Ετικέτες

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ-19 ( ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ),( Μικρή συλλογή άρθρων)

Α)Συρία: Οι Αμερικανοί έριξαν 50 τόνους πυρομαχικά στους αντικαθεστωτικούς


Οι συμμαχικές δυνάμεις που βρίσκονται υπό την ηγεσία των Αμερικανών, έριξαν με αλεξίπτωτα όπλα και πυρομαχικά στους αντικαθεστωτικούς αντάρτες της Συρίας, για να καταπολεμήσουν το ISIS, όπως ανέφερε στρατιωτικός εκπρόσωπος τη Δευτέρα.

Νίκος Χουντής προς Κομισιόν: “Στην Ελλάδα το ποσοστό ανέργων που λαμβάνουν επίδομα είναι μόλις 14,7%, στην Ισπανία 58,68% και στη Γερμανία το 28,4%”

Τη διεύρυνση και την αύξηση του ύψους και της διάρκειας παροχής επιδόματος ανεργίας στην Ελλάδα, ζήτησε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής, με ερώτησή του που κατέθεσε στην Κομισιόν.
Στην ερώτησή του, ο Έλληνας ευρωβουλευτής, αναφέρεται σε στοιχεία που του είχε προσκομίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από τα οποία προέκυπτε ότι:
Ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό ανέργων που λαμβάνουν επίδομα είναι μόλις 14,7%, στην Ισπανία φτάνει το 58,68% και στη Γερμανία, (που έχει ελάχιστη ανεργία) το 28,4%.

Τι απέγιναν οι δραπέτες του Αλκατράζ;



Τι απέγιναν οι δραπέτες του Αλκατράζ;
ALKATRAZ-large570

Οι Clarence Anglin, John Anglin και Frank Morris, οι οποίοι αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για την ταινία «Απόδραση από το Αλκατράζ», εξαφανίστηκαν από τα κελιά τους στις 11 Ιουνίου του 1962. Έκτοτε, κανείς δεν τους ξαναείδε.
Μέχρι σήμερα πιστεύεται ότι οι άνδρες πνίγηκαν κατά την προσπάθειά τους να ξεφύγουν από το νησί-φυλακή του Σαν Φρανσίσκο. Τώρα, ανιψιοί του Anglin υποστηρίζουν πως ο θείος τους ζει και βασιλεύει κρυμμένος κάπου στις ΗΠΑ. Οι ίδιοι λένε πως έχουν αποδείξεις, όπως φωτογραφικά ντοκουμέντα, τα οποία στηρίζουν τα λεγόμενά τους και τα οποία θα αποκαλύψουν σε ένα ντοκιμαντέρ του History Channel με τον τίτλο «Αλκατράζ: Αναζητώντας την Αλήθεια».

Θέατρο μνημονιακού παραλόγου η Βουλή: Μαλώνουν για το ποιος θα το εφαρμόσει καλύτερα




Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου
Μόνον ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ψηφίζουν το πολυνομοσχέδιο. Κατά «επί της αρχής» ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- Ποτάμι που θα υπερψηφίσουν όμως τα περισσότερα άρθρα του! Τοποθετήθηκαν σήμερα οι εισηγητές των κομμάτων. Ολοκληρώνεται την Τετάρτη η συζήτηση του στις διαρκείς επιτροπές της Βουλής, ψηφίζεται την Παρασκευή το βράδυ στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.
Τα έργα του Ευγένιου Ιονέσκο, θεμελιωτή του Θεάτρου του Παραλόγου, ωχριούν μπροστά σε όσα συμβαίνουν στην κοινή συνεδρίαση των τριών διαρκών επιτροπών της, όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα της Α’ δόσης η οποία προβλέπεται στην συμφωνία της 12ης Ιουλίου. Τα δύο κυβερνητικά κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι τα μόνα που ψηφίζουν επί της αρχής, ενώ η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι καταψηφίζουν τον προτεινόμενο νόμο την ίδια στιγμή από τις τοποθετήσεις τους προκύπτει ότι θα υπερψηφίσουν την συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του.

Μέσα σε μιά πενταετία χάθηκε το 19% του εργατικού δυναμικού στον ιδιωτικό τομέα.




Βαρύ πλήγμα υπέστη ο ιδιωτικός τομέας την πενταετία 2009-2014, έτσι όπως προκύπτει και από την έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία Grant Thomson.

Ὁ Αυτομέδων καὶ τὰ ἄλογα τοῦ Ἀχιλλέως


image

Ἡ Ποδάγρη ἦταν μία ἀπὸ τὶς Άρπυιες. Ἀπὸ τὴν ἔνωσή της μὲ τὸν Ζέφυρο, ἔφερε στὸν κόσμο τὸν Ξάνθο καὶ τὸν Βαλίαν, τὰ δύο ἀθάνατα ἄλογα τοῦ Ἀχιλλέως.
«τῷ δὲ καὶ Αὐτομέδων ὕπαγε ζυγὸν ὠκέας ἵππους Ξάνθον καὶ Βαλίαν, τὼ ἄμα πνοιῇσι πετέσθην, τοὺς ἔτεκε Ζεφύρῳ ἀνέμῳ Ἄρπυια Ποδάγρη βοσκομένη λειμῶνι παρὰ ῥόον Ὠκεανοῖο» Ἰλ. 16, 150

Τὰ Ἄλογα τοῦ Ἀχιλλέως (Κωνσταντίνου Καβάφη)

Τὸν Πάτροκλο σὰν εἶδαν σκοτωμένο,
ποὺ ἦταν τόσο ἀνδρεῖος, καὶ δυνατός, καὶ νέος,
ἄρχισαν τ’ ἄλογα νὰ κλαῖνε τοῦ Ἀχιλλέως•
ἡ φύσις των ἡ ἀθάνατη ἀγανακτοῦσε
γιὰ τοῦ θανάτου αὐτὸ τὸ ἔργον ποὺ θωροῦσε.

Τίναζαν τὰ κεφάλια των καὶ τὲς μακρυὲς χαῖτες κουνοῦσαν,
τὴν γῆ χτυποῦσαν μὲ τὰ πόδια, καὶ θρηνοῦσαν
τὸν Πάτροκλο ποὺ ἐνοιώθανε ἄψυχο — ἀφανισμένο —
μιὰ σάρκα τώρα ποταπὴ — τὸ πνεῦμα τοῦ χαμένο —
ἀνυπεράσπιστο — χωρὶς πνοὴ —
εἰς τὸ μεγάλο Τίποτε ἐπιστραμένο ἀπ’ τὴν ζωή.

Τὰ δάκρυα εἶδε ὁ Ζεὺς τῶν ἀθανάτων
ἀλόγων καὶ λυπήθη. «Στοῦ Πηλέως τὸν γάμο»
εἶπε «δὲν ἔπρεπ’ ἔτσι ἄσκεπτα νὰ κάμω•
καλύτερα νὰ μὴν σᾶς δίναμε, ἄλογά μου
δυστυχισμένα! Τί γυρεύατ’ ἐκεῖ χάμου
στὴν ἄθλια ἀνθρωπότητα ποὖναι τὸ παίγνιον τῆς μοίρας.

Σεῖς ποὺ οὐδὲ ὁ θάνατος φυλάγει, οὐδὲ τὸ γῆρας
πρόσκαιρες συμφορὲς σᾶς τυραννοῦν. Στὰ βάσανά των
σᾶς ἔμπλεξαν οἱ ἄνθρωποι.»— Ὅμως τὰ δάκρυά των
γιὰ τοῦ θανάτου τὴν παντοτεινὴ
τὴν συμφορὰν ἐχύνανε τὰ δυὸ τὰ ζῶα τὰ εὐγενῆ.

ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ:ENANTION ΣΕΡΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ(Μικρή συλλογή άρθρων)

A)«Γιατί η Αυστρία επεδίωκε τη δημιουργία αλβανικού κράτους»

shqipaeria-640x479


Μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Αυστρίας, η «Der Standard» φιλοξενεί ένα μεγάλο άρθρο βασισμένο σε αρχεία και έγγραφα προξένων Αυστριακών, που γράφουν για την επιδίωξη της Αυστρο-Ουγγαρίας, από την εποχή της Οθωμανικής Κυριαρχίας, για τη δημιουργία ενός αλβανικού κράτους.
Τα έγγραφα αναμένεται να τα παρουσιάσει προσεχώς σε βιβλίο του ο ιστορικόςOliver Jens Schmitt.

«Η Αυστρία δεν θέλει να παρέμβει σχετικά με τα προβλήματα στα Βαλκάνια. Όμως, κατά την τελευταία φάση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, 1870-1914, πολλά έγγραφα από τα αυστριακά προξενεία στη Μιτρόβιτσα, Πρίζρεν και Σκόπια, αποκάλυπταν ότι  το Κοσσυφοπέδιο δεν ήταν απλά ένα πρόβλημα μεταξύ Αλβανών και Σέρβων, αλλά κάτι περισσότερο από αυτό», γράφει στην εισαγωγή του έργου ο ιστορικός Oliver Schmitt , που έχει ελέγξει όλα τα αρχεία και τα έγγραφα της εποχής εκείνης.

ΝΤΡΟΠΗ Κατέβασαν 10χρονο μαθητή από το λεωφορείο για ένα ευρώ!


ΝΤΡΟΠΗ Κατέβασαν 10χρονο μαθητή από το λεωφορείο για ένα ευρώ!
κτελ

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στις 12:30 περίπου στην Αρχαία Κόρινθο.
Όπως είναι γνωστό, η Περιφέρεια χρηματοδοτεί το ΚΤΕΛ Κορινθίας για τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών. Όμως οι σχετικές αποφάσεις, η έκδοση ταυτοτήτων των μαθητών και οι σχετικές διαδικασίες δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί.

Το αποτυχημένο κράτος…




νι
από τον Νίκο Νικήτογου

Τις τελευταίες μέρες η ελληνική κοινωνία βρίσκεται στον αστερισμό των προαπαιτούμενων. Δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι βρίσκονται κρεμασμένοι από τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα τους, περιμένοντας να πληροφορηθούν τον τρόπο με τον οποίο θα καταβάλλονται οι μισθοί και οι συντάξεις τους. Περιορισμοί, κουπόνια, δωρεάν ταξίδια, εκπτώσεις σε εισιτήρια κινηματογράφου και θεάτρου, αντικατάσταση του ψωμιού με παντεσπάνι. Από την άλλη πλευρά, ο Ολάντ και η νεοφιλελευθεροποιημένοι σοσιαλιστές ανά την Ευρώπη αισθάνονται δικαιωμένοι για την ρεαλιστική πολιτική λιτότητας, ευρωπαίοι αξιωματούχοι – από μεγαλογραφειοκράτες, μέχρι θυρωρούς – προειδοποιούν για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων σε νευραλγικούς τομείς – όπως η φορολόγηση του τσίπουρου, το άνοιγμα του επαγγέλματος των φαρμακοποιών και η κατάργηση των περιπτέρων – και κάπου εκεί στο βάθος κάποιοι σιγοψιθυρίζουν τις λέξεις τέταρτο μνημόνιο.
Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει πάλι για κάποια κρίση. Σύμφωνα όμως με την ιπποκράτεια θεωρία η κρίση, είναι ένα σταυροδρόμι, κατά το οποίο θα φανεί αν ο ασθενής θα νικήσει την ασθένεια και θα επιβιώσει, ή θα αφεθεί στην αγκαλιά της ασθένειας με τελικό προορισμό τον θάνατο. Η χώρα λοιπόν έχει αφήσει την κρίση πολύ πίσω της και διάγει τις τελευταίες στιγμές της στον ιστορικό χρόνο. Δεν μιλάμε φυσικά για μέρες, εβδομάδες ή μήνες. Αλλά στην επόμενη περίοδο που έρχεται μπορούμε να μιλήσουμε για τεκτονικές μεταβολές οι οποίες θα φτάσουν σε ένα αποτέλεσμα που ίσως να μην το έχουμε φανταστεί ακόμα. Βέβαια, αν κάποιος βάλει το κοστούμι του «γραφειοκράτη» και δει λίγο τα νούμερα – ενεργειακή πολιτική και αποθέματα, ισοζύγια, δημογραφικό, ασφαλιστικό, κοινωνικό κράτος, γεωπολιτικές ισορροπίες – μπορεί να καταλήξει σε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για το πώς θα είναι η Ελλάδα σε δέκα χρόνια από τώρα, ίσως και λιγότερα.

China’s great game: Road to a new empire

 By Charles Clover and Lucy Hornby (Financial Times)

im1
The granaries in all the towns are brimming with reserves, and the coffers are full with treasures and gold, worth trillions,” wrote Sima Qian, a Chinese historian living in the 1st century BC. “There is so much money that the ropes used to string coins together rot and break, an innumerable amount. The granaries in the capital overflow and the grain goes bad and cannot be eaten.”He was describing the legendary surpluses of the Han dynasty, an age characterised by the first Chinese expansion to the west and south, and the establishment of trade routes later known as the Silk Road, which stretched from the old capital Xi’an as far as ancient Rome.
  Fast forward a millennia or two, and the same talk of expansion comes as China’s surpluses grow again. There are no ropes to hold its $4tn in foreign currency reserves — the world’s largest — and in addition to overflowing granaries China has massive surpluses of real estate, cement and steel.
After two decades of rapid growth, Beijing is again looking beyond its borders for investment opportunities and trade, and to do that it is reaching back to its former imperial greatness for the familiar “Silk Road” metaphor. Creating a modern version of the ancient trade route has emerged as China’s signature foreign policy initiative under President Xi Jinping.

