Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

ΑΓΙΑ ΘΕΩΔΟΡΑ

Το Gül Camıi ή η Αγία Θεοδοσία
Η Αγία Θεοδοσία,εξαιτίας του αγώνα της στην διάρκεια της Εικονομαχίας,ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στους κατοίκους της Πόλης.Η μνήμη της γιορτάζεται στις 29 Μαίου και υπήρχε το έθιμο να στολίζεται ο ναός της με τριαντάφυλλα.Στις 29 Μαίου 1453,ημέρα Αλώσεως της Πόλης,οι Κωνσταντινουπολίτες είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον Θεό.Ανήμερα λοιπόν της Αγίας Θεοδοσίας,η προσέλευση στον ναό ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.Οι άνθρωποι προσεύχονταν ακούγοντας τα τύμπανα των Οθωμανών να δίνουν το σύνθημα για την τελική επίθεση.Τα τριαντάφυλλα και τα άνθη είχαν κυριολεκτικά στολίσει απ'άκρη σ'άκρη τον ναό.'Οταν οι Οθωμανοί μπήκαν στην Πόλη και αντίκρυσαν τον στολισμένο ναό,θαμπώθηκαν απο το θέαμα και φώναζαν:Gül Camıi,Gül Camıi.Έτσι έμεινε η ονομασία.
Ως γνωστόν ο αυτοκράτορας σκοτώθηκε αποκεφαλισμένος στην μάχη σαν απλός στρατιώτης.Ο σουλτάνος έδωσε διαταγή να βρεθεί το πτώμα του,που αναγνωρίστηκε απο τις επικαλαμίδες και τα αυτοκρατορικά σανδάλια.Δόθηκε εντολή να ταφεί το σώμα του με όλες τις τιμές μα να κρατηθεί μυστικό το μέρος ταφής του.Το πιο λογικό και βολικό ίσως μέρος να γίνει αυτό,ήταν στον τριανταφυλλοστολισμένο ναό της Αγίας Θεοδοσίας,που γιόρταζε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΝΕΟΝΑΖΙ Χ.Α.

ΙΩΑΝΝΗΣ είπε


Χρυσή αυγή να σηκωθεί ο παππούς μου – που πολεμησε τους Γερμανούς και ο αδερφός του σκοτώθηκε στο Ρούπελ – από το μνήμα και να με κυνηγάει …δύσκολα….
Οι νοσταλγοί του Χίτλερ δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ όταν η Ελλάδα για ακόμα μια φορά δέχεται επίθεση από Γερμανούς.
Θα γραψω κάτι που έγραψα ξανά πριν από μέρες.
Η Χρυσή αυγή έχει σπόνσορα το αίμα των αδικοχαμένων Ελλήνων από εγκληματίες λαθρομετανάστες που κάποιοι προδότες τους άφησαν να αλωνίζουν στην Ελλάδα…..ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!
Αν δεν ήταν αυτοί ούτε 0.0001 δεν θα είχε η Χ.Α.

Στην Αμυγδαλέζα οι πρώτοι 56 λαθρομετανάστες

Στην Αμυγδαλέζα οι πρώτοι 56 λαθρομετανάστες

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Απριλίου 29, 2012
20120429-163059.jpgΛίγο μετα τη μια τη μεσημέρι οι πρώτοι 56 λαθρομετανάστες οδηγήθηκαν στο Κεντρο κράτησης της Αμυγδαλεζας.
Παρά τις αντιδράσεις Πολιτων της περιοχής και του Υπ. Υποδομών το Κεντρο λειτουργεί κανονικά.