Ετικέτες

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Το αίνιγμα του Κατάρ: Ένας Γκαζιέρης Κολοσσός με νάνο σπαθί



ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 25 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Το αίνιγμα του Κατάρ: Ένας Γκαζιέρης Κολοσσός με νάνο σπαθί

Το Κατάρ: επιφαινόμενο ή  βιώσιμη κακοήθεια;
του Pr Chems Eddine Chitour
undefined
«Και εσύ γιατί βλέπεις την ακίδα που είναι μέσα στο μάτι του αδελφού σου, ενώ δεν παρατηρείς το δοκάρι που είναι μέσα στο δικό σου μάτι;»Ευαγγέλιο του Λουκά, 6, 41.

Αυτή η παραβολή του Χριστού θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε την ανάρμοστη, ανήθικη συμπεριφορά μιας οικογένειας που πήρε σε ομηρία έναν λαό, συγκεκριμένα τον λαό του Κατάρ. Οι αξίες που σκαλίστηκαν στο μάρμαρο, όπως η εργασία, η θυσία, ο ιδρώτας, υπονομεύονται από τον πλούτο που
αποκτήθηκε αντικανονικά και δεν είναι ο καρπός του ανθρώπινου κόπου, αλλά είτε από τη ενοικίαση του χρήματος και το σκάνδαλο της οικονομικής κερδοσκοπίας και στο πώς θα εξαπατήσεις τον άλλον, να τον φας αν χάσει την ισορροπία του, αυτό που στη γλώσσα των νεοφιλελεύθερων ονομάζεται «εξαγορά».

WSJ: U.K. Detects 'Talk' About Internet Terror Attack



ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 25 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

WSJ: U.K. Detects 'Talk' About Internet Terror Attack

British intelligence picked up "talk" from terrorists planning an Internet-based attack against the U.K.'s national infrastructure, a British official said, as the government released a long-awaited report on cyber security.

Former CIA Agent: U.S. Has Lost Its Spy Mojo


ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 25 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Former CIA Agent: U.S. Has Lost Its Spy Mojo



With ABC News reporting this week that more than a dozen spies working for the CIA in Iran and Lebanon have been caught and are feared dead, one U.S. official said the losses had occurred because espionage is inherently a "risky business" in which there are "occasional setbacks."

But former senior CIA officer Robert Baer told ABC News this week that the loss of assets was more than a mere setback, and not an isolated incident but part of a disturbing pattern.

Η Ρωσία ενισχύει τη Συρία με πυραύλους για να υπερασπιστεί έναντι επίθεσης από το ΝΑΤΟ, και προειδοποιεί ότι δεν θα ανεχθεί οι δυτικές δυνάμεις να περάσουν κάποια «κόκκινη γραμμή»



ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 25 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Η Ρωσία ενισχύει τη Συρία με πυραύλους για να υπερασπιστεί έναντι επίθεσης από το ΝΑΤΟ,

και προειδοποιεί ότι δεν θα ανεχθεί οι δυτικές δυνάμεις να περάσουν κάποια «κόκκινη γραμμή»
του Paul Joseph Watson
SS 300
Σήμερα γνωρίζουμε τι μετέφεραν αυτά τα έξι ρωσικά πολεμικά πλοία που προφανώς μπήκαν στα χωρικά ύδατα της Συρίας. Πέρα από την επίδειξη δύναμης για να αποτρέψουν τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ να εξαπολύσουν μια στρατιωτική επίθεση, υπήρχαν επί των εν λόγω πλοίων Ρώσοι τεχνικοί εμπειρογνώμονες έτοιμοι να βοηθήσουν τη Δαμασκό να αναπτύξει ένα εξελιγμένο σύστημα πυραυλικής άμυνας που της πούλησε η Μόσχα .

Ζητούν αναγνώριση των γενοκτονιών από τους Τούρκους


ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 25 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Ζητούν αναγνώριση των γενοκτονιών από τους Τούρκους

Με τοποθετήσεις τους, αυστραλοί βουλευτές και γερουσιαστές, από όλα τα κόμματα, ζήτησαν από το αυστραλιανό Κοινοβούλιο να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες σε βάρος των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων.Πρόκειται για τον Μάλκολμ Τέρνμπουλ (σκιώδη υπουργό Επικοινωνιών και πρώην αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης), Τζο Χόκι (σκιώδη Θησαυροφύλακα), Κρεγκ Κέλι, Μάικολ Ντάνμπι, Τζόελ Φότζιμπον (πρώην υπουργό Αμύνης), Τζον Αλεξάντερ και Πολ Φλέτσερ.

