Ετικέτες

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

S-300 =”FINIS GRECIAE;” (ΜΙΚΡΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΡΘΡΩΝ)

A)Η ξεφτίλα έχει ονοματεπώνυμο: S – 300: Ήλθαν – δεν παρήλασαν – απήλθαν
Ούτε σ’ αυτήν την περίπτωση θα αποδοθούν ευθύνες;
Ποιος πολιτικός εκθέτει για άλλη μια φορά την κυβέρνηση και με την απρονοησία και τη δειλία του εξευτελίζει τη χώρα;
Είναι δυνατόν τέτοιοι πολιτικοί αχυράνθρωποι να υπερασπιστούν και να εξασφαλίσουν την εθνική άμυνα της χώρας;
Ήρθαν στην Αθήνα! Γιατί δεν παρέλασαν τελικά οι S – 300 και που “αποθηκεύτηκαν”
Με διαφωνίες αρκετών Επιτελών στο ΓΕΕΘΑ και στο ΓΕΑ  συνοδεύτηκε η πολιτική απόφαση του Υπουργείου Άμυνας να μην συμμετάσχουν τελικά στην στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα τα ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικά συστήματα μακρού βεληνεκούς S-300 τα οποία είχαν μεταφερθεί από την Κρήτη με πλοία και περίμεναν, στο Τατόι, να πάρουν μέρος στις δοκιμαστικές παρελάσεις.

«Σχεδόν 100.000 Ρώσοι στρατιώτες κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία»


Δηλώσεις ανώτατου Ουκρανού αξιωματούχου από τις ΗΠΑ
Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, περισσότεροι από 20.000 Ρώσοι στρατιώτες με εξοπλισμό και μονάδες που χρειάζονται για μια στρατιωτική επιχείρηση, βρίσκονται κατά μήκος της ρωσοουκρανικής μεθορίου.                                           REUTERS/SHAMIL ZHUMATOV
Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει σχεδόν 100.000 στρατιώτες κατά μήκος της μεθορίου της με την Ουκρανία, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας και άμυνας της Ουκρανίας, αναφέροντας έναν αριθμό κατά πολύ υψηλότερο από αυτόν των 20.000 που είχαν ανακοινώσει οι ΗΠΑ.

Oι Ρώσοι επιβάλουν «κυρώσεις» στον Ομπάμα μέσω Ιντερνετ


Απαντούν με τον δικό τους τρόπο στις κυρώσεις των ΗΠΑ
Μόσχα 
Τις δικές τους κυρώσεις στον Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισαν να επιβάλουν Ρώσοι χρήστες του Iντερνετ και λάτρεις της κοινωνικής δικτύωσης λόγω των αμερικανικών κυρώσεων στη Μόσχα για την Κριμαία.

Η Ιερά Σύνοδος απαντά στον Νίκο Δήμου για την Επανάσταση του 1821


Με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει «προπαγανδιστές ξεπερασμένων ιδεολογιών» όσους «ακυρώνουν» τη συμβολή της Εκκλησίας στην Επανάσταση

Τα πυρά της κατά του Νίκου Δήμου στρέφει η Εκκλησία, μετά το άρθρο του τελευταίου που αναρτήθηκε στο protagon.gr και στο οποίο αμφισβητείται η Επανάσταση του 1821. Ο κ. Δήμου, ένας από τους υποστηρικτές του Σταύρου Θεοδωράκη, έκανε λόγο για θηριωδία των Ελλήνων, εκφράζοντας την άποψη ότι αν σήμερα έβγαινε «ένα βιβλίο που θα έγραφε τα αληθινά συμβάντα του ’21, θα καιγότανε στην πυρά και ένας καθηγητής που θα το δίδασκε, θα έχανε τη δουλειά του».

Εκαναν Τούρκο τον Ομηρο!



Στο Μπαχρέιν παρουσιάζουν διάσημους Τούρκους χορευτές με το έργο «Τροία» μιλώντας για το μεγάλο ποιητή της Ανατολίας… Ομηρο
Οσοι πήραν στα χέρια τους το πρόγραμμα του θεσμού της «Πολιτιστικής Ανοιξης» στο Μπαχρέιν και γνωρίζουν έστω τα στοιχειώδη από ιστορία, μάλλον θα έμειναν με το στόμα ανοιχτό.
Κι αυτό γιατί εκεί μέσα προβάλλεται η παράσταση μίας διάσημης τουρκικής ομάδας χορού η οποία παρουσιάζεται με έναν ανορθόδοξο τρόπο…
Η ομάδα «Fire of Anatolia» θα χορέψει το έργο «Τροία» στο πλαίσιο του θεσμού της Πολιτιστικής Ανοιξης στο Μπαχρέιν και όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου πρόκειται για το έπος του μεγάλου ποιητή της Ανατολίας (!) Ομήρου.

Κύριε Δήμου, αυτή η σφραγίδα ξέρετε ποιανού εθνικού ήρωα των Αλβανών είναι;

Στα ύψη η δημοτικότητα του Πούτιν


Τέσσερις στους πέντε Ρώσους εγκρίνουν τις ενέργειες του προέδρου της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν, η δημοτικότητά του οποίου πλησίασε το «ρεκόρ όλων των εποχών» μετά την ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσία, γεγονός που πυροδότησε μια έκρηξη πατριωτισμού και νοσταλγίας για την πρώην Σοβιετική Ένωση.
Το 80% των Ρώσων που απάντησαν στη δημοσκόπηση του ανεξάρτητου Κέντρου Λεβάντα, η οποία διενεργήθηκε στο διάστημα 21-24 Μαρτίου και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, δήλωσαν ότι «εγκρίνουν την πολιτική του Βλαντίμιρ Πούτιν».

Γερμανική αντίδραση για τις δηλώσεις Τιμοσένκο.




Η γερμανική κυβέρνηση παρενέβη εκ νέου στην ουκρανική κρίση προειδοποιώντας όλες τις πλευρές να μην χρησιμοποιούν λεκτική βία. Με τον τρόπο αυτό το Βερολίνο επί της ουσίας αποδοκιμάζει τις δηλώσεις της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο η οποία όχι μόνο κάλεσε τους συμπατριώτες της να πάρουν τα όπλα και να σκοτώσουν τους Ρώσους, αλλά έφτασε στο σημείο να υποστηρίζει ότι οι Ουκρανοί θα πρέπει να «εκτελέσουν με πυρηνικά όπλα» τη ρωσική μειονότητα. Η ίδια η Τιμοσένκο επιβεβαιώνει ότι είπε πως οι Ουκρανοί πρέπει να πάρουν τα όπλα εναντίον των Ρώσων, διαψεύδει ωστόσο ότι πρότεινε να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα για τον αφανισμό όλων των ρωσόφωνων που ζουν στην Ουκρανία.
«Παρά την αντίθεσή μας στις ενέργειες της Ρωσίας στην Κριμαία και τις διαφορετικές μας απόψεις ακόμη και σε θεμελιώδη ζητήματα, υπάρχουν όρια στη γλώσσα και στις σκέψεις τα οποία δεν θα πρέπει να ξεπερνιούνται», δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

Κουρδισταν, ο νέος παράδεισος των κατασκευαστικών.



All the way from Derik in the northeast to Efrin in Syrian Kurdistan region, the northwest, new buildings have sprung up since regime forces were ousted from the areaPhoto: Carl Drott/Rudaw

27.03.2014 10 χρονιά μετά περίπου ήρθε και η ανάπτυξη. Φυσικά δεν μιλάμε για την Ελλάδα , αλλά για το Κουρδιστάν , που δείχνει να έχει έναν άνευ προηγουμένου ρυθμό ανάπτυξης στον κατασκευαστικό τομέα.

ANGRY BEAR VS AROGANT EAGLE ((ΜΙΚΡΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΡΘΡΩΝ)


A)ΓΕΩΡΓΙΑ το μεγάλο ¨σάλτο¨ των Ρώσων ; ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ;

Τον Αύγουστο του 2008 με τον πόλεμο στην Οσετία- Απχαζία- Γεωργία η επικαιρότητα είδε το Γεωπολιτικό ¨τρελοκομείο¨ από μακριά.
Σήμερα με τα διαδραματιζόμενα γεγονότα στην Ουκρανία- Κίεβο δεν πλησιάσαμε απλώς το
¨τρελοκομείο¨αυτo αλλά είδαμε και την πόρτα του να ανοίγει.
Ουσιαστικά ο Αύγουστος του 2008 δίχως να το καταλάβουμε τότε σηματοδότησε το σήμερα, όπως το βιώνουμε.

PUTIN VS OBAMA ((ΜΙΚΡΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΡΘΡΩΝ)


A)Ο Πούτιν προειδοποιεί τις ΗΠΑ να μην αποκλείσουν τους Ρώσους από Visa και Mastercard

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα τη Δύση ότι θα αποτελέσει μπούμερανγκ για τις οικονομίες τους, η απόφαση να αποκλειστούν από τις συναλλλαγές οι Ρώσοι κάτοχοι πιστωτικών καρτών Visa και η MasterCard

Νάιτζελ Φαραντζ: Η ΕΕ έχει βάψει τα χέρια της με αίμα



ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΕ ΝΤΙΜΠΕΙΤ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚ ΚΛΕΓΚ
Επίθεση κατά της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης εξαπέλυσε για μία ακόμη φορά ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο ηγέτης του αντιευρωπαϊκού Κόμματος της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου. Η ΕΕ έχει βάψει «με αίμα τα χέρια της», είπε, αναφερόμενος στο θέμα της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής αναμέτρησης η οποία διεξήχθη χθες με τον αντιπρόεδρο της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ, ο οποίος δήλωσε σήμερα «σοκαρισμένος» από αυτήν την τοποθέτηση.

Ισπανία: Κάθε ημέρα του 2013 εκτελούνταν 184 εντολές έξωσης υπερχρεωμένων




Το 2013 εκτελέστηκαν περισσότερες από 67.189 εντολές έξωσης υπερχρεωμένων ιδιοκτητών ή ενοικιαστών, ανακοίνωσε η ισπανική δικαιοσύνη. Με άλλα λόγια εκτελούνταν 184 εξώσεις την ημέρα, αριθμός ιδιαίτερα υψηλός πέντε χρόνια μετά την έκρηξη της φούσκας των ακινήτων που βύθισε την Ισπανία στην οικονομική κρίση.