Ετικέτες

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

««ΟΙ Νεο-Ρώσοι πολεμάνε με όπλα από στρατιωτικές αποθήκες που κληρονόμησαν από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης και όχι με αυτά που παρέχονται από την Ρωσία»».


««Οι Νεο-Ρώσοι της περιοχής ”Donbass” πολεμάνε με όπλα που παρέλαβαν από τις στρατιωτικές αποθήκες της Σοβιετικής Ένωσης και όχι με αυτά που παρέχονται από την Ρωσία»».Αυτή είναι η δήλωση που παραχώρησε ο Ρώσος Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ σε συνέντευξη του στο ”Ria Novosti” και την Σλοβακική τηλεόραση.

antonov

    Σύμφωνα με τον ίδιο πολλές στρατιωτικές αποθήκες που περιέχουν διαφορετικούς τύπους όπλων είναι στο έδαφος της Ουκρανίας που κάποτε ήταν μέρος της Σοβιετικής Ένωσης.««Μετά την πτώση της ΕΣΣΔ,εκατομμύρια τουφέκια,ορυχεία,πυροβολικά και άλλα οπλικά συστήματα παρέμειναν στο έδαφος της Ουκρανίας»» σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Ανατόλι Αντόνοφ.

www.olympia.gr

Richard Wolff: Ο θάνατος του καπιταλισμού και το αντιπαράδειγμα της συνεταιριστικής οικονομίας…

 

του Ed Rampell,  (μετάφραση Μίνα Κωστοπούλου)
 Ποιος είναι ο ορισμός για τον συνεταιρισμό/ κοοπερατίβα [cooperative] και για τη κολεκτίβα [collective];
Η λέξη «κοοπερατίβα», για την περιγραφή μιας επιχείρησης, είναι πολύ παλιά. Οι κοοπερατίβες υπάρχουν εδώ και πολλούς αιώνες, σε όλο τον κόσμο, και διαχρονικά στην ιστορία των ΗΠΑ. «Κοοπερατίβα» σημαίνει μια πληθώρα πραγμάτων. Μερικές φορές αναφέρεται σε μια ομάδα παραγωγών που δημιουργούν και μοιράζονται από κοινού, κατέχοντας συνεταιριστικά τα μέσα παραγωγής. Για παράδειγμα: Μια ομάδα αγροτών, εκ των οποίων κανείς δεν έχει αρκετά χρήματα, ώστε να αγοράσει τη γη που χρειάζονται για να δουλέψουν, μπορούν συχνά να δημιουργήσουν μια κοοπερατίβα, όπου τοποθετούν από κοινού τα χρήματά τους, προκειμένου να καταφέρουν να αγοράσουν γη… Μπορούν να συμφωνήσουν, ώστε να διαχειρίζονται διαφορετικά κομμάτια της γης, αλλά τα χωράφια συνολικά θα ανήκουν σε όλους.

«Παγκόσμια Τάξη» (Δρ. Χ. Κίσσιγκερ)


Καινούργιο βιβλίο εκδίδει όπως ενημερωνόμαστε ο Δρ. Χένρι Κίσσιγκερ. Θα κυκλοφορήσει στις 9 Σεπτεμβρίου 2014 από το Penguin Press και έχει τίτλο « Παγκόσμια Τάξη» (World Order). Παρόλο που ακόμα δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενό του, το οποίο θα αναφέρεται στη Νέα Παγκόσμια Τάξη και τη γεωπολιτική κρίση, κρατώ αυτό που ο Δρ. Χένρι Κίσσιγκερ τονίζει στο βιβλίο του σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα, κάτι που οι πολιτικοί μας νάνοι Κύπρου και Ελλάδας οφείλουν να αναλογιστούν σε σχέση με τις πράξεις και υποταγές τους προς τους κατακτητές και νεο-σουλτάνους της Άγκυρας : « Η Ιστορία δεν προσφέρει ανάπαυλα στις χώρες που παραμερίζουν τη έννοια της ταυτότητάς τους για χάρη προφανώς μιας λιγότερα επίμονης επιλογής. ΄Ομως ούτε και εγγυάται επιτυχία στις καλύτερες πεποιθήσεις εν τη απουσία μιας συνολικής γεωπολιτικής στρατηγικής ».

Όταν η Κυβέρνηση απαγορεύει τη σκέψη (Cl.-A.Helvetus)

 


Claude-Adrien Helvetius
1715-1771
Το όπλο της δεσποτικής κυβέρνησης:
η άγνοια του λαού
  • 1
Ποιος είναι ο Κλωντ-Αντριέν ΕλβέτιουςΕίναι Γάλλος φιλόσοφος, εγκυκλοπαιδιστής, από τους προδρόμους της Γαλλικής επανάστασης, με κύρια κατεύθυνση της σκέψης του:τον ματεριαλισμό και την αισθησιοκρατία. Από τη σκοπιά λοιπόν του ματεριαλιστή, όχι σπάνια και φυσιοκράτη, διατυπώνει ορισμένες σκέψεις σχετικά με το πώς μια κυβερνητική εξουσία, που δεν ενδιαφέρεται για την αληθινή ευτυχία του λαού αλλά μόνο για ίδια οφέλη, τον καταδικάζει στην παντελή άγνοια και στον σκοταδισμό. Η νεοελληνική πραγματικότητα κυβερνητικής εξουσίας και λαού φαίνεται να επαληθεύει εν πολλοίς τις στοχαστικές υποτυπώσεις του Ελβέτιους. Αποφαίνεται λοιπόν ο τελευταίος πως η άγνοια βυθίζει τους λαούς στη μαλθακότητα, στην ηλιθιότητα, στην αεργία με το νόημα της νωθρότητας και απραξίας, στην εξαχρείωση.

Ο τουρισμός θα μας σώσει;

 

h-swimming-pool
Σε εργασιακές σχέσεις δουλοπαροικίας με εισαγόμενο ανειδίκευτο προσωπικό χτίζεται το τουριστικό θαύμα που επαινεί ο Σαμαράς
Τα ξενοδοχεία της Αθήνας θεωρούνται τα λιγότερο ευάλωτα απέναντι στις πιέσεις των τουρ οπερέιτορ για μείωση των τιμών. Το γεγονός ότι η λειτουργία τους δεν είναι εποχιακή κι ότι μεγάλο μέρος των κρατήσεων γίνεται μέσω ίντερνετ από τους ίδιους τους πελάτες, δημιουργούν πολλές δικλείδες ασφαλείας στους ξενοδόχους ώστε να αποφεύγουν τον θανάσιμο εναγκαλισμό των τουρ οπερέιτορ. «Σε πρακτικό επίπεδο όσο περνούν τα χρόνια τόσο πιο δύσκολο είναι να πεις όχι», εκμυστηρεύονται επαγγελματίες που ξέρουν την αγορά. Κι αυτό μάλιστα ισχύει ακόμη και για τα ξενοδοχεία της Αθήνας, όχι μόνο των νησιών. «Μεγάλο ξενοδοχείο στο Καβούρι πέρυσι, με τιμές απλησίαστες για τους Έλληνες, αποδέχθηκε πρόταση ρώσικου οργανισμού για μια μαζική κράτηση που είναι πολύ αμφίβολο αν κατάφερε να βγάλει τα έξοδα για το πλύσιμο των σεντονιών», δηλώνει στο Unfollow επαγγελματίας του τουρισμού, με αντικείμενο πωλήσεις σε ξένες αγορές.

Υπηρεσία Πληροφοριών Γερμανίας: “Ο Ερντογάν έχει στην Ελβετία 800 εκατ. ευρώ”


30/8/14 0 σχόλια 0 απαντήσεις | 40 εμφανίσεις
 
Τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία με το ποσό των 800 εκατομμυρίων ευρώ φέρεται να διατηρεί ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν. Αυτό αναφέρουν πληροφορίες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφορίες της Γερμανίας (BND), η οποία για να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία φέρεται να έχει καταβάλει το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ.
Τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, όσο και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κρατούν σιωπή στο θέμα των δραστηριοτήτων των γερμανικών υπηρεσιών πληροφοριών που υπέκλεπτε την Τουρκία από το 1976.

Προκαλεί ο Ερντογάν στην επέτειο της καταστροφής στη Σμύρνη: “Σαν σήμερα ο τουρκικός στρατός συνέτριψε τους εχθρούς”



 
Η καταστροφή της Σμύρνης το 1922 είναι μέρα μνήμης για την Ελλάδα καθώς εξαφανίσθηκε το ελληνικό στοιχείο στη Μικρα΄Ασία μετά από 2.500 χρόνια όταν η Ελλάδα έπεσε θύμα του αδυσώητου πόλεμου των μεγάλων δυνάμεων. Για τους Τούρκους είναι μια ημέρα νίκης, καθώς στις 30 Αυγούστου γιορτάζουν την «Ημέρα της Νίκης».
Για τη συμπλήρωση των 92 χρόνων από εκείνη την μαύρη ημέρα, ο Ταγίπ Ερντογάν επέλεξε να χρησιμοποιήσει λόγια που προκαλούν οργή. Όπως γράφει η Σαμπάχ, στο μήνυμα του προς τους Τούρκους είπε πως «Εκείνη η νίκη συμβολίζει τη δύναμη του τουρκικού έθνους και την υπέρβαση των εμποδίων με το πνεύμα της αδελφοσύνης».

Ξεκίνησε η πολιορκία της Μαριούπολης – Θέμα χρόνου η πτώση της


\
ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Η μάχη για την Μαριούπολη (την τελευταία μεγάλη πόλη που παραμένει υπό τον έλεγχο των Ουκρανών στις επαναστατημένες περιφέρειες Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ), με το ισχυρό ελληνικό στοιχείο ήδη ξεκίνησε. Για την ακρίβεια ξεκίνησε ήδη η πολιορκία της και οι φάλαγγες των ρωσόφωνων έχουν κυκλώσει την πόλη με άρματα μάχης Τ-64 (αναφέρεται ένας αριθμός 50-70 αρμάτων), τροχοφόρα ΤΟΜΠ BTR-80 και στοιχεία πυροβολικού (αυτοκινούμενα πυροβόλα των 152 χλστ και ρουκετοβολα των 122 χλστ.).
Ο ουκρανικός Στρατός δείχνει ήδη ηττημένος αν κρίνουμε από τα πλάνα του κυβαρνητικού καναλιού Ukraine Today και αναζητούνται ήδη δικαιολογίες, όπως το ότι “ο ουκρανικός Στατός είναι ελαφρά οπλισμένος” και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει “τα ρωσικά τανκς”.

Ένα κουβά σκ@#ά για τη Γάζα*

Ένα κουβά σκ@#ά για τη Γάζα*

 
 
 
 
 
 
 
1 Vote


                                                           Ο Τζαμάλ, άρτι αναδυθείς από τον λάκκο με τα σκατά, αλλά περιχαρής για τη θυσία του.
                             Για τι ή για ποιον θα μπορούσαν, άραγε, να μπουν σ’ ένα λάκκο σκατά ο Ζούκενμπεργκ ή ο Γκέιτς; Δεν μιλάμε για λεφτά, αυτό το έχουν ήδη κάνει…
ΚΙΜΠΙ
Στην ταινία Slamdog Millionaire, του Ντάνι Μπόιλ, ένα λιλιπούτειο αλάνι παραγκούπολης στην Ινδία, 6-7 χρόνων, βυθίζεται σε ένα λάκκο με περιττώματα, που αντιστοιχούν μάλιστα στις διατροφικές συνήθειες και τις συνθήκες υγιεινής της πλειοψηφίας των φτωχών Ινδών, προκειμένου να καταφέρει να πάρει αυτόγραφο από τον αγαπημένο του σταρ του Μπόλιγουντ. Λουσμένος από την κορφή μέχρι τα νύχια στον κιτρινοπράσινο δυσώδη πολτό που θα εξόντωνε και ελέφαντα, διασχίζει περιχαρής την απόσταση μέχρι το ίνδαλμά του, τον σταρ. Κι αυτός τον ανταμείβει με υπογραφή στην φωτογραφία του, αντιλαμβανόμενος την υπέρτατη θυσία που έκανε ο μικρός θαυμαστής του.

Ποιος ξεκίνησε τον πόλεμο στη Γάζα;

 

του Καπυμπάρα
Youssef Abdelke - Knife - 2006Έχει καταντήσει ρουτίνα, κάθε φορά που το Ισραήλ αποφασίζει να επιτεθεί στη Γάζα, η επιχειρηματολογία των εκπροσώπων και των υποστηριχτών του να αναζητεί τα αίτια της επιθετικότητάς του κπιινούμενη σε ιστορικό κενό και εκτός του γενικότερου πλαισίου της διαμάχης. Δεν υπάρχει κατοχή, αποκλεισμός, τείχος, εξευτελισμοί στα φυλάκια ελέγχου, δρόμοι μόνο για Εβραίους, απαγωγές Παλαιστινίων –ακόμα και ανηλίκων- και κράτησή τους επ’ αόριστον χωρίς πρόσβαση στη δικογραφία και χωρίς απαγγελία κατηγορίας. Η κατάσταση αυτή είναι η «ειρηνική κανονικότητα» που διαταράσσεται από τους Παλαιστινίους.
Στην περίπτωση της φετινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας, διάρκειας περίπου πενήντα ημερών  –και χωρίς να ξεχνάμε τη δολοφονία άοπλων διαδηλωτών στη Δυτική Όχθη- θα επιλέξουμε να μην επιμείνουμε στο ευρύτερο πλαίσιο που περιγράφηκε, αλλά να ασχοληθούμε με το ζήτημα των γεγονότων που οδήγησαν στην επίθεση και με την σχετική ισραηλινή επιχειρηματολογία στο έδαφος που η ίδια επιλέγει.

Kαριερίστες της ερήμου…


Iraq-Jihadist-flag_2947305b

Το άρθρο στα Αγγλικά εδώ
Η Βρετανική κυβέρνηση υποστηριζόμενη από τα περισσότερα εγχώρια ΜΜΕ έχει σίγουρα βρει τη λύση στο φαινόμενο του θρησκευτικού φονταμεταλισμού που έπληξε πρόσφατα τη χώρα: επιτήρηση και αυστηρότερος έλεγχος μέσω αυστηρότερης νομοθεσίας, σε συνδυασμό με την χρησιμοποίηση της παραδοσιακής (Βρετανικής) ρουφιανιάς (ή αλλιώς παροχής πληροφοριών από το κοινό στις αρχές). Είναι ξεκάθαρο τι εννοεί η Telegraph κλείνοντας το άρθρο της στις 23 Αυγούστου ως εξής: «Κάποιος από την τοπική κοινότητα πληροφόρησε την αστυνομία για τις δραστηριότητές του” και “η ανάγκη για συλλογή πληροφοριών είναι όλο και μεγαλύτερη … υπάρχει φόβος πως κι άλλοι τζιχαντιστές που επιστρέφουν έχουν ήδη διαφύγει τον έλεγχο, και περιπλανιούνται στους Βρετανικούς δρόμους με δολοφονικές προθέσεις». Μια μελοδραματική, άσχημα εκφρασμένη προτροπή για αναφορά στις αρχές, σαν να πρόκειται για τον Τζακ τον αντεροβγάλτη που βρίσκεται ξανά εκεί έξω

ΤΖΙΜ ΜΟΡΙΣΟΝ: Η ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΤΗΣ ΡΟΚ…

 

Tης Χριστίνας Κατσαντώνη
tzim-morison-i-parakseni-zwi-kai-o-thanatos-tou-poiiti-tis-rok
is is the end, my only friend the end.
This is the end, beautiful friend, the end.
Το τέλος ήρθε όπως το είχε προβλέψει. «Λέω να σκηνοθετήσω τον θάνατό μου για να ξεπουλήσουμε» είπε το 1966. Δεν χρειάστηκε να τον σκηνοθετήσει (μάλλον), όμως οι πωλήσεις των Doors ξεπούλησαν μετά την 3η Ιουλίου του 1971…
Το 1970, λίγο μετά τους θανάτους των Τζάνις Τζόπλιν και Τζίμι Χέντριξ, έδειξε τον εαυτό του στους φίλους του στο μπαρ όπου τα έπιναν, λέγοντας: «Κύριοι αυτή τη στιγμή, πίνετε με τον επόμενο μακαρίτη…». Πριν καν κλείσει χρόνος, η πρόβλεψη γινόταν πράξη.
Σαν σήμερα (3/7), πριν από 43 χρόνια, οι αρμόδιες αρχές στο Παρίσι ανέφεραν τον θάνατο του 27χρονου Τζιμ Μόρισον. Ηταν το τέλος ενός φίλου, ενός όμορφου φίλου…

Η ζωή μου σε μια ελληνική επαρχία…

 

Έτυχε να ζήσω ένα διάστημα σε μια ελληνική επαρχία, από αυτές που τελευταία απασχολούν τη δημοσιότητα εξαιτίας διαφόρων δυσάρεστων γεγονότων.
 -
Να πως βίωσα αυτή τη ζωή, όντας ένα καθαρόαιμο παιδί της πόλης, γεννημένο και μεγαλωμένο στην ανωνυμία της πολυκατοικίας μιας σχετικά κεντρικής περιοχής της Αθήνας.
 -
Το πλέγμα που συνδέει την επαρχιακή ζωή και την κρατά σε μια επιφανειακά ικανή συνοχή, είναι μια σειρά συμβάσεων που τηρούνται απαρέγκλιτα από όσους θέλουν να συνεχίσουν να αποτελούν μέρος της.

“Το καλάθι με τα σύκα” – Καζαντζάκης



woman-selling-figsΜια γριούλα πέρασε…
Στάθηκε, ανασήκωσε απ’ το καλάθι που κρατούσε μερικά συκόφυλλα που το σκέπαζαν, διάλεξε και με φίλεψε δυο σύκα…
  • Με γνωρίζεις κυρά μου; τη ρώτησα…
  • Όχι παιδί μου, είναι ανάγκη να σε γνωρίζω για να σε φιλέψω;
  • Άνθρωπος δεν είσαι; Άνθρωπος είμαι και εγώ, δεν φτάνει;
Γέλασε… ένα δροσερό κοριτσίστικο γέλιο…
Και τράβηξε το δρόμο της κούτσακούτσα κατά το κάστρο.
Έσταζαν τα δυο σύκα μέλι, ποτέ θαρρώ δεν γεύτηκα πιονόστιμα. Τα ‘τρωγα και με δρόσιζαν τα λόγια της γριάς…
«άνθρωπος είσαι,άνθρωπος κι εγώ, φτάνει!»

~ Απόσπασμα από το Αναφορά στον Γκρέκο  
  Πηγή: LENA Kolentsi
Από: http://antikleidi.com

ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΟΠΟΤΚΙΝ…


του Βλαντιμίρ Μποντς Μπρούεβιτς*

 Μαρξιστική Σκέψη, τόμος 8

Μια συνάντηση του Λένιν με τον Κροπότκιν
Π. ΚροπότκινΜετά την επανάσταση του Φλεβάρη, στις 12 Ιούνη του 1917, ο Π. Α. Κροπότκιν επέστρεψε στη Ρωσία από την Αγγλία, στην Πετρούπολη, όπου ήθελε να ζήσει. Σύντομα, όμως, άλλαξε γνώμη και μετακόμισε στη Μόσχα. Μια μέρα, μέσα στο 1918, μια συγγενής του Πιοτρ Αλεξέγιεβιτς Κροπότκιν –η κόρη του, αν θυμάμαι καλά, μαζί με το σύζυγό της– παρουσιάστηκε στο γραφείο μου στην επιτροπή του Σοβιέτ των Επιτρόπων του Λαού (Σοβναρκόμ) και μου είπε για τα προβλήματα που αναγκαζόταν να υπομείνει αναζητώντας μια κατοικία. Ήταν σαφές ότι αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας γιγαντιαίας παρανόησης αφού ο Πιοτρ Αλεξέγιεβιτς, ως βετεράνος της επανάστασης, προφανώς είχε το δικαίωμα σε μια κατοικία, ακόμη και κατά τη θυελλώδη αυτή επαναστατική περίοδο. Έτσι ήρθα πάλι σε επαφή με τον Π. Α. Κροπότκιν, τον οποίο γνώριζα από το παρελθόν. Ενημέρωσα αμέσως τον Βλαντιμίρ Ίλιτς και αυτός αμέσως με διέταξε να εκδώσω μια άδεια κατοικίας στο όνομα του Πιοτρ Αλεξέγιεβιτς, κάτι που έκανα άμεσα. Λίγο αργότερα τον επισκέφτηκα για να μάθω πώς περνούσε και η συνάντησή μας ήταν εξαιρετικά πρόσχαρη και εγκάρδια. Ο Πιοτρ Αλεξέγιεβιτς ζούσε πολύ λιτά• στο δωμάτιό του υπήρχαν πολλά βιβλία και τα πάντα έδειχναν ότι ήταν επίπονα απασχολημένος με φιλολογικό έργο.

Αμέσως μετά την επανένωσή μας ανέφερε τη στάση του απέναντι στην Οκτωβριανή Επανάσταση. Η μπολσεβίκικη επανάσταση τον είχε εκπλήξει σε ήδη προχωρημένη ηλικία και κατά τη γνώμη του μόνο άτομα κάτω των σαράντα μπορούσε να συμμετέχουν ενεργά σε μια επανάσταση. Όταν αντέτεινα ότι όλο το παράνομο τμήμα του κόμματός μας, που είχε επαναστατική εμπειρία, ήταν ήδη πάνω από αυτή την ηλικία, απάντησε: «Αυτή είναι η περίπτωση στη Ρωσία. Πράγματι, εδώ έχουμε επιφανείς επαναστάτες πενήντα ετών και άνω. Όμως, όσο αφορά την ηλικία μου… αυτό είναι ένα άλλο θέμα…» Τα γεγονότα της περίπλοκης ζωής μας τότε, όμως, τον κρατούσαν πολύ απασχολημένο, και όταν οι Λευκοί και οι εχθροί των Σοβιέτ περικύκλωναν τη Σοβιετική Ρωσία συμπαραστεκόταν πλήρως στην τύχη του μεγάλου προλεταριακού κινήματος.

Η Επιχείρηση Gladio και το Ελληνικό παρακλάδι της “Κόκκινη προβιά”…

 

 
Ντοκυμαντερ του BBC το 1992 (προφανώς είχαν πιστέψει ότι ξεμπέρδεψαν για πάντα με τον κομμούνισμο και έβγαινε η αλήθεια στην επιφάνεια) για τα εγκλήματα, τη μαύρη προπαγάνδα και τις συνομωσίες ακροδεξιών τρομοκρατικών οργανώσεων, νεοφασιστών συνεργατών του κράτους, του σκοτεινού παρακράτους της μαφίας και “μυστικών στοών” κροίσων (η ψευδομασονική στοά P2) και των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και της Ευρωπης σε όλες σχεδόν τις χώρες της δυτικής Ευρώπης από τη δεκαετία του 50.

Ολοι οι παραπάνω αποτελούσαν ένα εξαιρετικά οργανωμένο συνεργαζόμενο μπλοκ παράλληλης εξουσίας, με πολλούς ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά στον κρατικό μηχανισμό όπου με πρόφαση τον κομμουνιστικό κίνδυνο ασκούσαν “πατριωτική δράση” όπως βόμβες και ένοπλες επιθέσεις με δολοφονίες αθώων, ξέπλυμα χρήματος και φοροκλοπές δις, εξαγορά κρατικών αξιωματούχων και συμβόλαια θανάτου.

Τα Κερκυραϊκά Μπλουζ Του Rothschild Και Τα Ονόματα Του Θεού…

 


(το πρώτο μέρος Ακροφοβία στην Κέρκυρα)
Είναι αποδεδειγμένο ότι οι επιμειξίες βελτιώνουν γενετικά έναν πληθυσμό (ανθρώπων ή άλλων ζώων). Καθώς όμως ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο όπου το πολιτιστικό υπόβαθρο είναι εξίσου επιδραστικό με τη γενετική δεξαμενή, αντιλαμβανόμαστε ότι οι πολιτιστικές επιμειξίες ευνοούν την ανάπτυξη της κοινωνίας.
Οι απομονωμένοι πολιτισμοί μένουν στάσιμοι και οδηγούνται στο μαρασμό. Ας μην ξεχνάμε ότι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για το υπερκαινοφανές άλμα της Αρχαίας Ελλάδας ήταν οι επιρροές που δέχτηκε (χάρη στο θαλάσσιο εμπόριο) από όλους τους μεσογειακούς πολιτισμούς.
Όπως συνέβη και στις ΗΠΑ, το σύγχρονο χωνευτήρι των λαών.