Οι "δημόσιοι υπάλληλοι" επικρίνουν το ψευδοκράτος



ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 25 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Οι "δημόσιοι υπάλληλοι" επικρίνουν το ψευδοκράτος

Οι

Πενηνταπέντε χρόνια από την ίδρυσή της γιορτάζει η συντεχνία των ''δημοσίων υπαλλήλων'' στα κατεχόμενα. Οπως γράφει ο τ/κ Τύπος, σε μήνυμά του ο πρόεδρος της συντεχνίας αναφέρθηκε στο Κυπριακό και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ψευδοκράτος. Ανέφερε ότι η σημερινή κατάσταση δεν διαφέρει από αυτήν του 1956 όπου επί αποικιοκρατίας οι Τ/κ δεν μπορούσαν, όπως υποστήριξε, να εξεύρουν εργασία και είχαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Τριμερές μνημόνιο Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ . Πολεμικά τεσσάρων χωρών ζώνουν την κυπριακή ΑΟΖ



ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 25 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Τριμερές μνημόνιο Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ . Πολεμικά τεσσάρων χωρών ζώνουν την κυπριακή ΑΟΖ


Το ρωσικό αεροπλανοφόρο «Admiral Kuznetsov» το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει στην περιοχή τις επόμενες ημέρες (φωτ. αρχείου).
Το ρωσικό αεροπλανοφόρο «Admiral Kuznetsov» το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει στην περιοχή τις επόμενες ημέρες (φωτ. αρχείου).
Λευκωσία: Πολεμικά πλοία από τέσσερις χώρες στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύπρου. Κύπρος, Ελλάδα και Ισραήλ προχωρούν σ’ ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα συνεργασίας. Οι τρεις χώρες έχουν συμφωνήσει σε ένα τριμερές μνημόνιο συναντίληψης το οποίο αναμένεται να υπογραφεί στις αρχές του ερχόμενου χρόνου και θα αφορά τη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας καθώς και τη διαχείριση υδάτινων πόρων. Με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο το Ισραήλ διαμήνυσε προς την Άγκυρα ότι δεν θα αφήσει αναπάντητη την όποια απειλή που στρέφεται εναντίον των περιοχών όπου διεξάγονται έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου.

New Catholic Mass Translation Raises Doubts


New Catholic Mass Translation Raises Doubts

14 comments New Catholic Mass Translation Raises Doubts
  • 1 of 2
This Sunday, a new translation of the Roman Catholic Mass was introduced into parishes throughout the English-speaking world. The new English version of the Roman Missal, the book of texts and prayers used in the Catholic Mass, is intended to be more faithful to the Latin original. Reactions to the new translation have been mixed, with some wondering whether the more Latinate, more formal, somewhat stilted and still very unfamiliar translation might make it more challenging for the Church to attract young people while alienating worshippers who have, over decades, come to associate the saying of certain words with the Mass.

Αποσύρθηκαν πυροβόλα της Ε.Φ μετά από Αμερικανικές πιέσεις;


Αποσύρθηκαν πυροβόλα της Ε.Φ μετά από Αμερικανικές πιέσεις;

Ερωτηματικά προκύπτουν από πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στον τύπο, σχετικά με πυροβόλα Αμερικανικής προέλευσης, τα οποία αποσύρθηκαν από την Κύπρο κατόπιν πιέσεων της Αμερικανικής κυβέρνησης.

Ο Ρώσος «Μεγαλέξανδρος» απέναντι στην πυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ

Ο Ρώσος «Μεγαλέξανδρος» απέναντι στην πυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ

Η προσπάθεια του αμερικανικού Πενταγώνου να “βάλει πόδι” στη γειτονιά της πρώην ΕΣΣΔ με πρόσχημα τα πυρηνικά του Ιράν απειλεί να φέρει πάλι στην Ευρώπη την ανάπτυξη ρωσικών πυραύλων. Η Ουάσιγκτον και το αμερικανικό Πεντάγωνο προωθούν συστηματικά την ανάπτυξη νέων βάσεων στην Ανατολική Ευρώπη, τη Μαύρη Θάλασσα, τη Μεσόγειο, αλλά και την Τουρκία και το Ισραήλ, από όπου συστοιχίες πυραύλων αναχαίτισης θα μπορούν να παρέχουν προστασία από πιθανή επίθεση προς την Ευρώπη με βαλλιστικούς πυραύλους.

Η Ελλάδα πιέζει για μεγαλύτερο κούρεμα του χρέους…


Η Ελλάδα πιέζει για μεγαλύτερο κούρεμα του χρέους…

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Νοεμβρίου 25, 2011
undefined
To Reuters ανέφερε την Παρασκευή ότι η Ελλάδα έχει ανοίξει απευθείας διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες δανειστές της, απαιτώντας να αναλάβoυν ένα πολύ μεγαλύτερο κούρεμα από ό τι οι τράπεζες έχουν προσφέρει.
Οι διαπραγματεύσεις επικεντρώθηκαν σε ένα μέτρο που χρησιμοποιείται από τις αγορές, για να εκφράσουν το χρέος των μελλοντικών πληρωμών τόκων ομολόγων σε τρέχουσες τιμές
που ονομάζεται, Νet Ρresent Value, καθαρή παρούσα αξία ή ΚΠΑ.
Σύμφωνα πάντα με το Reuters μια ανώνυμη πηγή, αναφέρει ότι  η Ελλάδα θέλει KΠΑ προς τις οφειλές σε ιδιώτες δανειστές της, να μειωθεί σε 25% σε αντίθεση με το 40% που επιδιώκουν οι τράπεζες.
Το δημοσίευμα του Reuters μνημονεύει ότι, η Ελλάδα μιλάει σήμερα απευθείας με τους πιστωτές της.
Υπάρχουν αυξανόμενες αμφιβολίες ότι ο Dallara έχει αρκετή υποστήριξη για να επιτύχει την συμφωνία, αναφέρει η έκθεση.
Οι πολύπλοκες διαπραγματεύσεις για την μείωση του ελληνικού χρέους των 286 δις $ ιδιωτικού χρέους – που κατέχουν οι τράπεζες, οι συντάξεις και τα hedge funds – έχουν ως στόχο τη μείωση του χρέους της χώρας σε 120 % επι του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος έως το 2020.
Υ.Γ
Ανάθεμα αν ξέρουν τι τους γίνεται…
Έχει χαθεί η μπάλα..

Financial Times: Ώρα να πληρωθούν οι γερμανικές αποζημιώσεις!


Financial Times: Ώρα να πληρωθούν οι γερμανικές αποζημιώσεις!

Ο Μάλλαμπι κατηγορεί το Βερολίνο ότι εδώ και 18 μήνες έχει δοκιμάσει όλα τα κόλπα για να μειώσει τη συμμετοχή του στις προσπάθειες διάσωσης, μέσω του ΔΝΤ, επιχειρώντας να πετάξει το μπαλάκι στην Κίνα, ή αντιμετωπίζοντας με εμμονή τη μόχλευση του EFSF.
«Όλα αυτά τα κόλπα έχουν αποτύχει παταγωδώς και η Ευρώπη πλησιάζει την άβυσσο, ενώ και η ίδια η Γερμανία υφίσταται την ταπείνωση μιας αποτυχημένης δημοπρασίας ομολόγων», τονίζει ο αρθρογράφος που επισημαίνει ότι η Γερμανία θα πρέπει να αποφασίσει οριστικά πόσα χρειάζεται να πληρώσει για τη διάσωση της Ευρώπης.

Και το αεροπλανοφόρο «Τζορτζ Μπους» στα νερά της Συρίας!


Και το αεροπλανοφόρο «Τζορτζ Μπους» στα νερά της Συρίας!

Το πλοίο αυτό μπορεί να μεταφέρει 70 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων και 48 καταδιωκτικών κάθετης εφόρμησης. Το αεροπλανοφόρο συνοδεύεται από ναυτική ομάδα υποστήριξης, στη σύνθεση της οποίας περιλαμβάνεται και ένα αντιτορπιλικό. Ο εμπειρογνώμων του Ρωσικού Κέντρου Ανάλυσης της Πολιτικής Συγκυρίας Μαξίμ Μινάεφ είναι πεπεισμένος ότι πρόκειται για προετοιμασία στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον της Συρίας.

Washington Post: Ο πόλεμος στο Ιράν έχει ξεκινήσει!


Washington Post: Ο πόλεμος στο Ιράν έχει ξεκινήσει!

H έκρηξη σε ιρανική βάση πυραύλων πριν από δύο εβδομάδες ήταν το τελευταίο μιας σειράς από μυστηριώδη περιστατικά που αφορούν εκρήξεις σε εγκαταστάσεις μεταφοράς φυσικού αερίου, διυλιστήρια πετρελαίου και στρατιωτικές βάσεις – εκρήξεις που προκάλεσαν δεκάδες θανάτους και ζημιές βασικών υποδομών τα τελευταία δύο χρόνια.

Αποκλειστικό - Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η συνάντηση του Ηγούμενου της Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ, με τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν.


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 26, 2011
undefined

Αποκλειστικό - Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η συνάντηση του Ηγούμενου της Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ, με τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν.
Αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι, η συνάντηση των δύο ανδρών διήρκησε περίπου δυόμισι ώρες.
Ο κ. Πούτιν καλωσορίζοντας τον Ηγούμενο Εφραίμ, μεταξύ άλλων τόνισε: «Αγαπητέ Γέροντα, Εφραίμ! Επιτρέψτε μου να σας καλωσορίσω θερμά και να σας ευχαριστήσω για την μεταφορά της Αγίας Ζώνης στη Ρωσία».
«Λόγω της απόφασής σας, εκατομμύρια άνθρωποι προσκύνησαν την Αγία Ζώνη και όπως εσείς γέροντα με ενημερώσατε, πάνω από 3 εκατομμύρια την προσκύνησαν», πρόσθεσε ο κ. Πούτιν.

Ευρασιατική Ένωση: ένας νέος γεωστρατηγικός πόλος του σύγχρονου κόσμου


Ευρασιατική Ένωση: ένας νέος γεωστρατηγικός πόλος του σύγχρονου κόσμου

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 26, 2011

Της Ευδοκίας – Υβόννης Τσιλίδου
Την 18η Νοεμβρίου 2011 στην Μόσχα υπογράφηκε η ιδρυτική πράξη ενός νέου οικονομικού και γεωστρατηγικού πόλου στον πλανήτη, της Ευρασιατικής Ένωσης, από τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ και τους ομολόγους του Α. Λουκατσένκο της Λευκορωσίας και Ν. Ναζαρμπάγιεφ του Καζακστάν. Όπως ανα -κοίνωσε το Κρεμλίνο το έγγραφο ονομάζεται ¨ Διακήρυξη για την Ευρασιατική Οικονομική Ολοκλήρωση¨ , είναι το επόμενο στάδιο από την ήδη υπάρχουσα Τελωνειακή Ένωση, αποτελεί γενέθλια πράξη ενός ενιαίου οικονομικού χώρου που συστάθηκε σύμφωνα με του κανόνες και τις αρχές του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και θα είναι ανοικτός σε νέα μέλη.

“Τα ελληνικά σχολεία της Κωνσταντινούπολης σήμερα”


“Τα ελληνικά σχολεία της Κωνσταντινούπολης σήμερα”


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 27, 2011
Σήμερα,Κυριακή 27 Νοε.2011 καί ὥρα 16,00′ ἀπό τήν ΝΕΤ.(Ἐπανάληψι στίς 03.00′,ξημέρωμα Δε 28 Νοε.2011)
Τα παιδιά των Ρωμιών που ζουν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη είναι η μόνη μας ελπίδα να κρατηθεί ζωντανός ο ελληνισμός της Πόλης. Κάθε χρόνο ο αριθμός των μαθητών μειώνεται δραματικά. Οι δάσκαλοι που δεν εγκατέλειψαν την Πόλη αγωνίζονται καθημερινά για το παρόν και το μέλλον αυτών των παιδιών.

ολές Πούτιν: «Ξένες δυνάμεις προσπαθούν να επηρεάσουν τις εκλογές»


undefined

Βολές Πούτιν: «Ξένες δυνάμεις προσπαθούν να επηρεάσουν τις εκλογές»

by Λουκάς Δ. Συμπεράς
Ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος ορίσθηκε σήμερα από το κυβερνών κόμμα "Ενωμένη Ρωσία" υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2012, δήλωσε ότι ξένες δυνάμεις προσπαθούν να επηρεάσουν τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου και τις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου. Στη διάρκεια του συνεδρίου του κόμματός του στην Μόσχα, ο Πούτιν τόνισε ότι ξένες χώρες χρηματοδοτούν μη κυβερνητικές οργανώσεις στη Ρωσία για να επηρεάσο� �ν την προεκλογική εκστρατεία στη χώρα.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτού του είδους οι δραστηριότητες είναι «μια χαμένη προσπάθεια, πεταμένα λεφτά, πρώτον γιατί ο Ιούδας δεν είναι από τις πιο αξιοσέβαστες βιβλικές μορφές στη χώρα μας και δεύτερον γιατί θα ήταν καλύτερα (οι χώρες αυτές) να πληρώσουν τα χρέη τους με τα χρήματα αυτά και να συνεχίζουν ν΄ακολουθούν μια αναποτελεσματική και δαπανηρή εξωτερική πολιτική».

Η «εξεγερμένη» του Πολυτεχνείου ψέκασε πιπέρι τους φοιτητές της


Δεν είναι η πρώτη φορά που η ομογενής πρύτανις του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια απασχολεί τα ΜΜΕ. Προ δύο ετών φέρεται να είχε διατάξει ξανά την καταστολή φοιτητών που διαμαρτύρονταν για την αύξηση στα δίδακτρα, ενώ νωρίτερα είχε αναμειχθεί σε σκάνδαλο ευνοιοκρατίας στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις.
Μέλος της γενιάς του Πολυτεχνείου, η Λίντα Κατέχη ισχυρίζεται πως “ήταν εκεί”, μεταξύ των εξεγερμένων φοιτητών, τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου του 1973, όταν το τανκς της χούντας έριχνε την πύλη του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος στο κέντρο της Αθήνας.

Ayatollah Ali Khamenei: Τα τρία σενάρια – Ή εμείς, οι αυτοί!


Ayatollah Ali Khamenei: Τα τρία σενάρια – Ή εμείς, οι αυτοί!

Η κρίση μεταξύ Δύσης – Ιράν δεν είναι κάτι καινούργιο και κατ’ επέκταση χθεσινό φαινόμενο. Ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα η όλη κατάσταση έχει επιδεινωθεί κυρίως μετά τις πρόσφατες εκρήξεις στη στρατιωτική βάση του Ιράν καθώς και τις συλλήψεις Αμερικανών και Ισραηλινών πρακτόρων από Ιράν και Χεζμπολάχ.

Ο ηγετικός ρόλος για την ανατροπή του Μπασάρ αλ Ασαντ έχει δοθεί στην Τουρκία


Ο ηγετικός ρόλος για την ανατροπή του Μπασάρ αλ Ασαντ έχει δοθεί στην Τουρκία

By Mehmet Ali Birand
Όταν βλέπεις τις τελευταίες δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, την κριτική του πρωθυπουργού Ερντογάν προς τις δυνάμεις της Δύσης ότι δεν παρέχουν επαρκή στήριξη στο θέμα της Συρίας και όταν διαβάζεις τις ειδήσεις και τα σχόλια στο διεθνή Τύπο, αντιμετωπίζεις μια τελείως διαφορετική εικόνα.

Arutz Sheva : Το Ισραήλ είναι η γραμμή άμυνας Ελλάδας και Κύπρου..


Arutz Sheva : Το Ισραήλ είναι η γραμμή άμυνας Ελλάδας και Κύπρου..

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Νοεμβρίου 25, 2011
Διαβάστε τι είπε στον Arutz Sheva, ο στρατηγικός αναλυτής Mark Langfan, στο israelnationalnews , για τις  σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου και Ισραήλ.
Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου την Τρίτη, ο Υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αγιαλόν, ρωτήθηκε ποια θα ήταν η αντίδραση του Ισραήλ στην απειλή που θέτει η Τουρκία όσον αφορά την γεώτρηση πετρελαίου στην Κύπρο. Ο Αγιαλόν κατηγορηματικά δήλωσε: “Αν κάποιος προσπαθήσει να αμφισβητήσει αυτές τις γεωτρήσεις, θα αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις.”  Τον τελευταίο μήνα η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα στείλει ναυτικές δυνάμεις για την προστασία των δικαιωμάτων της από την γεώτρηση.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων μεταξύ Αγιαλόν και του Έλληνα Υφυπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα Δημήτρη Δόλλη, οι δύο τους επικεντρώθηκαν στη συνεργασία μεταξύ του Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου, σχετικά με το θέμα του φυσικού αερίου και τα κοινά στρατηγικά τους συμφέροντα στην ασφάλεια του ενεργειακού . Ένα τριμερές μνημόνιο συμφωνίας για το θέμα αυτό, καθώς και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων έχει συνταχθεί και αναμένεται να υπογραφεί σύντομα.
“Το τι σημαίνουν αυτές οι συναντήσεις στην Ελλάδα για μένα, είναι ότι οι άνθρωποι αναγνωρίζουν σήμερα τα ενεργειακά θέματα στην περιοχή αυτή του κόσμου με την βαρύτητα που τους αξίζει”, είπε ο κ. Langfan, ο οποίος κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα γράφημα το ”Δυτικό Θέατρο επιχειρήσεων  “  που παρέχει συγκεκριμένες αποδείξεις ότι το Ισραήλ είναι η μία και μόνη γραμμή άμυνας  της Ελλάδας και Κύπρου , μία και μόνο γραμμή άμυνας εναντίον ενός ” Ισλαμικού τσουνάμι” που έχει την δυνατότητα να εμπλέξει σε πόλεμο την Κύπρο και την Ελλάδα.

Μπήκαν στην πόλη οι …οχτροί


Μπήκαν στην πόλη οι …οχτροί

ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙ… ΟΧΤΡΟΙ
Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης