Ετικέτες

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Τα ΜΜΕ, τα ιστολόγια και η “μάχη της τσιπούρας” που έρχεται


Τα ΜΜΕ, τα ιστολόγια και η “μάχη της τσιπούρας” που έρχεται…

Οι ψυχολογικές επιχειρήσεις της Άγκυρας, εναντίον Κύπρου και Ελλάδας δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Χρησιμοποιώντας με μαεστρία τα ΜΜΕ τα οποία έτσι κι αλλιώς λειτουργούν υπό καθεστώς αυστηρού κυβερνητικού ελέγχου, η Τουρκία προσπαθεί να προκαλέσει πανικό σε Λευκωσία και Αθήνα και να δημιουργήσει τη βεβαιότητα ότι “η πολεμική σύγκρουση όπου να’ ναι αρχίζει”.
Σ΄αυτή της τη προσπάθεια έχει βρει συμπαραστάτες σε Ελλάδα και Κύπρο, οι οποίοι προφανώς χωρίς τη θέλησή τους ρίχνουν νερό στο μύλο της Άγκυρας. Συχνά διαβάζουμε σε ελληνικές και κυπριακές ιστοσελίδες – εφημερίδες για διασπορά τουρκικών υποβρυχίων, για ανάπτυξη του τουρκικού στόλου, για…περικύκλωση του Καστελόριζου, για αερομαχίες ισραηλινών και τουρκικων μαχητικων κοντά στη Κύπρο κι άλλα …ωραία. Όλες αυτές οι πληροφορίες προέρχονται απο το τουρκικό Τύπο και η αναδημοσίευσή τους με πυχιαίους τίτλους, μόνο προβληματισμό προκαλεί.Εκτός του ότι είναι βούτυρο στο ψωμί της Άγκυρας.
Γι΄αυτό καλό είναι όλοι να κρατάμε χαμηλούς τόνους. Η ζημιά που κάνουν είναι απλά τεράστια!
Ειδικά τώρα που πλησιάζει η “εποχή της τσιπούρας” και η περιοχή των Ιμίων θα κατακλυστεί από Τούρκους κατάσκoπους με χόμπι το ψάρεμα… 
Στο ΥΕΘΑ γνωρίζουν πολύ καλά πόσο μεγάλη ζημιά έχει ήδη γίνει από την υιοθέτηση απο ελληνικά ΜΜΕ,πληροφοριών απο Τουρκία.
Οι Τούρκοι θέλουν να μας κάνουν να “τσιμπήσουμε” και να δώσουμε εμείς αφορμή για κλιμακωση. Όπως είχε γίνει και στα Ίμια.
Γι΄αυτό όσοι παίζουν -άθελά τους πιστεύουμε- το παιχνίδι της Άγκυρας καλό είναι να χαλαρώσουν.
Από την άλλη όμως πρέπει και το ΥΕΘΑ να καταλάβει ότι οι ψυχολογικές επιχειρήσεις δια του Τύπου είναι μέσα στο παιχνίδι. Και πρέπει να βρει αποτελεσματικό τρόπο να αμυνθούμε στο όργιο παραπληροφόρησης.
“Αυθεντία” στις ψυχολογικές επιχειρήσεις ο νέος Τούρκος αρχηγός;

“Αυθεντία σε θέματα ψυχολογικών επιχειρήσεων” θεωρείται σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο ο νέος Αρχηγός των Τουρκικών ΕΔ Νεστέντ Οζέλ.
Οι γνώσεις του σ΄αυτού του είδους τις επιχειρήσεις δεν ξέρουμε αν του φάνηκαν ιδιαίτερα χρήσιμες στην αντιμετώπιση των Κούρδων ανταρτών του PKK.

Πιθανόν να τον βοήθησαν όμως στην ανέλιξή του μέχρι τη κορυφαία θέση της ηγετικής πυραμίδας των τουρκικών ΕΔ.
Ο Οζέλ κατόρθωσε να “ελιχθεί” και να αποκτήσει καλές επαφές με τους ισλαμιστές του Ερντογάν, χωρίς να είναι απολύτως βέβαιο ότι είναι …με την καρδιά του ισλαμιστής.
Η φήμη που το συνοδεύει τον θέλει να έχει σκληρές απόψεις αλλά αυτό ίσως να το διαπιστώσουμε σύντομα στο Αιγαίο.
Το κείμενο συντάθηκε βασιζόμενο στις σκέψεις δύο διαφορετικών άρθρων του: http://agiotokos-kappadokia.gr/
Τίτλος πρώτου άρθρου: Ψυχολογικές επιχειρήσεις έχει ξεκινησει η Άγκυρα σε Αθήνα-Λευκωσία.
Τίτλος δεύτερου άρθρου: “Αυθεντία” στις ψυχολογικές επιχειρήσεις ο νέος Τούρκος αρχηγός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου