Ετικέτες

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

AYTOKTONΗΣΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΠΙ ΠΙΝΟΣΕΤ…



undefined
Ο άλλοτε πανίσχυρος αρχηγός μυστικών υπηρεσιών ‘CNI’ επί καθεστώτος (1973-1990) του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοσέτ στρατηγός Οντλάνιερ Μένα, …
καταδικασθείς μεταγενέστερα για σειρά παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αυτοκτόνησε (ήταν 87 ετών), λίγο αφότου ενημερώθηκε ότι μετάγεται άμεσα σε φυλακή καταδικασμένων για τέλεση εγκλημάτων του κοινού ποινικού δικαίου, που βρίσκεται στην Πούντα Πέουκο βορείως του Σαντιάγο.
Μέχρι σήμερα, ο ισοβίτης Μένα κρατείτο σε νεόδμητες φυλακές όπου οι κρατούμενοι απολάμβαναν προνόμια. Αποπερατώθηκαν στην Κορντιγιέρα στα περίχωρα της πρωτεύουσας) αυτές οι φυλακές το 2005.

ΗΠΑ: Σφοδρή αντιπαράθεση με φόντο την αύξηση του χρέους



Συνεχίζεται στις ΗΠΑ η αντιπαράθεση μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών για την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους, μόλις τρεις ημέρες πριν την πιθανή παύση της λειτουργίας μέρους του ομοσπονδιακού κράτους.
Ο Τζον Μπένερ, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στην οποία πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, ανακοίνωσε σήμερα μετά τη συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ότι απορρίπτει το νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε χθες από τη Γερουσία, στην οποία πλειοψηφούν οι Δημοκρατικοί.

Οι Βρυξέλες θέλουν Παν-Ευρωπαϊκό στρατό.




undefined



Ένα απο τα μεγαλύτερα ερωτηματικά είναι το πως η Ε.Ε. θα μπορούσε να αντέξει χωρίς να έχει την στρατιωτική ομπρέλα του ΝΑΤΟ, ειδικά απέναντι στην ανερχόμενη Ρωσία, αλλά και απέναντι στην Ισλαμική απειλή που διόλου ευκαταφρόνητη δεν είναι.



Εδώ και μερικά χρόνια υπάρχει μια κινητικότητα στο θέμα, ειδικότερα στο πως η Ε.Ε. θα μπορεί να έχει μια αυτόνομη στρατιωτική δύναμη που θα λειτουργεί βάση του κοινού συμφέροντος των χωρών μελών , όταν και εφόσον χρειαστεί. Όμως κάπου εδώ αρχίζουν και τα προβλήματα καθώς η Ένωση έχει πάψει απο καιρό να είναι ένωση.

ΟΗΕ: Ο άνθρωπος ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή.







Στο 95%, από το προηγούμενο 90%, ανεβάζει η IPCC την πιθανότητα να ευθύνεται ο άνθρωπος για την κλιματική αλλαγή


Με μεγαλύτερη βεβαιότητα από ό,τι προηγούμενως αποδίδει επιτροπή επιστημόνων υπό τον ΟΗΕ στον άνθρωπο την κλιματική αλλαγή, στην αναφορά του οργάνου που κλείνει την συνάντηση αντιπροσώπων από σχεδόν 200 χώρες που κράτησε μία εβδομάδα.

Κατηγορίες «φωτιά» για Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη – Ο αρχηγός γνώριζε τα πάντα


30/9/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 20 εμφανίσεις
Κατηγορίες «φωτιά» για Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη - Ο αρχηγός γνώριζε τα πάντα
Βαρύ είναι το κατηγορητήριο για την ηγετική ομάδα δράσης της Χρυσής Αυγής, το οποίο έχει συντάξει ο ανακριτής της υπόθεσης, Σπύρος Γεωργουλέας. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος εμφανίζεται ως ο απόλυτος ηγέτης, ο Ηλίας Κασιδιάρης παρουσιάζεται ως ο εκπαιδευτής των μελών, ενώ όπως προκύπτει όλες οι επιθέσεις ήταν προγραμματισμένες.

ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ…

Posted: 30 Sep 2013 12:34 AM PDT
Η Γενική Γραμματεία Συντονισμού για κάποιον άγνωστο λόγο αποφάσισε την πραγματοποίηση δαπάνης ύψους 3.616,20 ευρώ για προμήθεια λογισμικού μισθοδοσίας.
Δηλαδή μέχρι σήμερα πως γινόταν η μισθοδοσία?
Ήταν τόσο απαραίτητη η προμήθεια καινούριου λογισμικού?
Αυτή η δαπάνη σε ποιο σημείο της καθημερινότητας βοηθά, εξυπηρετεί τον Έλληνα πολίτη?
Βέβαια, εξυπηρετεί τις τσέπες των δικών τους παιδιών.
Δυστυχώς, στη διαύγεια βλέπουμε μόνο τη δαπάνη και όχι τα ονόματα των προμηθευτών, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων..

Κατηγορίες «φωτιά» για Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη – Ο αρχηγός γνώριζε τα πάντα


30/9/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 20 εμφανίσεις
Κατηγορίες «φωτιά» για Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη - Ο αρχηγός γνώριζε τα πάντα
Βαρύ είναι το κατηγορητήριο για την ηγετική ομάδα δράσης της Χρυσής Αυγής, το οποίο έχει συντάξει ο ανακριτής της υπόθεσης, Σπύρος Γεωργουλέας. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος εμφανίζεται ως ο απόλυτος ηγέτης, ο Ηλίας Κασιδιάρης παρουσιάζεται ως ο εκπαιδευτής των μελών, ενώ όπως προκύπτει όλες οι επιθέσεις ήταν προγραμματισμένες.

Ο ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ…




Το Σάββατο, 28/09/2013 ημέρα σύλληψης της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής Εφοπλιστών, ο Εβραίος Υπουργός Δημόσιας Αταξίας και Καταστολής κάθε φωνής διαφορετικής του Μνημονίου, ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: 
“Το κράτος δικαίου δεν είναι γυμνό και ανήμπορο, απέναντι στη χυδαία απειλή της άλογης βίας”.

Τρίτο Ράιχ ή Τρίτο Μνημόνιο;


Ένα κράτος που δουλεύει με τέτοιο συγχρονισμό, με τέτοια ταχύτητα και με τέτοια αποτελεσματικότητα, όπως έδειξε στην περίπτωση της ναζιστικής συμμορίας, θα πρέπει να είχε κάποιο λόγο που τόσο καιρό δεν αντιδρούσε απέναντι στη Χρυσή Αυγή…
undefined
Του Νίκου Μπογιόπουλου
Ερώτημα (ή και συμπέρασμα) 1ο: Έχει ακόμα υποστηρικτές η αφελής και αστεία θεωρία που διατείνεται ότι «το κράτος είναι μπάχαλο»; Το κράτος, αντιθέτως, διαπιστώσαμε ότι δουλεύει ρολόι. Όταν θέλει είναι πανταχού παρόν. Μπορεί, για παράδειγμα, τα ταμεία ανεργίας του κράτους να μη δουλεύουν καλά, αλλά οι υπερκοριοί του κράτους δουλεύουν στην εντέλεια. Μπορεί τα γραφεία επιθεώρησης εργασίας να μη δουλεύουν καθόλου, αλλά οι μηχανισμοί παρακολούθησης, φακελλώματος, συλλήψεων, δουλεύουν ολημερίς.

Τζέιμς Ντιν: Επαναστάτης χωρίς (;) αιτία



……Να λοιπόν που 60 χρόνια μετά, φτάσαμε εν Ελλάδι, να “επαναστατούμε”,
διεκδικώντας τα αυτονόητα…..
Ας ξεκινήσουμε όμως με μια σύντομη αναφορά στον Αμερικανό ηθοποιό.
Τζεημς Ντην- Νάταλι Γουντ
images?q=tbn:ANd9GcQfj8v82Wgyd1nfw_xNXiC2QTRVUnLdXNZ6ZhLQpY1vnpzIGUxn
Με τρία θαυμάσια φιλμ, τα δύο με όντως ευρηματικούς τίτλους (δες λ.χ Steinbeck)
και το ένα με…. “κιτς” τίτλο…..
Με τα 24 χρόνια ζωής,
και ένα αινιγματικό τροχαίο,
ο Τζέημς Ντην, ο…. Επαναστάτης χωρίς αιτία, θα κληροδοτήσει
τα όνειρα, τους προβληματισμούς, και τα αδιέξοδα, όχι μόνο της δικής του γενιάς….
και πάντως σαν ο αδιαμφισβήτητος εκφραστής της,
εν μέσω μεγάλων ονομάτων (Μάρλον Μπράντο, Πωλ Νιούμαν,
Στηβ Μακ Κουίν, Νάταλι Γουντ, Ελίζαμπεθ Τέηλορ….).
Στο….. πιο προσγειωμένο τώρα:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΧΑΡΤΙΟΥ Α4 ΚΑΙ Α3, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΞΟΔΕΎΕΙ 4.000 ΕΥΡΩ ΕΠΙΠΛΕΟΝ...


Posted: 29 Sep 2013 12:08 AM PDT
Ψίχουλα θα σκεφτείτε. 
Όμως, σημασία έχει η συμπεριφορά όσων είναι στην  εξουσία και πως αυτοί ξοδεύουν τα ελάχιστα χρήματα που υπάρχουν στη χώρα.
Λεφτά υπάρχουν. Και τα ξοδεύουν σα να μην έχουμε χρεοκοπήσει.
Στις 19 Σεπτεμβρίου 2013 είχα αναρτήσει: Η ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΞΟΔΕΥΕΙ 21.008 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΧΑΡΤΙ Α4 ΕΝ ΟΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ... και τη συγκεκριμένη απόφαση: 

ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ….ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ 2


Μας το λέτε κατάμουτρα ότι η Δικαιοσύνη ΔΕΝ είναι ανεξάρτητη αλλά πλήρως εξαρτημένη από τις μαριονέτες που δυστυχώς εμείς εκλέγουμε.
Γιατί αλλιώς, τι χρειάζεται η εντολή του Πρωθυπουργού, έτυχε να είναι ο Σαμαράς, για να συνεχιστούν οι έρευνες (φώτο)?
Άρα, παραδέχεστε ότι μέχρι την πολιτική δολοφονία του Φύσσα τα ξέρατε όλα και αφού χύθηκε ελληνικό αίμα σας ήρθε ξαφνικά η πολιτική βούληση να “τσακίσετε”, όπως λέει και ο Αντωνάκης αύριο στην “ΑΞΙΑ”, τους ναζιστές.
Και γατί ρε τσάτσοι δημοσιογράφοι δίνετε συγχαρητήρια στον Δένδια?
Ποιος φταίει για την καθυστέρηση?
Η συμπεριφορά Δένδια για αυτές τις 32 υποθέσεις που ξαφνικά μπήκαν σ έναν φάκελο και πήγαν στην Εισαγγελία μου θυμίζουν λίγο τη λίστα Λαγκάρντ και τη συμπεριφορά του Βενιζέλου.
Η λίστα Λαγκάρντ μπορεί να δημοσιεύτηκε από τον Βαξεβάνη αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι βγήκε στη δημοσιότητα τον μήνα πριν ψηφιστούν τα 14 δις μέτρα, που όλο το καλοκαίρι ήταν 11,5 δις αλλά το φθινόπωρο κι αυτά, ξαφνικά, αυγάτισαν.
Τώρα, υπάρχει χρηματοδοτικό κενό στο πρόγραμμα, πάλι, και θα χρειαστούν νέο δάνειο, οπότε νέο Μνημόνιο. Σήμερα ας πούμε, πριν την αναχώρηση Σαμαρά, συμφωνήθηκαν:

Οι ισλαμοφασίστες έριξαν όλμο στην κινεζική πρεσβεία στη Δαμασκό



DAMASCUS BLAST

Η πρεσβεία της Κίνας στη Δαμασκό δέχθηκε πυρά με όλμους σήμερα Δευτέρα, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια της πρεσβίας, ενώ προκλήθηκε ζημιά στον τοίχο, που περιβάλλει τον χώρο. Μικρά τραύματα υπέστη κι ένας εργαζόμενος της πρεσβείας. Άλλες λεπτομέρειες προς το παρόν δεν αναφέρθηκαν.

Τα Φυσικά Πρότυπα στην Τέχνη και στη Θρησκεία



Ο Ιησούς Χριστός από ψηφιδωτό της Ραβένα

«Μια επισκόπηση της ανάπτυξης του Πολιτισμού»

 

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου


Το κείμενο που παραθέτω, είναι ο πρόλογος της ομώνυμης με τον τίτλο της ανάρτησης, μελέτης μου, που αριθμεί 250 σχεδόν σελίδες και η οποία πραγματεύεται τη διαλεκτική σχέση και την ιστορική αλληλεπίδραση των δύο αυτών πολύ σημαντικών πνευματικών παραγόντων, στην εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού.

 

Πρόλογος


Κάθε έρευνα γύρω από τα ζητήματα της ιστορίας της τέχνης και της θρησκείας απαιτεί μια πολύπλευρη διερεύνηση του ανθρώπινου παρελθόντος. Αυτή η διερεύνηση για να παράξει όσο το δυνατόν πιο ασφαλή συμπεράσματα, θα πρέπει να λάβει υπόψιν τους βασικούς παράγοντες, που συντελούν στη διαμόρφωση της ανθρώπινης ζωής. Τέτοιοι παράγοντες, για τους οποίους ο λόγος θα περιοριστεί στο αναγκαίο, είναι οι φυσικές, κλιματολογικές, παραγωγικές και πολιτισμικές συνθήκες. Το ενδιαφέρον αυτής της εργασίας, θα στραφεί κυρίως στις κοινωνικές μορφές, μέσα από τις οποίες, η θρησκευτικότητα και η καλλιτεχνική δημιουργία συγκρότησαν τους αρχικούς τους πυρήνες, θεμελιώνοντας μια σχέση πανάρχαια.

Η Θρησκευτική αντίληψη των Ρωμαίων


undefined
Ο Θεός των Ρωμαίων Ιανός
Του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου
Η θρησκεία των Ρωμαίων όπως παραδόθηκε στην φιλολογία της κλασικής και της μετέπειτα εποχής, εμφανίστηκε ως αντιγραφή της ελληνικής θρησκευτικής παράδοσης. Πίσω όμως από αυτή τη μορφή βρίσκεται μια εθνική θρησκεία τελείως διαφορετικής φύσεως, η οποία γίνεται γνωστή, εν μέρει από τα έθιμα της λατρείας και εν μέρει, από έγγραφα και επιγραφικές μαρτυρίες της αρχαιότερης εποχής, Ρωμαίων γραμματικών και εκκλησιαστικών συγγραφέων, όπως ο Αυγουστίνος. Το θρησκευτικό αυτό σύστημα φαίνεται ανάλογο προς τις θρησκευτικές αντιλήψεις των συγγενών ιταλικών λαών. Όπως γίνεται φανερό από την παλιά ιερατική τάξη και από το παλιό ρωμαϊκό εορτολόγιο, στην αρχή, στην κορυφή των θεοτήτων της Ρώμης

Can We Finally Start Talking About The Global Persecution Of Christians?




File:Demetrios icon Met 1970.324.3.jpg
After yet another bloody weekend, it’s time to speak frankly about who’s killing Christians and why
By
Hangout with us

Wealthy Kenyans and Westerners bustled about Westgate Shopping Mall in Nairobi on Saturday. Families ate lunch in the food court. A radio station targeting Kenyan Asians was hosting a children’s event on the roof of the parking lot.
Around noon, armed gunmen stormed the mall and exploded grenades. Thousands of terrified people dropped to the floor, fled out of exits and hid in stores. The gunmen began lining people up and shooting some of the five dozen people they would slaughter and 240 people, ages 2 to 78, that they would wound.

Is Turkey Turning Away From the West?



Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan
Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan

Turkish company produces Ottoman keyboard


Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013


Tech department of a Turkish company in Isparta has introduced a keyboard with Ottoman letters as a result of its R&D efforts 
 
World Bulletin/News Desk
The technological department of a Turkish company that produces holy Quran in Turkey’s Isparta city has introduced a keyboard with Ottoman and Latin letters to enable writing in Ottoman, as a result of its research and development (R&D) efforts.
Speaking to Anadolu Agency in an exclusive, owner of the company Ali Yildiz remarked the “Ottoman alphabet” was developed in the past to integrate Turkish language with Islam.

Κένυα: Στόχος της Interpol η «Λευκή Χήρα»


Διεθνές ένταλμα σύλληψης εξέδωσε η Interpol για τη Βρετανίδα Σαμάνθα Λέθγουαϊτ, γνωστή με το προσωνύμιο «Λευκή χήρα», χωρίς ωστόσο να την εμπλέκει στην επίθεση εναντίον του εμπορικού κέντρου Ουέστγκεϊτ στο Ναϊρόμπι.

Η ανακοίνωση της Ιντερπόλ αναφέρει ότι η Λέθγουαϊτ, 29 ετών που χρησιμοποιεί επίσης το όνομα Νάταλι Γουέμπ, καταζητείται στην Κένυα για κατοχή εκρηκτικών και συνωμοσία για τη διάπραξη εγκλήματος, κατηγορίες που εκκρεμούν εις βάρος της από τον Δεκέμβριο του 2011.

Νέο Λύκειο: Όλες οι αλλαγές στις τρεις τάξεις και στις πανελλαδικές εξετάσεις


Ριζικές αλλαγές θα δουν οι μαθητές του Λυκείου στο νέο τους πρόγραμμα και θα πρέπει να μπουν στο κυνήγι υψηλών βαθμολογιών από την πρώτη κιόλας τάξη του Λυκείου.

Όλες οι αλλαγές στο Νέο Λύκειο

Τα μαθήματα διακρίνονται σε υποχρεωτικά και επιλογής και θα αυξάνονται αριθμητικά από την Α' προς τη Γ' Λυκείου με πολλαπλές δυνατότητες επιλογών.

Οι μπίζνες της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα -Το «συμβόλαιο» που οδήγησε στη δολοφονία Φύσσα



 
 
 
 
 
 
1 Vote

3
Οι αποκαλύψεις για τη δράση της Χρυσής Αυγής έρχονται με καταιγιστικούς ρυθμούς μετά και τις συλλήψεις του αρχηγού και των ηγετικών στελεχών της οργάνωσης, οι οποίες ήρθαν μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο Γιώργο Ρουπακιά, αλλά και την επίθεση που είχαν δεχθεί αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα λίγες ημέρες νωρίτερα.
Τα γεγονότα αυτά όμως φαίνεται ότι συνδέονται με την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να συνεργαστεί με εργολάβους και να «μπει» στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος. Μάλιστα όπως αναφέρει η Real News η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιούσε τα τάγματα εφόδου προκειμένου να αναγκάσει τους εργάτες να δεχθούν να «πέσουν» τα μεροκάματα και οι χρυσαυγίτες να φέρουν τους δικούς τους ανθρώπους στη Ζώνη.

Ιστορικά “πλυντήρια”: Μιχαλολιάκος, Πλεύρης, Παπάς με τον Γ. Πρετεντέρη (1995)


Ακολουθεί ένα πολύ κατατοπιστικό κείμενο σχετικά με την εκπομπή:
Οι ναζιστές ως τηλεαστέρες
Μια εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη, το 1995, άνοιξε τον δρόμο στη Χρυσή Αυγή
Γράφει ο Ιός
Δεν είναι ο Γιώργος Τράγκας ο πρώτος δημοσιογράφος που προσέφερε τόσο απλόχερα τον τηλεοπτικό του χώρο για την προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής, καλώντας τέσσερα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης στο στούντιο του ΣΚΑΪ. Τα πρωτεία στην πρόκληση ανήκουν στον Γιάννη Πρετεντέρη, τον ίδιο που φρόντισε από τη δική του στήλη στο «Βήμα» να εξισώσει τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή, μέσω της άθλιας ειρωνείας περί «Ζωής Κασιδιάρη». Ο κ. Πρετεντέρης είχε προλάβει πριν από 18 χρόνια να παρουσιάσει τον Μιχαλολιάκο και τους υποτακτικούς του σε μια επεισοδιακή εκπομπή που σφράγισε τη νεότευκτη τότε ιδιωτική τηλεόραση.

Δημιουργήθηκε τεχνητό αυτί με πανίσχυρη ικανότητα ακοής

Δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της τεχνολογίας τρισδιάστατων εκτυπώσεων

Ορισμένοι βιολόγοι από το πανεπιστήμιο του Πρίνστον χρησιμοποίησαν την τεχνολογία τρισδιάστατων εκτυπώσεων για να δημιουργήσουν ένα βιονικό αυτί ικανό να ανιχνεύει συχνότητες ένα εκατομμύριο φορές υψηλότερες από αυτές που ακούει ένα φυσιολογικό αυτί.

Για να δημιουργήσουν το βιονικό όργανο, ο εκτυπωτής καθοδηγήθηκε από ένα μοντέλο αυτιού, μέσα στο οποίο οι επιστήμονες είχαν προσθέσει μια εσωτερική κεραία συνδεδεμένη με ένα εξωτερικό ηλεκτρόδιο.

Πετρόφ: Ο άνθρωπος που έσωσε τον κόσμο από τον πυρηνικό πόλεμο


29.09.2013

Πριν από ακριβώς 30 χρόνια, ο κόσμος σώθηκε από τον πυρηνικό όλεθρο χάρη σε έναν σοβιετικό αξιωματικό, τον αντισυνταγματάρχη Στανισλάβ Πετρόφ. Στα 74 χρόνια του σήμερα, ο Πετρόφ μίλησε στο BBC για τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε εκείνη τη νύχτα της 26ης Σεπτεμβρίου του 1983.

Με το αίμα του, ο Π.Φύσσας ανατρέπει το πολιτικό σκηνικό.

Του Σ. Κούλογλου

undefined
Του Δημήτρη Θεοδόση
Δεν είναι σπάνιο πολιτικές δολοφονίες να προκαλούν ριζικές ανατροπές. Το 1963, η δολοφονία του βουλευτή της Αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη από τους φιλοχιτλερικούς παρακρατικούς της Θεσσαλονίκης, πολιτικούς προγόνους της Χρυσής Αυγής, οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή, αλλάζοντας ριζικά την πολιτική ατμόσφαιρα που επικρατούσε στην χώρα μετά τον εμφύλιο. Ανάλογες επιπτώσεις θα είχε πιθανότατα, το 1968, η απόπειρα του Αλέξανδρου Παναγούλη αν είχε καταφέρει να σκοτώσει τον δικτάτορα Παπαδόπουλο, τον ήρωα των νεοναζί Χρυσαυγιτών. Η εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που καταλήγει σήμερα στην σύλληψη της ηγεσίας των τελευταίων και ουσιαστικά στην αποδιάρθρωση της εγκληματικής τους οργάνωσης, ανατρέπει πλήρως το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώθηκε σταδιακά, μετά τις τελευταίες εκλογές.
Η κυβέρνηση δεν μπόρεσε στην αρχή να συλλάβει την ανατροπή των πολιτικών δεδομένων. Το Μέγαρο Μαξίμου επέμεινε στην λογική της θεωρίας “των δύο άκρων”, που μετά την δολοφονία ακουγόταν γελοία ενώ αποδοκιμάστηκε κραυγαλέα, από το συγκυβερνών ΠΑΣΟΚ μέχρι τον πρόεδρο του ΣΕΒ και με τις σημερινές συλλήψεις κατέρρευσε πλήρως. Παρά την κατακραυγή, στην ΝΔ ήθελαν αρχικά να εκμεταλλευτούν την δολοφονία για να καταλάβουν τον χώρο του κέντρου απέναντι “στα άκρα”.
Το προηγούμενο διάστημα, ακροδεξιοί σύμβουλοι του επιτελείου Σαμαρά δούλευαν πάνω σε ένα εναλλακτικό σενάριο για τις επόμενες εκλογές, που δεν απέκλειε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με την Χρυσή Αυγή. Σε συζήτηση με δημοσιογράφους στη Βουλή το καλοκαίρι, ο Τάκης Μπαλτάκος, νεκροθάφτης του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, στενός συνεργάτης του Α. Σαμαρά και γραμματέας του υπουργικού Συμβουλίου δήλωνε αφοπλιστικά: «είναι απευκταίο, αλλά όχι απίθανο το ενδεχόμενο η Ν.Δ. να υποχρεωθεί να κυβερνήσει με τη συνεργασία της Χρυσής Αυγής».
Για αυτό, παρ’ ότι συσσωρεύονταν οι καθημερινές εγκληματικές πράξεις και οι προκλήσεις της Χρυσής Αυγής, η ΝΔ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απέφευγαν να πάρουν μέτρα που θα έκοβαν τις γέφυρες μαζί της. Εν όψει μάλιστα των ευρωεκλογών, ο δικηγόρος Τάκης Μιχαλόλιας, αδελφός του Νίκου Μιχαλολιάκου, βολιδοσκοπούσε για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής τέως διπλωμάτες και απόστρατους αξιωματικούς, σε μια επιχείρηση εξωραϊσμού της οργάνωσης. Ηταν το περίφημο σχέδιο της “σοβαρής Χρυσής Αυγής” στο οποίο αναφέρθηκε και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου του ΣΚΑΙ, που προέβλεπε και την πιθανότητα διάσπασης της οργάνωσης.
Οι σχεδιαστές του σεναρίου δεν αγνοούσαν φυσικά ότι μια οποιαδήποτε συνεργασία με τους νεοναζί θα προκαλούσε σοβαρότατα προβλήματα και μέσα στην ΝΔ. Αλλά μια τέτοια εξέλιξη θα γινόταν σε έκτακτες συνθήκες,. Πρώτον δεν θα μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση. Δεύτερον ο Α. Σαμαράς θα έκανε εθνικιστική, αντιμνημονιακή στροφή με αιχμές κατά των Βρυξελλών και του Βερολίνου, στα πρότυπα του ουγγρικού προηγούμενου: στην Ουγγαρία η δεξιά κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπαν εξασφαλίζει την δημοφιλία της αμφισβητώντας τις οδηγίες των Βρυξελλών και αθετώντας τις συμφωνίες μαζί τους, στηριζόμενη συγχρόνως στο νεοφασιστικό κόμμα Jobbik που κέρδισε σχεδόν το 17% των ψήφων και την τρίτη θέση στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Πρόκειται για το μοναδικό τόσο συγγενές με την Χρυσή Αυγή κόμμα που εκπροσωπείται σε εθνική Βουλή, διαθέτει δική του πολιτοφυλακή κλπ. Μετά από μια σειρά σκάνδαλα, το Jobbik διασπάστηκε, σε περισσότερο ακτιβιστικό και σε ένα τμήμα πιο “σοβαρό”.

Ζώντας ένα σύγχρονο παρελθόν


Αναρτήθηκε από τον/την Abravanel, the Blog στο 30/09/2013
Καταλήγουμε στο συμπέρασμα οτι πρέπει να δοθεί μια αρνητική απάντηση. Και οι νηπιαγωγοί οφείλουν να ανήκουν στην θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού προκειμένου να διορισθούν στην δημόσια εκπαίδευση. Συνεπώς νομίμως αρνήθηκε η υπηρεσία να εγγράψει στους πίνακες των διοριστέων νηπιαγωγών υποψήφια, η οποία εδήλωσε οτι πρεσβεύει την Ιουδαϊκή θρησκεία (Ισραηλίτισσα), διότι δε διαθέτει την απαραίτητη νόμιμη προϋπόθεση της Χριστιανής Ορθόδοξης για να διορισθεί στη θέση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Γιατί όλοι φοβούνται τη δέσμευση;


Η δέσμευση ακούγεται σαν κάτι υψηλό και βρίσκεται πρώτη στις λίστες των θεραπευτών ως ένα από τα απαραίτητα συστατικά ενός καλού γάμου.

Τα περισσότερα ερωτηματολόγια αξιολόγησης ερευνούν το βαθμό δέσμευσης των συζύγων. Πρέπει να ομολογήσω ότι από κάθε ζευγάρι που περνάει από το γραφείο μου ζητάω να προσδιορίσει πόσο δεσμευμένος νιώθει ο καθένας προς το σύντροφό του τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Αλλά όπως και με την επικοινωνία η δυνατή δέσμευση είναι αποτέλεσμα και όχι αιτία ενός καλού γάμου. Και προσωπικά πιστεύω ότι έτσι θα έπρεπε να είναι.

Το καλύτερο energy drink είναι… ο χυμός ντομάτας σύμφωνα με νέα μελέτη!


Τα ενεργειακά ποτά κατά καιρούς έχουν προκαλέσει ανησυχίες για τις επιδράσεις που μπορεί να έχουν στον οργανισμό. Τη λύση σε όσους τα «φοβούνται» έρχεται να δώσει η επιστήμη, παρουσιάζοντας το καλύτερο φυσικό ενεργειακό ποτό: τον χυμό ντομάτας.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Γενικό Χημείο του Κράτους, οι ντομάτες περιέχουν όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός για να επανέλθουν οι μυς και να διατηρηθούν τα επίπεδα του αίματος σταθερά μετά την άσκηση.

Σαμαράς: Οι ρατσιστές βρήκαν απέναντι τους όλους τους Ελληνες


Με τον εκκλησιασμό του στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινκγκ της Νέας Υόρκης, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Δημήτριου, άρχισε το πρόγραμμα της επίσκεψής του στις ΗΠΑ ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Μετά το πέρας της λειτουργίας ο κ.Σαμαράς απευθύνθηκε στο εκκλησίασμα που αποτελούσαν μέλη της ελληνικής κοινότητας. Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα περνά δύσκολες ώρες, ωστόσο θα τα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της και μάλιστα ότι έχει διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής και είναι κοντά στην έξοδο από τον λαβύρινθο.

Τσίπρας: Δεν άλλαξε μυαλά για τη Χ.Α. ο Σαμαράς


\
undefined
Με την δήλωση ότι «οι εκλογές σε μια δημοκρατία δεν είναι κατάρα είναι ευλογία», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απάντησε στις επικρίσεις που δέχεται από την κυβέρνηση σχετικά με το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για προσφυγή στις κάλπες, κατηγορώντας τον κ. Σαμαρά, ότι τελικά λέει όχι στην δημοκρατία.
Ο κ. Τσίπρας , μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στο φεστιβάλ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, επανέφερε ακόμη πιο έντονα τη θέση του για εκλογές, τονίζοντας ότι «δεν είμαστε ανυπόμονοι εμείς να κυβερνήσουμε. Η Ελλάδα δε μπορεί άλλο να περιμένει να την κυβερνάν αυτοί που την οδήγησαν στη καταστροφή».

Δένδιας: «Σήμερα, η Χρυσή Αυγή εισπράττει την απάντηση από το κράτος Δικαίου» (video)

Σαφείς διαβεβαιώσεις για τη συνέχιση των ερευνών με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, με εντολή του πρωθυπουργού, έδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του μετά τις συλλήψεις των Νίκου Μιχαλολιάκου και βουλευτών του ακροδεξιού κόμματος.

TI ΛΕΕΙ Ο ΞΗΡΟΣ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Επιστολή από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται για την 17 Νοέμβρη έστειλε ο Χριστόδουλος Ξηρός, σχετικά με την «εξάρθρωση της ναζιστικής συμμορίας» όπως αναφέρει, τονίζοντας ότι «οι σημερινές εξελίξεις αποτελούν μια κίνηση πανικού του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος»...

Συνεχίζει η επιστολή :

«Αφού εξέθρεψαν τα ναζιστικά αποβράσματα τόσον με την καταστροφική πολιτική τους αλλά και ανοιχτά με το προκλητικό αβαντάρισμα των ΜΜΕ και των «δημοσκοπήσεων» ξαφνικά διαπιστώνουν με τρόμο ότι πλέον απειλείται η δική τους υπόσταση και σπεύδουν να το περιμαζέψουν.

Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα στο βρετανικό Τύπο για το θέμα της Χρυσής Αυγής



undefined
Πρώτη είδηση η σύλληψη του νούμερο 2 στην ιεραρχία, Χρήστου Παππά
Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα και οι ανταποκρίσεις στο Βρετανικό τύπο για το θέμα της Χρυσής Αυγής. Από το απόγευμα μεταδίδεται η είδηση της σύλληψης του βουλευτή του κόμματος και «νούμερο δύο στην ιεραρχία της Χρυσής Αυγής», όπως τονίζουν τα περισσότερα βρετανικά Μέσα, Χρήστου Παππά.

Τρεις ήταν τελικά στο ΙΧ του Ρουπακιά που δολοφόνησε τον Π. Φύσσα – Είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες


«Μπράβο στον Ρουπακιά, μας έσωσε» ακούγονται να λένε οι συνεργοί του δολοφόνου στους απομαγνητοφωνημένους διαλόγους που αποκαλύπτει το Vima.gr – Ο Νίκος Μιχαλολιάκος ενημερώθηκε 28 λεπτά μετά την αιματηρή συμπλοκή στη Νίκαια – Τα «ένοχα» τηλεφωνήματα του Γιάννη Λαγού και ο ρόλος του ασφαλιστή
undefined
Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ. 
Τρεις ήταν τελικά στο ΙΧ του Ρουπακιά που δολοφόνησε τον Π. Φύσσα – Είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες
«Μπράβο στον Ρουπακιά μας έσωσε…!»

ΠΕΡΙ ΠΟΛΩΣΕΩΣ


undefined
Gregos Akritas
H πολωτική συμπεριφορά σε ένα τόσο ρευστό κοινωνικό περιβάλλον δυναμιτίζει το Δημοκρατικό κλίμα.Βάλλει δε κατά τους Δημοκρατικού πολιτικού συστήματος καθώς προσπαθεί να αποτρέψει την επικράτηση της πολιτικής κουλτούρας συνεργασιών. Η Λογική της πόλωσης, η ανάσυρση παρωχημένων διαχωριστικών γραμμών, η επίκληση ψευτοδιλλημμάτων δείχνει πανικό και φόβο μπροστά στην αδυναμία να αποσπάσεις την κοινωνική συναίνεση με την πειθώ.Ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτικά έχει επενδύσει στην λογική αυτή και αυτό δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν γιατί φέρει ορατά τα σημάδια παιδικών αριστερών ασθενειών ως επίσης και των φαινομένων του λαϊκισμού και του αυριανισμού, δομικά στοιχεία του παλαιού ΠΑΣΟΚ το οποίο και πολιτικά έχει μετακομίσει εντασσόμενο ως συνιστώσα στο εσωτερικό του.

Ακρίτα για Ζαρούλια: “Στη μπουζού με την πρεζού”!-”Θεία Δίκη”


 
undefined
Η γνωστή δημοσιογράφος, σεναριογράφος και συγγραφέας Έλενα Ακρίτα, που διακρίνεται για την ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ της, “ξέσπασε” και μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο facebook, αναφέρθηκε στη σύζυγο του Νίκου Μιχαλολιάκου και βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια αλλά και στις συλλήψεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Για λογοκλοπή στη διδακτορική του διατριβή κατηγορείται ο Σταϊνμάγερ



Για λογοκλοπή στη διδακτορική του διατριβή κατηγορείται ο Σταϊνμάγερ 


Δημοσίευμα του Focus «καίει» το ηγετικό στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατικών

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας και ηγετικό στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ είναι ο τελευταίος από τους γερμανούς πολιτικούς που είναι ύποπτος για λογοκλοπή στη διδακτορική του διατριβή.Το εβδομαδιαίο περιοδικό Focus επικαλείται τον καθηγητή πανεπιστημίου Ούβε Κάμεντς, ο οποίος ισχυρίζεται ότι εντόπισε 500 σημεία ύποπτων «ομοιοτήτων» όταν συνέκρινε τη διδακτορική διατριβή που είχε καταθέσει ο Σταϊνμάγιερ το 1991 με περίπου 100 πηγές.

Η ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΙΣ


undefined
της Ελένης Λαδιά
Είναι γνωστή στους περισσοτέρους η ωραία και πολύτιμη, για το θέμα της, αγγειογραφία του Δούριδος, όπου απεικονίζονται σκηνές σχολείου στις εξωτερικές πλευρές της αττικής κύλικος του πέμπτου π.Χ. αιώνος. Στις παραστάσεις αυτές εικονίζονται ανηρτημένες λύρες, δάσκαλος και μαθητής που παίζουν λύρα, δάσκαλος που παίζει αυλό και ο μαθητής τον κοιτάζει, ενώ στο κέντρο των παραστάσεων δάσκαλος που κρατεί κύλινδρο, ξετυλιγμένο στην άκρη του, όπου διακρίνεται η αρχή διθυράμβου, αναφερομένου στα κατορθώματα του Αχιλλέως κοντά στον Σκάμανδρο ποταμό της Τροίας, καθώς και παράσταση δασκάλου που διαβάζει η διορθώνει τα γραπτά του μαθητή του. Στην άκρη των παραστάσεων απεικονίζονται οι παιδαγωγοί των νέων.1

Βίοι παράλληλοι για αντιπερισπασμό;



Γράφει ο Λάμπης Π.
ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΡΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΓΡΙΑ.
Η 17Η ΝΟΕΜΒΡΗ, ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΕΙΑΣΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ, ΚΑΤ΄ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΛΟΓΩ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.

Μίκης: Γιατί περίμεναν να σκοτωθεί ένα παλικάρι για να δράσουν κατά της ΧΑ;

29/9/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 23 εμφανίσεις
Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης παρεμβαίνει για το θέμα της Χρυσής Αυγής
undefined

Να μου πούνε πώς δέχονταν να κάθονται στη Βουλή με αυτά τα καθάρματα, είπε ο Μίκης Θεοδωράκης σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια συναυλίας στο Ηρώδειο

Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους χειμερινούς αγώνες


Θα γίνουν στο Σότσι της Ρωσίας το 2014
Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους χειμερινούς αγώνες
Η πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα μπροστά στο ναό της Ήρας στην αρχαία Ολυμπία.
Η πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα μπροστά στο ναό της Ήρας στην αρχαία Ολυμπία.

Κατέβασε ρολά το βιβλιοπωλείο «Ζερβόπουλου», το παλαιότερο της Κέρκυρας



20-09-11_407216_1
Αποχαιρετήσε τους φίλους του και κατεβάσε τα ρολά του, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2013, το παλαιότερο βιβλιοπωλείο της Κέρκυρας, μετά από εννιά δεκαετίες συνεχούς λειτουργίας στο ίδιο σημείο και με την ίδια μορφή, στο ιστορικό κέντρο της πόλης του νησιού.

Στον εισαγγελέα ωρυόμενος ο Παππάς: Μην τους πιστεύετε


29/9/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 13 εμφανίσεις
ΧΩΡΙΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΕΝΕΚΑ ΧΕΙΡΟΠΕΔΩΝ
Ποινική δίωξη για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοκατοχή ασκήθηκε σε βάρος και του Χρήστου Παππά, του υπαρχηγού της υπό εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης.
Στον εισαγγελέα ωρυόμενος ο Παππάς: Μην τους πιστεύετε (video)
Η μεταγωγή του Χρήστου Παππά στον εισαγγελέα είχε (και αυτή) αρκετά από τα στοιχεία του σόου που προσέφεραν κατά τις μεταγωγές τους και οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες βουλευτές και το οποίο περιελάμβανε από κραυγές και απειλές έως φτυσίματα και τρυφερές στιγμές («αγάπη μου τους ξεφτίλισες», όπως φώναξε η Ελένη Ζαρούλια στον προσαγόμενο σύζυγό της).