The "Islamic Inquisition" and the Blasphemy Police

  • There is a small but undeniable number who are willing to kill and sometimes die in the cause of imposing their idea of blasphemy on non-Muslims around the world.
  • The editors signalled that they had had enough of the threats and enough of the danger. They censored themselves.
  • Today there might be thousands of people willing to publish cartoons of Mohammed on their Twitter accounts, but most of them hide behind aliases and complain about the cowardice of others.
  • Our societies like to think that terrorism and intimidation do not work. They do -- or can -- but only if we let them.
Ten years ago, one of the editors of a Danish newspaper called Jyllands-Posten had heard that that no cartoonist in Denmark would depict Islam's prophet for a set of children's books on the major world religions. Did such self-censorship really exist in modern Denmark? He sought to find out. So he published a spread of twelve cartoons intended to depict the founder of Islam.
Attacks on the newspaper followed -- the most outspoken attempt at enforcing censorship since the death threats against Salman Rushdie for his novel, The Satanic Verses, in 1988, and the murder of Theo van Gogh for his film, Submission, in 2004. The knife in van Gogh's back also went through a note demanding death threats for Ayaan Hirsi Ali, a Dutch MP at the time, and the Dutch MP, Geert Wilders.
Some of the cartoons printed by Jyllands-Posten led to attacks on the newspaper for having printed them. Some of the cartoons did not even feature Mohammed at all. One, of a Mohammed-like figure with a bomb in his turban, became famous. Local Danish Imams, disappointed at the relative beigeness of the cartoons, added more offensive cartoons of their own to a portfolio, and toured the Middle East with this, trying to whip up anger against Denmark. As many remember, the incitement worked. For a time, aside from all the looting, burnings and murders, the whole world seemed transfixed on these cartoons and what the reactions to them might mean.

Ρωμανιάς: 23% μείωση στις κύριες συντάξεις – «Τσεκούρι» 70% στα εφάπαξ


Για γενναίες μειώσεις που πρόκειται να έρθουν εκ νέου μέσα στο 2015 σε συντάξεις και εφάπαξ αναφέρθηκε ο πρώην γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς μιλώντας στον Real fm.
Σύμφωνα με τον κ. Ρωμανιά μέσα στο 2015 οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις θα φτάσουν το 13%, ενώ οι κύριες συντάξεις το 2016 θα μειωθούν σύμφωνα με τους δικούς του υπολογισμούς από 20% – 23%.
Όσον, δε, αφορά το εφάπαξ, το «ψαλίδι» θα είναι της τάξεως του 70%. 
Όπως τόνισε ο κ. Ρωμανιάς:
Αυτό που λέει η νομοθεσία ότι αν βρούμε ισοδύναμα δεν θα μειώσουμε την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, αυτό είναι μια καραμέλα. Για όλα τα ζητήματα αυτό λένε αν βρουν ισοδύναμα. Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος θα οδηγήσει σε κατάργηση όλες τις επικουρικές συντάξεις.

The First Artwork Made in Outer Space

The First Artwork Made in Outer Space

Taktika pencils used by Alexei Leonov on board Voskhod 2 (1965) (© Museum of the Yuri Gagarin Cosmonaut Training Centre)
Taktika pencils used by Alexei Leonov on board Voskhod 2 (1965), and the first drawing created in space (© Museum of the Yuri Gagarin Cosmonaut Training Centre)
LONDON — The first human to spacewalk wanted to be an artist before he learned to fly. When cosmonaut Alexei Leonov boarded the Soviet space program’s Voskhod 2 on March 18, 1965, he brought along colored pencils altered for zero gravity, with threads tied to each pencil and a rubber band to hold the pack in place on his wrist. Wedged in the tiny space capsule with fellow crew member Pavel Belyayev, his arms confined in a bulky suit, he sketched the first piece of art created in space: an orbital sunrise.

Ο λύκος, η μαμά κατσίκα και τα εφτά κατσικάκια…



7katsikakia-725
Από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη

Μια φορά και δύο καιρούς ήταν μια μαμά κατσίκα. Ήταν όμως κατσίκα-κατσίκα. Κατσίκα με τα όλα της, ξέρετε εσείς.
Μια μέρα, μες στην καλή χαρά, αφού είδε όλα τα πρωινάδικα ταυτόχρονα στις εφτά τηλεοράσεις που είχε στο δωμάτιο-TV, ξεκίνησε να πάει την καθιερωμένη βόλτα της.
Θα έβγαινε πρώτα να δει τί καινούργιο βγήκε στις βιτρίνες, μετά θα περνούσε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου των κατσικακίων της μιας και ήταν γραμματέας του Συλλόγου, μετά θα ανέβαινε στα γραφεία του κόμματος που την περίμενε ο πρόεδρος και τέλος θα γευμάτιζε στην πισίνα του ξενοδοχείου «Μάσα, ξάπλα κι αραλίκι» με τον τράγο σύζυγό της.

Νάνα Μούσχουρη 1934 –


Νάνα Μούσχουρη

Διεθνούς φήμης Ελληνίδα αοιδός. Με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 300 εκατομμύρια δίσκους, θεωρείται η πιο εμπορική τραγουδίστρια όλων των εποχών σε παγκόσμιο επίπεδο και η μόνη που συναγωνίζεται επί ίσοις όροις τους Beatles και τον Έλβις Πρίσλεϊ. Η χαρακτηριστική σοπράνο φωνής της (γεννήθηκε με μόνο μία φωνητική χορδή), η ικανότητά της να τραγουδά πειστικά σε πολλές γλώσσες και η ποικιλία του ρεπερτορίου της, τη βοήθησε να χτίσει την αξιομνημόνευτη διεθνή καριέρα της.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 13 Οκτωβρίου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
μ. Χ.
1307
Με εντολή του γάλλου βασιλιά Φιλίππου του Ωραίου, συλλαμβάνονται ο Μέγας Διδάσκαλος και χιλιάδες μέλη του Τάγματος των Ναϊτών. Υποβάλλονται σε βασανιστήρια και «ομολογούν» ότι είναι αιρετικοί, ενώ λίγους μήνες αργότερα θα καούν στην πυρά. Είναι Παρασκευή και 13 και από τότε αυτή η μέρα θεωρείται ότι φέρνει γρουσουζιά.

Γεώργιος Καφαντάρης 1873 – 1946



Γεώργιος Καφαντάρης

Ευρυτάνας πολιτικός του φιλελεύθερου χώρου, που διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας από τις 6 Φεβρουαρίου έως τις 12 Μαρτίου 1924.
Ο Γεώργιος Καφαντάρης γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1873 στη Φραγκίστα της Ευρυτανίας. Ήταν γιος του Κωνσταντίνου Καφαντάρη, που διετέλεσε Δήμαρχος Αγραίων Ευρυτανίας επί 36 συνεχή χρόνια (1876-1912). Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και άσκησε τη δικηγορία αρχικά στο Μεσολόγγι και κατόπιν στην Αθήνα. Τις ελεύθερες ώρες του ασχολείτο με τη μελέτη της οικονομίας και μάθαινε ξένες γλώσσες.

Παύλος Μελάς 29 Μαρτίου 1870 – 13 Οκτωβρίου 1904


Έλληνας αξιωματικός του Στρατού, πρωτομάρτυρας και σύμβολο του Μακεδονικού Αγώνα.
Ο Παύλος Μελάς γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου του 1870 στη Μασσαλία, όπου ο πατέρας του Μιχαήλ Μελάς (1833-1897) δραστηριοποιούταν ως έμπορος. Το 1886 εισήλθε στη Σχολή Ευελπίδων και εξήλθε ως ανθυπολοχαγός του Πυροβολικού στις 8 Αυγούστου του 1891. Τον επόμενο χρόνο νυμφεύτηκε τη Ναταλία Δραγούμη (1872-1973), κόρη του τραπεζίτη και πολιτικού Στέφανου Δραγούμη, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον στρατιωτικό Μιχαήλ Μελά (1894-1950) και τη χημικό Ζωή Μελά – Ιωαννίδη (1898-1996).

Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ-18 (ΡΩΣΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ),( Μικρή συλλογή άρθρων)

A)Η ρωσική πολεμική αεροπορία «σαρώνει» του τζιχαντιστές
 
ΣΥΡΙΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΜΟΣΧΑ
Έπληξε 53 στόχους του ΙΚ στη Συρία μέσα σε 24 ώρες
Η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας βομβάρδισε μέσα στις τελευταίες 24 ώρες 53 «στόχους» του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στη Συρία, καταστρέφοντας μεταξύ άλλων ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης και ένα σημείο διέλευσης μαχητών, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.
Βομβαρδιστικά Σουχόι Su-34 και μαχητικά αεροπορικής υποστήριξης Su-24M και Su-25SM έκαναν 55 εξόδους για να πλήξουν στόχους στις επαρχίες της Χομς και της Χάμα, στο κεντρικό τμήμα της Συρίας, στην επαρχία της Λαττάκειας, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, και στην επαρχία της Ιντλίμπ, επίσης στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονατσένκοφ.