Ετικέτες

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΗΕ: Ο άνθρωπος ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή.







Στο 95%, από το προηγούμενο 90%, ανεβάζει η IPCC την πιθανότητα να ευθύνεται ο άνθρωπος για την κλιματική αλλαγή


Με μεγαλύτερη βεβαιότητα από ό,τι προηγούμενως αποδίδει επιτροπή επιστημόνων υπό τον ΟΗΕ στον άνθρωπο την κλιματική αλλαγή, στην αναφορά του οργάνου που κλείνει την συνάντηση αντιπροσώπων από σχεδόν 200 χώρες που κράτησε μία εβδομάδα.

Η διακυβερνητική επιτροπή IPCC θεωρεί πλέον πιθανό κατά 95% πως η ανθρώπινη δραστηριότητα προκαλεί θέρμανση του πλανήτη, ενώ υποστηρίζει ότι η πρόσφατη επιβράδυνση της ανόδου της θερμοκρασίας δεν θα έχει διάρκεια εάν δεν ληφθούν μέτρα.

Η προηγούμενη αναφορά του IPCC το 2007 εκτιμούσε την πιθανότητα της ανθρώπινης ευθύνης στο 90%. Στην αναφορά του 2001, η ανθρώπινη ευθύνη θεωρείτο πιθανή κάτα 66%.

Η διαμάχη για την εκτίμηση της ανθρώπινης ευθύνης

Ο εκπρόσωπος της διακυβερνητικής επιτροπής Τζόναθαν Λιν ανέφερε το πρωί της Παρασκευής στους δημοσιογράφους πως η αναφορά, στην οποία περιλαμβάνεται η υψηλότερη εκτιίμηση, «έγινε αποδεκτή».

Στην αναφορά προβλέπεται επίσης ότι θα πληθύνουν τα κύματα καύσωνα, οι ξηρασίες και οι πλημμύρες εάν δεν ληφθούν μέτρα για περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Η λεπτομερής αναφορά θα δημοσιευτεί αργότερα την Παρασκευή.
 http://www.geopolitics.com.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου