Ετικέτες

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Noam Chomsky, Impressions of Gaza

Noam Chomsky, Impressions of Gaza



Even a single night in jail is enough to give a taste of what it means to be under the total control of some external force. And it hardly takes more than a day in Gaza to begin to appreciate what it must be like to try to survive in the world’s largest open-air prison, where a million and a half people, in the most densely populated area of the world, are constantly subject to random and often savage terror and arbitrary punishment, with no purpose other than to humiliate and degrade, and with the further goal of ensuring that Palestinian hopes for a decent future will be crushed and that the overwhelming global support for a diplomatic settlement that will grant these rights will be nullified.

ΠΕΡΙ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ

Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη είπε...
Αρχικά να πω ότι δεν ξέρω για τους υπόλοιπους φίλους του ιστολογίου αλλά προσωπικά όταν βλέπω τον Σόιμπλε ειδικά σε ορισμένες φωτογραφίες πιστεύω ότι του λείπει το στρατιωτικό καπέλο :)
Θα μπορούσε να κάνει καταπληκτική καριέρα ως αξιωματικός του Γερμανικού στρατού, διοικητής τεθωρακισμένης μεραρχίας στο ΝΑΤΟ ή διοικητής κέντρου εκπαιδεύσεως του ΝΑΤΟ.
"Achtung! Schnell!!!" :)

Φως στις ελληνογερμανικές σχέσεις

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Φως στις ελληνογερμανικές σχέσεις

Η δεκαετία του ’40, η σημερινή κρίση, οι ηθικές εκκρεμότητες και η αναβίωση στερεοτύπων σε ένα επιστημονικό συνέδριο
Του Ηλια Μαγκλινη
Ο Κρίστοφερ Σμινκ - Γκουστάβους είναι Γερμανός. Διδάσκει Ιστορία του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης. Οταν ήταν ακόμη νεαρός λέκτορας (φέτος έκλεισε τα εβδομήντα) πληροφορήθηκε ότι η Βέρμαχτ ήταν υπεύθυνη για την καταστροφή ηπειρώτικων χωριών. Τότε αποφάσισε να λειτουργήσει σαν ιστορικός: επισκέφθηκε την Ηπειρο, πήρε συνεντεύξεις από μάρτυρες και επιζώντες, ερεύνησε αρχεία, έγραψε βιβλία - φτάνοντας στο σημείο, ως καθηγητής Νομικής που είναι, ακόμα και να κινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον των αυτουργών. Σήμερα τα βιβλία του κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ισνάφι και ο ίδιος συμμετείχε στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες (8, 9 και 10 Νοεμβρίου) στο Αμφιθέατρο Ιωάννης Δρακόπουλος, στα Προπύλαια, και στο Ινστιτούτο Γκαίτε, με τίτλο «Πόλεμος, Κατοχή, Αντίσταση, Εμφύλιος. Η δεκαετία του 1940 και η μακρά σκιά της».
Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών προς τιμήν του γερμανικής καταγωγής πολιτογραφημένου Ελληνα ιστορικού Χάγκεν Φλάισερ, περιλαμβάνοντας και άλλους Γερμανούς ομιλητές (καθώς και έναν Ολλανδό).

Μετά την Μάλτα έχουμε τους λιγότερο χρεωμένους ΟΤΑ στην Ε.Ε… Αλλά από μας ζητάνε απολύσεις…

Το 2011 οι ελληνικοί Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) είναι οι λιγότερο χρεωμένοι σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση!!!

ΑΛΛΟΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ…ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ


Και το 2011 οι ελληνικοί Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) είναι οι λιγότερο χρεωμένοι σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση!!! Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που προώθησε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων κ. Όλι Ρεν, στο Νίκο Χουντή, κατόπιν σχετικής ερώτησης του.


Ενώ χθες, με την ψήφιση του νέου Μνημονίου στην Ελληνική Βουλή, εγκρίνονταν μεταξύ άλλων νέες σημαντικές περικοπές στα έσοδα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής
Ένωσης Όλι Ρεν προωθούσε στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή, πίνακα με τα χρέη των τοπικών αυτοδιοικήσεων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τον πίνακα αυτό προκύπτει ότι, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, και το 2011, οι ΟΤΑ της χώρας μας ήταν λιγότερο χρεωμένοι (μετά την Μάλτα) σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ποσοστό δανεισμού μόλις 0,9% επί του ΑΕΠ!

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, όπως και το 2010, οι πλέον εύρωστες οικονομίες της Ευρώπης παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά δανεισμού των ΟΤΑ, ως ποσοστό του ΑΕΠ. Έτσι, τα υψηλότερα ποσοστά εμφανίζουν η Ιταλία και η Ολλανδία με 8,6%, η Γαλλία με 8,4%, η Δανία με 7,3%, η Σουηδία με 7%, η Φινλανδία με 6,5% και η Γερμανία με 5,4%. Τα χαμηλότερα ποσοστά από την άλλη, παρουσιάζουν η Μάλτα με 0,1%, η Ελλάδα με 0,9%, η Βουλγαρία με
1,3%, η Λιθουανία με 1,8%, η Κύπρος και η Σλοβενία με 1,9%, κλπ.
Στη συνέχεια, ακολουθεί ο πίνακας, στον οποίο, όπως διευκρινίζει στην απάντησή του ο κ. Ρεν, «παρουσιάζεται το ύψος του ενοποιημένου ακαθάριστου χρέους (ορισμός ΔΥΕ) των τοπικών αυτοδιοικήσεων των κρατών μελών για το 2011».



Κράτος
Μέλος
Χρέος ΟΤΑ 2011 (εκατ.
ευρώ)
Ποσοστό χρέους ΟΤΑ επί ΑΕΠ 2011
Βέλγιο
18.217,6
4,9%
Βουλγαρία
481,2
1,3%
Τσέχικη
Δημ.
3.837,5
2,5%
Δανία
17.468,2
7,3%
Γερμανία
139.264,0
5,4%
Εσθονία
538,8
3,4%
Ιρλανδία
5.448,7
3,4%
Ελλάδα
1.904,0
0,9%
Ισπανία
35.420,0
3,3%
Γαλλία
166.888,0
8,4%
Ιταλία
135.205,0
8,6%
Κύπρος
337,2
1,9%
Λετονία
1.230,7
6,1%
Λιθουανία
568,2
1,8%
Λουξεμβούργο
974,6
2,3%
Ουγγαρία
3.814,6
3,8%
Μάλτα
4,0
0,1%
Κάτω
Χώρες
51.661,0
8,6%
Αυστρία
9.140,1
3,0%
Πολωνία
14.607,9
4,0%
Πορτογαλία
10.097,7
5,9%
Ρουμανία
3.269,4
2,4%
Σλοβενία
685,2
1,9%
Σλοβακία
1.814,6
2,6%
Φινλανδία
12.310,0
6,5%
Σουηδία
27.310,9
7,0%
Ην. Βασίλειο
87.074,1
5,0%
chountis.gr

Ο Στρατός από τερράκοττα της Κίνας έρχεται στο Τοπ Καπί της Κωνσταντινούπολης

 



Ο " στρατός από τεράκοττα" (απτή γή), μία συλλογή πήλινων αγαλμάτων που απεικονίζουν το στρατό του Qin Shi Huang, του πρώτου Αυτοκράτορα της Κίνας, πρόκειται να έρθει προς επίδειξη στο Ανάκτορο Τοπ Καπί της Κωνσταντινούπολης στις 20 Νοεμβρίου. Η επίδειξη θα περιλαμβάνει πέντε αγάλματα στρατιωτών, τα οποία σπάνια διατίθενται για εκδηλώσεις σε άλλες χώρες, στα πλαίσια μίας αποκλειστικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, που έχει εγκριθεί από την κινεζική κυβέρνηση. Επίσης, προς το σκοπό αυτό θα διατεθούν έργα τέχνης από το Μουσείο της Σαγκάης και της «Απαγορευμένης Πόλης» του Πεκίνου, καθώς και ένα άλογο απο τεράκοττα που δεν έχει φύγει ποτέ από την Κίνα.

Εργασιακός μεσαίωνας – Η εγκύκλιος που τσεκουρώνει μισθούς – αποζημιώσεις – 586 ευρώ ο κατώτατος αλλά όχι για όλους

 

undefinedΣημαντικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και ειδικότερα στις συνολικές αμοιβές των εργαζομένων, στη διευθέτηση του ωραρίου εργασίας, και στις αποζημιώσεις, επέρχονται με την εφαρμοστική εγκύκλιο για τα εργασιακά του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας.

H εγκύκλιος έχει ήδη αποσταλεί στους εκπροσώπους των δανειστών και πρόκειται να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες.

H φούσκα της ελληνικής τέχνης έσκασε: από το 1 εκατ. στις 200.000 ευρώ για έναν πίνακα του Λύτρα

H φούσκα της ελληνικής τέχνης έσκασε: από το 1 εκατ. στις 200.000 ευρώ για έναν πίνακα του Λύτρα

H φούσκα της ελληνικής τέχνης έσκασε: από το 1 εκατ. στις 200.000 ευρώ για έναν πίνακα του Λύτρα
  • Η άτακτη υποχώρηση των Ελλήνων ισχυρών εραστών της τέχνης από τις δημοπρασίες οδηγεί σε καθίζηση των τιμών για τους σημαντικούς Έλληνες ζωγράφους. Κι όμως, 3 νέες δημοπρασίες με έργα μεγάλων δασκάλων του χρωστήρα πρόκειται να γίνουν σε Λονδίνο και Παρίσι το επόμενο διάστημα.

Έχασε το “ΑΑΑ” η Γαλλία! Υποβάθμιση από Moody’s

 

 
20121120-022201.jpg“Καμπάνα” του οίκου Moody’s στη γαλλική οικονομία, υποβαθμίζοντας τη χώρα από το “ΑΑΑ” στο “Αa1″.
Ο οίκος έθεσε αρνητικές προοπτικές, που σημαίνει αυξημένο ενδεχόμενο για νέα υποβάθμιση τους επόμενους μήνες.
Σύμφωνα με τον Moody’s, η υποβάθμιση της Γαλλίας αποδίδεται σε τρεις λόγους:

Απίθανα ποσά σε ελβετικό λογαριασμό του Γιάννου Παπαντωνίου!

Απίθανα ποσά σε ελβετικό λογαριασμό του Γιάννου Παπαντωνίου!
Το ιλιγγιώδες ποσό των 40 εκατ. δολαρίων έχει διαπιστωθεί από τις ελεγκτικές αρχές ότι διακινήθηκε μέσω των λογαριασμών της συζύγου του Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλας Κουράκου αλλά και του επιχειρηματία και κουμπάρου του Γιώργου Κανδαλέπα.

Πρόκειται, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, για λογαριασμούς που βρίσκονται στην τράπεζα HSBC στο κατάστημα της Γενεύης και αποκαλύφθηκαν από την περίφημη λίστα Λαγκάρντ. Σύμφωνα μάλιστα με πηγές από το ΣΔΟΕ, τη στιγμή που ο Ερβέ Φαλτσιάνι υπέκλεπε τη λίστα, στον λογαριασμό της κυρίας Σταυρούλας Κουράκου αποτυπώθηκε η ύπαρξη κατάθεσης 1,5 εκατ. δολαρίων.

Χρονικά ήταν η ίδια περίοδος που ο κ. Παπαντωνίου ήταν υπουργός Άμυνας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι λογαριασμοί, τα ποσά καθώς και η ταυτότητα αυτών των δύο ονομάτων έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως από το ΣΔΟΕ και σύντομα θα κληθούν προκειμένου να αιτιολογήσουν την κίνηση αυτών των ποσών.

