Ετικέτες

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Δύο αυτοβιογραφίες με έλλειμμα αυτοκριτικής!


Δύο αυτοβιογραφίες με έλλειμμα αυτοκριτικής!

Νικος Μαρτης – πρώην υπουργός
Η κ. Θάλεια Καρτάλη με τον ανωτέρω εύστοχο τίτλο στην «Καθημερινή», αναφέρεται στα βιβλία αυτοβιογραφίας του τ. προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, και του τέως υπουργού Αμύνης των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελντ, και στην απουσία αυτοκριτικής των συγγραφέων. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφέρει η κ. Καρτάλη, ολοκληρώνει το πόνημά του τονίζοντας στους αναγνώστες ότι δεν μετανιώνει για καμία απόφασή του, αφού όλες ελήφθησαν με απόλυτη συνέπεια στις αρχές του.

Η απόφασή του να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», εγκαταλείποντας την πάγια θέση της Αμερικής στο θέμα των Σκοπίων (Στετίνιους, Δόγμα Τρούμαν), ήταν εσφαλμένη διότι είναι αντίθετη στην ιστορική αλήθεια. Οι Μακεδόνες είναι Ελληνες (είχαν την αυτή γλώσσα την ελληνική, τα αυτά ιερά των θεών, τους αυτούς θεούς που κατοικία τους είχαν το μακεδονικό όρος Ολυμπο, ελάμβαναν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις Αμφικτυονίες όπου μόνον Ελληνες ελάμβαναν μέρος).
Το γεγονός ότι 340 καθηγητές αμερικανικών και άλλων πανεπιστημίων έγραψαν επιστολή προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ομπάμα και του ζητούν να ανακαλέσει την απόφαση του προέδρου Μπους που ονόμασε τα Σκόπια «Μακεδονία», θα προβληματίσει τον πρόεδρο Μπους. Δυστυχώς, ανιστόρητοι, αφελείς και ύποπτοι σύμβουλοι τον παρέσυραν και εκθέτει τον αμερικανικό λαό ως ανιστόρητο.
Το γεγονός αυτό, ότι οι Μακεδόνες είναι Ελληνες επιβεβαιώνεται και από:
Την Παλαιά Διαθήκη που αναφέρει ότι: «Ο Ελλην Βασιλεύς θα νικήσει τον Πέρση Βασιλέα» (Προφήτης Δανιήλ, Κεφ. 8). Οι Μακκαβαίοι αρχίζουν: «Ο Αλέξανδρος ο Μακεδών ο υιός του Φιλίππου ενίκησε τον Δαρείο».
Ο Απόστολος Παύλος επισκέφθηκε τις πόλεις της Μακεδονίας Φιλίππους, Θεσσαλονίκη και Βέροια που είχαν προ Χριστού τα αυτά σημερινά ελληνικά ονόματα. Μίλησε στα ελληνικά και έγραψε επιστολές προς Θεσσαλονικείς και Φιλιππησίους στην Ελληνική.
Ελπίζω ότι ο τέως πρόεδρος Μπους μετά τα ανωτέρω, θα ανακαλέσει την εσφαλμένη απόφασή του να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Δημοκρατία της Μακεδονίας και διότι η απόφαση του τ. προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, είναι δυσμενεστέρα της μετονομασίας τον Αύγουστο του 1944 από τον Τίτο με σύμφωνη γνώμη του Στάλιν, της Βαρντάσκα σε «Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας», διότι την απόφαση του Τίτο (1) κατήγγειλε αμέσως τον Δεκέμβριο του 1944 ο υπουργός Εξωτερικών Στετίνιους με την εγκύκλιό του στους πρεσβευτές και προξένους των ΗΠΑ που έδωσε οδηγίες να πληροφορήσουν ότι η αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί δημαγωγία (δηλ. απάτη), την ύπαρξη «Μακεδονικού Εθνους», «Μακεδονικής συνείδησης» και (2) ο Αμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ Τρούμαν, ο οποίος με το Δόγμα Τρούμαν απέτρεψε η Μακεδονία να αποσπασθεί από την Ελλάδα και να ενταχθεί στα Σκόπια. Η απόφαση του τ. προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, επηρέασε να αναγνωρίσουν και άλλες χώρες τα Σκόπια ως Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Ο τ. πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, συνέδεσε το όνομά του με τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Ελπίζω ότι θα συνδέσει το όνομά του με την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας για τη Μακεδονία που ταλαντίζει τον ΟΗΕ και τα Βαλκάνια.
Εφημερίδα: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ – Γράμματα Αναγνωστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου