Ετικέτες

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Είμαστε το τελευταίο φεουδαλικό κράτος στην Ευρώπη…



Είμαστε το τελευταίο φεουδαλικό κράτος στην Ευρώπη

Θα ήθελα μια επόμενη κυβέρνηση να πάρει τα διόδια και τα πρώην δημόσια ταμεία κάθε είδους από τους νταβατζήδες.


Θα ήθελα να τους δω να κλαίγονται στα ΜΜΕ, και από την άλλη πλευρά να έχουν την κυβέρνηση που θα τους απαντά ότι «οι εισπράξεις θα πάνε για την μείωση τους χρέους και την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων». Είμαι σίγουρος ότι θα αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών και θα κάνουν το εθνικό τους καθήκον και είμαι σίγουρος ότι και η κοινή γνώμη θα στήριζε την κυβέρνηση.

Ο αργός θάνατος της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων



ΕΛΒΟΤου Αντώνη Γαλανόπουλου και του Χρήστου Αβραμίδη
Η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων ιδρύθηκε το 1972  ως Στάγιερ Ελλάς με σκοπό την παραγωγή και διάθεση φορτηγών, γεωργικών ελκυστήρων και σταθερών κινητήρων. Το 1986 η αυστριακή πλευρά αποσύρθηκε κι εγκατέλειψε την εταιρία, η οποία εθνικοποιήθηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου και μετονομάσθηκε σε «Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων Ανώνυμος Βιομηχανική Εταιρεία (ΕΛΒΟ Α.Β.Ε.)».

ΠΕΝΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ…12.000.000 ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ!



Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Δραματικές διαστάσεις προσλαμβάνουν χρόνο με τον χρόνο οι κοινωνικές αντιθέσεις ακόμα και στις ισχυρότερες χώρες της Ευρώπης, όπως για παράδειγμα στη Βρετανία. Την περασμένη εβδομάδα οι θρησκευτικοί ηγέτες περίπου 600 εκκλησιών και οι επικεφαλής 20 ανθρωπιστικών οργανώσεων απευθύνθηκαν με κοινή επιστολή τους προς τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και του ζήτησαν να παρέμβει για να σταματήσει το φαινόμενο της πείνας στο κάποτε κραταιό Ηνωμένο Βασίλειο. “Η άποψή μας είναι ότι η Βρετανία καταπατά τους διεθνείς νόμους περί του δικαιώματος του ανθρώπου στην τροφή. Ζητούμε από την κυβέρνηση να εγγυηθεί ότι κανένας άνθρωπος δεν θα στερείται αυτού του θεμελιώδους δικαιώματος σε επαρκές φαγητό” τονίζουν στην επιστολή τους. Δεν έχουν άδικο.

“Κόλπος των χοίρων” οι 72 ώρες μιας απόβασης που οι Αμερικάνοι δεν θέλουν να θυμούνται-ο ρόλος της CIA



Image
Είναι από τις ελάχιστες φορές που με κάποιο τρόπο μπορούμε να πούμε ότι ο Δαυίδ, νίκησε τον Γολιάθ… Εντάξει, μπορεί να μην τον νίκησε κατά κράτος και να τον ισοπέδωσε, αλλά ο μικρός Δαυίδ (στην περίπτωση μας η πτωχή μικρή Κούβα) απέτρεψε για τουλάχιστον μισό αιώνα να επιχειρεί στην περιοχή του ο Γολιάθ (στην περίπτωση μας οι ΗΠΑ) και τον έβαλε στη διαδικασία να σκέφτεται δύο και τρεις φορές την κάθε του κίνηση πριν την κάνει.

Ερνέστο Λακλάου: ο στοχαστής της ηγεμονίας μετά τον Γκράμσι



Laclau
Όλοι και όλες εμείς που δεχθήκαμε τη δημιουργική επιρροή του στοχασμού του Λακλάου, δεν χάσαμε μόνον έναν θεωρητικό κρίσιμο και για τη δική μας σκέψη. Χάσαμε ένα δικό μας πρόσωπο με το οποίο μας έδεναν δεσμά θεωρητικού έρωτα, με όλες τις αμφιθυμίες που χαρακτηρίζουν τις ερωτικές σχέσεις 
Του Αλέξανδρου Κιουπκιολή
 
Η εναρκτήρια προσωπική αναφορά δηλώνει όχι μόνο την αμηχανία και το πένθος, αλλά και την αναγνώριση της σημασίας μιας στενής προσωπικής σχέσης στα πλαίσια της πολιτικής θεωρίας και μόνον.