Ετικέτες

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Οι Τούρκοι διεκδικούν και το …Βυζάντιο!

Οι Τούρκοι διεκδικούν και το …Βυζάντιο!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 31, 2012

Δεν έχουμε το δικαίωμα να πούμε ότι το Bυζάντιο δεν είναι δικό μας»! Aυτά δεν είναι λόγια ενός Έλληνα ούτε ενός Oρθοδόξου. Eίναι η εισηγητική εκφώνηση του υπουργού Tουρισμού και Πολιτισμού της Tουρκίας, Aττίλα Kοτς στο A’ Διεθνές Eρευνητικό Συμπόσιο για το Bυζάντιο, του 2007.

Kάποια στιγμή μάλιστα ο Tούρκος υπουργός έγινε πολύ αυστηρός και είπε: «Aυτά σας τα λέω ως υπουργός του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Aνάπτυξης. Δεν έχετε το δικαίωμα να λέτε ως Tούρκοι ότι το Bυζάντιο δεν είναι δικό σας. Δεν μπορείτε να το λέτε αυτό γιατί μετά δεν θα έχετε κανένα δικαίωμα σε αυτή τη γη. Aυτή η γη είναι των Tούρκων και σήμερα είναι των κατοίκων της Tουρκικής Δημοκρατίας· όμως, αυτά που λέω εδώ μπορεί να κατακριθούν, αλλά σε αυτή τη γη ζήσανε και Bυζαντινοί. Tο Mουσείο της Aγίας Σοφίας που το μετέτρεψε σε τζαμί ο Σουλτάνος Φατίχ Mεχμέτ, είναι βυζαντινή κληρονομιά. Δεν το γκρεμίσαμε, το χρησιμοποιήσαμε. Δεν έχετε το δικαίωμα να λέτε ότι το Bυζάντιο δεν είναι δικό μας. Πρέπει όμως να είμαστε προσεκτικοί στα θέματα αυτά για λόγους εθνικής ενότητας».

ΠΟΛΗΣ ΕΝΘΥΜΗΜΑ...

Εκεί, στην κορυφή, στην αγκαλιά του Βοσπόρου στέκει περήφανη η Κωνσταντινούπολη, η Πόλη των πόλεων, η πόλη των δύο κόσμων.
Η Πόλη του Βυζαντίου, η Πόλη μας, που ξυπνά και ικανοποιεί τις αισθήσεις μας, η Πόλη που πάντοτε μας σαγηνεύει. Η Αυτοκρατόρισσα Κωνσταντινούπολη που γεννήθηκε επί Μεγάλου Κωνσταντίνου στο πλαίσιο των σχεδίων του για την ανανέωση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και έμελλε να γίνει η Βασιλεύουσα των Ελλήνων. Η δικιά μας Πόλη, με τις γειτονιές του Πέρα, που ακόμα ακούς Ελληνικά, το Ζάππειο Παρθεναγωγείο, το Ζωγράφειο Γυμνάσιο, τους επτά λόφους, τις ακτές του Βοσπόρου, την Αγιά Σοφιά. Στην Πόλη, όπου και εάν σταθείς, νιώθεις ένα συναίσθημα, το ίδιο πάντα, να διαπερνά την ραχοκοκαλιά σου, το συναίσθημα της μεγαλοπρέπειας του Βυζαντίου. Εκεί όμως που σταματά ο νους σου, είναι όταν στέκεσαι μπροστά στην Αγιά Σοφιά και θαυμάζεις το μεγαλείο της. Εκεί, τελειώνουν τα λόγια και πλημμυρίζεις όμορφα συναισθήματα.

ΔΕΙΤΕ: Η ιστορία του κοριτσιού που συμβόλισε τη φρίκη του πολέμου

ΔΕΙΤΕ: Η ιστορία του κοριτσιού που συμβόλισε τη φρίκη του πολέμου

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Ιουνίου 1, 2012
Η ιστορία του κοριτσιού που συμβόλισε τη φρίκη του πολέμουΈνα δευτερόλεπτο ήταν αρκετό και ο φωτογράφος του Associated Press Huynh Cong Ut «αιχμαλώτισε» στο φακό του…
το στιγμιότυπο που θα συμβόλιζε την τραγωδία του πολέμου του Βιετνάμ και θα στοίχειωνε όποιον την έβλεπε όσα χρόνια κι αν περνούσαν.

Η απάντηση στο προκλητικό άρθρο της Bild: “Έλληνες τί έχετε κάνει με τα δισεκατομμύριά μας;”

Η απάντηση στο προκλητικό άρθρο της Bild: “Έλληνες τί έχετε κάνει με τα δισεκατομμύριά μας;”

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Ιουνίου 1, 2012
Με το ευρώ η Γερμανία αύξησε το εμπορικό πλεόνασμά της κατά 265%  

19 Νοεμβρίου 2011
Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΑΜΑ
Το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 109 δισ. ευρώ, το οποίο δρομολογήθηκε μόλις τον Ιούλιο σε σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., είναι ήδη παρωχημένο λόγω της εξέλιξης της κρίσης. Οι δοκιμαζόμενες οικονομίες καταρρέουν και οι λαοί πλήττονται από περικοπές μισθών και κοινωνικών παροχών. Οι τράπεζες, αντίθετα, θωρακίζονται ενάντια στις απώλειες, υποστηρίζει ο Μίκαελ Σλεχτ, μέλος της γερμανικής Βουλής, επικεφαλής οικονομολόγος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Die Linke.

Στρατηγός Μακρυγιάννης «Απομνημονεύματα» (Εισαγωγή)

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ «ΕΜΕΙΣ» ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ «ΕΓΩ»

Από αυτόν σας τον πατριωτισμόν και θυσίες μπήκετε σε σημαντικές θέσεις, γίνετε πρέσβες με χοντρούς μιστούς και με πλήθος σταυρούς. Οπότε σας λένε οι ξένοι σας φίλοι ντύνεστε το πουκάμισο της αρετής· κλαίτε την πατρίδα και τους αγωνιστάς, καθώς κλαίει η φώκια τον πνιγμένον- είναι τα δάκρυά της καυτερά, σαπίζει τον πνιγμένον και κάθεται και τον τρώγει.

Εις την Αθήνα με δυο χιλιάδες ιππικό του Κιουτάγια και με πλήθος πεζικόν σκοτώθηκαν Έλληνες εφτακόσοι ή οχτακόσοι· μια εκλογή του Εκλαμπρότατου Μαυροκορδάτου και συντροφιάς του εις την Μεσσηνίαν και Σπάρτη οι σκοτωμοί πέρασαν αυτόν τον αριθμόν. Και οι κάτοικοι καταφανίστηκαν κι από κατάστασιν κι από ζωντανά κι από δεντροφυτείες. Άσε τον Κωλέτη -ούτε γράφονται, ούτε θέλουν να γραφτούμε οι προκοπές του. Όμως αυτός δικαιολογείται, διότι η εδική σου η συντροφιά, κύριε Μαυροκορδάτε, άνοιξε αυτείνη τη στράτα. Και πόσοι χάθηκαν και χάνονται ως τη σήμερον και πόσοι θα χαθούνε ακόμα και εμείς δεν ξέρομεν. Ότι τα φώτα κι ο πατριωτισμός φαίνεται ως την σήμερον ολουνών.

Το χρονικό της μεγάλης προδοσίας των Κούρδων

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Το χρονικό της μεγάλης προδοσίας των Κούρδων

του Charles Glass 
Στο πρόσωπο του Μαρκ Σάικς οι Κούρδοι είχαν βρει έναν ευρωπαίο υποστηριχτή που θαύμαζε όχι μόνο το θάρρος τους αλλά και το πνεύμα της ελευθερίας και της ισότητας που τους διήπε.
Διασχίζοντας τα κουρδικά και τα αραβικά χώματα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1902 και 1903, ο Σάικς γράφει για την αυλή ενός κούρδου αγά που είχε καλεσμένους «τον διοικητή των τοπικών δυνάμεων, τον υπάλληλο του τηλεγραφείου, ένα ζεύγος του υπηρετικού προσωπικού, τον Τζέικομπ (υπηρέτη του Σάικς), εμένα και ακόμη έναν χασάπη που είχε έρθει για να κανονίσει με τον υπηρέτη μου την τιμή ενός προβάτου, την οποία συζητούσε πίνοντας καφέ απέναντι στον αγά. Καλώ τους αναγνώστες μου να φανταστούν τον δούκα του Ντίβονσαϊρ να φιλοξενεί έναν ξένο στο σπίτι του παρέα με έναν χασάπη και έναν σκουπιδιάρη! Δεν θα φτάσουμε ποτέ στα ύψη μιας τέτοιας ισότητας, ποτέ. Και ωστόσο οι Αμερικανοί έχουν το θράσος, έχουν την αναίδεια να επιχειρούν να διδάξουν σε αυτόν τον λαό δημοκρατία ­ με κάποιους φρέσκους φρέσκους από τη χώρα του συνταγματάρχη του Κεντάκι, του μεγάλου αφεντικού, του εκατομμυριούχου και των Τετρακοσίων Οικογενειών».
Οι Κούρδοι, όπως και οι Αραβες, θυμούνται τον Σάικς μόνο ως το ήμισυ ενός ονόματος μιας μυστικής συμφωνίας του 1916 με τον Γάλλο Σαρλ Φρανσουά Ζορζ Πικό. Η συμφωνία Σάικς - Πικό διαίρεσε την αναμενόμενη λαφυραγώγηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μεταξύ Βρετανίας και Γαλλίας. Αφησε τους Κούρδους είλωτες μέσα σε χώρες άλλων λαών στη σύγχρονη Τουρκία που δημιούργησε ο Μουσταφά Κεμάλ πασά (ο κατοπινός Ατατούρκ), στο Ιράν του Ριζά χαν (του κατοπινού σάχη) και στο Ιράκ που δημιούργησε η Μεγάλη Βρετανία και κληρονόμησε ο Σαντάμ Χουσεΐν ατ-Τικριτί. Η όλο στοργή απεικόνιση των Κούρδων στο βιβλίο του Σάικς δεν σβήνει το στίγμα που του κόλλησαν για το σύμφωνο με τον Ζορζ Πικό.

Ειρήσθω Άκου, λοιπόν, Κύριε Λαέ…

Ειρήσθω Άκου, λοιπόν, Κύριε Λαέ…

Με τον Λάζαρο Μαύρο

Τ Η Ρ Ο Υ Μ Ε Ν Ω Ν των αναλογιών, παρόμοια εθνική παρακμή είχαμε και το 1897 του «ατυχούς» ελληνο-τουρκικού πολέμου και της ατιμωτικής ήττας. Παρακμή προελθούσα ασφαλώς από τη φατριαστική Ολιγαρχική Κομματική Ηγετοκρατία εκείνης της εποχής, που μ’ επικεφαλής τον Άνακτα, λαφυραγωγούσε και λεηλατούσε το κράτος προς ίδιον, ιδιοτελές, όφελος.
«Κατά το ανθρώπινον τοιούτων και παραπλήσιων έσεσθαι», όπως μ’ ακρίβεια είχε προβλέψει για το διηνεκές, από το Α-22 της Ξυγγραφής του ο Θουκυδίδης. Χρειάστηκε το στρατιωτικό Κίνημα στο Γουδί του 1909, που προσκάλεσε απ’ την Κρήτη τον 45χρ. Ελευθέριο Βενιζέλο κι εξελέγη το 1910 πρωθυπουργός, για να υπάρξει η Ανόρθωσις του έθνους: Με την ήττα του τότε παλαιοκομματισμού. Ανόρθωσις πολιτική, οικονομική, κοινωνική, μορφωτική, στρατιωτική. Με προϊόν, εντός διετίας, τους νικηφόρους βαλκανικούς απελευθερωτικούς πολέμους του 1912-13 που υπερδιπλασίασαν τη μικρή Ελλαδίτσα της Μελούνας…

Ernst & Young: Ισχυρές αντοχές παρουσιάζει η ελληνική ναυτιλία

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Ernst & Young: Ισχυρές αντοχές παρουσιάζει η ελληνική ναυτιλία

undefined
Ισχυρές αντοχές έχει επιδείξει η ελληνική ναυτιλία τα τελευταία δυο χρόνια, στα οποία τόσο η ελληνική όσο και η διεθνής οικονομία ταλανίζονται από τη χρηματοπιστωτική κρίση.
Ισχυρές αντοχές έχει επιδείξει η ελληνική ναυτιλία τα τελευταία δυο χρόνια, στα οποία τόσο η ελληνική όσο και η διεθνής οικονομία ταλανίζονται από τη χρηματοπιστωτική κρίση, όπως διαπιστώνεται σε έρευνα της Ernst & Young.
Ενδεικτικό είναι ότι παρ' όλο που έως τον Μάρτιο του 2012 ο ελληνόκτητος στόλος εμφάνισε οριακή μείωση σε αριθμό πλοίων, η συνολική χωρητικότητά του αυξήθηκε κατά 2,5%.
Τα στοιχεία της εταιρείας καταδεικνύουν ότι οι έλληνες πλοιοκτήτες φρόντισαν εγκαίρως να αντικαταστήσουν τα παλαιά πλοία με νέα, μεγαλύτερης χωρητικότητας καθώς και ότι εξακολουθούν να εκμεταλλεύονται τις επενδυτικές ευκαιρίες που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της κρίσης.
Σύμφωνα με την Ernst & Young, στις παρούσες συνθήκες, η σοβαρότερη πρόκληση για την ελληνική ναυτιλία αποτελεί η πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα και η εξασφάλιση των αναγκαίων κεφαλαίων. Η διαμορφούμενη κατάσταση δεν περιορίζεται μόνο στην Ελλάδα, όπου εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν, η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος είναι περιορισμένη, αλλά έχει παγκόσμια διάσταση.

"Μέγα το της θαλάσσης κράτος" και επί ΔΝΤ!Έκτο στο κόσμο το ελληνικό ΠΝ,24ο το τουρκικό

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

"Μέγα το της θαλάσσης κράτος" και επί ΔΝΤ!Έκτο στο κόσμο το ελληνικό ΠΝ,24ο το τουρκικό

undefined
 Ακόμη κι εν μέσω οικονομικής κρίσης,ακόμη και με το ΔΝΤ,”μέσα στα πόδια μας”, μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για πολλά.Ένα απ΄ αυτά είναι το ΠΝ μας.Σύμφωνα με το ΓΕΝ,Στην ιστοσελίδαSTRATEGYPAGE  http://www.strategypage.com/υπάρχει μια database με τα σαράντα (40) ισχυρότερα ναυτικά στον κόσμο στην οποία το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό κατέχει την 6η  θέση.Η κατάταξη έχει γίνει σύμφωνα με την ποιότητα του προσωπικού και του υλικού θεωρώντας σαν βάση αξιολόγησης ότι το Ναυτικό των ΗΠΑ κατέχει την πρώτη θέση.  Στην δεύτερη θέση είναι η Μ. Βρετανία, στην Τρίτη το Ισραήλ, στην τέταρτη ο Καναδάς, στην πέμπτη  η Ιαπωνία και την έκτη ισοβαθμούν η Ελλάδα, η Ολλανδία, η Νορβηγία και η Αυστραλία.  Η Τουρκία βρίσκεται στην 24η θέση.  Σήμερα το Ελληνικό ΠΝ θα κάνει μία ακόμη επίδειξη της ποιότητάς του με τις βολές EXOCET.*Ποιότητα για ένα ναυτικό δεν σημαίνει πόσα πλοία έχει ,αλλά τι μπορεί να κάνει στη θάλασσα.Για όσους λοιπόν "επίδοξους μίζερους ναυάρχους" κρίνουν το πως διαβάζουν οι καλόπιστοι τον πίνακα να τους ενημερώσουμε ότι αυτό είναι που μετράει.Αν ας πούμε για παράδειγμα ένα ΠΝ μπορεί να αντιμετωπίσει απειλές και με ποιο τρόπο.

Οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν εθνική γιορτή την Αλωση της Πόλης

Οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν εθνική γιορτή την Αλωση της Πόλης

Στις 29 Μαίου, κάθε χρόνο, οι Τούρκοι γιορτάζουν την Αλωση της Κωνσταντινούπολης (1453 μ.χ.) με υπέρλαμπρες εκδηλώσεις (όπως φαίνεται στην αφίσα) και σκέπτονται να την καθιερώσουν ως εθνική εορτή.
Η αποκάλυψη γίνεται από τη γαλλική εφημερίδα Le Monde, σε ανταπόκρισή της από την Κωνσταντινούπολη με τίτλο «Η Αλωση της Κωνσταντινούπολης εθνική γιορτή ;»Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν εγκαινίασε προχθές, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων, την ανακαίνιση του τεμένους Φατίχ που χτίστηκε μετά την πτώση της Πόλης για να υποβαθμιστεί η αξία της Αγια-Σοφιάς.

M. Lamarque για τους Έλληνες: Το να υποφέρεις δεν σημαίνει ότι πεθαίνεις!

M. Lamarque για τους Έλληνες: Το να υποφέρεις δεν σημαίνει ότι πεθαίνεις!
Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Μαΐου 31, 2012
H Ελλάδα και οι Έλληνες υποφέρουν σιωπηλά. Εδώ και τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα είναι δακτυλοδεικτούμενη, οι Έλληνες προσβάλλονται, και η χώρα προβάλλεται σαν να είναι η μαύρη τρύπα της Ευρώπης...
Ίσως αυτό να συμβαίνει επειδή η Ελλάδα είναι μια μεσογειακή χώρα. Αν η Ελλάδα βρισκόταν βόρεια της Γερμανίας, μεταξύ της Σουηδίας και της Φινλανδίας, θα της βρίσκαμε σίγουρα κάποια δικαιολογία.

Εαν επρόκειτο για μια προτεσταντική χώρα όπου ο ήλιος λάμπει μόνο για λίγες ώρες το χρόνο, ενώ οι άνθρωποι συνθλίβονται από το κρύο της νύχτας για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε θα εφευρίσκαμε για την Ελλάδα, κάποια σοβαρή δικαιολογία και θα αναζητούσαμε έναν άλλο ένοχο.
Όταν η Ισλανδία αρνείται να πληρώσει το χρέος της, δεν λέμε τίποτα.
Δεν την κατηγορούμε ούτε την υποστηρίζουμε.
Η απόλυτη σιωπή

Η Τουρκία κάνει «παιχνίδι» στο Αιγαίο - Χιλιάδες παραβιάσεις με F-16

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Η Τουρκία κάνει «παιχνίδι» στο Αιγαίο - Χιλιάδες παραβιάσεις με F-16

Αλλεπάλληλες και σε καθημερινή βάση είναι οι τουρκικές μαχητικές πτήσεις πάνω από την Ελλάδα, και αυτό, σε εφαρμογή συγκεκριμένου σχεδίου.Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Επενδυτής, από την αρχή του χρόνου, τα τουρκικά F-16 έχουν εκτελέσει πάνω από 5.000 παραβάσεις και παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.Από την πλευρά του το ΥΕΘΑ αντικρούει αυτά τα στοιχεία όμως η εφημερίδα επικαλείται «παραπλανητική» καταμέτρηση των πτήσεων από πλευράς ελληνικών αρχών.

Αντιδράσεις για την επίσκεψη Νταβούτογλου στη Μητρόπολη Σικάγου

Αντιδράσεις για την επίσκεψη Νταβούτογλου στη Μητρόπολη Σικάγου

Αντιδράσεις προκαλεί στην Ομογένεια η πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, στην ελληνορθόδοξη Μητρόπολη Σικάγου. Μετά τη δυσαρέσκεια που είχε προκαλέσει σε στελέχη της Ομογένειας η βράβευση του Τούρκου υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για ευρωπαϊκά θέματα, Εγκεμέν Μπαγίς, από το Τάγμα Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στις Βρυξέλλες, τον Νοέμβριο του 2010, τώρα επικρίνεται η ηγεσία της Μητρόπολης Σικάγου για την απόφασή της να προσκαλέσει τον κ. Νταβούτογλου, στις 22 Μαΐου, μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

Επιστολή Ευρωπαίων διανοουμένων κατά της Χρυσής Αυγής

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

"Είμαστε όλοι Ελληνοεβραίοι"

Επιστολή Ευρωπαίων διανοουμένων κατά της Χρυσής Αυγής 
undefined
ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ
"Είμαστε όλοι Έλληνες Εβραίοι", επισημαίνουν διακεκριμένες προσωπικότητες του πνεύματος στην ανοιχτή επιστολή τους.
"Η ενωμένη Ευρώπη είναι ένα όνειρο, η λιτότητα και η απόρριψη της μετανάστευσης ένας εφιάλτης", επισημαίνουν στην επιστολή τους, με την οποία θέλουν να αφυπνίσουν τους λαούς της Ευρώπης για την άνοδο των ακροδεξιών και ρατσιστικών κομμάτων στη γηραιά Ήπειρο.

Flame: αποκαλύφθηκε το πιο εξελιγμένο κακόβουλο λογισμικό

Flame: αποκαλύφθηκε το πιο εξελιγμένο κακόβουλο λογισμικό


Χάρτης της Kaspersky με την τοποθεσία και τον αριθμό "μολυσμένων" υπολογιστών από το Flame, που ανήκουν σε ιδιώτες και έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής Μία πολύ εξειδικευμένη και πολύπλοκη κυβερνοεπίθεση από λογισμικό που συλλέγει ιδιωτικά στοιχεία χρηστών από χώρες όπως το Ισραήλ και το Ιράν, αποκαλύφθηκε από την εταιρεία KasperskyLabs. Σύμφωνα με την εταιρεία, το malware με το όνομα Flame, «κυκλοφορεί» από τον Μάρτιο του 2010.



Οι άνθρωποι της Kaspersky αναφέρουν πως πεποίθησή τους είναι ότι το Flame είναι «κρατική υπόθεση», δηλαδή προέρχεται από κάποια υπηρεσία ασφαλείας, αλλά δεν μπορούν να είναι σίγουροι γι αυτό.

Αλ. Τσίπρας: Ανασυγκρότηση της πολεμικής βιομηχανίας υπό εθνικό έλεγχο

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Αλ. Τσίπρας: Ανασυγκρότηση της πολεμικής βιομηχανίας υπό εθνικό έλεγχο


undefined
Την ανάγκη ανασυγκρότησης και αξιοποίησης της ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας, η οποία, όπως είπε, θα περάσει υπό εθνικό έλεγχο, υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο ΓΕΕΘΑ.

Την ανάγκη ανασυγκρότησης και αξιοποίησης της ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας, η οποία, όπως είπε, θα περάσει υπό εθνικό έλεγχο, υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο ΓΕΕΘΑ.

Ενίσχυση ενόψει του καλοκαιριού οι συνοριοφύλακες του Έβρου

Αυτό το ιστολόγιο
Η λίστα ιστολογίων μου
Αυτό το ιστολόγιο
 
 
 
 
Η λίστα ιστολογίων μου
 
 
 

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Ενίσχυση ενόψει του καλοκαιριού οι συνοριοφύλακες του Έβρου


Την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης με προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα των τμημάτων συνοριακής φύλαξης, λόγω της αύξησης του φαινομένου της διέλευσης λαθρομεταναστών από την ελληνοτουρκική μεθόριο, κατά τους θερινούς μήνες, ζητάει από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελ. Οικονόμου, η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Χαράλαμπος Παντελίδης, <<στο νομό Έβρου έχουν να γίνουν προσλήψεις από το 2000 και είναι πλέον καιρός η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της πάνω στο συγκεκριμένο θέμα>>. Σημειώνει δε πως, επί 12 χρόνια ο Έβρος έχει καταστεί μοναδική πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών και οι συνοριοφύλακες παλεύουν καθημερινά <<με μόνο όπλο το φιλότιμο, μιας και το σύνολο των συναδέλφων, στα αποδυναμωμένα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης, ασχολούνται περισσότερο με την διαχείριση αυτών των ανθρώπων και πολύ λίγο με την αποτροπή εισόδου τους, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού τους>>.

Η Άλωση της Βασιλεύουσας

Η Άλωση της Βασιλεύουσας

undefined

Του Ανδρέα Σταυρίδη, Ταξίαρχου (ε.α.)
1.       Εισαγωγή
          Από την  29η  Μαίου   του 1453  , την  αποφράδα εκείνη μέρα , πάνε 559 χρόνια που το θλιβερό μήνυμα «ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ», διαδόθηκε από στόμα σε στόμα μεταξύ των λιγοστών εναπομεινάντων, αποκαμωμένων μαχητών και κατοίκων της πόλης των πόλεων, της Βασιλεύουσας.

Eλληνοαμερικανός ο καλύτερος των ευέλπιδων της τάξης του 2012 στο West Point

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Eλληνοαμερικανός ο καλύτερος των ευέλπιδων της τάξης του 2012 στο West Point

undefined

ΜΑΪΚ ΓΚΡΟΛ/AP
ΓΟΥΕΣΤ ΠΟΙΝΤ. ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («ΑΡ»). Ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν παραβρέθηκε στην αποφοίτηση της τάξης του 2012 από την Στρατιωτική Ακαδημία West Point, το περασμένο Σάββατο, και απένειμε τα διπλώματα στους αριστούχους με πρώτο τον Ελληνοαμερικανό Γιώργο Παγουλάτο, ως τον καλύτερο της τάξης του.

Αποφοίτησαν με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού περί τους χίλιους ευέλπιδες, ενώ κατά τη μεγάλη τελετή στο στάδιο της Στρατιωτικής Ακαδημίας στον λόγο του ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ανέφερε ότι τώρα που οι ΗΠΑ απομακρύνονται από τους μακροπρόθεσμους πολέμους «μας επιτρέπετε να αντικαταστήσουμε και να αναπροσαρμόσουμε την εξωτερική μας πολιτική. Μπορούμε τώρα να επικεντρωθούμε σε νέες παγκόσμιες προκλήσεις μετά από τους δεκάχρονους πολέμους».