Ετικέτες

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

M1A1 Abrams: Η …”αρματομαχία” συνεχίζεται!


M1A1 Abrams: Η …”αρματομαχία” συνεχίζεται!

Ο διάλογος μεταξύ υποστηρικτών και πολέμιων της ένταξης 400 αρμάτων μάχης M1A1 Abrams στον Ελληνικό στρατό,έχει ανάψει για τα καλά μέσω Onalert.
Στη χθεσινή ανάρτηση που παρουσίαζε τα επιχειρήματα των υποστηρικτών Abrams,απαντά με νεότερο σχολιασμό ο “ειδικός” των ΤΘ,ο οποίος “πιάνεται” από ένα επιχείρημα των “αντιπάλων” και συγκεκριμένα αυτό που έχει να κάνει με τα πυρομαχικά. Γράφει λοιπόν:

“Θίγουμε ξεχωριστά  το θέμα της προμήθειας πυρομαχικών 120 χιλ που απαιτούνται για  τα 400 αυτά άρματα Μ1Α1 ABRAMS καθόσον αυτό λόγω του υψηλότατου κόστους προμηθείας αναιρεί  παντελώς  την ισχυριζόμενη από  ΓΕΣ «φθηνή προμήθεια». Πριν την αποστολή επισήμου ενδιαφέροντος από την ελληνική πλευρά έγινε κάποιος σοβαρός υπολογισμός του συνολικού κόστους των πυρομαχικών αυτών  έτσι ώστε μαζί με τα προαναφερθέντα της προηγουμένης  παραγράφου να υπάρχει σαφής εικόνα για την σχέση κόστους/αποτελεσματικότητας?
Τέλος θα θέλαμε να εκφράσουμε την απορία μας  για πως γίνεται να αντικαταστήσουν  άρματα Μ60Α1 και Μ60Α3 τα οποία έχουν αποσυρθεί εδώ και κάποια χρόνια και από τις μονάδες ΤΘ και ήδη αντικαταστάθηκαν από άρματα LEO 1A5 !!!’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου