Ετικέτες

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΠΕΡΙ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ

Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη είπε...
Αρχικά να πω ότι δεν ξέρω για τους υπόλοιπους φίλους του ιστολογίου αλλά προσωπικά όταν βλέπω τον Σόιμπλε ειδικά σε ορισμένες φωτογραφίες πιστεύω ότι του λείπει το στρατιωτικό καπέλο :)
Θα μπορούσε να κάνει καταπληκτική καριέρα ως αξιωματικός του Γερμανικού στρατού, διοικητής τεθωρακισμένης μεραρχίας στο ΝΑΤΟ ή διοικητής κέντρου εκπαιδεύσεως του ΝΑΤΟ.
"Achtung! Schnell!!!" :)
Έτσι όπως το πάνε θα καταστρέψουν όχι μόνο το ευρώ αλλά και την ΕΕ.
Η Γερμανία πιστή στο ιστορικό της ραντεβού για τρίτη φορά καταστρέφει την Ευρώπη. Θα γευτεί τους καρπούς των πράξεων της. Χάνει μεγάλες, ιστορικές ευκαιρίες.
Δεν ευθύνεται μόνο η Γερμανία. Υπάρχουν δομικές αδυναμίες και λάθη σε επίπεδο Ευρώπης και φυσικά σε επίπεδο οργάνωσης της χώρας μας.
Είναι όμως σίγουρο ότι με πολιτική καταπίεσης οδηγείς στην αντίδραση.
Η οργή είναι κακός σύμβουλος και δεν απομακρύνεται εύκολα αν σε πλησιάσει για να σε συμβουλεύσει.
Η Γερμανία σπρώχνει σταθερά τους Ευρωπαίους συμμάχους της στην οικονομική καταστροφή, στην "ξαφνική" γεωπολιτική ανισορροπία και στην κοινωνική εξαθλίωση. Η Ευρώπη στο τέλος για ακόμα μια φορά θα βρει καταφύγιο στην αγκαλιά των ΗΠΑ. Αρκεί ένας μικρός πυροκροτητής με ελάχιστη ποσότητα εκρηκτικής ύλης(οικονομικό μέγεθος της Ελλάδας) για να γίνει στην αποθήκη πυρομαχικών(Ευρωζώνη) χαμός.
Αυτό είναι μια πραγματικότητα όταν έχεις κοινό νόμισμα και πολιτικό οργανισμό.
Είναι καταπιεστική και ανεύθυνη πολιτική αυτοκαταστροφής μιας ανώριμης ουσιαστικά μεγάλης δύναμης (η οποία θεωρεί ότι είναι και υπεύθυνη-σοβαρή ενώ δυο φορές κατέστρεψε την Ευρώπη και το κάνει και τρίτη φορά) την οποία βαφτίζουν "ως ρεαλιστική λύση", "μονόδρομο" και "θυσίες που πιάνουν τόπο".
Σπρώχνουμε τον ελέφαντα σε μυρμηγκοφωλιά και τον μαστιγώνουμε επειδή δεν χωράει. Ωραία "λογική"...
Όσο θα περνάει ο καιρός θα επιβεβαιώνεται ξανά ότι "Η Γερμανία κερδίζει μάχες αλλά χάνει πολέμους".
Ανυπαρξία υπευθυνότητας: Καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του προβλήματος, κατηγορίες στον αδύναμο σύμμαχο σου, άνοιγμα του δρόμου στα οικονομικά κοράκια και μετά κατασπατάληση πόρων σε ένα πρόβλημα που μόνο από τις δηλώσεις το πολλαπλασίασες. Δείγμα "υπευθυνότητας" μεγάλης δύναμης.
Υποτίθεται ότι ένας από τους λόγους που είπαμε να φτιάξουμε το "μαγαζί" ήταν για να μειώσουμε κάπως την επιρροή των ΗΠΑ στην Ευρώπη και για να "σταματήσουν"(μειωθούν) οι ένοπλες συγκρούσεις. Για να προσφέρουμε μεγαλύτερη σταθερότητα στο παγκόσμιο σύστημα ασφάλειας.Όχι για να δημιουργήσουμε μια γερμανική Ευρώπη.
Η Ελλάδα πρέπει ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ να παίξει όλα τα χαρτιά στο τραπέζι με ευγένεια, ειλικρίνεια, ευελιξία αλλά και θράσος. Δεν είμαστε κανένα ασήμαντο κράτος σε μια ξεχασμένη γωνιά του χάρτη. Είμαστε το κέντρο και ο παράγοντας σταθερότητας σε μια σημαντικότατη περιοχή που αν εμείς πέσουμε θα γίνει χαμός. Η ίδια η ύπαρξη μας ως νεοελληνικό κράτος συμβάλει καθοριστικά σε μια ευρύτερη λεπτή ισορροπία.
Μπορεί από το 1922 να χάσαμε την πολιτική αξιοπιστία μας(κυρίως σε επίπεδο ηγεσίας) ως χώρα αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι στην όποια σταθερότητα της περιοχής δεν είμαστε σημαντικός παράγοντας είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο. Πρέπει να ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ποιοι είμαστε και να παίξουμε σκληρό πόκερ με σταθερό, ήρεμο και αποφασιστικό βλέμμα.
Σταθερότητα, πολιτισμός, προωθημένο φυλάκιο της ΕΕ. Δυτικόφιλη χώρα που λειτουργεί ως διαχρονική ζώνη ανάσχεσης σε πολιτισμικό, πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο των εχθρικών προς τη Δύση δυνάμεων.
(Β ΜΕΡΟΣ)
Είμαστε καλά και διαχρονικά δικτυωμένοι σε κάποιες ευαίσθητες περιοχές και νομίζω ότι λίγο αν το σκεφτούμε καταλαβαινόμαστε.
Μειονεκτήματα της Ελλάδας:
1) Διχόνοια στο εσωτερικό
2)Πολιτική αναξιοπιστία(αιτία της σε μεγάλο ποσοστό το 1) προς το εξωτερικό(και το εσωτερικό) κυρίως σε επίπεδο ηγεσιών κάτι που φάνηκε πρώτη φορά(με απώλειες) στην Μικρασιατική όταν τελικά πληρώσαμε και το τίμημα της διχόνοιας, έλλειψης σχεδιασμού, έλλειψης ρεαλισμού και μη τήρησης των αρχικά συμφωνηθέντων έστω και σε ανεπίσημο επίπεδο.
3)Ανυπαρξία διαχρονικού εθνικού σχεδιασμού. Πέρα της ύπαρξης κάποιων προσωπικοτήτων ποτέ δεν υπήρξε πραγματική οργάνωση στο θέμα "Εθνικοί στόχοι και διαχείριση κρίσεων". Στο θέμα "οργάνωση" παίρνουμε κάτω από τη βάση.

Όλα τα μειονεκτήματα μας ακόμα και οι φίλοι προσπαθούν να τα εκμεταλλευτούν.
Διαφθορά η οποία οδήγησε σε έλλειψη ποιότητας Δημοκρατίας.
Η χώρα(ουσιαστικά η πολιτικοοικονομική ελίτ) σταδιακά έγινε πλήρως ελεγχόμενη και δεδομένη χωρίς ανταλλάγματα. Μια χώρα χωρίς αυτοπεποίθηση που όταν γίνεται το οτιδήποτε παρακαλάει στο κόκκινο τηλέφωνο.Σύνδρομο της προστασίας.
Αυτό πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να παιχτεί "πόκερ" την κατάλληλη στιγμή με ευγένεια, ειλικρίνεια, ευελιξία και θράσος.
Φυσικά και υπάρχει ιεραρχία και όριο στις διεθνείς σχέσεις αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να σαι δεδομένος και να έχεις φοβίες.


\
2012 7:27 μ.μ.
...
 2012 9:23 μ.μ.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου