Ετικέτες

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΤΟΎΡΚΙΚΑ "ΠΑΡΑΜΥΘΙΆ"


Radikal: “Αχάριστοι οι Έλληνες. Δεν αναγνώρισαν τίποτα θετικό κατά τη διάρκεια των 400 χρόνων…”


του Σωτήρη Σταθόπουλου
Τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ για την Επανάσταση του 1821 εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι Τούρκοι και αναπαρήγαγαν τα όσα προβλήθηκαν. Παράλληλα, κάνουν αναφορά στα όσα υποστήριξαν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης αλλά και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, χαρακτηρίζοντάς τους «εθνικιστές».

Με τον τίτλο «Επανάσταση στην Ελλάδα για τους Οθωμανούς» κυκλοφόρησε στις 28 Μαρτίου η τουρκική εφημερίδα Radikal. Μάλιστα, στην πρώτη της σελίδα υπάρχει σκίτσο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και υποστηρίζει ότι χιλιάδες πολίτες ζητούν πλέον να προβληθεί η «πραγματική» ιστορία της ελληνικής επανάστασης και όχι αυτή που γνώριζαν μέχρι σήμερα.
Το επίμαχο ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας αναπαρήγαγαν τόσο το CNN Turk όσο και δεκάδες ηλεκτρονικά sites σε ολόκληρη τη γειτονική χώρα. Στο δημοσίευμα φαίνεται ότι οι γείτονες ήταν οι πιο πιστοί τηλεθεατές του ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ, καθώς δείχνουν να γνωρίζουν πολύ καλά και με λεπτομέρειες τα όσα προβλήθηκαν.
«Στο ντοκιμαντέρ που παρουσιάζεται από το ΣΚΑΪ TV ιστορικοί αντικρούουν την επίσημη ιστορία για την ελληνική επανάσταση, γεγονός που έχει ενοχλήσει», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να τονίσουν ότι «χιλιάδες πολίτες ζητούν πλέον από την κρατική τηλεόραση να δημιουργήσει ένα δικό της ντοκιμαντέρ, το οποίο θα προβάλει τα πραγματικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν την εποχή εκείνη».
Οι φόροιΔημιουργώντας ένα μίγμα των όσων προβλήθηκαν από το ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι και από τις δικές τους απόψεις για την περίοδο της Τουρκοκρατίας οι Τούρκοι δημοσιογράφοι ισχυρίζονται ότι το μόνο που έκαναν στη χώρα μας ήταν να μας επιβάλλουν φόρους… κάτι δηλαδή σαν το ΔΝΤ και την τρόικα.
«Οι Έλληνες ευημερούσαν τον 15ο και 16ο αιώνα. Ζούσαν μαζί με τους Τούρκους έγιναν μάλιστα και γάμοι μεταξύ των δύο λαών. Δεν ήταν μάλιστα λίγοι εκείνοι οι οποίοι άλλαξαν θρησκεία για να έχουν καλύτερα οικονομικά προνόμια λόγω της αυστηρής φορολογίας που τους είχε επιβάλει η οθωμανική αυτοκρατορία».
Ισχυρίζονται με προκλητικό τρόπο πως δεν προσπάθησαν να μας αλλάξουν τη γλώσσα – όπως αναφέρει η επίσημη ελληνική ιστορία, ούτε τον πολιτισμό αλλά ούτε και τη θρησκεία!
«Αχάριστοι οι Έλληνες»Το ρεπορτάζ της Radikal μάς χαρακτηρίζει ουσιαστικά «αχάριστους», καθώς τα 400 χρόνια της σκλαβιάς δεν αναγνωρίσαμε τίποτα θετικό στα όσα μας πρόσφεραν οι κατακτητές. Υποστηρίζουν πως τα κρυφά σχολειά είναι ένα «μεγάλο ψέμα», καθώς δεν πείραξαν – όπως λένε –  τα σχολεία και κάνουν λόγο για ελάχιστα Ελληνόπουλα που κρύβονταν εκείνη την περίοδο σε σπηλιές.
Όσον αφορά τις Ελληνίδες; Εκείνες κυκλοφορούσαν ελεύθερες και ωραίες… καθώς όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, δεν τους φόρεσαν μπούργκα. «Οι γυναίκες κυκλοφορούσαν όπως στις χώρες της Δύσης χωρίς να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους φορώντας την μπούργκα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου