Ετικέτες

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Η Ελλάδα έχει το πιο Μορφωμένο πληθυσμό αλλά είναι η λιγότερο Ανταγωνιστική!



Διαβάζοντας κάποιους πίνακες της έκθεσης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum) για το 2015-2016 βρήκα και αυτόν που είναι πολύ σημαντικός και καταγράφει την πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα.
Έχει τίτλο: Performance of selected advanced economies on selected human capital–related indicators. Η χώρα μας είναι στις κατώτατες θέσεις σε όλα εκτός από «την διαθεσιμότητα σε επιστήμονες και μηχανικούς» (Availability of scientists and engineers) και στην «ποιότητα εκπαίδευσης στα μαθηματικά και την επιστήμη» (Quality of math and science education)…

Πίσω στο μεροκάμματο και τη βιοπάλη Τι δουλειά κάνει σήμερα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Πίσω στο μεροκάμματο και τη βιοπάλη Τι δουλειά κάνει σήμερα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου!
Ανοιξε προφίλ στο Linkedin και δηλώνει ότι είναι ο ιδρυτής και ο επικεφαλής της εταιρείας GSP Advisory εδώ και περίπου δύο χρόνια. Για την ακρίβεια, εδώ και έναν χρόνο και δέκα μήνες.
Σύμφωνα με την περιγραφή που κάνει ο ίδιος στο προφίλ του, η εταιρεία του παρέχει συμβουλές σε ιδιωτικές εταιρείες, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και think tanks σε πολιτικά και οικονομικά θέματα. Επίσης, προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε διεθνείς πελάτες για αξιολόγηση των επενδυτικών τους σχεδίων.
Στο προφίλ του στο Linkedin, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει όλη την προϋπηρεσία του στην πολιτική του διαδρομή: Από υπεύθυνος οικονομικών του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής, μέχρι ευρωβουλευτής και από «τσάρος» της Οικονομίας ως υπουργός Οικονομικών, μέχρι υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Παραθέτει, φυσικά, το πλούσιο βιογραφικό των σπουδών του: Το διδακτορικό και το bachelor από το φημισμένο LSE, το μάστερ από το New York College.

Οι τελικές προτάσεις της Επιτροπής Σοφών για το νέο ασφαλιστικό




14/10/15 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 27 εμφανίσεις

Το πόρισμα

Σαρωτικές αλλαγές για ασφαλισμένους και συνταξιούχους φέρνει η μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού που υλοποιείται μέσα στον Νοέμβριο. Προτάσεις για ενιαίο τρόπο υπολογισμού σύνταξης παλαιών και νέων ασφαλισμένων στη βάση του νόμου Σιούφα του 1992, επανυπολογισμό από την αρχή, των συντάξεων που έχουν ήδη εκδοθεί με αναφορές σε αυτόν τον ενιαίο τρόπο, συγχώνευση όλων των Ταμείων σε έναν ή το πολύ τρεις φορείς και εντελώς νέο σύστημα με «ατομικές μερίδες» και υπολογισμό σύνταξης, με βάση το προσδόκιμο ζωής για τις νέες γενιές, περιλαμβάνει το πόρισμα των 12 Σοφών που παραδίδεται την Πέμπτη στο υπουργείο Εργασίας.
Η παράδοση του πορίσματος θα γίνει από την Επιτροπή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου αύριο το μεσημέρι και ταυτόχρονα θα παραδοθεί στους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων, των πολιτικών κομμάτων και στους διαπιστευμένους συντάκτες, προκειμένου να ξεκινήσει ο δημόσιος διάλογος. Τις προτάσεις της Επιτροπής Σοφών θα συζητήσει στη συνέχεια το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής.
Το τελικό προσχέδιο του πορίσματος της Επιτροπής Σοφών που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος», περιλαμβάνει:

52 δισ. δολάρια κάθε χρόνο τα κοιτάσματα της Κρήτης…




Μας έχουν περικυκλώσει οι υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο και εμείς εξακολουθούμε, ανεξήγητα, να χαζεύουμε τους Κύπριους, τους Αιγύπτιους και τους Ισραηλινούς, που τους μαζεύουν. Εάν οι κυβερνήσεις των Κώστα Σημίτη, Κώστα Καραμανλή, Γιώργου Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά και προσώρας του Αλέξη Τσίπρα δεν αντιπαθούσαν την έννοια της ΑΟΖ και την είχαν ανακηρύξει στην αρχή του 21ου αιώνα, ίσως η Ελλάδα θα απέφευγε την οικονομική τραγωδία των τελευταίων 6 ετών.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΑΡΧΗ ΡΟΜΜΕΛ (Μικρή συλλογή άρθρων)

Α)Ε.Ρόμμελ: Σαν σήμερα αυτοκτόνησε η «Αλεπού της Ερήμου»
Εξαιρετική Ιστορική βιογραφία από τον Παντελή ΚαρύκαΣαν σήμερα το 1944 αυτοκτόνησε η Αλεπού της Ερήμου. Ο Έρβιν Ρόμελ που είχε συνδέσει την καριέρα του με τις μεγάλες επιτυχίες του γερμανικού στρατού στη Μέση ανατολή στο τέλος αναμείχθηκε σε μια συνωμοσία κατά του Χίτλερ.Μια επιστολή, γραμμένη από τον Μάνφρεντ Ρόμελ, γιο του στρατάρχη Έρβιν Ρόμελ, αποκαλύπτει τις τελευταίες ώρες του διαβόητου στρατιωτικού που έμεινε στην ιστορία ως η «Αλεπού της Ερήμου».
Η επιστολή έχει ημερομηνία 27 Απριλίου 1945, σχεδόν έξι μήνες μετά την αυτοκτονία του Ρόμελ, και ο νεαρός Μάνφρεντ αναγκάστηκε να τη συγγράψει μετά από την πίεση των Συμμαχικών Δυνάμεων στις οποίες ειχε παραδοθεί και οι οποίες είχαν νικήσει τον πόλεμο.

14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1904-Κομιτατζίδες πυρπολούν ζωντανη την δασκάλα Αικατερίνη Χατζηγεωργίου



idomeni_6
 ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΘΥΣΙΑ ΤΗΣ…
Μιά μόλις μέρα μετά την δολοφονία του Παύλου Μελά, στις 14 Οκτωβρίου του 1904… και η ελληνική παράδοση καταγράφει με το παράκάτω δημώδες και γλαφυρό ποιήμα την θυσία της:
.
Παιδιά μου , γιατί χύνεται δάκρυα με τόση λαύρα 
κι όλα φοράτε μαύρα στο έρμο αυτό σχολειό ;
– Έκαψαν τη δασκάλα μας Βούλγαροι δολοφόνοι
κι έχουμε μείνει μόνοι , χωρίς μανούλα πλειό .
Γιατί από μάνα πιο πολύ μας αγαπούσε εκείνη ,
η δόλια Αικατερίνη από τη Γευγελή .
Της είπαν να παραδοθεί τα τέρατα εκείνα.
Μ’ αυτή σαν Μπουμπουλίνα, ενώ πυροβολεί, τους λέει
» Δεν παραδίνεται ποτέ της μια Ελληνίδα «.
Κι ως λύκαινα ηρωίδα τρεις ώρες τους κρατεί.
Μα τέλος την εκάψανε κι επέταξε στα ουράνια
κι εμάς σε μαύρη ορφάνια μας άφησε στη γη . 

UAE: "A Huge Leap from Medieval Ways"

  • The remarkable crown prince of Abu Dhabi, Sheikh Mohamed Bin Zayed Al Nahyan, donated land for the Hindu temple, to foster cultural and religious tolerance, and bring diversity to Abu Dhabi. The temple also fit newly passed UAE legislation establishing religious freedom.
  • As the prince explained, a "civilized, advanced" Abu Dhabi with sustainable development requires "concerted efforts from all sectors of the community" -- Hindus included.
  • "This is a huge leap from medieval ways of thinking. Humanity is against aggression and stopping others from practicing their faith." — Saleh Al Turigee of Saudi Arabia, who has 143,000 Twitter followers.
  • Positive voices from the UAE and elsewhere in the Middle East, especially Egypt, supported the temple. It shows that the non-extremist segment not only exists, but is ready to take on the extremists.
  • "Religion is for Allah only. All Imams agree that building temples for idol worshipping is a blasphemy." — Waseem Yousef, imam of the Sheikh Zayed Mosque in Abu Dhabi. He quickly found his television show canceled.
A tweet by India's Prime Minister Modi on Aug. 16, during his visit to Abu Dhabi, prompted a unique cultural debate in the United Arab Emirates (UAE). Announcing to his 14.9 million followers that the UAE government had allotted land for a Hindu temple, he prompted a discussion on Twitter that generated over 25,000 tweets in the Arabic language alone (a very large number for public opinion in the UAE and other Arabian monarchies), coverage on the BBC, and more.

Ο Γραμματέας του ΣΔΟΕ έβαλε τη Λίστα Λαγκάρντ στο συρτάρι 9 μήνες κι ακόμη να παραιτηθεί!!!


alexiadis-660_0Ο Ειδικος Γραμματέας του ΣΔΟΕ κ.Π.Δάνης, προσωπική επιλογή της κας Βαλαβάνη, της ίδιας που για την «ιδεολογική καθαρεύουσα» παραιτήθηκε από Υπουργός, αλλά άφησε στη θέσου του τον άνθρωπο που για 7μήνες δεν έχει κάνει τίποτα για την Λίστα Λαγκαρντ.

Τώρα ο κ. Αλεξιάδη κρουει τον κωδωνα του κινδύνου παραγραφής πολλών εγκλημάτων απο την Λίστα Λαγκάρντ και φυσικά όλοι κουνάμε το δάκτυλο στους πολιτικούς, αλλά τι γίνεται και με τις υπηρεσίες του Κράτους που έχουν αναλάβει ένα καθήκον.

«Άμα δεις την Ελπινίκη». Βόρεια και Νότια… ιδιώματα.



(Περιορίζουμε την ιδιωματικότητα ΜΟΝΟ στην απόδοση του πάλαι ποτέ
κατά δοτικήν αντικειμένου ή της δοτικής ηθικής). Πόσο κοντά είναι τα λεγόμενα «βόρεια» ιδιώματα με τα λεγόμενα «νότια» ιδιώματα; Ή πόσο ψευδεπίγραφη είναι η διαφοροποίησή τους.
Σε λείπω ή Σου λείπω;

Κλωνοποίηση μαμούθ! Βρέθηκε κομμάτι δέρματος που ανοίγει το δρόμο!


Ένα δείγμα από δέρμα μαμούθ, που βρέθηκε σε πολύ κατάσταση, ελπίζουν Ρώσοι και Νοτιοκορεάτες επιστήμονες πως θα αποτελέσει το «κλειδί» για να μπορέσουν μέσω κλωνοποίησης να επαναφέρουν στη ζωή το εξαφανισμένο είδος.

Το δέρμα έχει ηλικία τουλάχιστον 10.000 χρόνια και εντοπίσθηκε το καλοκαίρι. Από τότε, η επιστημονική ομάδα ξεκίνησε να το μελετά, ψάχνοντας για ζωντανά κύτταρα.
Η ανακάλυψη έγινε στα νησιά Λιακόβσκι, βόρεια των ακτών της Σιβηρίας.

Γιατί κατέρρευσε η μεσαία τάξη σε οκτώ χρόνια


ελλαδα

Σύμφωνα με την έκθεση της Credit Suisse για τον παγκόσμιο πλούτο  η μεσαία τάξη στην Ελλάδα έχει δεχθεί τρομακτικό πλήγμα.
Μέσα σε οκτώ χρόνια, από το 2008 έως σήμερα, πάνω από 1,2 εκατομμύρια Ελληνες υποβαθμίστηκαν σε χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, βλέποντας την αξία των περιουσιακών τους στοιχείων να μειώνεται κατά 488 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ-21 (ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ: ΔΙΑΚΥΡΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ),( Μικρή συλλογή άρθρων)

Α) Σε τζιχάντ κατά Ρώσων – Αμερικανών καλεί το Ισλαμικό Κράτος
 
ΜΕΣΩ ΗΧΗΤΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

 

Να εξαπολύσουν «ιερό πόλεμο» εναντίον τόσο των Ρώσων, όσο και των Αμερικανών, για την – αποκαλούμενη από την οργάνωση – «σταυροφορία» που διεξάγουν οι δύο δυνάμεις στην Μέση Ανατολή κάλεσε τους Μουσουλμάνους το Ισλαμικό Κράτος.
Σε τζιχάντ κατά Ρώσων - Αμερικανών καλεί το Ισλαμικό Κράτος
Η πρόσκληση έγινε μέσω ηχητικού μηνύματος που διανεμήθηκε χθες από τους υποστηρικτές της οργάνωσης.
«Νέοι μουσουλμάνοι, όπου και αν είστε, εξαπολύστε τζιχάντ εναντίον των Ρώσων και των Αμερικανών για την σταυροφορία τους ενάντια στους Μουσουλμάνους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μοχάμαντ αλ Αντνάνι.

Στα χέρια του 1% του πληθυσμού το… μισό του παγκόσμιου πλούτου!


Στα χέρια του 1% του πληθυσμού το... μισό του παγκόσμιου πλούτου!
Στα χέρια του 1% του πληθυσμού το… μισό του παγκόσμιου πλούτου!
Στα χέρια του 1% του παγκόσμιου πληθυσμού βρίσκεται συγκεντρωμένο σχεδόν το μισό του παγκόσμιου ιδιωτικού πλούτου

, που εκτιμάται στα 250 τρισ. δολάρια φέτος. Πρόκειται για ένα από τα στοιχεία της φετινής έκθεσης Global Wealth Report της Credit Suisse που προκαλεί αίσθηση, καθώς επιβεβαιώνει την ταχεία διεύρυνση των εισοδηματικών ανισοτήτων.

Αν το μυαλό είναι ο στόχος, τότε κινδυνεύουν λίγοι…



του Γιάννη Λαζάρου
______________________________
Κατεβείτε στον δρόμο για τον κουρδικό λαό, για τον λαό του Μεξικού, για το συριακό δράμα. Κάντε συνελεύσεις επί των συνελεύσεων για το πώς θα γραφτεί το φέιγ βολάν της επανάστασης. Βάλτε και τραγουδάκια που να συνάδουν με το σκηνικό. Από βαρύ ροκ μέχρι βαρύ Θεοδωράκη. Έλα και τους πήραμε τα σώβρακα των πούστηδων. Ανάψτε καπνογόνα και με το απαραίτητο ντύσιμο να κάνει κόντρα το οδόστρωμα με τη κόκκινη παντιέρα. Άιντε, παλικάρια μου και παλικαροπούλες μου, συναχτείτε κάτω από τους αγωνιστές τύπου Λαφαζάνη και τύπου πικραμένων που έμειναν στην απέξω από το κατοχικό πανηγύρι της Βουλής.

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ πριν κάνα χρόνο μας πρότεινε στην Αυγή πώς να σκαπουλάρουμε τον ΕΝΦΙΑ


Oh, the irony

 13.10.2015  ·  Από:   Bobol Gordello
Την παλιά καλή αντιμνημονιακή περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ, που ο ΕΝΦΙΑ ήταν παράνομος, αθέμιτος και επονείδιστος, μπορούσες να βρει κανείς ποικίλα μαργαριτάρια. Μέχρι και στοιχειοθετημένες νομικά οδηγίες για το πώς μπορεί κανείς να σκαπουλάρει το “πικρό χαράτσιον τούτο” χωρίς να μπορεί κανείς να του την πει. Σκάψαμε, λοιπόν, και φέραμε ξανά στην επιφάνεια το εξώδικο που πρότεινε η Αυγή σε όσους ανγνώστες της δε θέλανε να πληρώσουν το “κυβερνητικό χαράτσι”, μιας και μπορεί να χρειαστεί ξανά (λολ). Πάμε, λοιπόν, να δούμε 4 επιχειρήματα Συριζαίων για το πώς θα τυλίξτε κυβερνητικούς σε μια κόλλα χαρτί. (ινσέψιο)

Βλάσης Μπονάτσος 1951 – 2004


Βλάσης Μπονάτσος

Ο ρόκερ, ηθοποιός και σόουμαν Βλάσης Μπονάτσος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Νοεμβρίου 1951.
Τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα τα έκανε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 με το μουσικό συγκρότημα Πελόμα Μποκιού, όπου είχε υπογράψει τη μεγάλη επιτυχία Γαρύφαλλος.
Σταθμός στη θεατρική του πορεία ήταν η ερμηνεία του στο μιούζικαλ Εβίτα, όπου στο πλευρό της τότε συντρόφου του Αλίκης Βουγιουκλάκη, υποδύθηκε τον Τσε Γκεβάρα.

Νόρμπερτ Σούλτζε 1911 – 2002


Νόρμπερτ Σούλτζε

Ο συνθέτης Νόρμπερτ Σούλτζε (Norbert Schultze) γεννήθηκε στο Μπραουνσβάϊχ της Γερμανίας στις 26 Ιανουαρίου του 1911. Έγραψε μουσική για παιδικά μιούζικαλ και πολλά τραγούδια, αλλά στην ιστορία θα μείνει για ένα, τη Λιλή Μαρλέν.
Πρόκειται για ένα τραγούδι, που χτύπησε τις ευαίσθητες γνώρισε των στρατιωτών που πολεμούσαν και από τις δύο πλευρές των χαρακωμάτων κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μιλούσε για ένα στρατιώτη, που άφησε πίσω στην πατρίδα την αγαπημένη του Λιλή Μαρλέν για να πάει να πολεμήσει στο μέτωπο.

Η ιστορία της Πλατείας Ομονοίας


Η Πλατεία Ομονοίας το 1903Η Πλατεία Ομονοίας το 1903

Η πιο παλιά πλατεία της Αθήνας, από την οποία ξεκινούν ακτινωτά οι βασικές οδικές αρτηρίες της πόλης, Σταδίου, Αθηνάς, Πανεπιστημίου, 3ης Σεπτεμβρίου, Πειραιώς και Αγίου Κωνσταντίνου, καθώς και οι οδοί Κοτοπούλη και Δώρου, που έχουν πεζοδρομηθεί.
Σύμφωνα με το αρχικό πολεοδομικό σχέδιο της Αθήνας των Κλεάθη και Ζάουμπερτ (1834), ο χώρος προοριζόταν για την ανέγερση των Ανακτόρων. Στη συνέχεια αποφασίστηκε η ανέγερση του Ναού του Σωτήρος, προκειμένου το έθνος να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς το Θείο για την απελευθέρωση. Ο έρανος, όμως, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και το ποσό που συγκεντρώθηκε διατέθηκε για την ανέγερση του ναού της Μητροπόλεως.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 14 Οκτωβρίου

μ. Χ.
1322
Ο σκωτσέζος πολέμαρχος Ρόμπερτ δε Μπρους νικά το βασιλιά των Άγγλων, Εδουάρδο Β', στη μάχη του Μπάιλαντ και ανακηρύσσει την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

Κώστας Πανιάρας 1934 – 2014


Κώστας Πανιάρας

Σημαντικός Έλληνας εικαστικός καλλιτέχνης. Στο έργο του οι αφηρημένες φόρμες αναπτύσσονται σε μονοχρωματικά φόντα.
Ο Κώστας Πανιάρας γεννήθηκε στο Κιάτο Κορινθίας το 1934. Ξεκίνησε να σπουδάζει Νομική, την οποία εγκατέλειψε για να αφοσιωθεί στη ζωγραφική. Μετά τα πρώτα μαθήματα με το Θεόδωρο Λεκό (Ερρίκο) γράφτηκε στη Σχολή Καλών Τεχνών με δασκάλους τον Γιάννη Μώραλη και την Ελένη Ζογγολοπούλου.

Το «θαυματουργό» νερό του Καματερού



Ο Γιώργος Kαματερός έκανε την εμφάνιση του στην επικαιρότητα στις αρχές Φεβρουαρίου του 1976, υποστηρίζοντας ότι ανακάλυψε το φάρμακο κατά του καρκίνου. Ο 36χρονος τότε δικηγόρος άρχισε να μοιράζει με βυτιοφόρα το ιαματικό νερό που υποτίθεται έφερνε από την Κω, στις γειτονιές της Αθήνας και λίγες μέρες αργότερα στην επαρχία.

Ο Πάπυρος Δερβενίου στον κατάλογο της Unesco



Η πρώτη ελληνική εγγραφή στο Διεθνή Κατάλογο του Προγράμματος της Unesco «Μνήμη του Κόσμου» (Memory of the World) είναι πλέον γεγονός, καθώς η Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή του Προγράμματος, που συνεδρίασε στο Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από τις 4 έως τις 6 Οκτωβρίου, αποφάσισε την εγγραφή του Πάπυρου του Δερβενίου στον Διεθνή Κατάλογο του Προγράμματος της Unesco «Μνήμη του Κόσμου».

Οι Ιππότες του Ναού (Ναΐτες)



Μέλη του στρατιωτικοθρησκευτικού τάγματος του Ναού τού Σολομώντος, οι οποίοι έφεραν και την ονομασία Ακτήμονες Ιππότες του Χριστού και του Ναού του Σολομώντος. Κατηγορήθηκαν για αποκρυφιστικές μυητικές τελετές (θεωρούνται πρόδρομοι των Μασόνων), ενώ συνεισέφεραν σημαντικά στην εξέλιξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Το τάγμα των Ναϊτών ιδρύθηκε από τον Ούγο ντε Πεν (1070-1136) και εννέα άλλους γάλλους ιππότες στην Παλαιστίνη, αμέσως μετά την Α' Σταυροφορία (1119), σύμφωνα με τα ιπποτικά πρότυπα του δυτικού μοναχισμού της εποχής. Σκοπός της ίδρυσής του ήταν η προστασία των ιερών προσκυνημάτων και των προσκυνητών από πιθανές επιθέσεις μουσουλμάνων.

Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ-20 (ΣΧΕΔΙΑ -ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ- ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ)

A)Le plan secret de Poutine en Syrie
 

Derrière le soutien armé à Bachar el-Assad se cache la volonté de Moscou de s’installer durablement en Syrie pour enfin accéder à la Méditerranée.

Vladimir Poutine profite de l'intervention en Syrie pour atteindre un rêve longtemps caressé par les Tsars russes : s’installer durablement en mer Méditerranée.
Vladimir Poutine profite de l’intervention en Syrie pour atteindre un rêve longtemps caressé par les Tsars russes : s’installer durablement en mer Méditerranée.AFP PHOTO/ RIA-NOVOSTI POOL/©ALEXEY DRUZHININ