Ετικέτες

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

AYTOKTONΗΣΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΠΙ ΠΙΝΟΣΕΤ…



undefined
Ο άλλοτε πανίσχυρος αρχηγός μυστικών υπηρεσιών ‘CNI’ επί καθεστώτος (1973-1990) του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοσέτ στρατηγός Οντλάνιερ Μένα, …
καταδικασθείς μεταγενέστερα για σειρά παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αυτοκτόνησε (ήταν 87 ετών), λίγο αφότου ενημερώθηκε ότι μετάγεται άμεσα σε φυλακή καταδικασμένων για τέλεση εγκλημάτων του κοινού ποινικού δικαίου, που βρίσκεται στην Πούντα Πέουκο βορείως του Σαντιάγο.
Μέχρι σήμερα, ο ισοβίτης Μένα κρατείτο σε νεόδμητες φυλακές όπου οι κρατούμενοι απολάμβαναν προνόμια. Αποπερατώθηκαν στην Κορντιγιέρα στα περίχωρα της πρωτεύουσας) αυτές οι φυλακές το 2005.

Ανάμεσα στα προνόμια είναι μια έξοδος από τη φυλακή, κάθε σαββατοκύριακο, καθώς και η χρήση γηπέδων τένις από τους κρατούμενους, οι περίπατοι μέσα στον κήπο της φυλακής, αλλά και το επισκεπτήριο σε ειδικά διαμορφωμένες σάλες.
Η αυτοκτονία σύμφωνα με την δήλωση του συνηγόρου του αυτόχειρα έγινε νωρίτερα σήμερα την ώρα που ο Μένα, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας αδείας, βρισκόταν στην κατοικία του.
Ο συνήγορος αναφέρθηκε και σε αναπνευστικά προβλήματα του πελάτη του.
–Εβδομήντα πέντε δολοφονίες πολιτικών κρατούμενων είχε χρεωθεί από την χιλιανή δικαιοσύνη ο Μένα ( που προκλήθηκαν στην εξέλιξη των διαβόητων εκκαθαριστικών επιχειρήσεων από το καθεστώς με την ονομασία ‘τα Καραβάνια του Θανάτου’).
Με απόφαση του προέδρου Πινιέρα, που επικαλέστηκε την ισότητα όλων ενώπιον του Νόμου, οι φυλακές στην Κορντιγιέρα καταργούνται και οι εκεί κρατούμενοι μετάγονται στις υπόλοιπες φυλακές της Χιλής.
Εκπρόσωποι κομμάτων του πολιτικού χώρου της Δεξιάς διαμαρτυρήθηκαν στον πρόεδρο Πινιέρα γι’αυτήν την απόφασή του.
Πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου