Ετικέτες

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Φονική αεροπορική επιδρομή στον ρωσικό Καύκασο.

Φονική αεροπορική επιδρομή στον ρωσικό Καύκασο.



Τουλάχιστον δεκαεπτά αντάρτες και τρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια αεροπορικής επιδρομής που είχε σαν αποτέλεσμα την καταστροφή μιας βάσης ανταρτών στον ρωσικό Καύκασο.

ΥΠΕΡ ΜΑΡΤΥΡΩΝ

Αυτο το αρθρο δειχνει ποσο "ανεκτικοι" ηταν οι ειδωλολατρες οταν ειχαν την εξουσια στα χερια τους.Δυστηχως οι αναρθες και παραληρηματικες κραυγες ορισμενων "επιιγονων" τους (στην πραγματικοτητα τελειωμενων χιποειδων)αποδεικκνυουν οτι ορισμενοι δεν εχουν εξελιχθει καθολου απο τοτε, πχ. ο ισχυρισμος η Ρωμακιη Αυτοκρατορια ηταν λεει...δημοκρατικο κρατος οπως ισυριζεται ο ΓΣ θα ηταν το ανεκδοτο της χρονιας αν εξαιρσουμε τον ισχυρισμο του οτι δηλωνει μεταπτυχιακος φοιτητης στην Ιστορια!

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

Εφ. Ραντικάλ 25-3-2011





To Λαγονήσι έγινε τάφος για τους πρώτους ιεραπόστολους
Κατά την διάρκεια ανασκαφών σε απομεινάρια εκκλησίας που έγιναν στο παγκοσμίως γνωστό Λαγονήσι της περιοχής Αλικαρνασσού -στο οποίο πας περπατώντας από την Μύνδο- βγήκαν στο φως κρανία στα οποία ήταν καρφωμένα καρφιά.

ΠΕΡΙ "ΑΓΙΩΝ" ΙΑΠΩΝΩΝ

Με ολο το σεβασμο οι Ιαπωνες δεν κλεβουν τους συμπατριωτες τους.Τι εκαναν οταν εκαναν εισβολες σε αλλες ειναι αλλη ιστορια οπως π.χ. στην Κορεα τον 17ο αιωνα και την περιοδο 1910-1945 η στην Κινα π.χ. ο "βιασμος του Νανκινκ" το 1937 η η επιθσεη Tashi-Go το 1944 "καφτε τα ολα, καταστρεψτε τα ολα, σκοτωστε τους ολους!"η στις Φιλιπινες "η πορεια θανατου" στυην Μπατααν τελη του 1941 αρχες του 1942.Εξαλλου ενας αιχμαλωτος πολεμου σε ιαπωνικο στρατοπεδο συγκεντωσεις ειχε λιγοτερες πιθανοτητες επιβιωσης απο τον "συναδελφο" σε γερμανικο στρατοπεδο...

Οι βιασμοί στρατιωτών και το αξιόμαχο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων!

Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

Οι βιασμοί στρατιωτών και το αξιόμαχο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων!

του Σάββα Καλεντερίδη
Έχουμε γράψει πολλές φορές στις στήλες του ιστολογίου μας ότι ο τουρκικός στρατός και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αποτελούν άντρο διαφθοράς, ανηθικότητας και ακολασίας, χαρακτηριστικά που επηρεάζουν τη μαχητική τους ισχύ.

Κόβει η ΕΡΤ την εκπομπή «Αρχονταρίκι»...


Κόβει η ΕΡΤ την εκπομπή «Αρχονταρίκι»...


Χθες η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να διακόψει οριστικά και αμετάκλητα την εκπομπή ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ, η οποία επί 19 έτη κατείχε σημαντική θέση στο Κυριακάτικο πρόγραμμα της κρατικής Τηλεοράσεως και ήταν η πρώτη σε θεαματικότητα εκπομπή στην πρωινή ζώνη της Κυριακής.
Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος παρουσίαζε με νηφαλιότητα θεολογικά, ιστορικά κοινωνικά και παιδαγωγικά θέματα. Στη θέση της θα προβάλλεται μία οικολογική σειρά.
Την Κυριακή 27 Μαρτίου που ΔΕΝ θα μεαδοθεί το προγραμματισμένο επεισόδιο ας αρχίσουμε όλοι, μετά τις 11.00, να εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας με κάθε τρόπο, τηλεφωνικά, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων κ.λ.π. στην ΕΤ-1. Καλό είναι να σταλούν και επιστολές στον Πρόεδρο της ΕΡΤ κ. Λάμπη Ταγματάρχη, ο οποίος πήρε μόνος του την απόφαση. Από τον Σεπτέμβριο 2010 η ΕΡΤ δεν πλήρωνε χρήματα για την εκπομπή διότι παίζονταν επαναλήψεις και όχι νέα επεισόδια επομένως δεν είναι το θέμα του κόστους που επηρέασε την απόφαση.
http://www.antivaro.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4618945

60 “τυφλά” F16 προμηθεύτηκε από την Αμερική η Ελλάδα

Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

60 “τυφλά” F16 προμηθεύτηκε από την Αμερική η Ελλάδα

Η Ελλάδα προμηθεύτηκε παρτίδα από αμερικανικά F16 που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζουν προβλήματα, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Wikileaks που φέρνει στο φως η Καθημερινή.

Τη συμφωνία για τα 60 F16, είχε υπογράψει το 2000 ο τότε υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος και ήταν ύψους 2 δισ. δολαρίων. Τα αεροσκάφη ήταν της εταιρείας Lockheed Martin ενώ το σύστημα αυτοπροστασίας τους ήταν άλλης αμερικανικής εταιρειάς, της Raytheon.

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΣΤΗ ΛΑΟΔΙΚΕΙΑ

Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011


ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΣΤΗ ΛΑΟΔΙΚΕΙΑ


"ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ"
Οι αρχαιολόγοι φέρνουν στο φως την πλούσια ιστορική κληρονομία της Λαοδικείας, τη δεύτερη μεγαλύτερη αρχαία πόλη της δυτικής Ανατολίας μετά την Έφεσο.Η «Εκκλησία του Τίμιου Σταυρού» που ανακαλύφθηκε στις ανασκαφές που γίνονται στην αρχαία πόλη Λαοδικεία, που βρίσκεται στο σημερινό Denizli, είναι μια από τις επτά εκκλησίες που αναφέρονται στη Βίβλο, στο βιβλίο της Αποκάλυψης.

Το βαπτιστήρι που βρίσκεται μέσα στην εκκλησία, μεγάλο μέρος του οποίου διατηρεί την αυθεντικότητα του, θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα και τα συναρπαστικότερα του χριστιανικού κόσμου.

Νέες αγορεύσεις των συνηγόρων της Ελλάδας στο διεθνές δικαστήριο

Νέες αγορεύσεις των συνηγόρων της Ελλάδας στο διεθνές δικαστήριο


Συνέχεια στην κάλυψη των αγορεύσεων των συνηγόρων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έδωσε την Παρασκευή από τον διαδικτυακό κόμβο που διατηρεί ο καθηγητής του Πανεπιστημίου «Μακεδονία», Ηλίας Κουσκουβέλης.
Όσα ακολουθούν έχουν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του καθηγητή στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:http://www.kouskouvelis.gr/site/blog/item/109-οι-αγορεύσεις-της-ελλάδας-στη-χάγη-ιι.html

Το κρυφό σχολειό δεν είναι μύθος αλλά πραγματικότητα

Το κρυφό σχολειό δεν είναι μύθος αλλά πραγματικότητα


του Κωνσταντίνου Χολέβα
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 θα συνοδευθεί από τη μονότονη προσπάθεια κάποιων « προοδευτικών» να ξαναγράψουν την Ιστορία. Μόνιμος στόχος των συγκεκριμένων διανοουμένων και αρθρογράφων είναι το Κρυφό Σχολειό. Το χαρακτηρίζουν μύθο και το χλευάζουν. Προφανώς είναι ανιστόρητοι ή εμπαθείς ή και τα δύο μαζί. Αντιλαμβάνομαι ότι οι στόχοι τους είναι δύο. Πρώτον να υποβαθμίσουν τον πατριωτικό ρόλο της Εκκλησίας και δεύτερον να εξωραΐσουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία και να την παρουσιάσουν φιλελεύθερη και ανεκτική.

Η Τουρκία ακυρώνει την παραγγελία των 100 F-35 για λόγους μείζονος εθνικής σημασίας. Επειδή δεν της δίδονται οι κωδικοί του λογισμικού!

Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011

Η Τουρκία ακυρώνει την παραγγελία των 100 F-35 για λόγους μείζονος εθνικής σημασίας. Επειδή δεν της δίδονται οι κωδικοί του λογισμικού!

Τελικά η Τουρκία έχει φθάσει σε σημείο να κοντράρει ανοιχτά ακόμα και τις ίδιες τις ΗΠΑ και μάλιστα το σκληρό πυρήνα της Αμερικής, που είναι οι πολεμικές της βιομηχανίες.
 
Έγινε γνωστό ότι στη σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSİK), που έγινε προχθες, ο πρωθυπουργος Ερντογάν και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κοσανέρ, διατύπωσαν την άποψη ότι είναι απαράδεκτο το να παραγγελθούν πολεμικά αεροσκάφη, χωρίς να δοθούν από τις ΗΠΑ στην Τουρκία οι πηγαίοι κωδικοί του λογισμικού του αεροσκάφους. 'Ετσι γίνεται γνωστή και η αιτία της υπαναχώρησης της Τουρκίας από την παραγγελία των 100 F-35.

Ο όρκος των εφήβων

Αυτό το ιστολόγιο
Η λίστα ιστολογίων μου
Αυτό το ιστολόγιο
 
 
 
 
Η λίστα ιστολογίων μου
 
 
 

Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011

Ο όρκος των εφήβων

Ιδιότυπη ιστορική υπέρβαση της αντίθεσης Αθήνας - Σπάρτης λανθάνει σιωπηλή στις πρώτες σελίδες της Επανάστασης του '21, πριν ακόμη γίνει η (εκ των υστέρων) καθιέρωση της 25ης Μαρτίου με το γνωστό σκηνικό της Αγίας Λαύρας. Βέβαια, από τα χρόνια του Πελοποννησιακού Πολέμου είχαν περάσει πάνω από 20 αιώνες. Ομως η ιστορική διαφορά δεν ήταν άγνωστη στους απογόνους των αρχαίων εκείνων ασυμφιλίωτων αντιπάλων.
Δεν πρέπει, ίσως, να ήταν τυχαία η επιλογή που έκαναν στη δοξολογία της Καλαμάτας (24 Μαρτίου 1821) οι Σπαρτιάτες (Μανιάτες) πολεμιστές, που έδωσαν τον ιερό όρκο της ελευθερίας με λόγια παρμένα από τον όρκο των εφήβων της αρχαίας Αθήνας.

Πρώτος ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, ο Ηγεμόνας της Μάνης, που έδωσε τα περισσότερα βλαστάρια του σφαχτάρια στον Αγώνα, ανακαλώντας το περίφημο «Ουκ αισχυνώ όπλα τα ιερά…», είπε: «Ορκίζομαι ίνα αμύνω την πατρίδα και μόνος και μετά πολλών, και ιερά τα πάτρια τιμήσω».

Στη συνέχεια, όπως ιστορεί ο Διονύσιος Κόκκινος, «οι ακολουθούντες άλλοι αρχηγοί, μαζί με τους στρατιώτας των», ορκίστηκαν «… ίνα μη καταισχύνωμεν τα όπλα τα ιερά, ούτε εγκαταλείψωμεν τον παραστάτην, ότω αν στοιχήσωμεν».

Τώρα, θα αναρωτηθεί ο σύγχρονος αναγνώστης, καταλάβαιναν αυτά τα «παραστάτην» και τα «ότω αν στοιχήσω» (όποιον πολεμάει δίπλα μου) οι τραχείς και κατά το πλείστον αγράμματοι Μανιάτες πολεμιστές; Τα λόγια ίσως όχι. Αλλά το νόημα και το καταλάβαιναν και το πίστευαν. Εξάλλου, ανάμεσά τους και ιδίως επικεφαλής ήταν και γραμματισμένοι, οι οποίοι συνέταξαν και την πρώτη διακήρυξη της ελληνικής ελευθερίας.

Είναι η περίφημη «Προκήρυξις προς τας ευρωπαϊκάς Αυλάς εκ μέρους του φιλογενούς Αρχιστρατήγου των Σπαρτιατικών στρατευμάτων Πέτρου Μαυρομιχάλη και της Μεσσηνιακής Γερουσίας, εν Καλαμάτα τη 25η Μαρτίου 1821».
http://www.agelioforos.gr/

Πρίγκιψ Αλέξανδρος Υψηλάντης: Ο Πόντιος πολιτικός αρχηγός της Επαναστάσεως του 1821

Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011

Πρίγκιψ Αλέξανδρος Υψηλάντης: Ο Πόντιος πολιτικός αρχηγός της Επαναστάσεως του 1821

Το τραγικό τέλος του στις απάνθρωπες αυστριακές φυλακές
Τα οστά του λέγεται ότι εστάλησαν από την Ρουμανία στην Αθήνα, κι έμειναν για δύο χρόνια στα αζήτητα στο τελωνείο του Αεροδρομίου Ελληνικού!
Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη
akontogiannidis@yahoo.gr
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, Ποντιακής καταγωγής πρίγκιπας, γιος και εγγονός ηγεμόνων της Μολδοβλαχίας, στρατηγός του τσαρικού στρατού, αρχηγός της Φιλικής Εταιρίας και πολιτικός αρχηγός της Επαναστάσεως του 1821, υπήρξε απο τις πιο τραγικές και συνάμα ιερές μορφές του αγώνα.

Η εθνική επέτειος και η γιορτή του Ευαγγελισμού

Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011

Η εθνική επέτειος και η γιορτή του Ευαγγελισμού

ΤΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΥΚΚΩΤΗ*

Η 25η Μαρτίου είναι σημαντική τόσο από θρησκευτικής όσο κι από εθνικής πλευράς. Εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Παναγίας μας και την επέτειο της ενάρξεως του μεγάλου ξεσηκωμού του Έθνους το 1821 που οδήγησε στην ελευθερία μας και στην αξιοπρεπή παρουσία του Ελληνικού Κράτους στη σύγχρονη ιστορία της Παγκόσμιας Κοινωνίας.

"Μ΄ αίμα έγραψαν το 21..."

Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011

"Μ΄ αίμα έγραψαν το 21..."

 της Ελίνας Γαληνού
Θυμάμαι κάτι ποιηματάκια που λέγαμε στο σχολείο στη γιορτή της 25ης Μαρτίου. Αλήθεια πώς πέρασαν τα χρόνια και βρεθήκαμε στην αντιπέρα όχθη των "ωρίμων", με τους ώμους φορτωμένους ευθύνες.

Έθιμα που δεν γνωρίζετε για την 25η Μαρτίου

Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011

Έθιμα που δεν γνωρίζετε για την 25η Μαρτίου

Η 25η Μαρτίου είναι μια γιορτή που ενώνει όλους τους Ελληνες και τονώνει το αίσθημα πατριωτισμού και της πίστης τους. Ο διττός της χαρακτήρας την καθιστά ως τη μεγαλύτερη γιορτή του έθνους μας και ως μια από τις σημαντικότερες για την Ορθοδοξία, γι’ αυτό και γιορτάζεται με επισημότητα και κατάνυξη μέσα από πλήθος εκδηλώσεων, στρατιωτικών και μαθητικών παρελάσεων σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην ομογένεια.

Ιερώνυμος: «Κάποιοι δρουν συστηματικά για να προσβάλλουν το 1821»

Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011

Ιερώνυμος: «Κάποιοι δρουν συστηματικά για να προσβάλλουν το 1821»

Βολές κατά όλων όσοι προσπαθούν να αλλοιώσουν την Επανάσταση του 1821 εξαπέλυσε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος τα τελευταία εικοσιτετράωρα συμμετέχει σε πολλές και διαφορετικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο. «Κάτι άλλαξε τις τελευταίες δεκαετίες. Η αθλιοποίηση της ζωής δεν περιορίζεται στον εαυτό μας, επεκτείνεται στο παρελθόν, επιχειρείται μια υπομείωση, ένα κατέβασμα του χθες για να μη φαίνεται το δικό μας νανικό ανάστημα. Χτίζουμε όχι κάτι δικό μας αλλά γκρεμίζουμε ο, τι έχτισαν με θυσίες και αίματα οι πρόγονοί μας» είπε ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας σε ανώτατους αξιωματικούς των Ενόπλων δυνάμεων

«Κίνημα αθεϊσμού διαστρέφει τον ρόλο της Εκκλησίας για το 1821»

Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011


«Κίνημα αθεϊσμού διαστρέφει τον ρόλο της Εκκλησίας για το 1821»

Αθήνα «Κίνημα μοντέρνου αθεϊσμού, το οποίο διαστρέφει τα γεγονότα και επιχειρεί να σβήσει τον ιστορικό ρόλο της Εκκλησίας και αμφισβητεί την ελληνορθόδοξη ταυτότητα του λαού μας», διαπιστώνει σε εγκύκλιο της, με αφορμή την 25η Μαρτίου, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Στο «Προς το Λαό» η Ιερά Σύνοδος δηλώνει ότι «είναι υποχρέωση αλλά και δικαίωμα της Εκκλησίας της Ελλάδος να ενημερώνει το ποίμνιο της για ορισμένα σοβαρά ζητήματα· πνευματικά, κοινωνικά, εθνικά, εκπαιδευτικά», αποφεύγοντας πάντως ρητή αναφορά στο σχετικό με την επανάσταση του '21 ντοκιμαντέρ του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΙ», ως απάντηση στο οποίο εκδόθηκε κατ' απαίτηση μητροπολιτών η εγκύκλιος.

Τι έχει αναρτήσει το ΔΝΤ στην ιστοσελίδα του για την Ελλάδα – Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει ένα πρωτοφανές πρόγραμμα και η διεθνής κοινότητα παρέχει πόρους σε πρωτοφανή κλίμακα.

Τι έχει αναρτήσει το ΔΝΤ στην ιστοσελίδα του για την Ελλάδα – Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει ένα πρωτοφανές πρόγραμμα και η διεθνής κοινότητα παρέχει πόρους σε πρωτοφανή κλίμακα.



Έχοντας τη διαστροφή (γιατί μόνο ως τέτοια μπορεί να χαρακτηριστεί) να επισκεφτώ την ιστοσελίδα του ΔΝΤ Σαββατιάτικα, “έπεσα” επάνω στις ερωτήσεις & απαντήσεις όσον αφορά πάντα τη χώρα μας.
Καλό κουράγιο ‘Ελληνες όπως είπε και ο … Ολι Ρεν!
Ομολογώ πως έχει ενδιαφέρον. Τις αναρτώ στα Ελληνικά…

Ερωτήσεις…

Λόρδος Βύρων: Ο μεγαλύτερος φιλλέληνας

Λόρδος Βύρων: Ο μεγαλύτερος φιλλέληνας



Ο Άγγλος ποιητής Λόρδος Βύρων αποτελεί έναν από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες του Ρομαντισμού όπου κυριαρχούσαν οι ενάρετοι ήρωες και τα θέματα για την αγάπη και τον θρίαμβο. Εξαιτίας των έργων του, της έντονης ζωής και της φυσικής του ομορφιάς θεωρήθηκε η τέλεια εικόνα του ρομαντικού ποιητή. Ωστόσο, όλη η ζωή του Βύρωνα περιστρέφεται γύρω από αυτό το μοντέλο με αποκορύφωμα τον αγώνα του για την ελληνική απελευθέρωση του 1821.

Στην αντεπίθεση οι Λίβυοι αντάρτες

Στην αντεπίθεση οι Λίβυοι αντάρτες


Για όγδοη ημέρα συνεχίζονται οι συμμαχικές επιχειρήσεις στους ουρανούς της Λιβύης. Οι αντάρτες ανακοίνωσαν ότι ανακατέλαβαν την πόλη Ατζαμπίγια, ύστερα από ολονύχτια μάχη. Την είχαν εγκαταλείψει την προηγούμενη εβδομάδα, πριν την επέμβαση της διεθνούς κοινότητας που ανέκοψε την επέλαση του Καντάφι.

Παρέλαση μαθητών με μικροεπεισόδια

Παρέλαση μαθητών με μικροεπεισόδια


Ένταση επικράτησε χθες στο κέντρο της Αθήνας, πριν τη μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Καθηγητές που διαμαρτύρονταν για τις συγχωνεύσεις σχολείων συγκρούστηκαν με αστυνομικούς. Μετά τα επεισόδια η αστυνομία προχώρησε σε οκτώ προσαγωγές. Συγκεκριμένα, ομάδα εκπαιδευτικών που διαμαρτύρονταν για τις συγχωνεύσεις στα σχολεία και την πολιτική του Μνημονίου είχε προγραμματίσει συγκέντρωση και πορεία στην πλατεία Συντάγματος η οποία θα ήταν κλειστή λόγω της παρέλασης.

Η «Αυγή της Οδύσσειας» και η Ιλιάδα της Λιβύης.

Η «Αυγή της Οδύσσειας» και η Ιλιάδα της Λιβύης.



Ενώ οι επιπτώσεις των επεμβάσεων σε Ιράκ-Αφγανιστάν συνεχίζονται με εκατόμβες αμάχων και διογκούμενο προσφυγικό κύμα – το οποίο προκαλεί τεράστια προβλήματα και στην Ελλάδα – η Δύση επιτίθεται στη Λιβύη. Το άλλοθι είναι και πάλι η προστασία των αμάχων. Πραγματικός στόχος ο έλεγχος και η διανομή των πετρελαϊκών κοιτασμάτων της χώρας του Καντάφι. Ο “μαύρος χρυσός” γίνεται ακόμη πιο πολύτιμος, καθώς η καταστροφή στην Ιαπωνία εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε περιορισμό της παραγωγής ενέργειας από πυρηνικούς σταθμούς.

Η γυναίκα-πιλότος της RAF που επιχειρεί στη Λιβύη!

Η γυναίκα-πιλότος της RAF που επιχειρεί στη Λιβύη!



Ενας από τους δέκα Βρετανούς πιλότους, που εφαρμόζουν τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη με υπερσύγχρονα Eurofigher Typhoon, είναι γυναίκα! Πρόκειται για την 31χρονη σμηναγό Ελεν Σέιμουρ, που τις τελευταίες μέρες πραγματοποίησε αρκετές αποστολές διάρκειας 5-7 ωρών πάνω από τη Λιβύη, από τη βάση Τζόια ντελ Κόλε της νότιας Ιταλίας.

Το βιβλίο Κλόκκαρη (2) και (3)

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011


Το βιβλίο Κλόκκαρη (2) και (3)

Το βιβλίο Κλόκκαρη (2)
Ε Χ Ο Υ Μ Ε ΤΗ βεβαιότητα ότι, τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, το βιβλίο του στρατηγού Φοίβου Κλόκκαρη θα 'ναι το κύριο θέμα όσων, εδώ και στην Ελλάδα, ασχολούνται ουσιωδώς με το Κυπριακό. Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Επιφανίου, με τον τίτλο «Τουρκική απειλή κατά του Ελληνισμού της Κύπρου». Αφού μελετηθεί, θα καταστεί βιβλίο αναφοράς. Όχι της ιστορίας, αλλά της αναζητούμενης πολιτικής. Της επιτακτικά αναγκαίας κι επειγόντως επιβεβλημένης νέας Εθνικής Στρατηγικής της Αντίστασης και της Διεκδίκησης. Της πολιτικής που οι Έλληνες, Λευκωσία κι Αθήνα πρωτίστως, οφείλουμε για τη διάσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την επιβίωση του Ελληνισμού.

Ειδική µονάδα του αµερικανικού στρατού θα παρακολουθεί ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης – Ο κατάσκοπος που µου έκανε κλικ

.Ειδική µονάδα του αµερικανικού στρατού θα παρακολουθεί ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης – Ο κατάσκοπος που µου έκανε κλικ



Πώς θα σας φαινόταν αν ανακαλύπτατε ότι η αισθησιακή 20χρονη φοιτήτρια µετην οποία µιλάτε τις τελευταίες εβδοµάδες στο facebook, κάνοντας όνειρα για την πρώτη σας συνάντηση, είναι στην πραγµατικότητα ένας ταγµατάρχης 40 ετών, ειδικευµένος στην αντικατασκοπία;