Ετικέτες

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΗΠΑ: Σφοδρή αντιπαράθεση με φόντο την αύξηση του χρέους



Συνεχίζεται στις ΗΠΑ η αντιπαράθεση μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών για την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους, μόλις τρεις ημέρες πριν την πιθανή παύση της λειτουργίας μέρους του ομοσπονδιακού κράτους.
Ο Τζον Μπένερ, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στην οποία πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, ανακοίνωσε σήμερα μετά τη συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ότι απορρίπτει το νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε χθες από τη Γερουσία, στην οποία πλειοψηφούν οι Δημοκρατικοί.


Αντίθετα, η Βουλή των Αντιπροσώπων θα ψηφίσει αργότερα σήμερα ένα νομοσχέδιο που προβλέπει τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, ενώ παράλληλα θα καθυστερεί για ένα χρόνο την εφαρμογή της μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας που έχει προωθήσει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και θα ακυρώνει έναν φόρο στον ιατρικό εξοπλισμό.
«Θα κάνουμε τη δουλειά μας και θα στείλουμε (στη Γερουσία) το κείμενο αυτό. Θα εναπόκειται στη Γερουσία να το υιοθετήσει προκειμένου να αποφευχθεί την παύση της λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους», δήλωσε ο Μπένερ.
Εξάλλου αναμένεται να υιοθετηθεί και ένα ξεχωριστό μέτρο, βάσει του οποίου θα διασφαλίζεται ότι θα πληρωθούν οι στρατιωτικοί στην περίπτωση που το Κογκρέσο δεν καταλήξει σε συμφωνία.
Ο Χάρι Ρέιντ, πρόεδρος της πλειοψηφούσας κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, από την πλευρά του δήλωσε ότι το σώμα είναι βέβαιο ότι θα απορρίψει το νομοσχέδιο που θα προτείνει η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου