Ετικέτες

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

«Δεν με γοητεύουν καθόλου τα τούρκικα»

«Δεν με γοητεύουν καθόλου τα τούρκικα»


Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης μίλησε για τα τουρκικά σίριαλ και το μυστικό της επιτυχίας τους.
«Είναι απλό: κοστίζουν φθηνά… Είτε είναι τούρκικα ή βραζιλιάνικα. Προσωπικά, αυτές τις δουλειές δεν μπορώ να τις δω. Προσπάθησα. Δεν με γοητεύουν, όμως, καθόλου.
Τα… σαπούνια είναι εντελώς ξένα με την αισθητική μου, ανεξαρτήτως με το τι λέει επάνω το ταμπελάκι προέλευσης» ανέφερε.

Πέθανε ο Ιάπωνας στρατιώτης που νόμισε ότι ο Β’ Παγκ. Πόλεμος δεν τέλειωσε ποτέ


undefined
Σε ηλικία 91 ετών έφυγε από την ζωή ο τελευταίος Ιάπωνας στρατιώτης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Χίροο Ονόντα ζούσε στην ζούγκλα των Φιλιππίνων έως το 1974 πιστεύοντας ότι ο πόλεμος συνεχιζόταν.
Επί σχεδόν 30 χρόνια μετά τη συνθηκολόγηση της Ιαπωνίας, ο αξιωματικός αυτός των υπηρεσιών πληροφοριών και ειδικός σε τεχνικές ανταρτοπόλεμου έκανε αντίσταση στο νησί Λουπάνγκ των Φιλιππίνων, κοντά στο Λουζόν.

Είχε σταλεί εκεί το 1944 με ρητή εντολή: να μην παραδοθεί ποτέ και να αντισταθεί μέχρι να φθάσουν ενισχύσεις. Με ακόμη τρεις στρατιώτες υπάκουεε σε αυτή την εντολή επί χρόνια μετά τη λήξη της σύγκρουσης αγνοώντας ότι η μάχη είχε τελειώσει. Μόλις το 1950 αποκαλύφθηκε ότι οι Ιάπωνες στρατιώτες βρίσκονταν στη ζούγκλα, όταν ένας από αυτούς αποφάσισε να βγει από το δάσος και να επιστρέψει στην Ιαπωνία.

ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΖΑΟΥΕΡ-AUDITUR ET ALTERA PARS



Ομιλία του καθηγητή Σύγχρονης Ιστορίας του ΑΠΘΓιώργου Μαργαρίτη στην Ημερίδα για τον «Αντικομμουνισμό και παραχάραξη της Ιστορίας μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα» που διοργάνωσαν στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ οι οργανώσεις περιοχής ΚΚΕ και ΚΝΕ Κεντρικής Μακεδονίας. Ακολουθεί το κείμενο όπως δημοσιεύθηκε στο 902.gr:
Η διδασκαλία της σύγχρονης ιστορίας στα ελληνικά Πανεπιστήμια
Μαζάουερ, Σκοτεινή Ηπειρος: ο ευρωπαϊκός εικοστός αιώνας, Αθήνα, 2001 (1998)

What would Machiavelli say about Erdoğan?



undefined

Machiavelli, in his famous book “The Prince,” in which he ponders the qualifications of an ideal leader, mainly dwells on Cesare Borgia. Cesare, with the help of his father (Pope Alexander VI), acquired a kingdom, ruled it efficiently and achieved great success. Why is Cesare an ideal prince according to Machiavelli?
In the book, in order to answer this question, some of Cesare’s policies are given as examples of his success. I think that there is a parallel between some of these policies and what is happening in Turkey today. What would Machiavelli, who named Cesare an ideal prince, say about Prime Minister Recep Tayyip Erdoğan if he were alive?

Ανθελληνικό παραλήρημα σε έκθεση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών!!!




Ανθελληνικό παραλήρημα καταγράφεται στην «Εκθεση για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ΕΕ το 2013» που δημοσιοποίησε στις 14 Ιανουαρίου το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σε μια προσπάθεια να απαντήσει στη σφοδρή κριτική που δέχεται από τη Δύση για τις συνεχείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Εκθεση έχει ξεχωριστά κεφάλαια για όλα τα κράτη-μέλη αλλά περιλαμβάνει και μια γενική αναφορά για την ΕΕ, στην οποία διαπιστώνει ότι το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι η «σταθερή αύξηση της ξενοφοβίας, του ρατσισμού, του βίαιου εθνικισμού, του σωβινισμού και του νεοναζισμού».

Καταπέλτης το πόρισμα ελεγκτών της Τρόικας για την Κύπρο



Στο πόρισμα της, η Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου, εστιάζεται στα προβλήματα που οδήγησαν την Κύπρο στο Μηχανισμό Στήριξης ειδικότερα του τραπεζικού συστήματος ενώ εξηγεί και τους λόγους που η Κύπρος άργησε να λάβει χρηματική βοήθεια
Παράλληλα αποδοκιμάζει το γεγονός ότι, από το 2008 η ανισότητα κατανομής του εισοδήματος έχει αυξηθεί άνω του μέσου όρου στην Κύπρο και στις άλλες τρείς χώρες και ότι υπήρξαν περικοπές στις κοινωνικές παροχές και αύξηση της ανεργίας και των επιπέδων φτώχειας

Ειδικότερα για την Κύπρο αναφέρει ότι «κατά την έναρξη του προγράμματος βοήθειας της ΕΕ και του ΔΝΤ προς την Κύπρο το 2013, υπήρχε σε εξέλιξη μία συστημική αστάθεια στη κυπριακή οικονομία, εξαιτίας της έκθεσης των κυπριακών τραπεζών σε τοπικές εταιρίες ακινήτων, της επίδρασης που δέχθηκε από την ελληνική κρίση χρέους, της υποβάθμισης των κρατικών κυπριακών ομολόγων από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης και της αρχικής απροθυμίας της κυπριακής κυβέρνησης, για αναδιάρθρωση του προβληματικού χρηματοπιστωτικού τομέα».
Σημειώνεται ακόμη ότι, παρόλο που η αρχική αίτηση χρηματοδοτικής συνδρομής υπεβλήθη από την Κύπρο στις 25 Ιουνίου 2012, οι διαφορές των θέσεων όσον αφορά τις προϋποθέσεις , καθώς και η απόρριψη ενός αρχικού σχεδίου προγράμματος από το κυπριακό κοινοβούλιο , καθυστέρησε την τελική συμφωνία μέχρι την 15η Μαΐου 2013 ενώ εγκρίθηκε από την κυπριακή βουλή στις 30 Απριλίου 2013.

Πόσο κινδυνεύει ο Κάμερον από τον Φάρατζ;



undefined

Ο Νάιτζελ Πολ Φάρατζ γεννήθηκε στις 3 Απριλίου του 1964 στο Φάρνμπορο της Αγγλίας. Σπούδασε στο Κολέγιο του Ντάλγουιτς πριν ασχοληθεί με τα χρηματιστηριακά. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, μάλιστα, έως το 2002 διηύθυνε την δική του χρηματιστηριακή εταιρεία.
Το 1992 εγκατέλειψε το Συντηρητικό Κόμμα με ηγέτη τον Τζον Μέιτζορ, όταν οι Τόρις υπέγραψαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Από το 1999 εκλέγεται ως ευρωβουλευτής (2004 και 2009 επίσης) με το UKIP (UK Independence Party) το οποίο συνίδρυσε το 1993. Σήμερα είναι παράλληλα και αντιπρόεδρος του ΕFD στην Ευρώπη.