Τα μεγαλύτερα ποσά έχουν προέλθει σύμφωνα με τις έρευνες του ΣΔΟΕ από αμερικανικές τράπεζες, από τις οποίες έχει ήδη ζητηθεί δικαστική συνδρομή, ενώ ερευνάται και μικρή ελβετική τράπεζα στην οποία άφησε ίχνη η κίνηση αυτών των ποσών.

Ίχνη χρημάτων όμως έχουν βρεθεί και σε τράπεζες της Σιγκαπούρης. Εξαιτίας της εμπλοκής των αμερικανικών τραπεζών, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το ΣΔΟΕ έχει ζητήσει τη βοήθεια της αμερικανικής Εφορίας, του περίφημου IRS.

Oι άνθρωποι του ΣΔΟΕ μαζί με τον λογαριασμό της Σταυρούλας Κουράκου ερευνούν και τον λογαριασμό του Γιώργου Κανδαλέπα, ο οποίος υπηρέτησε ως γενικός γραμματέας στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας τη δεκαετία του 1990.

Στο ΣΔΟΕ εκτιμούν ότι οι δύο λογαριασμοί συνδέονται άμεσα, καθώς έχει ταυτοποιηθεί επίσημα από τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη ότι η Σταυρούλα Κουράκου είναι η σύζυγος του πρώην υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Άμυνας έως το 2004 Γιάννου Παπαντωνίου. Επίσης, ο Γιώργος Κανδαλέπας έχει βαφτίσει τον μικρό γιο του ζεύγους Ιάσωνα. Στα χέρια των αρμοδίων υπάρχουν και αντίγραφα από το τμήμα μηχανογράφησης, όπου φαίνεται πώς εξελίχθηκε η κίνηση των ποσών.

Ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου διέψευσε πάντως με δήλωσή του ότι πέρασαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από λογαριασμό της συζύγου του.

«Με οργή και αγανάκτηση διαψεύδω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα απίστευτα ψεύδη και τις κακοήθειες κυριακάτικης εφημερίδας ότι δήθεν πέρασαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από λογαριασμό τάχα της συζύγου μου.

Η εργολαβία λάσπης και χυδαιότητας εναντίον μου και σε βάρος της συζύγου μου συνεχίζεται. Θα απαντήσω στους συκοφάντες μου με όλα τα μέσα που έχω στη διάθεσή μου», αναφέρει στην δήλωσή του ο Γ. Παπαντωνίου.


Πηγή : defencenet.gr

Ο συγγραφέας Γιάννης Σκαρίμπας

 


(1893 Άγια Θυμιά Παρνασσίδας-1984 Χαλκίδα)

Β΄Μέρος

Γράφει για το ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ
ο Καρυδάς Ι. Σ Γρηγόριος,
Καθ/τής Παν/μιου Αθηνών,
μέλος του Ε.Ε.Π. του Ιδρύματος



Τα έργα του Σκαρίμπα έχουν ως βάση πάντα τη Χαλκίδα. Σχεδόν πάντα υπάρχει ένα τραίνο, μια άλλη πόλη, ένα ταξίδι πηγαιμού ή επιστροφής, μια αναχώρηση. Οι ήρωές του περιπλανιούνται, φεύγουν, έρχονται, ένας διαρκής κοσμοπολιτισμός που γίνεται ακόμα πιο εμφανής στα πεζά, παρά στα θεατρικά του. ''Τα Έθνη και οι πολιτείες δεν έχουν σύνορα στο δικό μας χάρτη'', εξάλλου: ''και τα δυο ημισφαίρια μας πέφτουν λίγα''. (Θείο Τραγί)


Το θέατρό του είναι πολυπρόσωπο και χαρακτηρίζεται από μεγάλη κινητικότητα. Η μοναξιά εδώ δεν έχει θέση. Ούτε και που καταδέχεται να κάμει ''τέχνη για την τέχνη''. Καυτηριάζει ότι δεν του είναι αρεστό, όντας βυθός, αμετακίνητος, ως προς την ορθότητα των απόψεών του. Πολέμιος του αστικού περιβάλλοντος, μάχεται όλη τη δομή και τον καθωσπρεπισμό του ξεσκεπάζοντας και αποκαλύπτοντας ακόμη και τις πιο μύχιες πτυχές του. Αυτό το περιβάλλον απομυθοποιεί, ξετυλίγοντας, φωτίζοντας και ξεσκεπάζοντας αμείλικτα, μέχρι του έσχατου εξευτελισμού, όλη την κενότητα των μύθων του, καταγγέλλοντας την κατάντια της ''αντιπαθούς'' αστικής τάξης μέσα ακριβώς από τα αστικά του δράματα.

Έρχονται οι Ρόμποκοπ

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Έρχονται οι Ρόμποκοπ

Το μουλάρι-ρομπότ
Ο πόλεμος θα γίνεται πλέον με ρομπότ

Η τεχνολογική επανάσταση στη σύγχρονη πολεμική τεχνολογία δεν είναι πλέον οι ελαφρές στολές με πολλαπλές εξαρτήσεις, γυαλιά νυκτός και σουπερκομπιουτεράιζ οπλισμό.

Τίποτα πια δεν θυμίζει όσα συνέβαιναν πριν από δέκα χρόνια. Παρατηρώντας τα ιπτάμενα χωρίς πιλότο μαχητικά αεροπλάνα, τα γνωστά Drones, διαπιστώνουμε ότι πλέον αποτελούν τον μισό αεροπορικό στόλο της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας.

Κλείνουν οι αστυνομικές σχολές

 

http://www.enikos.gr/images/resized/590_2808361c2cb796422f070dab651813a0.jpgΓια τα επόμενα δύο χρόνια, οι δημοφιλείς ακαδημίες, που τα τελευταία χρόνια «σαρώνουν» στις προτιμήσεις των μαθητών, αναμένεται να… βγάλουν απαγορευτικό για τους νεοεισερχόμενους αφού το Μεσοπρόθεσμο προβλέπει ότι «για τα έτη 2013 και 2014 δεν θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης».
Η εξέλιξη αυτή αναγκάζει χιλιάδες μαθητές της τρίτης λυκείου που ετοιμάζονται ήδη για τις εξετάσεις να αλλάξουν… ρότα προετοιμασίας και να επιλέξουν άλλες πανεπιστημιακές σπουδές. Επιστολή προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), ζητώντας διευκρινίσεις για το αν από τον νέο νόμο θα θιγούν και όσοι αστυνομικοί υπηρετούν ήδη στο Σώμα (ως ειδικοί φρουροί ή χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί υπάλληλοι) και επρόκειτο να δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις για να εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Ο …«αντιμνημονιακός» ΔΟΛάρχης και οι στυμμένες λεμονόκουπες…

 

Γράφει ο Μαγια
- Μπα, από πότε τα διαπλεκόμενα και εξωθεσμικά κρατικοδίαιτα παρασιτικά συμφέροντα ανακάλυψαν την ελληνική αποικία;
- Μα, από τη στιγμή που οι Τροικανοί έθιξαν τα συμφέροντά τους.
Απείρου κάλους το κύριο άρθρο της εφημερίδας «Βήμα». Ο Στ. Ψυχάρης, ξιφουλκεί εναντίον της Τρόικας με γλώσσα Αγανακτισμένου, επειδή ο έλεγχος των τραπεζών, δηλαδή, της στρόφιγγας της ρευστότητας και του δανεισμού περνάει στα χέρια των επικυρίαρχων: «Το σχέδιο για τον έλεγχο των ελληνικών τραπεζών από την τρόικα και τις παραφυάδες της, δημιουργεί την εντύπωση ότι η Ελλάδα έχει περιέλθει σε καθεστώς διομολογήσεων. Φαντάζει χώρα υπό κατοχήν από ξένες δυνάμεις»!
Θα συμφωνήσουμε ότι «είναι βαρύ για μια χώρα να υπακούει σε εντολές για εφαρμογή πολιτικής οικονομικής λιτότητας τόσο σκληρής που τείνει να διαλύσει τον κοινωνικό ιστό». Ωστόσο, τώρα, μετά από τρία χρόνια, αντιλήφθηκε ο εντιμότατος ΔΟΛάρχης ότι οι κατοχικές δυνάμεις δεν ορρωδούν προ ουδενός;

Τα Σκόπια απαγορεύουν με νόμο την προβολή τουρκικών σίριαλ

 

 Τα Σκόπια απαγορεύουν με νόμο την προβολή τουρκικών σίριαλ
Νόμο με τον οποίο απαγορεύεται η προβολή τουρκικών σειρών κατά τη διάρκεια της ημέρας και στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης, προωθεί η κυβέρνηση των Σκοπίων, με στόχο να μειώσει την τουρκική επιρροή στο λαό.

Αλήτες, ρουφιάνοι, τροϊκανοί!

 

20/11/2012

Το κείμενο δεν έχει γραφτεί ούτε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ούτε από καμιά συνιστώσα του Σύριζα αλλά ούτε από κάποια γνωστή αντιμνημονιακή πένα. Ανήκει στον Σταύρο Ψυχάρη. Ποιος διάβασε το πόνημα του εκδότη του ΔΟΛ και δεν φοβήθηκε! Μάθαμε λοιπόν από το Κυριακάτικο Βήμα ότι «Η τρόικα κάνει μπίζνες»! Μας πληροφορεί επίσης ο κ. Ψυχάρης ότι η «Ελλάδα δεν είναι αποικία» κι ότι αυτό που δεν κατάφεραν οι μεραρχίες του Γ’ Ράιχ τώρα επιχειρούν να το επιτύχουν οι σαράφηδες της Ευρώπης.

Άθλιες απαιτήσεις της Siemens που παραμένει ατιμώρητη! Ζήτησε «ρήτρα δραχμής» για έργο στην Ελλάδα!

 

Έκθετοι ο κύριοι του ΑΔΜΗΕ που απέκλεισαν ελληνική εταιρία από το διαγωνισμό για να προχωρήσει η μοναδική κοινοπραξία της Siemens, για τη διασύνδεση των Κυκλάδων με την Ηπειρωτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η Γερμανική εταιρία ζήτησε σειρά εγγυήσεων για να διασφαλίσει ότι θα πάρει τα χρήματά της, αφού απαίτησαν «ρήτρα δραχμής» και «ρήτρα κορώνας».

Εκτός αυτού το τίμημα που ζητούσε η Siemens ήταν 550 εκατ. ευρώ έναντι 400 εκατ. που προέβλεπε η προκήρυξη! Για μια ακόμα φορά δηλαδή, η εταιρία που παραμένει ατιμώρητη, ήθελε να «ξηλώσει» τις τσέπες των Ελλήνων πολιτών.

Ποιος έδωσε το πράσινο φως στον ΑΔΜΗΕ για να προχωρήσει η κοινοπραξία της Siemens, την ώρα που υπήρχαν καταγγελίες από την πρώτη στιγμή ότι η πρόταση είχε ελλείψεις;

Θα απολογηθεί κάποιος από την αρχή για την “άτυχη” εξέλιξη;

Τι εντολές δόθηκαν για τον διαγωνισμό του έργου, μιας και το θέμα προχώρησε λίγες ώρες μετά την έλευση της Μέρκελ στην Αθήνα;

ΠΟΙΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ;

 

Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων
Σε μια εποχή γενικευμένης γκρίνιας είναι χρήσιμο να απονέμουμε τον δίκαιο έπαινο σε πρόσωπα που το αξίζουν. Συγκεκριμένα θεωρώ ορθή και θαρραλέα τη στάση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κων. Αρβανιτόπουλου απέναντι στη κ. Ρεπούση και τη συνωστισμένη λογική της. Ο Υπουργός με δική του επιμονή φρόντισε να τυπωθεί και να διανεμηθεί φέτος στην Στ΄ Δημοτικού το νέο βιβλίο Ιστορίας, το οποίο έχει πολύ λιγότερες αδυναμίες, βασίζεται στις ιστορικές πηγές και σέβεται την εθνική μας αξιοπρέπεια. Εξ άλλου στην πρόσφατη παρέμβασή του στη Βουλή ο κ. Αρβανιτόπουλος επέπληξε με επιχειρήματα την κ. Ρεπούση για την εμμονή της σε όσα γράφει και λέγει περί της Ελληνικής Ιστορίας.


10 Ways to Deal with Conservative Relatives During the Holidays

 

10 Ways to Deal with Conservative Relatives During the Holidays
While Thanksgiving is a great opportunity to reconnect with your relatives, if you’re like me, a lefty, who comes from a conservative family, this reunion can also be a source of great stress. This year is no exception; just weeks after a Presidential election, the likelihood of a political conversation is greater than ever. Here are 10 ways to deal with your conservative relatives during the holidays:
1. Remember That Your Side Won
While this doesn’t mean you should gloat, let the fact that the majority of the country elected a Democratic President give you the peace of mind to get through the meal. At the end of the day, wouldn’t you rather endure your drunk cousin saying homophobic things for an hour than having to hear that come from your Commander in Chief? If your relatives are busy filling up on sour grapes, that just means more cranberry sauce for you.

Πενιχρές φορολογικές δηλώσεις για τον Μιχαλολιάκο. Πως "ξεγελά" την εφορία

undefined

tags

Ρεπορτάζ εφημερίδας αναφέρεται στις φορολογικές δηλώσεις του γγ της Χρυσής Αυγής. Δείτε τα στοιχεία
Λέει πολλά αλλά δηλώνει λίγα αναφέρει για τον γγ της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, το Έθνος της Κυριακής.
"Μπορεί να καταγγέλλει το «βρώμικο» πολιτικό σύστημα και να μιλάει για «καθαρά χέρια» αλλά όπως φαίνεται υπάρχουν πολλές γκρίζες ζώνες στις συναλλαγές του ίδιου, της συζύγου του και των συγγενικών προσώπων με την Εφορία από εμπορικές δραστηριότητες", τονίζει το δημοσίευμα.

Communist Party of China

Communist Party of China

From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to: navigation, search

Δεν είναι σίγουρη η επιβίωση του Ισραήλ τα επόμενα δέκα χρόνια! (Λόγος και αντίλογος)

 



ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΩΝ ΠΟΥ ΤΙΣ ΘΕΩΡΩ ΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΖΑ.

1) ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΜΕΣΩ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ. ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΩΝ. ΑΠΟ ΤΟΝ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΙΤΕΥΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟΧΟΙ ΜΟΝΟ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΥΠΕΡΟΠΛΟΥ.

2) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Η ΑΡΙΣΤΗ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΜΥΝΑ. ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΤΟΞΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ. ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΧΩΡΑ ΛΙΓΕΣ ΜΟΝΟ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ 20ΗΜΕΡΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΟΣ ΙΡΑΝ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΑΜΥΝΑ. ΠΡΟ 18 ΧΡΟΝΩΝ ΕΓΡΑΦΑ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ…(ΑΠΑΝΤΟΥΣΑ ΤΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ , ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΧΟΡΣΤ ΑΦΕΛΝΤ, ΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑΣ ΦΟΝ ΜΠΙΛΟΟΥ, ΤΟΝ ΛΟΥΤΣ ΟΥΝΤΕΡΖΙΡ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΜΠΡΕΧΤ ΦΟΝ ΜΙΛΕΡ)