Ετικέτες

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Το κολατσιό



Αναρτήθηκε από τον/την isnogood03 στο Νοεμβρίου 17, 2012
Σε κυλικείο δημοτικού σχολείου σε περιοχή του Κιλκίς, μαθητής της έκτης τάξης δημοτικού είχε παραδόξως πολύ ανεβασμένο το υπόλοιπο λογαριασμού του. Ύστερα από έρευνα των γονιών του, προκειμένου να εξακριβώσουν για ποιο λόγο το παιδί ξόδευε τόσα πολλά σε κουλούρια και σε τυρόπιτες, ανακάλυψαν έκπληκτοι ότι…
από την αρχή του χρόνου ο γιος τους χρεώνονταν και το κολατσιό δυο συμμαθητών του, γιατί οι γονείς τους δεν είχαν δυνατότητα να τους δίνουν το δικό τους χαρτζιλίκι!
Ο υψηλός λογαριασμός μετά χαράς καλύφθηκε από τους γονείς του γενναιόδωρου παιδιού, το αγκάλιασαν και έφυγαν από το κυλικείο με τη βεβαιότητα ότι εκτός από καλούς μαθητές, αυτό το σχολείο φτιάχνει και χαρακτήρες! Ίσως και να ένιωσαν και οι ίδιοι υπεύθυνοι και υπερήφανοι. Όμως δεν πρέπει να είναι οι μόνοι. Αυτό το περιστατικό πρέπει να μας κάνει όλους υπερήφανους.
Δείχνει σε όλους μας ότι κάτι υπάρχει στην άκρη του τούνελ. Φως είναι σίγουρα και ακόμη πιο σίγουρα δεν είναι το φως του γερμανικού τρένου που οδηγεί ο κύριος Φούχτελ με την παρέα του.
Πρέπει να γνωρίζουν οι κύριοι αυτοί, αλλά κυρίως οι υπόλοιποι που θα έρθουν για την λεγόμενη τεχνική βοήθεια που θα προσφέρουν στα υπουργεία και στην αναδιοργάνωση του κράτους μας (και οι οποίοι θα μας δείξουν τα αυτονόητα που τόσα χρόνια ήμασταν ανάξιοι να τα κάνουμε μόνοι μας), ότι ο ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του, έχει μεγαλώσει τέτοια παιδιά.
Πρέπει να γνωρίζουν ότι οι δάσκαλοι στα ελληνικά σχολεία, εκπαιδεύουν τέτοια παιδιά. Έτσι ήταν πάντα οι Έλληνες και έτσι θα μείνουν, αλληλέγγυοι!
Παρ’ όλες τις προσπάθειες των δήθεν εκσυγχρονιστών να μας μετατρέψουν σε άβουλους καταναλωτές και… «παρτάκηδες», ο Έλληνας θα σταθεί πάλι στα πόδια του. Το έχει ξανακάνει πολλές φορές… Ας το πάρουν απόφαση, όπως εμείς πρέπει να πάρουμε άλλες αποφάσεις ύστερα από τόσα  λάθη και άλλες τόσες παραλείψεις!
*Ο κ. Καζαντζίδης είναι εκπαιδευτικός
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημ. ΚΑΡΦΙΤΣΑ της 17-11-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου