Ετικέτες

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΠΕΡΙ ΠΑΓΚΑΛΟΔΗΛΩΣΕΩΝ

μαλλον ο εν λογω κυριος χρειαζεται και αλλο γιαουρτακι για να ελθει στα ισα του εκτος φυσικα και αν πλεον η περιπτωση του χρειαζεται πιο ριζικη θεραπεια/"Καλαμια με χρωματιστα πανια" αναρωτιεμαι τι θα λεγε ο παπους του για αυτην την δηλωση η τι θα συνεβαινε αν αυτην την δηλωση την εκανε ενας οποιοδηποτε υπουργος σε μια οποιαδηποτε αλλη χωρα εστω και Καζακσταν ας πουμε ο υπουργος αυτος θα εμενε στην θεση του η θα τον επαιρναν με τις πετρες

“Η Μεγάλη Αλβανία και οι ναζιστικές ιδέες του Χίτλερ”

“Η Μεγάλη Αλβανία και οι ναζιστικές ιδέες του Χίτλερ”



Το πρόγραμμα για την «Φυσική Αλβανία» δεν είναι τίποτε το σπουδαίο και μπορεί κάλλιστα να συγκριθεί με τις ναζιστικές ιδέες του Χίτλερ, για την ενοποίηση των γερμανικών εδαφών στη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου»
Τα παραπάνω δήλωσε ο Αλβανός διπλωμάτης και Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Στρούγκα, Μπασκούρτι Λίζεν, πρώην ανώτερος αξιωματούχος στην Αλβανία κατά τη διάρκεια του καθεστώτος του Ενβέρ Χότζα και κατόπιν πρεσβευτής σε τρεις χώρες.
Ο Μπασκούρτι, επέκρινε σκληρά από την πρώτη, ήδη, δημοσίευση της λεγόμενης ‘Μεγάλης Αλβανίας’ που ονομάσθηκε «Φυσική Αλβανία» από τον Koço Danaj, διευθυντή του αλβανικού Ινστιτούτου για περιφερειακές προβλέψεις ο οποίος διετέλεσε σύμβουλος της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Φάτος Νάνο και του Παντελή Μάικο.

Οι ιδέες του Ντανάι μετατράπηκαν σε ένα πρόγραμμα με χρονοδιαγραμμα που το ονόμασε ως «Φυσική Αλβανία».
Προβλέπει ότι το 2013 είναι το έτος κατά το οποίο η Αλβανία θα ενωθεί σε 7 διαφορετικά στάδια, πρώτο στάδιο αποτελεί το Κοσσυφοπέδιο, κατόπιν θα πάρει εδάφη από την πΓΔΜ, από την Ελλάδα μια περιοχή που την ονομάζει ‘τσαμουριά’, από την Σερβία την κοιλάδα του Πρέσεβο καθώς και τμήμα του Μαυροβουνίου.
Σύμφωνα με τον Ντανάι η πΓΔΜ πρέπει να αλλάξει τη μορφή του κράτους που έχει και να δημιουργήσει Ομοσπονδία. Αυτό σημαίνει ότι ένα τμήμα της Ομοσπονδίας θα ενωθεί αργότερα με την Αλβανία.

Τίτλος:  «Албанци во Македонија критикуваат – Проектот за Голема Албанија е ништо!»
Δημοσίευση: ereport, Skopje, 4.4.2011.
Βαλκανικό Περισκόπιο – Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Διάκριση για την 340 Μοίρα στο TLP στην Ισπανία

Διάκριση για την 340 Μοίρα στο TLP στην Ισπανία.



Νέα διάκριση για την Πολεμική Αεροπορία, με αφορμή μια ακόμη συμμετοχή της στο πλαίσιο συμμαχικής εκπαιδευτικής δραστηριότητας στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας, από 7 Μαρτίου έως 1 Απριλίου 2011 η 340 Μοίρα συμμετείχε στην 2η/2011 Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος του Tactical Leadership Programme (TLP), που διεξήχθη στο αεροδρόμιο του Αλμπαθέτε της Ισπανίας.
Για το σκοπό αυτό, μεταστάθμευσαν από την 115 Πτέρυγα Μάχης τέσσερα αεροσκάφη F-16 Blk52+, με έξι Ιπταμένους και 34 τεχνικούς. Τις φωτογραφίες της δραστηριότητας μπορεί κανείς να τις αναζητήσει στον κόμβο της Πολεμικής Αεροπορίας στην παρακάτω διεύθυνση:

http://www.haf.gr/el/news.asp?id=4991
Στην εκπαιδευτική σειρά συμμετείχαν: η Πολωνία με αεροσκάφη F-16 Blk52+, η Δανία με F-16 MLU, οι ΗΠΑ με F-15E, η Ιταλία με EF-2000 Typhoon και PA-200 Tornado και η Γαλλία με Mirage 2000-5. Τον ρόλο των αντίπαλων αεροσκαφών (Red Air) ανέλαβαν F-18 Hornet από την Ελβετία, Alpha Jet της Γαλλίας, EF-2000 Typhoon της Ισπανίας, F-15E των ΗΠΑ καθώς και δύο F-16 της 340Μ.
Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση των Ιπταμένων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μικτών σχηματισμών (COMAO) καθώς και η εξοικείωση και συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα ΝΑΤΟϊκά πρότυπα και διαδικασίες. Εκτελέστηκαν αποστολές εναέριας απαγόρευσης (AI: Aerial Interdiction), OCA, Slow Mover Protection/Attack, TST, αποστολές καταστροφής εχθρικής αεράμυνας (DEAD: Destruction of Enemy Air Defence), επιβολή Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσης (No Flying Zone), αποστολές εγγύς αεροπορικής υποστήριξης (CAS: Combat Air Support), PR και έρευνα και διάσωση μάχης (CSAR) σε συνθήκες ημέρας και νύχτας.
Τα στελέχη της 340Μ επιδεικνύοντας υψηλό επαγγελματικό επίπεδο κατέκτησαν την πρώτη θέση, μεταξύ των συμμετεχόντων, σε αποστολές κρούσης (Strike) ενώ σημείωσαν τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας σε βολές Αέρος-Αέρος με μηδενικές απώλειες από εχθρικά πυρά. 
http://www.defencepoint.gr

4 Απριλίου 1919: Το θωρηκτό Αβέρωφ εισέρχεται θριαμβευτικά στο λιμάνι της Σμύρνης

4 Απριλίου 1919: Το θωρηκτό Αβέρωφ εισέρχεται θριαμβευτικά στο λιμάνι της Σμύρνης



04.04.1919: Το θωρηκτό Αβέρωφ εισέρχεται θριαμβευτικά στο λιμάνι της Σμύρνης. 50.000 άνθρωποι το υποδέχονται στην προκυμαία.
Το Θωρηκτό Αβέρωφ είναι ένα πλοίο – θρύλος του Πολεμικού μας Ναυτικού. Οι επιτυχίες του στο Αιγαίο του χάρισαν αμέσως τον χαρακτηρισμό «Το τυχερό πλοίο».
Κατασκευάσθηκε στα ναυπηγεία του Λιβόρνο της Ιταλίας, καθελκύστηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1910 και παραδόθηκε στη χώρα μας στις 15 Μαΐου 1911. Την 1η Σεπτεμβρίου του ίδιου χρόνου κατέπλευσε στο Φάληρο κι έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τον ελληνικό λαό. Κόστισε συνολικά 25.000.000 χρυσές ελληνικές δραχμές. Το 1/3 της τιμής του κατέβαλε ο εθνικός ευεργέτης Γεώργιος Αβέρωφ και τα 2/3 το ελληνικό δημόσιο με εξωτερικό δανεισμό

Pravda: “Ποια χώρα στο μέλλον θα βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά για λογαριασμό του ΝΑΤΟ”;

Pravda: “Ποια χώρα στο μέλλον θα βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά για λογαριασμό του ΝΑΤΟ”;


«Κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών του Βελιγραδίου, η Ελλάδα διέρρεε πληροφορίες στους Σέρβους»

Σε ποιο βαθμό είναι τελικά το ΝΑΤΟ ενωμένο; Θεωρείται τελικά …Συμμαχία ή όργανο των ΗΠΑ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα έχουν έρθει στο προσκήνιο μετά τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στους βομβαρδισμούς στη Λιβύη. Πολλές χώρες δεν υποστήριξαν τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στους βομβαρδισμούς κατά της Λιβύης. Είναι κοινό μυστικό πως η Γερμανία διατηρεί φιλικές σχέσεις με το Καντάφι.

Η καθημερινότητα των ηρώων του «Λήμνος»

Αυτό το ιστολόγιο
Η λίστα ιστολογίων μου
Αυτό το ιστολόγιο
 
 
 
 
Η λίστα ιστολογίων μου
 
 
 

Κυριακή, 3 Απριλίου 2011

Η καθημερινότητα των ηρώων του «Λήμνος»

Το απόγευμα της Κυριακής που μας πέρασε θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη του πληρώματος της φρεγάτας «Λήμνος» (F-451). Στις 18.30 το πλοίο απέπλευσε από τη Σούδα για να μετέχει, μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, στην επιβολή του embargo όπλων στη Λιβύη και την επιτήρηση της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων. Το πλοίο βρίσκεται σε πολεμική ετοιμότητα από την ώρα που άφησε πίσω του τη φιλόξενη Κρήτη για να πλεύσει μια απόσταση 500 ναυτικών μιλίων έως τη Λιβύη όπου έφτασε το πρωί της Τρίτης.

Μες στη Άγια Σοφιά, θα βρεθούμε ξανά

Κυριακή, 3 Απριλίου 2011

Μες στη Άγια Σοφιά, θα βρεθούμε ξανά


Με αφορμή την ανάρτηση μας «Η τουρκική φασιστόσφαιρα», η αγαπητή μας αναγνώστρια Ρίκα Κ. έγραψε το παρακάτω σχόλιο συνοδευόμενο από εύστοχα βίντεο.
Απολαύστε!

«Πολλαπλασιάζοντας τις αντιδράσεις στα φόρουμ ή σε σχόλια άρθρων, μονοπωλοντας τον λόγο και δυσφημίζοντας αυτού των άλλων, ορισμένοι μαγκοφασίστες δίνουν την εντύπωση ότι αντιπροσωπεύουν τη γνώμη της πλειοψηφίας...»

Έχουν άραγε αναρωτηθεί ποτέ οι μαγκοφασίστες αυτοί, αν οι σκοποί που υπηρετούν παίζοντας αυτόν τον εξευτελιστικό ρόλο, τελικά στρέφονται εναντίον των εαυτών τους ; 

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑΣ

Σε τελικη αναλυση κανεις δεν μας χρωστα να μας βοηθησει σε οτιδηποτε ποσω μαλλον στην διεκδικηση των Δικαιβματων μας.Απο τη αλλη ομως η μονη πιθανοτητα να χασουμε τον αγωνα για την Αγια του Θεου Σοφια ειναι αν "πειστουμε" (η αν αφησουμε καποιους καλοθελητες να μας "πεισουν" οτι ειναι χαμενη υποθεση).Στα πρακτικα ζητηματα τωρα δεν πρεπει να χαλαρωσουμε  την πιεση "παντι τροπω"  στην τουρκια μεχρι να μας επιστρεψει οτι μας ανηκει εστω και αν χρειαστει να αγωνιζομαστε για 50 χρονια.Ετσι και αλλιως οποιοδηποτε αγωνας εναντιον των τουρκων εξ ορισμου θα ειναι μακροχρονιος...
(Οποιος μπορει να μου παοδειξει οτι κανω λαθος ειναι ευπροδεκτος να μου το αποδειξει)

ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΝΟΟΎΜΕΝΟΙ (ΠΟΛΥΒΙΟΣ)

Μετά τήν άλωση τής Κωνσταντινούπολεως τό 1453,η ζωή συνεχίζεται κάτω από τήν απειλή τού χατζαριού τού Τούρκου καί τήν αθλιότητα τής φτώχειας.Όσο καί νά προσπαθούσαν οι Τιούρκοι Οθωμανοί νά αλλοιώσουν τήν σκέψη τών Ελλήνων καί τόν ελληνικό τρόπο ζωής,δέν τό κατάφεραν παρά τόν βαρύ φόρο υποταγής πού πληρώνουν.

Ήρωας για να σώσει τα «παιδιά του» >Τιμήθηκε χθες ο αγνοούμενος από το 1974 Ελλαδίτης διοικητής της 181 Μονάδας Πυρoβολικού


Ήρωας για να σώσει τα «παιδιά του» >Τιμήθηκε χθες ο αγνοούμενος από το 1974 Ελλαδίτης διοικητής της 181 Μονάδας Πυρoβολικού

Με τη Μαρία Ψαρά
Τους φαντάρους τούς έλεγε «παιδιά του» κι εκείνοι τού ανταπέδιδαν την αγάπη που τους είχε. Ακόμα και την τελευταία φορά που τον είδαν, στις 23 Ιουλίου 1974 κατά τη μάχη με επίλεκτα τμήματα του τουρκικού στρατού βόρεια του χωριού Συγχαρί, ο Αντισυνταγματάρχης (τότε) Στυλιανός Καλμπουρτζής πολεμούσε όρθιος σε προωθημένη θέση, για να μπορέσουν να σωθούν οι στρατιώτες του. Κι όταν του είπαν «Φύγετε, έχετε οικογένεια, να σωθείτε γιατί έχετε δύο παιδιά», εκείνος απάντησε «Εσείς είσαστε τώρα τα παιδιά μου...».

Η σωβινιστική ΕΟΚΑ και ο εμφύλιος του ‘21




ΚΥΡΙΑΚΉ, 3 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2011


Η σωβινιστική ΕΟΚΑ και ο εμφύλιος του ‘21

Του Μιχάλη Περσιάνη 
«Πατριωτισμός» σημαίνει να αγαπάς το έθνος που έχεις, κι όχι το έθνος που θα ήθελες να είχες…
Ήταν η ΕΟΚΑ σωβινιστική οργάνωση; Ήταν. Άρχισε η επανάσταση στις 25 Μαρτίου το 1821; Όχι. Αναγεννήθηκε η Πόλη, ως πόλη, μετά την άλωση; Ναι. Και λοιπόν;
Έρχεται πάντα η στιγμή που ο καθένας αναθεωρεί την στάση του προς την πατρίδα και το έθνος του. Δεν είναι μια διαδικασία εύκολη, ούτε σύντομη. Ωστόσο, από αυτή εξαρτάται, σε τελική ανάλυση, το κατά πόσο κάποιος είναι πατριώτης ή απλά εθνικιστής.

Λησμονημένες αξίες


Λησμονημένες αξίες

Αδαμάντιος Κοραής
του Γ. Μαρίνου


Προδότης της πατρίδος λογίζεται, όχι μόνο όστις παραδίδει εις τας χείρας των τυράννων τους αδελφούς του, αλλά και όστις δεν φεύγει τας πλεονεξίας, εκ των οποίων γεννάται η τυραννία » υπογράμμιζε ματαίως ο Αδαμάντιος Κοραής. Και επειδή ο Κοραής δεν είναι απλώς μια πλατεία στο κέντρο της Αθήνας ή ένα μαρμάρινο άγαλμα πρόσφορο για κάθε είδους ασχημία των γραφιτολόγων και των εκ του ασφαλούς αγωνιστών της αναρχίας, καλόν είναι να θυμηθούμε και μερικές ακόμα διαπιστώσεις και συμβουλές του.
Μέγας δάσκαλος του γένους και αποφασιστικός συντελεστής της εθνεγερσίας, της συγκρότησης του νεότερου ελληνικού κράτους και της διάσωσης της γλώσσας, ήταν και ο κυριότερος παιδαγωγός μας στις αξίες του διαφωτισμού (για τις οποίες πλειοδοτούν και σήμερα οι αναθεωρητές της νεότερης ελληνικής ιστορίας και των συνήθως ωφέλιμων μύθων της). Ομως υπήρξε και βαθύτατα θρησκευόμενος (πράγμα που ενοχλεί τους άθεους μαρξιστές και διαφωτιστές), είναι εκείνος που πρώτος παρότρυνε τους ιερείς να αρχίσουν να κηρύττουν και να εξηγούν την Αγία Γραφή μέσα στις εκκλησίες, πράγμα που είναι σήμερα πια καθημερινή πρακτική. 

Οι Έλληνες της Μικράς Ασίας στην επανάσταση του 1821.


Οι Έλληνες της Μικράς Ασίας στην επανάσταση του 1821.


Η ελληνική συνείδηση των Μικρασιατών Ρωμηών ως βασικός λόγος συμμετοχής.
Η συμβολή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στην επανάσταση του 1821 χαρακτηρίζεται από μεταγενέστερους συγγραφείς ως «αποσιωπημένο» κομμάτι της νεότερης ιστορίας μας, παρότι αποδείχθηκε σημαντική σε αυτοθυσία. Ίσως είναι υπερβολικό να μιλούμε για αποσιώπηση, διότι η συμβολή των Ελλήνων Μικρασιατών στην Εθνοαπελευθέρωση έχει καταγραφεί σε αρκετά βιβλία[*].

Επιστρέφουμε στη δεκαετία του ’50 – Έλληνες αφήνουν τα παιδιά τους στα Xωριά SOS λόγω φτώχειας!


Επιστρέφουμε στη δεκαετία του ’50 – Έλληνες αφήνουν τα παιδιά τους στα Xωριά SOS λόγω φτώχειας!

Περισσότερες από 700 αιτήσεις για βοήθεια και φιλοξενία παιδιών εκκρεμούν στα Παιδικά Χωριά SOS, ενώ μόλις 300 έχουν ήδη διευθετηθεί. Η ανέχεια και η οικονομική κρίση φέρνει όλο και περισσότερους γονείς μπροστά στην τρομερά δύσκολη απόφαση να αφήσουν τα παιδιά τους σε κάποια προνοιακή δομή ώστε τουλάχιστον να έχουν τα απολύτως απαραίτητα, όπως σπίτι, τρόφιμα και ρούχα. 

ΤΟΎΡΚΙΚΑ "ΠΑΡΑΜΥΘΙΆ"


Radikal: “Αχάριστοι οι Έλληνες. Δεν αναγνώρισαν τίποτα θετικό κατά τη διάρκεια των 400 χρόνων…”


του Σωτήρη Σταθόπουλου
Τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ για την Επανάσταση του 1821 εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι Τούρκοι και αναπαρήγαγαν τα όσα προβλήθηκαν. Παράλληλα, κάνουν αναφορά στα όσα υποστήριξαν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης αλλά και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, χαρακτηρίζοντάς τους «εθνικιστές».

Αληθεύει πως τα μαχητικά F-16 έχουν καθηλωθεί λόγω έλλειψης ανταλακτικών;



Η εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ σε σημερινό της δημοσίευμα αναφέρεται σχετικά στο θέμα.
Δείτε πιο κάτω:

Έτοιμη η αντιαρματική τάφρος στον Έβρο – Το έργο έλαβε προτεραιότητα μετά την αγορά των νέων γεφυροφόρων αρμάτων από τις τουρκικές δυνάμεις.


Έτοιμη η αντιαρματική τάφρος στον Έβρο – Το έργο έλαβε προτεραιότητα μετά την αγορά των νέων γεφυροφόρων αρμάτων από τις τουρκικές δυνάμεις.

Ολοκληρώθηκε πριν μερικές μέρες η τάφρος που αποκόπτει το προγεφύρωμα του Κάραγατς από προσωπικό και μέσα του Μηχανικού. Η τάφρος έχει μήκος 12 χλμ, πλάτος 35 μέτρα, βάθος 12 μέτρα, ύψος αναχώματος 7 μέτρα. Οι πρώτες εργασίες είχαν ξεκινήσει το 1974 αλλά δεν προχώρησαν ποτέ. Το έργο έλαβε προτεραιότητα μετά την αγορά των νέων γεφυροφόρων αρμάτων από τις τουρκικές δυνάμεις.

Για τους επίδοξους κατασκευαστές της ποντιακής λύρας...


Για τους επίδοξους κατασκευαστές της ποντιακής λύρας...

Τα «μυστικά» της κατασκευής της ποντιακής λύρας χάνονται στα βάθη της ιστορίας. Για τους πόντιους, σ' όλο τον κόσμο, αποτελεί τη «βασίλισσα» της μουσικής τους παράδοσης. Από το μέγεθος της, το σχήμα της, το μήκος, την ποιότητα του ξύλου κι άλλους παράγοντες εξαρτάται το ιδιαίτερο ηχόχρωμά της.

Φοίβου Κλόκκαρη «Τουρκική Απειλή»


Φοίβου Κλόκκαρη «Τουρκική Απειλή»

Χρήστος Ιακώβου
Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ)

Προσφάτως, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Επιφανίου το βιβλίο του αντιστρατήγου ε.α., Φοίβου Κλόκκαρη, ενός εκ των πλέον ειδικών στο κεφαλαιώδες θέμα της ασφάλειας, με τίτλο: «Τουρκική Απειλή κατά του Ελληνισμού της Κύπρου». Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη που εκδίδεται σε βιβλίο, η οποία πραγματεύεται εξελικτικά την πιο καθοριστική πτυχή στη βιωσιμότητα μιας λύσης που είναι η ασφάλεια.

Οι Έλληνες Καταδρομείς θάμπωσαν τους Ιταλούς – Ο Ιταλός Αρχηγός ζήτησε επιπλέον και στενότερη συνεργασία.


Οι Έλληνες Καταδρομείς θάμπωσαν τους Ιταλούς – Ο Ιταλός Αρχηγός ζήτησε επιπλέον και στενότερη συνεργασία.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ επί­δειξη των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του προσωπικού των Ειδικών Δυνάμεων και της Αεροπορίας Στρατού παρακολούθησαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο ο αρχηγός ΓΕΣ Ελλάδας, αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος και ο στρατηγός Τζιουζέπε Βαλότο Ιταλός αρχηγός, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Αθρόα εισροή όπλων από τα Δυτικά Βαλκάνια στην Ε.Ε.


Αθρόα εισροή όπλων από τα Δυτικά Βαλκάνια στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με την τελευταία αξιολόγηση των απειλών όσον αφορά στο οργανωμένο έγκλημα της Europol, οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, περιλαμβανομένης της Αλβανίας, αποτελούν σημεία προέλευσης ή διέλευσης για τη διακίνηση όπλων στην ΕΕ, αλλά δεν υπάρχουν ακριβείς εκτιμήσεις για τον αριθμό των όπλων που εισέρχονται λαθραία στα κράτη μέλη από τις χώρες αυτές.

Μαχητές από την Κρήτη στο πλευρό του Καντάφι!


Μαχητές από την Κρήτη στο πλευρό του Καντάφι!

Ένα απίστευτο όσο και απίθανο δημοσίευμα από διαδικτυακό κόμβο συνδεδεμένο με το καθεστώς Καντάφι στη Λιβύη, ανακαλύπτει «κύμα» υποστήριξης από την Κρήτη και μαχητές από τη νήσο στις τάξεις των δυνάμεών του!

M1A1 Abrams: Η …”αρματομαχία” συνεχίζεται!


M1A1 Abrams: Η …”αρματομαχία” συνεχίζεται!

Ο διάλογος μεταξύ υποστηρικτών και πολέμιων της ένταξης 400 αρμάτων μάχης M1A1 Abrams στον Ελληνικό στρατό,έχει ανάψει για τα καλά μέσω Onalert.
Στη χθεσινή ανάρτηση που παρουσίαζε τα επιχειρήματα των υποστηρικτών Abrams,απαντά με νεότερο σχολιασμό ο “ειδικός” των ΤΘ,ο οποίος “πιάνεται” από ένα επιχείρημα των “αντιπάλων” και συγκεκριμένα αυτό που έχει να κάνει με τα πυρομαχικά. Γράφει λοιπόν:

"ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΑΜΑΧΟΥΣ"


"ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΑΜΑΧΟΥΣ"

Ο αρθρογράφος Αμίρ Ορέν της ισραηλινής εφημερίδας Χααρέτζ (http://www.haaretz.com)σχολιάζοντας την επιχείρηση που έγινε επειδή ο Καντάφι χτύπησε αμάχους, έγραψε πως και ο τουρκικός στρατός έχει δολοφονήσει αμάχους.
Ο Ορέν στο άρθρο του αναφέρει:

1822 ΧΙΟΣ (ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ)

Χρήστος Βούλγαρης (9:16μμ): "Φυσικα οι λεγομενοι "αναθεωρητες ιστορικοι" εχουν διαφορετικη γνωμη "ξεχνωντας ασηναντες λεπτομεριες" οπως τα ΙΔΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ"

Χρήστο, οι ιθαγενείς εκεί που βρίσκεσαι έχουν μια πετυχημένη ατάκα για τη νοοτροπία τών εθνομηδενιστών που περιγράφεις: "I' ve already made up my mind, so don't confuse me with the facts"

ΧΙΟΣ ;1822

Η σφαγη της Χιου ειναι κλασσικο δειγμα ¨ειρηνευσης αλλα τουρκα¨" η οπως την χαρακτηρισε ο Ιστορικος Χεντρικ Βαν Λοουν η ειρηνη του νεκροταφειου.Φυσικα οι λεγομενοι "αναθεωρητες ιστορικοι" εχουν διαφορετικη γνωμη "ξεχνωντας ασηναντες λεπτομεριες" οπως τα ΙΔΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Τα Φυσικά Πρότυπα στην Τέχνη και στην Θρησκεία"(ΑΠΕΛΛΗΣ)


Πολύβιε,


Για σένα!!
Διάβασε το, σε παρακαλώ! Προέρχεται από το 6ο κεφάλαιο μιας ανέκδοτης-προς το παρόν-μελέτης μου 300 σελίδων με τον τίτλο "Τα Φυσικά Πρότυπα στην Τέχνη και στην Θρησκεία"


Ο Σαβοναρόλα, υπήρξε μια πολύ δυναμική προσωπικότητα, που για οκτώ χρόνια, κατάφερε με τον πύρινο και ρητορικό του λόγο να ασκήσει μεγάλη επιρροή, όχι μόνο στα πλήθη, αλλά και σε λογίους, πολιτικούς και καλλιτέχνες. Ο Σαβοναρόλα αγωνίστηκε εναντίον της διαφθοράς με μεγάλη δριμύτητα, καταγγέλoντας τα όργια της παπικής αυλής και πολεμώντας την παντοδυναμία του πάπα. Ο πάπας τον αναθεμάτισε και οι εχθροί του, ο Οίκος των Μεδίκων και οι Φραγκισκανοί μοναχοί, συνωμότησαν εναντίον του με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να καταδικαστεί σε θάνατο. Στις 23 Μαΐου 1498, ο Σαβοναρόλα απαγχονίστηκε και ρίχτηκε στην πυρά στην κεντρική πλατεία της Φλωρεντίας, στην Piazza della Signor
Η αντίδραση απέναντι στην Αναγέννηση:

Δε συμμερίζονταν όλοι στην Ιταλία αυτή τη νέα «ειδωλολατρική» κατεύθυνση της τέχνης στα τέλη του 15ου αι. Εκείνοι που αντιστάθηκαν στις καινοτομίες της αναγέννησης, όπως είναι φυσικό, ήταν όλοι αυτοί που δεν απολάμβαναν τον πλούτο και την πολυτέλεια του κύκλου των Μεδίκων και της παπικής αυλής. Ήταν τα λαϊκά στρώματα, οι κατώτεροι κληρικοί και μοναχοί, και πολλοί λόγιοι, καλλιτέχνες και πνευματικοί άνθρωποι. Ο Χριστιανισμός, είχε κυριαρχήσει από τον 3ο αι., ως νέα θρησκεία και νέα τέχνη, έναντι των αντίστοιχων του παγανισμού. Τώρα, στα τέλη του 15ου αι. στην Ευρώπη, το χριστιανικό πνεύμα, υπό το βάρος της θρησκευτικής παρακμής και της διαφθοράς της παπικής εκκλησίας και της υλικής εκτροπής της σε κοσμική εξουσία, ήταν υποχρεωμένο να αντισταθεί δια των πιο γνήσιων εκπροσώπων του (Λούθηρος, Καλβίνος), στην επέλαση του ισχυρού αναβιωμένου αντιπάλου, που διεκδικούσε, υπό άλλη μορφή, την επανακυριαρχία σε κάθε επίπεδο. Το πνεύμα της αντίδρασης αυτής, στόχευε στον εξοβελισμό της αναβιωμένης αναγεννησιακής αντίληψης για τον άνθρωπο, σα γνώμονα και επίκεντρο του κόσμου, κάτι που, όπως είδαμε, αποτελούσε το πρότυπο του κλασικού κόσμου.Στην Φλωρεντία, που υπήρξε επίκεντρο της καλλιτεχνικής πρωτοπορίας της εποχής, κατά την τελευταία δεκαετία του 15ου αι, ηγέτης αυτής της αντίδρασης ήταν ο μοναχός Girolamo Savonarola (1452-1498). Αυτός και πολλοί άλλοι, αποδοκίμαζαν τις αλληγορικές και χωρίς χριστιανικό θρησκευτικό περιεχόμενο γιορτές, όπως και πολλά από τα έργα ζωγραφικής και γλυπτικής και τις αμφιέσεις που τις συνόδευαν. Όλα αυτά ήταν πολύ παγανιστικά για μεγάλη μερίδα του απλού λαού. Υπήρχε ακόμη σε πολλούς η αντίληψη, πως η αληθινή δημοκρατία εκπορεύεται μόνο από την γνήσια θεοσέβεια και από τη συνειδητή ηθική αναμόρφωση του χριστιανικού μηνύματος. Το γεγονός, όμως, πως και τα δύο, κινδύνευαν να καταλυθούν από τη δικτατορία των Μεδίκων και από την ανώτερη τάξη κληρικών, ευγενών και πλούσιων εμπόρων, έκανε το λαό να ξεσηκωθεί από το κήρυγμα του Σαβοναρόλα. Όπως γράφει ο Giorgio Vasari: η «αδιαντροπιά» και η «κακοδιοίκηση» του Πέτρου των Μεδίκων ήταν τόσο μεγάλη, που ο Μιχαήλ Άγγελος απομακρύνθηκε από την πόλη και τους Μεδίκους, από φόβο να μη συνδεθεί το όνομά του με αυτούς, όταν οι φήμες της επικείμενης πτώσης τους άρχισαν να απλώνοντα
Οι ιεροκήρυκες σε δημόσιες συγκεντρώσεις κατακεραύνωναν την Αναγέννηση, τις γυμνότητες και τις παραστάσεις νυμφών και ειδωλολατρικών θεών. Οι φλωρεντινοί, παρακινούμενοι από τον Σαβοναρόλα, το 1497, μάζεψαν σε μια πυραμίδα αντικείμενα και έργα τέχνης, που ο ίδιος τα ονόμαζε «ματαιότητες», και τα έκαψαν σε δημόσιο χώρο. Καταστράφηκαν έτσι έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, καθώς και περούκες, ψιμύθια, καθρέφτες, κοσμήματα, έπιπλα και κεντήματα. Η τέχνη, που βρέθηκε ανάμεσα στις δύο παρατάξεις, είχε γίνει πλέον, όπως πίστευαν ο Σαβοναρόλα και οι οπαδοί του, μια κακή τέχνη που υπηρετούσε την φιλαρέσκεια των ανώτερων κληρικών, την φιληδονία των πλούσιων ηγεμόνων και των αστών εμπόρων, τέλος τη ματαιοδοξία όλων. Ωστόσο, στο στόχαστρο δεν βρέθηκε η ίδια η τέχνη, ως έννοια και έκφραση, αλλά μόνο τα νέα πρότυπά της. Αυτό, αν και δεν αρκεί, βεβαίως, για να δικαιολογήσει την πράξη της καταστροφής σε ένα φιλελεύθερο πνεύμα, αποτελεί όμως αναγνώριση της δύναμης που έχει η τέχνη να επιδρά θετικά ή αρνητικά στη ψυχή των ανθρώπων. Άλλωστε, ανάμεσα σε αυτούς που τροφοδότησαν την πυρά, ήταν και ο Μιχαήλ Άγγελος, που έριξε ορισμένα από τα πρώτα έργα του, θεωρούμενα ως ειδωλολατρικά, ενώ και ο Μποττιτσέλι και άλλοι καλλιτέχνες υπήρξαν οπαδοί του Σαβοναρόλα. Αν, ίσως, οι αναζητήσεις και οι καινοτομίες των καλλιτεχνών, είχαν παραμείνει πάνω στο ίδιο θρησκευτικό πνεύμα, που είχαν ακολουθήσει ο Τζιόττο και ο Μαζάτσιο, οι αντιδράσεις να ήταν ηπιότερες. Δεν ήταν όμως απλά ζήτημα μορφής, αλλά περιεχομένου και έτσι η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη. Η αντίδραση του πύρινου μοναχού, δε στόχευε την τέχνη, αλλά ήταν συνειδητά θρησκευτική και πολιτική. Ήταν μια επανάσταση που σκοπό είχε την θρησκευτική αναμόρφωση και την πολιτική εξυγίανση. Μερικούς μήνες αργότερα, ο Σαβοναρόλα κάηκε στην πυρά και οι Μέδικοι επέστρεψαν. Όμως ο φοβερός απόηχος της φωνής του συνέχισε για πολλά χρόνια να αντιλαλεί μεσ΄τις ψυχές των ανθρώπων. Την επίδραση του Σαβοναρόλα στους σύγχρονους του φλωρεντινούς, περιγράφει σε μαρτυρίες του ο Βασάρι: «Πολλοί από τους σοφούς, τους πολιτικούς και τους ισχυρούς προσχώρησαν στη διδασκαλία του και ο ίδιος ο Μιχαήλ Άγγελος δεν ξέφυγε από τη μεταδοτική αυτή τρέλα.»
Η εκτέλεση του Σαβοναρόλα και οι καταγγελίες του, άφησαν μια σκιά βεβαιότητας για την παρακμή του θρησκευτικού κατεστημένου, δηλαδή του πάπα με το περιβάλλον του, και για τον εκφυλισμό του πολιτικού κατεστημένου της αυλής των Μεδίκων, από το γνήσιο πνεύμα της χριστιανικής παράδοσης. Ο Σαβοναρόλα, που ήταν νοσταλγός της αυστηρής μεσαιωνικής θρησκευτικότητας, ενός θεοκεντρικού κόσμου, προσπάθησε να επαναφέρει την παραπαίουσα πίστη στην παλαιά της τάξη, στο επίκεντρο της ζωής. Όπως ακριβώς και ο Ιουλιανός, που είχε αγωνιστεί, ανέλπιδα, στο λυκόφως του αρχαίου κόσμου, για την επανόρθωση της αρχαίας θρησκείας. Ο άνεμος της ιστορικής εξέλιξης, με ορμή παρέσυρε και τους δύο σαν φύλλα. Η φωνή του Σαβοναρόλα, αν και δεν είχε άμεσο αποτέλεσμα, αφού για αρκετές δεκαετίες ακόμη συνέχισαν να ανεβαίνουν στον παπικό θρόνο φιλόδοξοι και αμφιβόλου ηθικού φρονήματος άνθρωποι, προανήγγειλε ωστόσο το δρόμο προς τη Μεταρρύθμιση. Νέο θρησκευτικό κέντρο δημιουργήθηκε από το Λούθηρο, όταν έπειτα από 19 χρόνια, αμφισβήτησε, με επιτυχία εκείνος, την παντοδυναμία του παπικού δόγματος και του «ειδωλολατρικού» χριστιανισμού και τέχνης. Με αυτά τα γεγονότα που προανήγγειλαν δυσοίωνες εξελίξεις στο πεδίο της θρησκείας, υποδέχθηκε η Ευρώπη τον 16ο αιώνα.

Τελευταία Μέρα στη Χάγη: Οι αγορεύσεις των νομικών της Ελλάδας



ΠΈΜΠΤΗ, 31 ΜΑΡΤΊΟΥ 2011

Τελευταία Μέρα στη Χάγη: Οι αγορεύσεις των νομικών της Ελλάδας

Μέρος Α'

Σήμερα, Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011, συνεχίσθηκε, για τελευταία μέρα, η ακροαματική διαδικασία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, μετά από την προσφυγή των Σκοπίων κατά της Ελλάδας.Πρώτη η Μαρία Τελαλιάν έθεσε την κεντρική γραμμή των αγορεύσεων των συνηγόρων τής χώρας μας: ότι, πρώτον, τα Σκόπια, προσπάθησαν να λήξουν τη διαφορά για το όνομα εκτός της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και, δεύτερον, ότι προσπαθούν τώρα να καταδικασθεί η Ελλάδα για να χρησιμοποιήσουν αυτήν την καταδίκη στην υπόθεση της διαπραγμάτευσης για το όνομα.

P-3C του Αμερικανικoύ Ναυτικoύ βυθίζει με AGM-65F λιβυκό σκάφος


P-3C του Αμερικανικoύ Ναυτικoύ βυθίζει με AGM-65F λιβυκό σκάφος

Συντάχθηκε απο τον/την deepred001
Αεροσκάφος P-3C του Αμερικανικύ Ναυτικού, μαζί με αεροσκάφος εγγύς υποστήριξης της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, επιτέθηκαν σήμερα σε πολεμικά σκάφη του Λιβυκού Ναυτικού, σε συνεργασία με το αντιτορπιλικό USS Barry (DDG-52). Το σκάφος Vittoria της Ακτοφυλακής της Λιβύης, όπως και δύο μικρότερα σκάφη, εβλήθησαν από τα αμερικανικά πυρά στο λιμάνι της Μισρατά, το βράδυ 28 Μαρτίου του 2011.

Οπλίτες χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα από Τούρκους στρατιωτικούς ιατρούς!


Οπλίτες χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα από Τούρκους στρατιωτικούς ιατρούς!

Ο ισχυρισμός ότι οι Τούρκοι τρέφουν ελάχιστη εκτίμηση για την ανθρώπινη ζωή επιβεβαιώνεται καθημερινά από τα περιστατικά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με αναφορά που δημοσίευσε η εφημερίδα Bugün έξι ιατροί της περιβόητης Στρατιωτικής Iατρικής Aκαδημίας (Gülhane Military Academy of Medicine / GATA) χρησιμοποίησαν 20 Τούρκους οπλίτες κατά τη διάρκεια της θητείας τους τo 2008 ως ανθρώπινα πειραματόζωα (guinea pigs) για τη διεξαγωγή νευρολογικών ερευνών.

Δύο αυτοβιογραφίες με έλλειμμα αυτοκριτικής!


Δύο αυτοβιογραφίες με έλλειμμα αυτοκριτικής!

Νικος Μαρτης – πρώην υπουργός
Η κ. Θάλεια Καρτάλη με τον ανωτέρω εύστοχο τίτλο στην «Καθημερινή», αναφέρεται στα βιβλία αυτοβιογραφίας του τ. προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, και του τέως υπουργού Αμύνης των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελντ, και στην απουσία αυτοκριτικής των συγγραφέων. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφέρει η κ. Καρτάλη, ολοκληρώνει το πόνημά του τονίζοντας στους αναγνώστες ότι δεν μετανιώνει για καμία απόφασή του, αφού όλες ελήφθησαν με απόλυτη συνέπεια στις αρχές του.

Αλβανία: Ο Αλή Πασάς και ο Άγιος Κοσμάς


ΤΡΊΤΗ, 29 ΜΑΡΤΊΟΥ 2011

Αλβανία: Ο Αλή Πασάς και ο Άγιος Κοσμάς


«Η ιστορία  έχει καταγράψει μια τεκμηριωμένη και ασυνήθιστη  φιλία, η οποία προκαλεί έκπληξη, μεταξύ των Αλβανών και ενός πολύ γνωστού Έλληνα μοναχού: του Κοσμά του Αιτωλού»
Τα παραπάνω σημειώνει το αλβανικό δίκτυο  Abc news, που προσπαθεί να κάνει μια προσέγγιση των Ελλήνων και των Αλβανών μέσα από μια ιστορική διαδρομή των σχέσεων του Αλή Πασά και του Άγιου Κοσμά.

"ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ"

Την δεκαετια του 80 ειχαμε τα τουρκικα παραμυθια (τυπου Οζαλ ας πουμε) την δεακετια του 90 ειχαμε τα σκοπιανα παραμυθια , τωρα εχουμε και τα αλβανικα. Κανεις αλλος στην περιοχη εχει μεινει που να μην εχει βγαλει βτο δικο του παραμυθι το οποιο ("τυχαια" αραγε; στρεφεται εναντιον μας) Παντως ειναι εξισου ενδιαφερον να παρατηρησουμε οτι ολα τα αυτα τα παραμυθια ξεκινησαν την ιδια χρονικη περιοδο με αυτην τουυ ρευματος του λεγομενου ιστορικου αναθεωρητισμου και υποστηριζονται απο τα ιδια ατομα. "Συμπτωση" μηπως;

Η ΑΝΤΑΛΛΑΞΙΜΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΑΛΛΑΞΙΜΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ (Αργικέραυνος)

Η ΑΝΤΑΛΛΑΞΙΜΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΑΛΛΑΞΙΜΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.
Ναι συνέβη κι αυτό στις πλάτες των προσφύγων. Τους έφαγαν την ανταλλάξιμη περιουσία δίνοντάς τους ομόλογα, χαρτιά χωρίς καμιά αξία. Τους ονομάτισαν ανταλλάξιμους ! (ξεφτιλίζοντας τους γενοκτονημένους πατεράδες μας, λες και ήταν πράγματα και όχι άνθρωποι). Η συνθήκη της Λωζάνης όπως και όλες οι διεθνείς συνθήκες, αποτελούν δίκαιο το οποίο δεν παραγράφεται, όσα χρόνια και αν περάσουν και συνήθως υπερισχύουν των νόμων ενός κράτους. Όμως Σάββα, εδώ έπρεπε να αναφέρεις ότι και το υπόλοιπο του ποσού που εδικαιούντο οι πρόσφυγες, χαρίσθηκε στην Τουρκία, με το σκεπτικό της ασφάλειας των Ιμβρίων, Τενεδίων και Κωνσταντινουπολιτών ! Η διαχείριση της ανταλλάξιμης περιουσίας ΠΕΡΙΉΛΘΕ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΉ ΤΡΆΠΕΖΑ, η οποία και σύνηψε συμβάσεις τον Μάιο του 1925, τον Απρίλιο του 1928, τον Νοέμβριο του 1928 όπου της παραχωρήθηκαν τα μουσουλμανικά κτήματα για απαλλοτρίωση. Τον Ιανουάριο του 1930 εξέδωσε εσωτερικό δάνειο ανταλλαξίμων, το οποίο ως γνωστό ήταν χαρτιά χωρίς αξία.
Η Εθνική, όπως και όλες οι τράπεζες, δεν παραγράφουν χρέη και δεσμεύουν κινητή και ακίνητη περιουσία των οφειλετών. Μέρος των χρημάτων της, αποτελούν κι αυτά της ανταλλάξιμης, τα οποία διεκδικούν οι δικαιούχοι κατιόντες συγγενείς, μέσω του ανώτατου οργάνου τους που είναι η ΠΟΕ και η οποία θα τα διαχειριστεί.
Αργικέραυνος

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΉ ΕΝΟΤΗΤΑ

Ποιός θα το περιμένε ότι θα στηριζόμαστε στον Πάπα για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα μας.Πάντως μια που συμφωνούμε σε αρκετά σημαντικά΄ζητήματα με τους Ρωμαιοκαθολικούς δεν θα ήταν σώφρων να τα “βρούμε” μαζί τους εστώ και ακολουθώντας το μοντέλο Συνθηκης της Αμιένης;
Χωρις να ξεχναμε ουτε στιγμη ορισμενες κακοβουλες ενεργιες των ρωμαιοκαθολικων στο παρελθον (Σταυτροφοριες, η τουλαχιστον μια παπικη βουλα του 1600 στην οποια εμεις οι Ελληνες Ορθοδξοι χαρακτηριζομαστε ως "σχηματιστικοι οι οποιοι αξιζουν να τους συμπεριφερονται οπως τα σκυλια" ας σκεφτουμε αν εχουμε την "πολυτελεια " να αναζωπηρωσουμε τις ενδοχριστιανικες διαμαχες ενω ο κοινος εχθρος ολων μας ειναι το φονταμενταλιστκο ισλαμ.Αν οχι κοινο μετωπο δεν θα μπορουσαμε να οργανωσουμε μια συμεργασια στα προτυπα της αντιφασιστικης συμμαχιας του 1941-1945; Eκτος φυσικα και αν εχουμε τις δυνατοτητες να εχουμε μετωπο εναντιον των καθολικων πεπλανημενων ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ αδελφων μας και των αντιχρηστων ισλαμιστων ταυτοχρονα...

Ενώνει Ευρωπαίους κατά της Τουρκίας ο Πάπας.


Ενώνει Ευρωπαίους κατά της Τουρκίας ο Πάπας.

Ο Ποντίφικας είναι ενήμερος για τη βεβήλωση των χριστιανικών μνημείων στα κατεχόμενα. Διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι θα μεσολαβήσει στους Ευρωπαίους ηγέτες ώστε να ασκήσουν πιέσεις στην Τουρκία.
Ο Πάπας Βενέδικτος είναι γνώστης του απύθμενου θράσους των Τούρκων. Ως εκ τούτου, ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια, όπως τουλάχιστον αποδείχτηκε από τη χθεσινή συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β΄, για την απαράδεκτη και προκλητική στάση των Τούρκων να επιβάλλουν χαράτσι στους προσκυνητές του κατεχόμενού μας Μοναστηριού του Αποστόλου Ανδρέα. Επιπλέον, όπως ανέφερε χθες από το Βατικανό ο Μακαριότατος, ο Πάπας Βενέδικτος είναι ενήμερος και για την όλη κατάσταση που επικρατεί στα κατεχόμενα σε σχέση με τη βεβήλωση των ορθόδοξων εκκλησιαστικών μας μνημείων

400 άρματα μάχης, Abrams για τον ελληνικό στρατό από τις ΗΠΑ.

400 άρματα μάχης, Abrams για τον ελληνικό στρατό από τις ΗΠΑ.



Υπέρ της απόκτησης 400 αρμάτων μάχης M1A1 Abrams, τα οποία παραχωρούν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα τάσσεται το ΓΕΣ.
Τα άρματα μάχης παραχωρούνται δωρεάν από τις ΗΠΑ . Μετά από πολύμηνες επαφές μεταξύ των ελληνικών και αμερικανικών στρατιωτικών αρχών (με δεδηλωμένη την επιθυμία των τελευταίων για την χορήγηση των αρμάτων), το Γενικό Επιτελείο Στρατού απέστειλε Επιστολή ενδιαφέροντος (LoR: Letter of Request) για να διασφαλιστεί η δωρεάν παραχώρηση των συστημάτων ως πλεονάζον πολεμικό υλικό (EDA: Excess Defence Articles). Το αίτημα που απεστάλη, περιλαμβάνει τις ακόλουθες κατηγορίες κύριου πολεμικού υλικού:
Ο κ. Μαρινος πριν απο δυο χρονια ειχε γραψει οτι υπαρχουν πλεον στην Ευρψπη υπαρχουν φονταμενταλιστες αθεοι και το "παρμενιδιο ον" 4,33 το αποδεικνυει.Βεβαια μια απλη συγκριση αναμεσα στο μελιχιο λογο του Σεβσστου Αρχινμανδριτου και στο "λογο" (βλεπε τρικυμια εν κρανιο) του προναφερομενου οντος δειχνουν ποιος εχει δικιο και ποιος οχι.Οσοι μιλουν για την στενη σχεση αναμεσα στην ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και στον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ εχουν με την μερος της την ετυμηγορια της Ιστοριας, οσοι ισχυριζονται το αντιθετο οπως ο 4.33 σε τι βασιζονται αραγε;

Μήλο μου πράσινο, ρόιδο βαμμένο, γιατί μι μάρανες το (μ)πικραμένο!!!

Μήλο μου πράσινο, ρόιδο βαμμένο, γιατί μι μάρανες το (μ)πικραμένο!!!
Ιστορίες 'πράσινης' ΕΡΤικής τρέλλας
Τα πράσινα μήλα έφαγαν το Αρχονταρίκι

Αγαπητός φίλος  μάς ενημέρωσε ότι πριν από λίγες μέρες η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να διακόψει οριστικά και αμετάκλητα την εκπομπή ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ, η οποία επί 19 έτη κατείχε σημαντική θέση στο Κυριακάτικο πρόγραμμα της κρατικής Τηλεοράσεως και ήταν εκπομπή υψηλής θεαματικότητας στο πρόγραμμα των κρατικών καναλιών.