Ετικέτες

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ-21 (ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ: ΔΙΑΚΥΡΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ),( Μικρή συλλογή άρθρων)

Α) Σε τζιχάντ κατά Ρώσων – Αμερικανών καλεί το Ισλαμικό Κράτος
 
ΜΕΣΩ ΗΧΗΤΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

 

Να εξαπολύσουν «ιερό πόλεμο» εναντίον τόσο των Ρώσων, όσο και των Αμερικανών, για την – αποκαλούμενη από την οργάνωση – «σταυροφορία» που διεξάγουν οι δύο δυνάμεις στην Μέση Ανατολή κάλεσε τους Μουσουλμάνους το Ισλαμικό Κράτος.
Σε τζιχάντ κατά Ρώσων - Αμερικανών καλεί το Ισλαμικό Κράτος
Η πρόσκληση έγινε μέσω ηχητικού μηνύματος που διανεμήθηκε χθες από τους υποστηρικτές της οργάνωσης.
«Νέοι μουσουλμάνοι, όπου και αν είστε, εξαπολύστε τζιχάντ εναντίον των Ρώσων και των Αμερικανών για την σταυροφορία τους ενάντια στους Μουσουλμάνους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μοχάμαντ αλ Αντνάνι.

Επιβεβαιώνουν τον θάνατο του Nο. 2 
Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε το κέντρο παρακολούθησης τζιχαντιστικών ιστότοπων SITE, ο Αντνάνι επιβεβαίωσε στο ηχητικό του μήνυμα πως ο Αμπού Μουτάζ Κουράσι, γνωστός και ως Φαντίλ Αχμάντ αλ Χαβάλι σκοτώθηκε σε μια αεροπορική επίθεση των στο Ιράκ.
Ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει τον θάνατο του Χαβάλι στις 21 Αυγούστου, χαρακτηρίζοντας τον ως τον δεύτερο στην διοικητική ιεραρχία της οργάνωσης.
www.ethnos.gr
=============================================
Β)«Σκοτώστε Ρώσους», λέει το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία
 
 
Tο Μέτωπο αλ-Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, κάλεσε τους τζιχαντιστές να εξαπολύσουν δολοφονικές επιθέσεις στη Ρωσία, η πολεμική αεροπορία της οποίας διεξάγει τα τελευταία εικοσιτετράωρα σφοδρούς βομβαρδισμούς εναντίον του «Ισλαμικού Κράτους», μετά την έναρξη των επιχειρήσεών της στη χώρα αυτή
Το Μέτωπο Αλ Νούσρα αποτελεί το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα, ενώ μέχρι το 2013 βρισκόταν στα όρια της ενοποίησης με το «Ισλαμικό Κράτος». Τελευταία, έχει προσεγγίσει τους «αντικαθεστωτικούς» που υποστηρίζονται από τον διεθνή συνασπισμό.
Επικήρυξε με 3 εκατομμύρια ευρώ τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ
Σε ηχογραφημένο μήνυμα που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, ο ηγέτης του Μετώπου αλ Νούσρα, ο Αμπού Μοχάμαντ αλ Τζολάνι, «προέβλεψε» ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα ηττηθούν στη Συρία. Διευκρίνισε ότι το ποσό της επικήρυξης θα καταβληθεί ακόμα και στην περίπτωση που τον Άσαντ σκοτώσει κάποιος συγγενής του και διαβεβαίωσε ότι το «Μέτωπο» θα προστατεύσει τον δολοφόνο και την οικογένειά του.
«Ο πόλεμος στη Συρία θα κάνει τους Ρώσους να ξεχάσουν τις φρικαλεότητες που υπέστησαν στο Αφγανιστάν. Θα τους διαλύσουμε, Θεού θέλοντος, στο κατώφλι της Συρίας. Καλώ τους μουτζαχεντίν του Καυκάσου να στηρίξουν όσο περισσότερο μπορούν τον λαό της Συρίας. Εάν ο ρωσικός στρατός σκοτώσει τους πολίτες μας, εσείς να σκοτώσετε τους πολίτες (της Ρωσίας), εάν η Ρωσία σκοτώσει τους στρατιώτες μας, εσείς να σκοτώσετε τους δικούς τους. Οφθαλμός αντί οφθαλμού» δήλωσε.
Τρομοκρατική ενέργεια ο βομβαρδισμός της Ρωσικής πρεσβείας
Η Μόσχα θεωρεί τον βομβαρδισμό με οβίδες της πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Δαμασκό τρομοκρατική ενέργεια, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
«Πρόκειται προφανώς για μια τρομοκρατική ενέργεια, πιθανόν με στόχο τον εκφοβισμό όσων υποστηρίζουν τον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας και να εμποδιστεί η νίκη επί των εξτρεμιστών», δήλωσε ο Λαβρόφ.
Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε 86 τρομοκρατικούς στόχους
Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία προχώρησε σε κλιμάκωση των επιχειρήσεών της, βομβαρδίζοντας 86 τρομοκρατικούς στόχους στο έδαφος της Συρίας τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, με αποτέλεσμα να καταστραφούν μεταξύ άλλων κέντρα διοίκησης, αποθήκες πυρομαχικών και όπλων, στρατιωτικά οχήματα, εργαστήρια κατασκευής εκρηκτικών και στρατόπεδα εκπαίδευσης του ΙΚ.
thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου