Ετικέτες

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ – Θρησκεία και τέχνη


του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

3.1 Η προ-ισλαμική θρησκεία:

Μια σύντομη αναφορά στην προ-ισλαμική θρησκεία των κατοίκων της Αραβίας, είναι απαραίτητη. O S. Jafar Shahidi[1] αναφέρει πως στη νότια Αραβία η λατρεία των ουρανίων σωμάτων όπως της σελήνης, των άστρων και του ήλιου είχε μεγάλη παράδοση. Η λατρεία του ήλιου συνηθιζόταν και στη βόρεια Αραβία: «Οι κάτοικοι της ερήμου, σε γενικές γραμμές ήταν ειδωλολάτρες. Τα είδωλα αυτά κατασκευάζονταν από ξύλο, πέτρα, ακόμη και τους καρπούς του φοίνικα. Στο ιερό Κοράνιο αναφέρονται μερικά ονόματα αυτών των ειδώλων όπως: Lat, Uzza, Manat, Vadd, Sowaa, Yaghouth, Yaough, Nasr, ενώ στη Μέκκα η οικογένεια Qoreish λάτρευε μεταξύ άλλων το μεγαλύτερο από τα είδωλα το Hubal». Οι ενδείξεις δείχνουν πως οι αρχαίοι κάτοικοι της περιοχής ασκούσαν ένα είδος λιθολατρείας. Οι κάτοικοι της ερήμου πίστευαν στα είδωλα σε σχέση με τους καλούς οιωνούς που περίμεναν από αυτά. Θεωρούσαν τα δαιμόνια πηγή κακού αλλά καμιά φορά και πηγή προσφοράς, ενώ κάποιοι Άραβες ποιητές πίστευαν ότι είχαν ένα δαιμόνιο μέσα τους που τους υπαγόρευε τα ποιήματά τους, όπως και το δαιμόνιο του Σωκράτη.

Η Ιστορία του Ρεμπέτικου τραγουδιού


ο Μάρκος Βαμβακάρης
Ρεμπέτικη μουσική ή Ρεμπέτικο ονομάζεται το ελληνικό αστικό λαϊκό τραγούδι που εμφανίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και απέκτησε την γνώριμη μορφή του, περίπου μέχρι την τρίτη δεκαετία του 20ού αιώνα. Η μουσική αυτή εξελίχθηκε κυρίως στα λιμάνια ελληνικών πόλεων όπου ζούσε η εργατική τάξη (τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο) και στη συνέχεια πέρασε και σε άλλα αστικά κέντρα.
Μια διαφορετική μορφή αστικού λαϊκού τραγουδιού αναπτύχθηκε στην Πάτρα: τα ταμπαχανιώτικα, από την ομώνυμη συνοικία.

Προϊστορία

Το ρεμπέτικο τραγούδι είναι το ελληνικό αστικό τραγούδι στη απαρχή του. Εξελίχθηκε μέσα από την ελληνική μουσική παράδοση, του δημοτικού τραγουδιού και των κλέφτικων από τους κατοίκους των ελληνικών πόλεων. Τα πρώτα ρεμπέτικα ακούσματα άρχισαν να σημειώνονται στην Αθήνα στις φυλακές του Μεντρεσέ το 1834 τα λεγόμενα "μουρμούρικα". Την ίδια εκείνη εποχή οι Βαυαροί προσπαθούσαν να εισάγουν στη τότε αθηναϊκή κοινωνία τις καντρίλιες και την πόλκα. Αντίθετα στη πλατεία του Ψυρρή τα μουρμούρικα, και τα σεβνταλήτικα άρχισαν να βρίσκουν ανάπτυξη. Στις αρχές του 1900 τα ρεμπέτικα αποτελούσαν το λαϊκό τραγούδι των φτωχών συνοικιών των κυριοτέρων πόλεων. Την ίδια εποχή εμφανίζονται στον Πειραιά ως πρωτορεμπέτικα τα λεγόμενα "γιαλάδικα", που πήραν τ΄ όνομά τους από τη συχνά επαναλαμβανόμενη λέξη "γιάλα -γιάλα" ή "αμάν γιάλα" ή "γιαλελέλι". Μετά το 1922 έγινε μίξη των τραγουδιών μ΄ εκείνα της Μικράς Ασίας και του Βοσπόρου, με έντονη την εμφάνιση του αμανετζίδικου λαϊκού τραγουδιού. Τότε εμφανίζονται και τα περισπούδαστα του είδους Καφέ Αμάν όπου το ρεμπέτικο τραγούδι άρχισε ν΄ αναπτύσσεται ευρύτατα μέχρι το 1936 όταν και απαγορεύτηκαν θεωρούμενα ως τουρκοειδή. Σημειώνεται πως ένα χρόνο πριν το 1935, τα αμανετζίδικα είχαν απαγορευτεί στη Τουρκία θεωρούμενα ως κατάλοιπο ελληνικό μουσικό είδος.

«Ω, ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΕΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ»!


Του Ν.ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Δεν υπάρχει άνθρωπος -όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στον κόσμο ολόκληρο- που να μη γνωρίζει ότι τα ελληνικά νοικοκυριά, τα λαϊκά νοικοκυριά, στενάζουν κάτω από την «μπότα» των τραπεζιτών.
Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην αντιλαμβάνεται ότι οι τραπεζίτες στραγγαλίζουν τον ελληνικό λαό, λόγω της υπερχρέωσης των νοικοκυριών στις τράπεζες.
Αλλά δεν υπάρχει και κυβερνητικός παράγοντας της τριφασικής συμπαιγνίας,δεν υπάρχει πολιτευτάκιας της συμφοράς, δεν υπάρχει συστημικός ή «αντισυστημικός» μαϊντανός, που να μη δίνει φαρισαϊκή παράσταση σε κάθε δημόσια εμφάνισή του, κλαψουρίζοντας για «το κακό που έχει βρει» τον ελληνικό λαό με τις τράπεζες.

Αύξηση της παρουσίας του Ισλάμ στην Ελλάδα



Η Ελλάδα στόχος του Ισλάμ
undefined
Του Μάνου Ηλιάδη
Σχετικό άρθρο: Ισλαμικό τέμενος στην Αθήνα: Η Εμπειρία από άλλες χώρες και οι διεθνείς τάσεις
Στο προηγούμενο τεύχος των ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ είχε γίνει αναφορά στην μείωση του αριθμού των εκκλησιών και την συνεχή αύξηση ισλαμικών τεμενών στην Ευρώπη, στοιχείο που αρκετοί αναλυτές το θεωρούν ως μία τάση για βαθμιαία υποκατάσταση του Χριστιανισμού, ως κυρίαρχης θρησκείας στην Ήπειρό μας, από το Ισλάμ

Η Σοβιετική Ενωση «ξεκοίλιασε» τη στρατιωτική μηχανή των ναζί


Γκενάντι Μπορντιουγκόφ, καθηγητής του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας, πρόεδρος της Ένωσης Μελετητών της ρωσικής κοινωνίας
undefined
Το σοβιετικό άρμα Τ-34/85 αποτέλεσε από όλες τις απόψεις ένα τεράστιο βήμα προόδου, σε σχέση με τα μέτρια άρματα μάχης του υπόλοιπου κόσμου.
Στις 9 Μαΐου η Ρωσία γιόρτασε την 68η επέτειο της νίκης στον Μεγάλο Πατριωτικό πόλεμο. Την ίδια στιγμή, στη Δύση αποσιωπάται συστηματικά η καθοριστική συμβολή της ΕΣΣΔ, η οποία, όπως είπε ο Τσώρτσιλ, «ξεκοίλιασε» τη γερμανική στρατιωτική μηχανή.

Ανοίγει, έπειτα από 1.700 χρόνια, το αρχαίο θέατρο Μεσσήνης



Το αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης ανοίγει φέτος τις πύλες του για το κοινό για πρώτη φορά μετά το 300 μ.Χ.,  οπότε και σταμάτησε η λειτουργία του.
Έπειτα από σιωπή και εγκατάλειψη 1.700 χρόνων, το αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης ανοίγει και πάλι τις πύλες του για το κοινό, το φετινό καλοκαίρι.

Η Αργοναυτική εκστρατεία – προσπάθεια ανίχνευσης της Ιστορίας πίσω από τον μύθο


Η Αργοναυτική εκστρατεία αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους μύθους της ελληνικής αρχαιότητας, κατέχοντας την ίδια θέση με τα Ομηρικά έπη και τους άθλους του Ηρακλέους. Σκοπός της Αργοναυτικής εκστρατείας ήταν να φέρουν στον βασιλιά Πελία το Χρυσόμαλλο δέρας από την Κολχίδα (Αία) η οποία βρισκόταν στη Μαύρη Θάλασσα.
Το Χρυσόμαλλο δέρας προερχόταν από το κριάρι, στο οποίο ανέβηκε ο Φρίξος, για να ξεφύγει από τον πατέρα του, βασιλιά του Ορχομενού της Βοιωτίας και την μητριά του που ήταν έτοιμοι να τον θυσιάσουν.

Για πρώτη φορά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι Κούρδοι σε μερικά χρόνια θα αποτελούν πλειονότητα στην Τουρκία!!!


Οτζαλάν προς Κούρδους: Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε
Χάρτης αύξησης του πληθυσμού της Τουρκίας από το 1990 μέχρι το έτος 2005. Στις κουρδικές περιοχές η αύξηση του πληθυσμού είναι 40% ενώ στις λοιπές από 2 (Πόντος) έως 25%. Στις περιοχές του Μαρμαρά-Αν. Θράκης και της Μεσογείου (Μερσίνα-Άδανα) η αύξηση είναι 44% και 34% αντίστοιχα, γιατί εκεί μετανάστευσαν κουρδικοί πληθυσμοί, ενώ πρέπει να ληφθεί ότι στο ποσοστό αύξησης των περιοχών Αιγαίου και Κεντρικής Ανατολίας, συνέβαλαν και οι κουρδικοί πληθυσμοί που μετανάστευσαν εκεί τη δεκαετία του '90! Στη μόνη περιοχή που δεν παρατηρείται εγκατάσταση κουρδικών πληθυσμών, είναι ο Πόντος, όπου η αύξηση τη δεκαπενταετία είναι 2%. (Πηγή: Turksolu)

