Ετικέτες

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Δεν είναι σίγουρη η επιβίωση του Ισραήλ τα επόμενα δέκα χρόνια! (Λόγος και αντίλογος)

 



ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΩΝ ΠΟΥ ΤΙΣ ΘΕΩΡΩ ΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΖΑ.

1) ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΜΕΣΩ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ. ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΩΝ. ΑΠΟ ΤΟΝ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΙΤΕΥΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟΧΟΙ ΜΟΝΟ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΥΠΕΡΟΠΛΟΥ.

2) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Η ΑΡΙΣΤΗ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΜΥΝΑ. ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΤΟΞΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ. ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΧΩΡΑ ΛΙΓΕΣ ΜΟΝΟ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ 20ΗΜΕΡΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΟΣ ΙΡΑΝ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΑΜΥΝΑ. ΠΡΟ 18 ΧΡΟΝΩΝ ΕΓΡΑΦΑ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ…(ΑΠΑΝΤΟΥΣΑ ΤΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ , ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΧΟΡΣΤ ΑΦΕΛΝΤ, ΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑΣ ΦΟΝ ΜΠΙΛΟΟΥ, ΤΟΝ ΛΟΥΤΣ ΟΥΝΤΕΡΖΙΡ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΜΠΡΕΧΤ ΦΟΝ ΜΙΛΕΡ)

 

3) ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ ΤΟ 2006 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ ΤΟ 2008-2009. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ/ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΤΟ ΣΙΝΑ/ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΕΚΛΕΓΕΙ Ο ΜΟΡΣΙ/Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΔΕΝ ΤΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ/ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ/ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ.

4) ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΣΥΜΜΕΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΥΒΡΙΔΙΚΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ. ΟΠΩΣ Η ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ ΚΑΙ Η ΧΑΜΑΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΕΠΙ ΑΥΤΩΝ. ΚΑΙ ΤΟ 2006 ΚΑΙ ΤΟ 2008 ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ. ΑΡΑ ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΩΝ 6 ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΟΜ ΚΙΠΟΥΡ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΩΡΑ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΛΕΜΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗ 9/11 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ Η ΓΡΑΜΜΗ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ-ΠΑΚΙΣΤΑΝ, Η ΛΙΒΥΗ, ΚΛΠ.

5) ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΤΑΦΙ-ΣΑΛΕΧ-ΜΠΕΝΑΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ. ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΣΑΝΤ. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΝΕΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ….ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ.

6) ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΙΡΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΚΡΕΜΠ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΚΟΛΠΟ. ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΡΟΛΟ. Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ Η ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ ΤΟΥΣ. Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ. Ο ΜΕΣΟΣ ΑΡΑΒΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ, ΤΟΥ ΑΜΜΑΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ.

7) Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΣΑΝΤ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ, ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΧΘΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΟΥΝΙΤΙΚΗ ΣΥΡΙΑ. ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΩΣ ΜΟΧΛΟ ΠΙΕΣΗΣ ΣΕ ΙΡΑΚ-ΙΡΑΝ-ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ.

8) ΜΗΝ ΕΚΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΩΣ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΑΗΤΤΗΤΗ Ή ΩΣ ΠΡΩΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ. ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΑΥΤΑ. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΑΖ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ.

9) ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΛΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΑΤΖΕΝΤΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΘΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΕΠΙΛΥΘΕΙ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ. ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΑΜΥΝΑ. ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ.

10) ΤΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ. ΜΠΟΡΕΙ Η ΧΑΜΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΑΜΑΣΚΟ, ΑΛΛΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ. ΑΡΑ Η ΔΥΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΡΑΝΙΚΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΓΑΖΑ. ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΚΛΕΙΔΙΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΑΡΑΒΩΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΑΙΡΟ. ΚΑΙ ΩΣ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΟΣΟ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. Η ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ. ΑΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΑΣΥΜΦΟΡΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΧΑΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΥΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΙΣΡΑΗΛ. ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΥΤΑΝΕΥΣΕΙ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΩΣ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.


http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=467307853306770&id=141735919197300

 

 

  1. Λουκάς Δ. Συμπεράς Says: ΡΩΣΙΑ - ΙΣΡΑΗΛ

    Ο Αμερικανός Καθηγητής Mark Katz του Πανεπιστημίου Virginia George Mason, έγραψε πρόσφατα ότι η Ρωσική εξωτερική πολιτική δεν πρόκειται να αλλάξει ουσιαστικά τα επόμενα χρόνια εκτός από την περίπτωση της Κίνας και εκείνης στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με την ανάλυση του Mark Katz, Ρωσία και Ισραήλ θα συνεργαστούν πολύ πιο στενά το επόμενο χρονικό διάστημα, για τους ακόλουθους λόγους:

    - Το Ισραήλ παρέχει στρατιωτική τεχνογνωσία/τεχνολογία στη Ρωσία.

    - Οι δύο χώρες έχουν αναπτύξει εμπορικές και οικονομικές σχέσεις.
    - Ισραήλ και Ρωσία βρίσκονται απέναντι στο ριζοσπαστικό Ισλάμ (Ιράν, Χεζμπολάχ κλπ)

    Από την πλευρά του ο Ρώσος Fyodor Lukyanov έγραψε στο RT ότι δεν βλέπει κάποιο λόγο που θα έκανε τη Ρωσία να μην ακολουθήσει όσα υπαγορεύει η ανάλυση του Αμερικανού Καθηγητή Mark Katz. Σύμφωνα με τον Fyodor Lukyanov:

    - Η κατάσταση στον Αραβικό κόσμο και κυρίως η "Αραβική Άνοιξη" έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή.
    - Ρωσία και Ισραήλ αντιτίθενται στον εξισλαμισμό της Μέσης Ανατολής που οδηγεί ουσιαστικά στο Ριζοσπαστικό Ισλάμ.
    - Το Ισραήλ έχοντας υψηλής τεχνολογίας εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τη Ρωσία στον τομέα αυτό.

    Παραδόξως, η Ρωσία διαφωνεί με την τακτική του Ισραήλ απέναντι στο Ιράν και αντιτίθενται σε μια ενδεχόμενη Ισραηλινή επίθεση. Ωστόσο κάτι τέτοιο μπορεί να αλλάξει γρήγορα, ειδικά στην περίπτωση που το Ισραήλ νιώσει απομονωμένο ειδικά από την συμπεριφορά των ΗΠΑ που κωλυσιεργούν στο θέμα του Ιράν.

    "Το γεγονός ότι μετά την ορκωμοσία του ο Βλαντιμίρ Πούτιν επέλεξε μία από τις πρώτες του επισκέψεις να είναι στο Ισραήλ, μόνο τυχαίο δεν είναι", ολοκλήρωσε ο Fyodor Lukyanov.

    http://geopoliticsdailynews.blogspot.gr/2012/06/geopolitics-daily-news-facebook.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου