Ετικέτες

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Με επίθεση στο Ισραήλ, απειλεί τη Δύση, ο Ασαντ


Με επίθεση στο Ισραήλ, απειλεί τη Δύση, ο Ασαντ

Ο Μπασάρ αλ-Ασαντ απειλεί ότι σε περίπτωση που οι Δυτικοί επιχειρήσουν στρατιωτική επίθεση στη χώρα του θα επιτεθεί στο Ισραήλ. «Αν κάποιοι κάνουν την τρέλα να επιτεθούν στη Δαμασκό μου αρκούν μονο έξι ώρες για να μεταφέρω εκατοντάδες πυραύλους στα υψίπεδα του Γκολάν και να πλήξουν το Τελ Αβιβ», δηλωσε ο σύρος πρόεδρος στον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου με τον οποίο συναντήθηκε χθες Τρίτη.


Αραβικά ειδησεογραφικά πρακτορεία και άλλες πηγές που αναφέρονται στη συνάντηση προσθέτουν οτι ο πρόεδρος Ασαντ δήλωσε επίσης οτι θα καλέσει για βοήθεια τους Χεσμπολάχ του Λιβάνου και προειδοποίησε για μια «δραματική εξέλιξη» σε περίπτωση «ανάμειξης της Δύσης στα εσωτερικά» της χώρας του.

Η απάντηση της Συρίας, είπε, «θα εκδηλωθεί στις τρεις πρώτες ώρες αλλά στις επόμενες τρεις ώρες το Ιράν θα επιτεθεί στα πολεμικά της Αμερικής που βρίσκονται στον Περσικό Κόλπο και ταυτόχρονα θα μπούν στο στόχαστρο αμερικανικοί και ευρωπαϊκοί στόχοι».

Στα Συμβούλιο Ασφαλείας απορρίφθηκε χθες Τρίτη κοινή πρόταση της Γαλλίας, Βρετανίας, Γερμανίας και Πορτογαλίας για επιβολή αυστηρών κυρώσεων στη Συρία, ύστερα από βέτο της Ρωσίας και της Κίνας. Ο κινέζος αντιπρόσωπος δεν δικαιολόγησε τη στάση του αλλά ο ρώσος Βιτάλι Τσούρκιν την καταψήφισε επειδή, οπως εξήγησε, αυτή στηρίζεται στην «φιλοσοφία της αντιπαράθεσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου