Ετικέτες

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Η Κίνα απειλεί με την κήρυξη εμπορικού πολέμου τις ΗΠΑ



ΠΈΜΠΤΗ, 6 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Η Κίνα απειλεί με την κήρυξη εμπορικού πολέμου τις ΗΠΑ


ΕΤΟΙΜΗ να ξεκινήσει εμπορικό... πόλεμο με τις ΗΠΑ δηλώνει η Κίνα, σε περίπτωση που τελικώς η Ουάσιγκτον «περάσει» νόμο βάσει του οποίου θα επιβάλλονται υψηλοί δασμοί στις εισαγωγές προϊόντων από χώρες που (κατά την άποψη των Αμερικανών) «χειραγωγούν» τα νομίσματά τους. Τόσο η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας όσο και κορυφαία στελέχη των Yπουργείων Εξωτερικών και Εμπορίου κατηγόρησαν τις ΗΠΑ ότι «πολιτικοποιούν το θέμα των νομισματικών ισοτιμιών», τακτική η οποία θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία.

Ο όρκος των μαχητών του ΕΛΑΣ (Ακρίτας)

Ο όρκος των μαχητών του ΕΛΑΣ



Ορκίζομαι στον Ελληνικό λαό και την συνείδηση μου, ότι θ΄αγωνισθώ εώς την τελευταία σταγόνα του αίματος μου για την πλήρη απελευθέρωση της Ελλάδος από τον ξενικό ζυγό.

Ότι θ’ αγωνισθώ για την περιφρούρηση των συμφερόντων του Ελληνικού Λαού και την αποκατάσταση και κατοχύρωση των ελευθεριών και όλων των κυριαρχικών διακιωμάτων του.

Για τον σκοπό αυτό θα εκτελώ ευσυνείδητα και πειθαρχικά τις εντολές και οδηγίες των ανωτέρων οργάνων και θ’ αποφεύγω κάθε πράξη που θα με ατιμάζη σαν άτομο και σαν αγωνιστή του Εργαζόμενου Ελληνικού Λαού.

(Κείμενα της Εθνικής Αντίστασης, τόμος πρώτος, σελ.213)

Γειά σου Προμηθέα Καυκάσιε Κυρ Αλέκο και μαζί με τους δύο Γιάννους τον Μικρασιάτη και τον Τσέρτο κράτα μια θέση στο κύκλο της Φωτιάς

Greek People's Liberation Army


Greek People's Liberation Army

From Wikipedia, the free encyclopedia
Greek People's Liberation Army
Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός
Participant in the Greek Resistance and theDekemvriana
Active1942–1945
LeadersAris Velouchiotis (chief captain)
Stefanos Sarafis (chief military officer)
Andreas Tzimas (chief political supervisor)
Strength120,000
Part ofNational Liberation Front
OpponentsNazi GermanyFascist ItalySecurity BattalionsEDES/EOEAEKKAYVE/PAO,British ArmyPapandreou government forcesGreek Gendarmerie
The Greek People's Liberation Army or ELAS (GreekΕλληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός, translit. Ellinikós Laïkós Apeleftherotikós Stratós, ΕΛΑΣ), often mistakenly called the National People's Liberation Army (Εθνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός, Ethnikós Laïkós Apeleftherotikós Stratós), was the military arm of the left-wing National Liberation Front (EAM) during the period of the Greek Resistance until February 1945.

Ψήφισμα-«καταπέλτης» της ΚΣΣΕ στο Κυπριακό- Η κατοχή ακυρώνει τη Συνθήκη Εγγυήσεως, λέει το Συμβούλιο της Ευρώπης


ΠΈΜΠΤΗ, 6 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Ψήφισμα-«καταπέλτης» της ΚΣΣΕ στο Κυπριακό- Η κατοχή ακυρώνει τη Συνθήκη Εγγυήσεως, λέει το Συμβούλιο της Ευρώπης

Σύμφωνα με ειδικούς εμπειρογνώμονες, δημιουργείται σοβαρή αμφιβολία κατά πόσο η Συνθήκη Εγγυήσεων μπορεί να συνεχίσει να θεωρείται ως έγκυρη…
Λευκωσία: Αρκούντως σημαντικό ψήφισμα, με θετικές αναφορές για την Κύπρο, υιοθετήθηκε, κατά συντριπτική πλειοψηφία, στη διάρκεια συνεδρίας της ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), στο Στρασβούργο, στα πλαίσια του 4ου Μέρους της Συνόδου 2011 της Συνέλευσης. Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι αναφορές για το θέμα των εγγυήσεων.

Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επωμίζονται μόνες αμυντικές αποστολές, λέει ο Πανέτα



ΠΈΜΠΤΗ, 6 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επωμίζονται μόνες αμυντικές αποστολές, λέει ο Πανέτα

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λίον Πανέτα.


Βρυξέλλες: Οι περικοπές στον αμυντικό προϋπολογισμό των Ηνωμένων Πολιτειών σημαίνουν ότι η Ουάσιγκτον δεν θα μπορεί πια να υποστηρίζει με τον ίδιο τρόπο τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λίον Πανέτα, καλώντας τους εταίρους να συνεργαστούν προκειμένου να μην μειωθεί η επιχειρησιακή ικανότητα της συμμαχίας. 

ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟ Α΄ΠΕΙΡΑΜΑ ΠΩΣ ΑΠΕΤΥΧΕ…


1.Ο Μαρξ δεν εκανε λεξεις στο χαρτι τις επιθυμιες του .!!!!Ειχε τη σοφια και “διεγνωσε” τις ασθενειες της καπιταλιστικης εξελιξης της κοινωνιας ,στηριζομενος στα αμειλικτα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ και στις παρακαταθηκες που ειχε το ανθρωπινο πνευμα ,αρα και απο τους κλασσικους Ελληνες διανοητες!!!!!!

ΠΕΡΙ ΟΚΤΩΜΒΡΙΑΝΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ (ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΟΣΕΓΙΣΗΣ `ΚΑΙΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ


  Καταρχην δεν συμφωνω με την γραμμη της Ελευθεροτυπιας γιατι σε αρκετα ζητηματα μοιαζει να ειναι αποτοκος των ορφανων του μαρξισμου -λενινισμου (για να χρησιμοποοιησω την επιστημονικη του ονομασια) και eπεισης μου θυμιζει τον αφορισμο του Λενιν οτι” ο αριστερισμος ειναι η παιδικη ασθενια του Κομμουνισμου”Ωστοσο παρα τους εγγενενεις περιορισμους  αυτης της προσεγγισεως τα Ιστορικα της Ελευθεροτυπιας ειναι μια αξιεπαινη προσπαθεια και οποιος τα διαβασει μπορει να συμφωνησει η να διαφωησει αλλα πανω απο ολα ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΙ και “οποιος συλλογαται ελευθερα συλογαται σωστα” (Ρηγας Φεραιος) κατι το οποιο δεν θα εκανε να ειχε εαν ειχε μπροστα ενα ακομα ενθετο για ποδοσφαιρο η το επανομεζομενο “life style” τα οποια ειναι πολυ χρησιμα εργαλεια για την αποχαυνωση του λαου Απο οτι εχω διαβασει οι Μουσολινι και Φραγκο ηταν φανατικοι οπαδοι του ποδοσφαιρου.Αληθεια μπορει καποιος να μου πει ποια ηταν η ιδεολογια που πρεβευαν οι εν λογω κυριιοι;

Υπόθεση Μαξ Μέρτενς



Τον Μάιο του 1957, ο Μαξ Μέρτενς, ο χασάπης της Θεσσαλονίκης, ο ναζί που ευθυνόταν για τον εκτοπισμό των Ελλήνων Εβραίων και την κλοπή των περιουσιών τους, επέστρεψε στην Ελλάδα. Σύμφωνα με μια σημερινή εκδοχή, για να αναζητήσει κομμάτι του θησαυρού των Εβραίων που είχε βυθίσει με πλοίο στην Ελλάδα. Όπως και να έχει, σίγουρος πάντως, για την φιλικότητα του ελληνικού καθεστώτος. Καταζητούμενος από το 1947, ένοιωθε περιέργως αρκετά ασφαλής στην χώρα που είχε κατακάψει. Εκείνη την εποχή μάλιστα ήταν στέλεχος του γερμανικού υπουργείου Δικαιοσύνης και φίλος του καγκελάριου Αντενάουερ.Κάποιοι εβραίοι όμως τον αναγνώρισαν και απαίτησαν την σύλληψή του. Ο Μέρτενς πραγματικά συνελήφθη

Η Κίνα απειλεί τις ΗΠΑ – Κόντρα γιγάντων για το γουάν


Η Κίνα απειλεί τις ΗΠΑ – Κόντρα γιγάντων για το γουάν

undefined
Την οργή του Πεκίνου προκαλεί η έναρξη διαβουλεύσεων στην αμερικανική Γερουσία, με στόχο τη λήψη μέτρων ώστε η Κίνα να αυξήσει την ισοτιμία του νομίσματός της.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορική αναδρομή για τα γεγονότα του 1955


Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορική αναδρομή για τα γεγονότα του 1955

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 5, 2011
Διαβάστε πίσω από τις λέξεις, ειδικά για την Κύπρο. Απουσιάζει δυστυχώς το αιματηρό εδάφιο της μοναδικής στρατιωτικής καταστολής ανοιχτής διαδήλωσης (το Πολυτεχνείο ήταν εισβολή), όπου δολοφονήθηκαν διαδηλωτές που ζητούσαν την Ένωση Ελλάδας – Κύπρου. Για να τα λέμε όλα.
Αλέξανδρος Παπάγος και Στέφανος Στεφανόπουλος (1953)

Το γεωτρύπανο στα 4 χιλιόμετρα


Το γεωτρύπανο στα 4 χιλιόμετρα

Αρχές Δεκεμβρίου οι πρώτες ενδείξεις για την ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, τονίζει η Κύπρια υπουργός Βιομηχανίας. Την πρώτη αυθεντική φωτογραφία της πλατφόρμας Noble που βρίσκεται στο “οικόπεδο 12″ της κυπριακής ΑΟΖ δημοσιεύει η εφημερίδα “Πολίτης”. Φωτογραφίες της πλατφόρμας υπήρχαν στη διάθεση της αμερικανικής εταιρείας και των αρμόδιων κυπριακών αρχών, ωστόσο δεν είχαν δοθεί στη δημοσιότητα, κατά το σχετικό δημοσίευμα.

Οι Έλληνες πιλότοι αναχαιτίζουν κατά 98%



Οι Έλληνες πιλότοι αναχαιτίζουν κατά 98%

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΛΟΤΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΧΑΙΤΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑ 98%
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΣΕΛ 11)
undefined
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΛΟΤΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΧΑΙΤΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑ 98%
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΣΕΛ 11)
undefined

Επικήδειος στη μνήμη του δικού μας ανθρώπο υ… Τσέ Γκεβάρα


Επικήδειος στη μνήμη του δικού μας ανθρώπο υ… Τσέ Γκεβάρα

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 10, 2011

undefined
Επικήδειος στη μνήμη του κομαντάντε Τσε Γκεβάρα που εκφωνήθηκε από το Φιντέλ Κάστρο σε δημόσια συγκέντρωση στην Πλατεία της Επανάστασης, στις 18 Οκτώβρη του 1967. Ο Τσε δολοφονήθηκε όντας αιχμάλωτος, στις 9 Οκτωβρίου 1967 στη Βολιβία. Περιέχεται στο «Ερνέστο Τσε ΓΚΕΒΑΡΑ, Κείμενα», εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή»)

Τα τουρκικά F-4 φωτογραφίζουν ελληνικά νησιά! – Μυστικοπάθεια στου Μαξίμου


Τα τουρκικά F-4 φωτογραφίζουν ελληνικά νησιά! – Μυστικοπάθεια στου Μαξίμου

ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ F-4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ!

Steve Jobs, 1955- 2011


ΠΈΜΠΤΗ, 6 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Steve Jobs, 1955- 2011

Με αγγλικούς  υπότιτλους

"'Stay Hungry. Stay Foolish.' And I have always wished that for myself." - Steve Jobs

Στην Κύπρο η ελληνική φρεγάτα Ύδρα Θα συμμετέχει στη νατοϊκή επιχείρηση ACTIVE ENDEAVOUR


Στην Κύπρο η ελληνική φρεγάτα Ύδρα Θα συμμετέχει στη νατοϊκή επιχείρηση ACTIVE ENDEAVOUR

Στην Κύπρο η ελληνική φρεγάτα Ύδρα

Αποπλέει σήμερα  η ελληνική φρεγάτα «ΥΔΡΑ», με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κύπρου όπου αναμένεται να φθάσει μέχρι αύριο.

La leçon de sagesse de Thucydide

La leçon de sagesse de Thucydide

par Alain Garrigou
L’inoubliable Jacqueline de Romilly
et son idole Thucydide
Le régime d’opinion est ambivalent : d’une part, la publication des opinions échappe aux élites selon un principe d’égalité démocratique et conteste ainsi la prétention réservée aux élites à parler au nom des peuples ; mais, d’autre part, si toute opinion est légitime, toute opinion se vaut. Règne de la parole libérée de citoyens sur les forums ou défouloir de « grandes gueules » sur les ondes ? Aussi peut-on célébrer l’apparition d’une démocratie d’opinion comme le font quelques intellectuels aux penchants prophétiques — particulièrement en temps de révolutions — ou s’en inquiéter comme quelques esprits critiques et comme l’implique la présence de modérateurs chargés de faire respecter les limites légales puisqu’il en existe (racisme ou
diffamation). Il y aurait donc le meilleur et le pire. Mais qui peut se permettre de juger ce qui est le meilleur et ce qui est le pire, dès lors que toute opinion est par principe légitime ?

Tουρκία: Χώρα Ελευθερίας και Δημοκρατίας


Tουρκία: Χώρα Ελευθερίας και Δημοκρατίας

undefined
Δεν είναι σαφές πού και πότε τραβήχτηκε η φωτογραφία, αλλά το περιεχόμενο αποτελεί χωρίς αμφιβολία, μήνυμα εκφοβισμού για τον Κουρδικό Λαό. Δείχνει τα άψυχα διαμελισμένα κορμιά δύο Κούρδων Μαχητών  δεμένα με ένα σχοινί, μπροστά από ένα μνημείο, αφιερωμένο στον Διεστραμμένο Σφαγέα των Λαών της Ανατολίας και ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Θρίλερ διεθνούς τρομοκρατίας στη Θεσσαλονίκη



ΤΕΤΆΡΤΗ, 5 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Θρίλερ διεθνούς τρομοκρατίας στη Θεσσαλονίκη

Θρίλερ με ενδεχόμενες πολιτικές προεκτάσεις στη Θεσσαλονίκη, μετά την έκρηξη σε υπόγειο διαμέρισμα στην περιοχή Τριανδρίας, καθώς βρέθηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο… Οι πληροφορίες λένε πως, μάλλον, οι Κούρδοι ένοικοι ετοίμαζαν επιθέσεις σε ελληνικό έδαφος, ενώ από νωρίς το απόγευμα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον αρχηγό της ΕΥΠ και τον διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Russia reveals arrest of Chinese man for espionage


Russia reveals arrest of Chinese man for espionage

A missile launched from a Russian S300 system (image from 1992)Russian already supplies the S300 system to China
A Chinese man faces a charge in Russia of attempted spying for allegedly trying to gain details of a missile system through bribery.
The man, identified as Tun Sheniyun, was arrested in Moscow on 28 October last year but his arrest was kept secret until now.

Αχμαντινετζάντ:Το Νατοικό Ραντάρ δεν θα σταματήσει την πτώση του Σιωνιστικού Καθεστώτος


Αχμαντινετζάντ:Το Νατοικό Ραντάρ δεν θα σταματήσει την πτώση του Σιωνιστικού Καθεστώτος

O Ιρανός πρόεδρος ασκεί έντονη κριτική στην Τουρκία για τη φιλοξενία του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της Νατοϊκής αντιπυραυλικής ασπίδας που έχει ως στόχο να εντοπίζει πυραυλικές απειλές που προέρχονται από χώρες εκτός Ευρώπης, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και το Ιράν.Kατά τον Ιρανό Πρόεδρο το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης αποσκοπεί στην υπεράσπιση του σιωνιστικού καθεστώτος.Το Ισραήλ θέλει να είναι απόλυτα ασφαλές ότι κατά την ανάληψη στρατιωτικής δράσης  κατά του Ιράν οι πύραυλοι του Ιράν δεν θα πλήξουν τα Ισραηλινά (κατεχόμενα τα αναφέρει) εδάφη."Έχουμε πει στους Τούρκους φίλους μας ότι δεν ήταν σωστό να δώσουν αυτό το δικαίωμα και ότι δεν ήταν προς όφελος τους να γίνει κάτι τέτοιο. Το εν λόγω σύστημα δεν θα σταματήσει την πτώση του σιωνιστικού καθεστώτος» ανέφερε σε ζωντναή τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ahmadinejad: 'NATO radar won't stop Zionist regime's fall'
By REUTERS
Iranian president slams Turkey for hosting early-warning system that aims to spot missile threats coming from outside Europe, including Iran.

TEHRAN - Iranian President Mahmoud Ahmadinejad criticized Turkey on Tuesday for hosting a NATO early-warning radar system, saying it was aimed at protecting Israel but warning it would "not stop the fall of the Zionist regime."

The Turkish and US governments said last month the radar system would help spot missile threats coming from outside Europe, including potentially from Iran. The system, provided by the United States, is to become operational later this year.

"This radar system is more aimed at defending the Zionist regime," Ahmadinejad said in a live television interview late on Tuesday.

"They want to make sure that our missiles do not reach the occupied territories, in case they acted militarily against Iran one day," he added.

"We have told our Turkish friends that it was not right to give this permission and that it was not in their benefit to do this... But such radar system will not stop the fall of the Zionist regime."

Muslim Turkey, with NATO's second biggest military, has become a bigger player in the Middle East. It is emboldened by its booming economy and seeks stronger ties with Muslim countries in the Middle East, like Iran.

But Ankara, increasingly critical of Iranian ally Syria, has split with Iran recently over Syrian President Bashar Assad's bloody crackdown on a popular uprising within his country.

Turkey has said the radar system is not intended to protect against threats from any specific country.

Washington and its allies are at odds with Iran over its disputed nuclear program, which they suspect is a front for developing atomic bombs. Iran denies this, saying it is enriching uranium only for electricity and other civilian purposes.

Israel, which Iran refuses to recognize, and the United States have not ruled out military strikes on Iran if diplomatic means fail to stop it obtaining nuclear weapons.

Iranian officials previously have announced that the country's domestically produced missiles can reach Israel and US bases in the Gulf. Tehran says its response to any military attack will be "painful".

Russia unilaterally suspended the delivery of S-300 missiles to Iran after the United States and Israel expressed concern that the Islamic Republic could use the anti-aircraft system to shield its nuclear facilities.

Opposition to Israel is a fundamental principle in Shi'ite Muslim Iran and Ahmadinejad often rails against the Jewish state.
http://www.jpost.com/IranianThreat/News/Article.aspx?id=240559

Τι δεν είναι ο Στρατός


Τι δεν είναι ο Στρατός




Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης


Ο Στρατός, οι Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν αποστολή, πολύ συγκεκριμένη. Την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας, της τιμής, των ευρύτερων συμφερόντων του Έθνους. Και λέω του Έθνους, διότι έχουν καθήκοντα, έχουμε καθήκοντα, που φτάνουν στην Κύπρο, την Βόρειο Ήπειρο κι αλλού, ξεπερνώντας τα μικροελλαδικά σύνορα.

Οδηγούν στην αυτοκτονία τη γενιά της Δημοκρατίας


Οδηγούν στην αυτοκτονία τη γενιά της Δημοκρατίας

της Ελίνας Γαληνού 
Τα πράγματα πλέον δεν είναι αστεία. Από φήμες διάχυτες για "κάποιες αυτοκτονίες", φτάσαμε σε καθημερινές τραγωδίες... Νέοι, μεσήλικες και ηλικιωμένοι, αποφασίζουν να βάλουν τέρμα στη ζωή τους. Κάποτε, ακούγαμε για αυτοκτονίες σε χώρες του Βορρά, όπου η γκριζάδα του ουρανού είναι καθημερινό σταθερό τοπίο. Ποτέ δεν είχαμε φανταστεί ότι θα έχουμε έξαρση αυτοκτονιών στην Ελλάδα του ήλιου και του γαλάζιου ουρανού. Και όμως, οι κάποιες διάχυτες φήμες στην αρχή της διετίας, τώρα έγιναν βεβαιωμένες καθημερινές τραγωδίες.
Νέοι άνθρωποι, στη μέση της παραγωγικής τους ζωής, αυτοκτονούν λόγω..αδιεξόδου. Η ερώτηση που ανακύπτει από αυτό το δραματικό φαινόμενο είναι μια. Τελικά, οι Ελληνες άρχισαν να λυγίζουν;
Είναι ίσως το χειρότερο πλήγμα που θα μπορούσε να συμβεί σ΄αυτή τη χώρα, όπου το γέλιο, η αισιοδοξία και η ανεμελιά, κυριαρχούσαν λίγο καιρό πριν. Οι Ελληνες, αυτός ο θαρραλέος λαός, άρχισε να βλέπει αδιέξοδο χωρίς επιστροφή, ή του κόστισε το ξεβόλεμα απ΄αυτά που είχε συνηθίσει; Οπωσδήποτε μια ανατροπή, έστω και με διαβαθμίσεις στη ζωή καθενός μας, είναι αρκετά επώδυνη και οι αντοχές των ανθρώπων, διαφέρουν. Θα μου πείτε, η μακριά περίοδος ευημερίας και σιγουριάς, κάνει τις αντιστάσεις χαλαρές οπότε, απελπίζεσαι με τα πρώτα ζόρια. Αυτή είναι ίσως μια πρώτη επιφανειακή ερμηνεία του φαινομένου, που όμως δεν συνάδει ούτε με τον χαρακτήρα των Ελλήνων, ούτε με την παράδοση ενός ανδρείου λαού. Μάλλον τους "τιμωρούς" μας βολεύει περισσότερο...
Οχι, οι Ελληνες δεν αυτοκτονούν επειδή έχασαν τα προνόμια και τη βολή τους. Η Ιστορία τους, είναι γεμάτη τέτοιες περιπτώσεις ανατροπών και ακόμα σκληρότερων ακόμα, σε εποχές με πολύ λιγότερα μέσα και ευκολίες. Δεν αυτοκτόνησαν οι πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και του Πόντου που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους, ας πούμε. Επέζησαν από εποχές διωγμών και καταστροφών άνθρωποι που δεν είχαν ούτε τα σημερινά τεχνικά μέσα για να κινηθούν ή να επικοινωνήσουν. Αναστήθηκαν γενιές πάνω σε αποκαίδια πολέμων, με αφάνταστες στερήσεις υλικών αγαθών και χωρίς καθόλου χρήματα και έδωσαν στην κοινωνία ευηπόλυπτους ανθρώπους, δημιουργικούς και άξιους. Τι ήταν αυτό που τους κράταγε το ηθικό ακμαίο και αλύγιστο; Μα τι άλλο, από την πίστη στο μέλλον. Την πίστη ότι μπορεί να αλλάξει κάτι σ΄αυτόν τον κόσμο με τη δική τους συμβολή, αξιοποιώντας θετικές και αρνητικές εμπειρίες.
Αυτό τώρα, πάει να χαθεί, σαν κάποιος να προσπαθεί να το βουλιάξει. Και είναι το μεγαλύτερο έγκλημα, μια γενοκτονία που συντελείται προσεκτικά χωρίς να βάψει με αίμα κανένας ένοχος τα χέρια του. Ετσι, δεν θα υπάρξουν και ίχνη ενοχής στο μέλλον για κανέναν. Ετσι, θα περάσει ίσως στην Ιστορία ότι οι Ελληνες, μόλις έχασαν τα χρήματά τους, διαλύθηκαν σαν καπνός...
Βλέποντας τις ηλικίες των συνήθων θυμάτων, σκέφτεται κανείς άμεσα κάτι. Είναι δυστυχώς νέοι, που είτε γεννήθηκαν στη μεταπολίτευση, είτε μεγάλωσαν σ΄αυτήν. Νέοι που πίστεψαν στην παλινόρθωση της Δημοκρατίας, που επένδυσαν τις ελπίδες τους στην Ενωμένη Ευρώπη η οποία με τη συνεργασία όλων των κοινωνιών, θα ξεπερνούσε κάποτε τους εφιάλτες των πολέμων. Τώρα, στην Ελλάδα που βρίσκεται δέκα χρόνια μέσα στο ευρώ και τριάντα μέσα στην Ευρωπαική Ενωση, οι εφιάλτες επιστρέφουν με άλλη εκδοχή. Ενα καινούριο στύλ πολέμου και αλληλοεξόντωσης, λαμβάνει χώρα στον λεγόμενο πολιτισμένο κόσμο, επιβεβαιώνοντας τους φόβους που διατύπωσε κάποτε ο Αινστάιν. "Δεν ξέρω με τι θα γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, αλλά σίγουρα ο τέταρτος, θα γίνει με ρόπαλα και πέτρες όπως γινόταν στις προιστορικές κοινωνίες".
Ας ξέρουν όμως όλοι, ακόμα και κείνοι που μας λοιδωρούν τόσο ανάλγητα σ΄αυτή τη δύσκολη καμπή μας, ότι η Ελλάδα δεν θα είναι το μοναδικό θύμα σ΄αυτό το παιχνίδι. Γι΄αυτό, ας μην εφησυχάζουν ότι η συμφορά μας, είναι η επάξια τιμωρία μας, όπως έκαναν κάποτε και με την Αλωση της Πόλης. Οι συμφορές δεν έχουν τόπο και πατρίδα και αλίμονο σε όποιον τις υποτιμά όταν βλέπει πως κάπου συμβαίνουν. Μηδενί συμφορά ονειδίσεις, κοινή γάρ η τύχη και το μέλλον, αόρατο. Διότι και αυτοί όπως εμείς, έχουν κοινωνίες ανθρώπων και νέους....

Ισραήλ: Απομάκρυνση ανώτατου διπλωμάτη από την πρεσβεία της Ουάσινγκτον



ΤΕΤΆΡΤΗ, 5 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Ισραήλ: Απομάκρυνση ανώτατου διπλωμάτη από την πρεσβεία της Ουάσινγκτον

Το Ισραήλ καθαίρεσε τον αναπληρωτή πρέσβη του στην Ουάσινγκτον για διαρροή στα ΜΜΕ σχετικά με μυστικές συνομιλίες που αφορούσαν και τις ΗΠΑ, δήλωσαν διπλωματικές πηγές την Τετάρτη.

Με επίθεση στο Ισραήλ, απειλεί τη Δύση, ο Ασαντ


Με επίθεση στο Ισραήλ, απειλεί τη Δύση, ο Ασαντ

Ο Μπασάρ αλ-Ασαντ απειλεί ότι σε περίπτωση που οι Δυτικοί επιχειρήσουν στρατιωτική επίθεση στη χώρα του θα επιτεθεί στο Ισραήλ. «Αν κάποιοι κάνουν την τρέλα να επιτεθούν στη Δαμασκό μου αρκούν μονο έξι ώρες για να μεταφέρω εκατοντάδες πυραύλους στα υψίπεδα του Γκολάν και να πλήξουν το Τελ Αβιβ», δηλωσε ο σύρος πρόεδρος στον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου με τον οποίο συναντήθηκε χθες Τρίτη.