Ελληνικό σπανάκι στον πλανήτη Αρη ετοιμάζεται να φυτέψει η NASA


Την πρώτη θέση σε διαγωνισμό της NASA κέρδισε μία πρωτότυπη ιδέα με άρωμα ελληνικό. Πρόκειται για την αποστολή «Popeye on Mars» η οποία βασίζεται στην πρόταση που παρουσίασαν 9 Ελληνες επιστήμονες και αφορά την ανάπτυξη ενός αεροπονικού και γεωπονικά αυτόνομου θερμοκηπίου στον κόκκινο πλανήτη.

Σάλος από την χειρονομία Χρυσαυγίτη Βουλευτή-Σήκωσε το μεσαίο δάκτυλο σε πολίτες


Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της Αργαλαστής του Βόλου σε βάρος του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου προκάλεσαν την οργή του Βουλευτή ο οποίος απάντησε στον κόσμο χαιρετώντας, σηκώνοντας το μεσαίο του δάκτυλο.

Εξωγήινη ζωή: Ένα αρχαίο Ελληνικό ερώτημα


Το μεγάλο αυτό θέμα είχε απασχολήσει τους αρχαίους Έλληνες όταν, από την εποχή της αναπτύξεως της Αστρονομίας...
 
η ιδέα της υπάρξεως ζωής σε άλλους κόσμους άρχισε να αποκτά κάποια επιστημονική βάση. Είναι γεγονός πως πολλοί Έλληνες φιλόσοφοι, που ήταν και αστρονόμοι συγχρόνως, πίστευαν πως η Γη δεν ήταν μοναδική κατοικία λογικών όντων. Και ήταν καταπληκτική η πρωτοτυπία σκέψεως και ευφυΐα των Ελλήνων της εποχής εκείνης.

Ο Κρόνος και τα φεγγάρια του

Υπάρχει εκεί πλήθος παμπάλαιων αντικειμένων του ηλιακού συστήματος





















Στον Κρόνο υπάρχουν αντικείμενα και στοιχεία από τις απαρχές του ηλιακού μας συστήματος

Ομάδα επιστημόνων που μετέχουν στην αποστολή του διαστημικού σκάφους Cassini το οποίο εξερευνά τον Κρόνο και τα φεγγάρια του υποστηρίζει ότι εκεί βρίσκεται πλήθος στοιχείων και αντικειμένων που προέρχονται από τις απαρχές του ηλιακού μας συστήματος επισημαίνοντας ότι η μελέτη τους θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της εξέλιξης του.

Άρχισες τα μπάνια; Δες 10 πράγματα που δε γνώριζες για το αντηλιακό σου


Το Καλοκαίρι έφθασε και ήδη, οι παραλίες...φιλοξενούν τους πρώτους λουόμενους! 

Ο ήλιος είναι από τώρα καυτός, γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Το αντηλιακό, πρέπει να γίνει το “απαραίτητο αξεσουάρ” μας.

Σαουδική Αραβία σήμερα: Δείτε πως φέρεται στους μετανάστες αυτή η χώρα


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 26, 2013
20130526-202815.jpg

Πέντε αποκεφαλισμένοι (μουσουλμάνου) μετανάστες από την Υεμένη κρέμονται σήμερα σε κοινή θέα στην πολη Τζιζάν στην ΝΔ Σαουδική Αραβία. Οι μετανάστες κατηγορήθηκαν και εκτελέσθηκαν βάσει του ισλαμικού δικαίου. Έπειτα εκτέθηκαν σε γερανό κρεμασμένοι απο τους ώμους ώστε οι λοιποί μετανάστες που βρίσκονται στην περιοχή να “παραδειγματιστούν”.

Τρομοκρατία, η ψευδαίσθηση ότι είναι εργαλείο εξουσίας


undefined
Γράφει ο Αλέξανδρος Νίκλαν

Το κυριότερο σημείο ώστε να περιγράψεις το φαινόμενο της Τρομοκρατίας είναι να αποδώσεις τι εστί τρομοκρατία με τα σημερινά δεδομένα.

Χάσαν Νασράλα: «Με δύο μόνο λέξεις, συγκεντρώνω δεκάδες χιλιάδες εθελοντές μαχητές για τον Άσαντ»


Posted: 26 May 2013 05:03 AM PDT
undefined
Την ώρα που ο Συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης καλεί τους μαχητές της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου, Χεζμπολάχ, να αυτομολήσουν, σε ομιλία του ο ηγέτης της οργάνωσης Χάσαν Νασράλα υποσχέθηκε νίκη των μαχητών της Χεζμπολάχ που πολεμούν στο πλευρό των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων στην Συρία και απέρριψε οποιαδήποτε πιθανότητα συμμαχίας με τους Σύρους αντάρτες.

Η άγνοια για την Ευρωπαϊκή Ένωση

undefined
Του χρόνου τον Ιούνιο αποφασίστηκε να διεξαχθούν οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και για ακόμα μια φορά οι Πολίτες θα οδηγηθούν σε αυτές χωρίς καμμία ενημέρωση.

Βλέπετε, οι εκλογές αυτές είναι ιδιαίτερες και δεν έχουν καμμία σχέση με τις εθνικές ή τοπικές εκλογές όπως τις γνωρίζουμε. Παρόλα αυτά, τα σαθρά πολιτικά κόμματα και Μ.Μ.Ε. και οι συστημικοί (θα τους αναγνωρίσετε και ως "επιφανείς") ακαδημαϊκοί της χώρας, επιθυμούν να μας κρατούν στην άγνοια και να μας προτρέπουν να ψηφίσουμε κομματικά χωρίς να μας πληροφορούν για το πόσο λανθασμένη είναι μία τέτοια προσέγγιση.

Το αδιέξοδο των νέων Πολιτών

Το αδιέξοδο των νέων Πολιτών
undefined
Η επιβολή αυτού του αδιεξόδου γίνεται φυσικά με την Έχιδνα που ονομάζεται πανελλαδικές εξετάσεις. Αυτή η στείρα διαδικασία που σαρώνει και ομαδοποιεί τυφλά την όλη πορεία και σταδιοδρομία των μαθητών, που την εκμηδενίζει και την καταδικάζει σε έναν άθλιο διαγωνισμό διάρκειας ενός μήνα. Ένα ανεγκέφαλο και βαρβαρικό ελληνικό σύστημα παιδείας του «όλα ή τίποτα» που δεν αναγνωρίζει την διάνοια και τις διαφορετικές ικανότητες των νέων μας Πολιτών. Ένα σύστημα που κυριολεκτικά προδίδει τους νέους, που οδηγεί μόνο στη θλίψη και την αμάθεια και στη δολοφονία του εκπαιδευτικού συστήματος έτσι όπως την δίδαξε ο μέγας Πρωταγόρας.

«ΕΞ' ΑΡΧΗ ΧΑΜΕΝΟΣ, ΕΝΑΣ ΑΕΝΑΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ» - Νέα στρατηγική κατά της τρομοκρατίας από Ομπάμα


Του Παναγιώτη Παπαϊωάννου
Σύμφωνα με τον Μπαράκ Ομπάμα, η προσφυγή σε επιθέσεις από μη επανδρωμένα αεροσκάφη προϋποθέτει να προϋπάρχει η «σχεδόν απόλυτη» βεβαιότητα ότι κανείς άμαχος πολίτης δεν θα σκοτωθεί ή τραυματισθεί
Σύμφωνα με τον Μπαράκ Ομπάμα, η προσφυγή σε επιθέσεις από μη επανδρωμένα αεροσκάφη προϋποθέτει να προϋπάρχει η «σχεδόν απόλυτη» βεβαιότητα ότι κανείς άμαχος πολίτης δεν θα σκοτωθεί ή τραυματισθεί
Τις προθέσεις του για τη νέα αντιτρομοκρατική στρατηγική των ΗΠΑ αποκάλυψε ο Μπαράκ Ομπάμα, σε εκτενή ομιλία μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις για τον θάνατο τεσσάρων Αμερικανών πολιτών κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Κύκλος της Θεσσαλονίκης: Συμπόσιο με θέμα: "Η αναγκαιότητα μιας νέας γεωπολιτικής αντίληψης της ελληνικής πολιτικής"


undefined
Το τελευταίο -πριν τις καλοκαιρινές διακοπές- Συμπόσιο, θα γίνει την Πέμπτη 30 Μαΐου και θα αρχίσει στις 8.30 το βράδυ, στο Τελόγλειο (Αγίου Δημητρίου 159Α 546 36 Θεσσαλονίκη).
Θα μας απασχολήσει το θέμα:

Η συμβολή της ναυτικής αεροπορίας στην Μικρασιατική εκστρατεία (1919-1922)


  Του Ιωάννη Παλούμπη, Αντιναυάρχου ΠΝ ε.α., Επίτιμου Α΄ Υπαρχηγού Γ.Ε.Ε.Θ.Α.
Χειριστές και προσωπικό εδάφους της Ναυτικής Αεροπορικής Υπηρεσίας μπροστά από ένα Airco De Havilland D.H. 9, στο Ουσάκ το 1921. Οι χειριστές που είχαν εκπαιδευτεί στη Μ. Βρετανία έφεραν κεντητό διακριτικό ιπταμένου του R.F.C. (αρχείο Μουσείου Ιστορίας Πολεμικής Αεροπορίας).
Συμπληρώθηκαν 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα προσπαθήσω να εκθέσω συνοπτικά αλλά ολοκληρωμένα τη συμβολή του Πολεμικού Ναυτικού στην τριετή εκστρατεία στη Μικρά Ασία και αυτό είναι ένα άχαρο έργο.

Βγάζουν στο σφυρί το Σκοπευτήριο Καισαριανής


 
ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ
Μετά το Σκοπευτήριο η Ακρόπολη; Αυτό διερωτώνται οι κάτοικοι της Καισαριανής για την παραχώρηση του ιστορικού χώρου στο ΤΑΙΠΕΔ
Στην εκποίηση των ιστορικών μνημείων προχωράει πλέον η τρικομματική κυβέρνηση, παραχωρώντας το Σκοπευτήριο Καισαριανής στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), προκειμένου να περάσει σε χέρια ιδιωτών προς εκμετάλλευση.
Μετά το Σκοπευτήριο η Ακρόπολη; 
Αυτό διερωτώνται οι κάτοικοι της Καισαριανής για την παραχώρηση του ιστορικού χώρου στο ΤΑΙΠΕΔ.

Κινδυνεύει να καταστραφεί ο τάφος του Ανδρέα Κάλβου στην Αγγλία


Η ελληνική πρεσβεία στη βρετανική πρωτεύουσα αδιαφορεί
Ο τάφος του ποιητή Ανδρέα Κάλβου που βρίσκεται στο Λάουθ της Αγγλίας στον εξωτερικό χώρο της εκκλησίας της Αγίας Μαργαρίτας πέρασε στα χέρια ιδιώτη αγοραστή. 

Εικόνες από το μέλλον της Ελλάδος; Ο σφαγέας-αποκεφαλιστής του Λονδίνου


Το καλό παιδί που έγινε τρομοκράτης
Ο Μάικλ Αντεμπολάγιο, ο ένας από τους δύο σφαγείς του βρετανού στρατιώτη στο Γούλγουιτς, σε διαδήλωση βρετανών ισλαμιστών το 2007 στο Λονδίνο

Πώς ο Μάικλ Αντεμπολάγιο που «έλεγε αστείες ιστορίες» κατέληξε σφαγέας ενός βρετανού στρατιώτη, στο όνομα του «ιερού πολέμου»
Ενώ ο Μάικλ Αντεμπολάγιο νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Λονδίνο, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Βρετανίας διεξάγει εξονυχιστικές έρευνες στα σπίτια της οικογένειας και των συγγενών του. Οι πρώτες πληροφορίες που ήρθαν στο φως για το παρελθόν του καταγράφουν μια εντυπωσιακή «στροφή» του «καλού παιδιού» που «έλεγε αστείες ιστορίες» και «του άρεσε να παίζει μπάλα στη γειτονιά» στον τυφλό φανατισμό: κατέληξε σφαγέας, μαζί με έναν συνεργό του, ενός βρετανού στρατιώτη. Και όλα αυτά στο όνομα του «τζιχάντ», του ισλαμικού «ιερού πολέμου». Πώς έφθασε όμως ως εδώ; Ο νιγηριανής καταγωγής 28χρονος γεννήθηκε σε μια βαθιά θρησκευόμενη χριστιανική οικογένεια με καταγωγή από τη Νιγηρία. Οταν σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο του Γκρίνουιτς πήρε μια καθοριστική απόφαση: ασπάστηκε τον ισλαμισμό.

Την πλήρη αποτυχία της πολυπολιτισμικότητας δείχνουν οι ταραχές στη Σουηδία


undefined
Εκατοντάδες «νεαροί» (έτσι λέγονται οι - υποτίθεται - «ενσωματωμένοι» μουσουλμάνοι μετανάστες) πετούν πέτρες, καίνε αυτοκίνητα και σπάνε παράθυρα - ήδη για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα - στη Στοκχόλμη και αλλού, λέγοντας ότι διαμαρτύρονται ενάντια στην αστυνομική βία και την ανισότητα.

Στη Σουηδία, οι επικριτές των πολιτικών της πολυπολιτισμικότητας επιτίθενται στους νόμους για τη μετανάστευση.

Αναζητώντας απάντηση στην απότομη εξαφάνιση των Μάγια!!!



Απότομη φαίνεται πως ήταν η πτώση του πολιτισμού των Μάγια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχαιολόγων, όπως…
αυτές προκύπτουν από τα τελευταία τους ευρήματα στο Κοπάν στην βορειοδυτική Ονδούρα

Δεν το έκανα εγώ, τ'ορκίζομαι!


Έχουμε φτάσει στο σημείο, σαν Έλληνες, να αυτοπροσδιοριζόμαστε από το τι δεν είμαστε.

Η καθημερινότητά μας είναι μια δικαιολογία προς αποφυγή επιβολής διαφόρων ειδών τιμωρίας. Δεν έκλεψα εγώ, δεν τους ψήφισα εγώ, δεν είμαι φασίστας εγώ, δεν είμαι υπόδουλος εγώ, δεν βλέπω τηλεόραση εγώ, δεν πληρώνω εγώ...

...οι άλλοι το κάνουν! Να εκείνος. Κι εκείνος. Κι ο άλλος.

Καθένας προσπαθεί να αποδείξει ότι ανήκει σ΄εκείνους που δεν τα έφαγαν μαζί. Πως είναι από τους τιμημένους ιδιωτικούς υπαλλήλους κι όχι από τους κηφήνες του δημοσίου.
Κι αν σε τσακώσουν; Δεν είμαι από τους κακούς υπαλλήλους του δημοσίου αλλά από τους καλούς. Με αποδείξεις. Όλη η Ελλάδα βρίσκεται υπό το καθεστώς συλλογής αποδείξεων, είτε αγοράς αγαθών, είτε νομιμότητας.

Ουσιαστικά είναι ένας πόλεμος που έχει ξεφύγει εντελώς από τα πλαίσια μιας οικονομικής κρίσης. Δεν ξέρω αν υπάρχει στ΄αλήθεια οικονομική κρίση. Γιατί δεν την προκαλέσαμε εμείς. Οι άλλοι το έκαναν. Στη μελλοντική πρόοδο που οραματίζεται στα εξωτικά του ταξίδια ο κ.Πρωθυπουργός, υπάρχει η πάταξη με κάθε τρόπο των ένοχων πολιτών. Ένα ανελέητο κυνηγητό στην ανίχνευση των αμαρτωλών ενόχων.

Κανείς δεν ήξερε τίποτα για κανέναν. Τώρα πρέπει να μάθουμε τι συνέβη. Να το ανακαλύψουμε μαζί και να τιμωρήσουμε ο ένας τον άλλον. Να επιβραβεύσουμε τους υπάκουους και να τιμωρήσουμε παραδειγματικά τους ενόχους. Μόνο που οι ένοχοι περιορίζονται σε συγκεκριμένο επίπεδο. Ένοχοι είναι όλοι όσοι τα έφαγαν μαζί με κάποιους. Οι κάποιοι παραμένουν στο απυρόβλητο. Και δεν θα τους πειράξει κανείς. Οι κάποιοι είναι ένα απροσδιόριστο μόρφωμα που αφαίρεσε κάθε δυνατότητα ανάπτυξης, που σπατάλησε το δημόσιο πλούτο, που ερήμωσε ολόκληρη τη χώρα, αλλά οι ένοχοι είναι εκείνοι που τους εξυπηρέτησαν.

Σε μια ολοκληρωτική απώλεια ταυτότητας προσπαθούμε να βεβαιώσουμε τον εαυτό μας πως δεν είμαστε κάτι. Γιατί πολύ απλά δεν ξέρουμε τι είμαστε. Είναι μια αισχρή φάρσα. Ένα παιχνίδι τζογαδόρων. Τζογαδόρων που έχουν μέσα στα καρέ τους έμπειρους κι αδίστακτους χαρτοκλέφτες. Είναι αδύνατον να τους αντιμετωπίσει κανείς αν δεν είναι του σιναφιού;

Στεκόμαστε απέναντί τους φορτωμένοι μ΄ενοχές. Αντιμέτωποι μ΄ενα σύστημα βαθιά άρρωστο, διεφθαρμένο, τιποτένιο, απολογούμαστε ή οργιζόμαστε γιατί είμαστε ή δεν είμαστε έτσι. Ποιος έκλεψε το γλυκό από το βάζο.

Δεν είμαστε ένοχοι γιατί φερθήκαμε ανέντιμα απέναντι στη χώρα μας και τους συμπολίτες μας, είμαστε ένοχοι από κύτταρο γιατί είμαστε Έλληνες. Το λένε οι κάμποι και τα βουνά, το φωνάζουν οι άσπιλοι και αμόλυντοι Ευρωπαίοι. Το υπονοούν σε κάθε ευκαιρία. Λες κι αυτή η κατάντια έγινε από φυλετικό βίτσιο. Από κάποιο λανθασμένο γονίδιο που επιδρά επάνω μας.

Θέλουν πάση θυσία να μας πείσουν πως δεν είναι το σχιζοφρενικό σύστημα που εξυπηρετούν που γεννάει άρρωστους ανθρώπους, που ξερνάει βαρβαρότητα και πνευματικό σκοταδισμό, αλλά η ελαττωματική φύση των Ελλήνων. Κι εμείς υποταγμένοι χρόνια σ΄αυτή τη μόλυνση, επιλέγουμε να τιμωρηθούμε.

Κάθε χαρακτηριστικό που μας οριοθετεί σαν Έλληνες τσακίζεται στη συνολική κατάντια.

  • Μαζί με τις μίζες των κλεφταράδων ενοχοποιείται και η φέτα που τρώμε.
  • Μαζί με το ξεπούλημα των προδοτών φταίει και το μπουζούκι που βγάζει ήχους.
  • Μαζί με την συστηματική προσπάθεια να παραμείνει ένας λαός αμόρφωτος και ανίδεος, φταίει ο ήλιος και η θάλασσα.
  • Μαζί με τα σάπια τρόφιμα, το βρώμικο νερό, τις μολυσμένες πόλεις φταίει και το τάβλι.

Και το πιο τραγικό. Δεν πρέπει να βρούμε τρόπο να προσδιορίσουμε τι δυνατότητες έχουμε, τι κοινά σημεία μπορούμε να έχουμε ώστε να παλέψουμε για να σώσουμε ότι σώνεται ακόμα, πρέπει να μισηθούμε. Να μισήσουμε ο ένας τον άλλον γιατί είμαστε Έλληνες. Ίσως να πρέπει και να παραδώσουμε μόνοι μας τα κλειδιά του σπιτιού μας σ΄οποιον νταβατζή δίνει τις περισσότερες εγγυήσεις γιατί έτσι κάνουν οι ένοχες πουτ@νες.....

Κοιτάξτε με τι χάρη γεμίζει σιγά σιγά η χώρα από Εφιάλτες. Με τι συνέπεια μια μάζα από ανόητους προσπαθεί να αποδείξει πως είναι καλό παιδί χαφιεδίζοντας και στοχοποιόντας τους υπόλοιπους. Κοιτάξτε με τι πάθος εργάζονται φοροεισπράχτορες και μπράβοι. 

Με τι σθεναρότητα απειλούν κι εκβιάζουν διάφορες κατηγορίες υποτακτικών τους υπόλοιπους. Πόσοι ασχολούνται με τη συλλογή χαρατσιών. Πόσοι δουλεύουν πίσω από τηλέφωνα που απειλούν ανθρώπους πως θα τους ρημάξουν τα σπίτια αν δεν... 

Πόσοι σπρώχνουν με κάθε τρόπο τους υπόλοιπους για να πάρουν θέση στο δικαίωμα να εισπράττουν ένα γελοίο μεροκάματο. Πόσοι εύχονται κρυφά μέσα τους να επιζήσουν την ώρα που χιλιάδες άλλοι θα πεθαίνουν. 

Πόσοι θεωρούν τον εαυτό τους περήφανο γιατί έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια, γιατί είναι σωστό το δάνειο τους στη τράπεζα, γιατί τακτοποίησαν τους λογαριασμούς τους.

Η ταυτότητα του περήφανου Έλληνα πλέον είναι συνώνυμη με την καλή διαγωγή απέναντι στους κλέφτες. Ομερτά και υποταγή στις μαφιόζικες συμμορίες που περνάνε να εισπράξουν στο τέλος της μέρας....

Δεν το έκανα εγώ, εκείνος το έκανε.


Πηγή : ramnousia.com

Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να δοθεί η απάντηση αυτή


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο μεγάλος Γερμανός συγγραφέας Έρχαρτ Κέστνερ έκανε την εξής εξομολόγηση. 

«Στα 1952 πήγα για πρώτη φορά μετά το πόλεμο, στην Αθήνα.Η γερμανική πρεσβεία, όταν άκουσε πως είχα πρόθεση να πάω στη Κρήτη, μου συνέστησε, επειδή ήταν πολύ νωρίς ακόμα και οι πληγές από τη γερμανική κατοχή ανεπούλωτες, να… λέω πως είμαι Ελβετός. Αλλά εγώ τους ήξερα τους Κρήτες. Από την πρώτη στιγμή είπα πως ήμουν Γερμανός και όχι μόνο δεν κακόπαθα, αλλά ξανάζησα παντού όπου πέρασα τη θρυλική κρητική φιλοξενία.

Αρνητικοί άνθρωποι. Τέλος!





















Σίγουρα σας έχει συμβεί να είστε παρόν σε
καταστάσεις, που περιέχουν πολύ λύπη και γκρίνια είτε στο συγγενικό, είτε στο φιλικό σας περιβάλλον. Ακόμα και μέσα στην ίδια σας την σχέση!

Σίγουρα μερικές φορές έχετε γίνει ο ”ψυχολόγος” κάποια φίλης σας, γιατί έχει πιθανά χωρίσει και συνεχίζει να κάνει σχέσεις, που την τυραννούν. Μήπως εδώ υπάρχει ένα σημείο, το οποίο θέλει προσοχή και παρατήρηση;

Ο Αμερικανός δολοφόνος παιδιών, που έκανε ένα ολόκληρο γήπεδο να δακρύσει


Αυτή είναι η συγκλονιστική ιστορία του δολοφόνου αθώων ανθρώπων, ο οποίος έπειτα από 2 χρόνια επέστρεψε από το Αφγανιστάν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

O Γουίλιαμ Άνταμς, είναι αντισυνταγματάρχης των Αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Το Αφγανιστάν βρίσκεται από το 2001 υπό Αμερικανική κατοχή, στα πλαίσια του προγράμματος "διαρκής ελευθερία", που έγινε για τον εντοπισμό του Μπιν Λάντεν, άλλων υψηλόβαθμων στελεχών της Αλ Κάιντα, του άγιου δισκοπότηρου και των πυρηνικών του Σαντάμ. Δε βρήκαν τίποτα από αυτά.

Η απίστευτη ιστορία της 11χρονης που αιωρούνταν πάνω από το κρεβάτι της!



Είναι ίσως η πιο γνωστή περίπτωση

poltergeist που έχει καταγραφεί ποτέ, σε ένα σπίτι σε έναν τυπικό προαστιακό δρόμο στην…οικογένεια της 11χρονης Janet Hodgson.

Τους συνέλαβαν επειδή έκαναν πολύ θόρυβο στο σεξ

undefined
Για διατάραξη κοινής ησυχίας κατηγορείται ένα ζευγάρι από τη Νότια Αυστραλία που έκανε πολύ φασαρία κατά τη διάρκεια του σεξ.
Άδοξο τέλος είχαν οι ερωτικές περιπτύξεις ζευγαριού στη Νότια Αυστραλία, που, μάλλον άθελά του, έκανε τις ιδιωτικές του στιγμές, δημόσιες.

Η πτώση της βασιλεύουσας



20130525-081917.jpg
«Η Ρωμανία κι αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο».

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Αιώνες μετά την πτώση της η βασιλεύουσα, στις καρδιές, τον νού και την ψυχή των ελλήνων, αποτελεί τον κεντρικό αλυτρωτικό πόθο του γέννους. Εκφραζόμενο μέσα απο τα χείλη του λαούς μας, με παραδόσεις, δοξασίες, μύθους και ευχές. «Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας, θα ΄ναι» (Δημοτικό τραγούδι), «Η Ρωμανία κι αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο» (Δημοτικό του Πόντου), «Ο μαρμαρωμένος βασιλιάς θα ξυπνήσει και θα απελευθερώσει τη Ρωμιοσύνη» (λαϊκός μύθος). Καλώντας στον υπερπάντων αγώνα τους υπερασπιστές της βασιλεύουσας ο ηρωικός αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, κάλεσε με απαράμιλλη αυτοθυσία και ηρωϊσμό, όλους τους κατοίκους της πόλης, λαό, κλήρο, αγρότες, εμπόρους και ανθρώπους των γραμμάτων, να μην λυπηθούν τη ζωή τους και να πέσουν μαχόμενοι για τα ιερά και τα όσια του γέννους, που για αιώνες υπήρξαν η πνευματική και ηθική ικμάδα του λαού μας, στην αχανή λεωφόρο του χρόνου. 
Και με τον πύρινο λόγο του που τρυπούσε σαν πύρινη ρομφαία τις καρδιές των ηρωικών υπερασπιστών της πόλης, έθρεψε για αιώνες στην ιστορική συνείδηση και την μνήμη του λαού μας, τό όραμα για την ανάκτηση της θρυλικής Ρωμανίας. Και μέσα απο αυτό το ηρωικό ορόσημο της πτώσης της Κωνσταντινούπολης, άντλησαν οι Έλληνες την ηθική δύναμη στα χρόνια που τους σκίαζε το έρεβος και ο «απαραδειγμάτιστος ζυγός» της οθωμανικής δουλείας, για να οργανώσουν και να υλοποιήσουν τον αγώνα της εθνεγερσίας. 

Θρασύδειλοι τουρκικοί τσαμπουκάδες ανοικτά της Κύθνου


Θρασύδειλοι τουρκικοί τσαμπουκάδες ανοικτά της Κύθνου
Τα προεόρτια της αεροναυτικής άσκησης «Ντενίζ Γκορντού» (Θαλασσόλυκος) κάνουν οι Τούρκοι ναύαρχοι ενώ το ΓΕΕΘΑ παρακολουθεί με ψυχραιμία.
Φαίνεται πως οι Τούρκοι δεν λένε να αφήσουν τα «κακά χούγια» τους και πριν από λίγες ώρες επέτρεψαν στο πολεμικό πλοίο “Ατάκ” να προσεγγίσει την Κύθνο.Με τον πιο προκλητικό τρόπο, οι θερμοκέφαλοι του τουρκικού Γενικού Επιτελείου υποτίθεται ότι κάνουν τα «δοκιμαστικά» της αεροναυτικής άσκησης «Ντενίζ Γκορντού» (Θαλασσόλυκος).Οι «ψευτοτσαμπουκάδες» των Τούρκων συμπίπτουν με την περίοδο όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις, και στη συγκεκριμένη περίπτωση το Πολεμικό Ναυτικό, πλήττονται από την οικονομική κρίση και τις πρακτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η μείωση του ανθρωπίνου δυναμικού καθώς και η ελαχιστοποίηση των δαπανών για τον εξοπλισμό μας.

ΣΟΚ στην Ευρώπη – Μαχαίρωσαν δεύτερο στρατιώτη αυτή τη φορά στο Παρίσι


undefined
Νέα επίθεση σε βάρος στρατιώτη σημειώθηκε πριν από λίγο στο Παρίσι και μάλιστα ίδια με αυτή που έγινε πριν από λίγες ημέρες στο Λονδίνο, όπου αποκεφαλίστηκε ο βρετανός στρατιώτη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας άντρας πιθανότατα βόρειο-αφρικανικής καταγωγής, ο οποίος φορούσε κελεμπία, επιτέθηκε και προσπάθησε να αποκεφαλίσει έναν γάλλο στρατιώτη στο Παρίσι αφού τον μαχαίρωσε στο λαιμό.