτήθηκε από τον/την isnogood03 στο Νοεμβρίου 17, 2012
Σε κυλικείο δημοτικού σχολείου σε περιοχή του Κιλκίς, μαθητής της έκτης τάξης δημοτικού είχε παραδόξως πολύ ανεβασμένο το υπόλοιπο λογαριασμού του. Ύστερα από έρευνα των γονιών του, προκειμένου να εξακριβώσουν για ποιο λόγο το παιδί ξόδευε τόσα πολλά σε κουλούρια και σε τυρόπιτες, ανακάλυψαν έκπληκτοι ότι…
από την αρχή του χρόνου ο γιος τους χρεώνονταν και το κολατσιό δυο συμμαθητών του, γιατί οι γονείς τους δεν είχαν δυνατότητα να τους δίνουν το δικό τους χαρτζιλίκι!
Ο υψηλός λογαριασμός μετά χαράς καλύφθηκε από τους γονείς του γενναιόδωρου παιδιού, το αγκάλιασαν και έφυγαν από το κυλικείο με τη βεβαιότητα ότι εκτός από καλούς μαθητές, αυτό το σχολείο φτιάχνει και χαρακτήρες! Ίσως και να ένιωσαν και οι ίδιοι υπεύθυνοι και υπερήφανοι. Όμως δεν πρέπει να είναι οι μόνοι. Αυτό το περιστατικό πρέπει να μας κάνει όλους υπερήφανους.