Ετικέτες

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Το βιβλίο Κλόκκαρη (2) και (3)

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011


Το βιβλίο Κλόκκαρη (2) και (3)

Το βιβλίο Κλόκκαρη (2)
Ε Χ Ο Υ Μ Ε ΤΗ βεβαιότητα ότι, τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, το βιβλίο του στρατηγού Φοίβου Κλόκκαρη θα 'ναι το κύριο θέμα όσων, εδώ και στην Ελλάδα, ασχολούνται ουσιωδώς με το Κυπριακό. Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Επιφανίου, με τον τίτλο «Τουρκική απειλή κατά του Ελληνισμού της Κύπρου». Αφού μελετηθεί, θα καταστεί βιβλίο αναφοράς. Όχι της ιστορίας, αλλά της αναζητούμενης πολιτικής. Της επιτακτικά αναγκαίας κι επειγόντως επιβεβλημένης νέας Εθνικής Στρατηγικής της Αντίστασης και της Διεκδίκησης. Της πολιτικής που οι Έλληνες, Λευκωσία κι Αθήνα πρωτίστως, οφείλουμε για τη διάσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την επιβίωση του Ελληνισμού.



Π Ρ Ο Β Λ Ε Π Ο Υ Μ Ε ότι, σύντομα, ουδείς πλέον θα θεωρείται «έγκυρος» να μιλά δημόσια, να αρθρογραφεί ή να πολιτεύει και ν’ ασχολείται με το Κυπριακό, αν δεν έχει μελετήσει το βιβλίο Κλόκκαρη. Θα θεωρείται «άσχετος» και «εκτός θέματος» από τους ακροατές του, τους αναγνώστες του, τους συνομιλητές του, γνώστες του βιβλίου. Προχθές δημοσιεύσαμε την πρώτη μας γενική αναφορά στη χρησιμότητά του. Σήμερα θ’ αναδείξουμε τον ορισμό «εγχειρίδιο» που κάθε μελετητής του θα συμφωνήσει ότι του αρμόζει. Επειδή στρατηγεί:

Σ Χ Ε Δ Ι Α Ζ Ε Ι, δηλαδή, συγκεκριμένη, απτή κι απόλυτα κατανοητή απ’ τον καθένα, Εθνική Στρατηγική. Με καταξιωμένη, κι ανάγλυφα αποδεικνυόμενη στις σελίδες του, Στρατηγική Νοοτροπία κι επιστημονική επάρκεια: Πώς το κυπριακό μας κράτος, η Κυβέρνησή μας, τα κόμματά μας, μαζί με το ελλα-δικό μας κράτος και τη Διασπορά θα μπορέσει ν’ αντισταθεί αποτελεσματικά και να διεκδικήσει ελπιδοφόρα την επιβίωσή του, μέσα στη δεινή, απειλητική μέγγενη, όπου μας στρίμωξε η τουρκική επεκτατικότητα, η βρετανική δολιότητα κι η ημετέρα ανεπάρκεια: Το φοβερό, «περιεστός ημάς δεινόν, τούδε του κινδύνου», κατά το ανάλογο, Δ-10, του Θουκυδίδη.

Σ Τ Ι Σ 309 σελίδες του, το βιβλίο Κλόκκαρη χωρίζεται σε δύο μέρη. Το κύριο, 167 σελίδων. Τα χρησιμότατα «παραρτήματά» του, άλλες 132 σελίδες. Στο πρώτο περιλαμβάνεται και το «ζουμί». Το απαύγασμα και το «διά ταύτα»: Σαράντα σελίδες με συγκεκριμένες ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ πολιτικής: «Μια νέα Εθνική Στρατηγική της αντίστασης και διεκδίκησης των δικαίων μας, βασισμένη σε δύο πυλώνες, την ΙΣΧΥ και με σαφείς στόχους Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας, επιβάλλει αναθεωρήσεις και ενέργειες μεταξύ άλλων στους παρακάτω τομείς…». Όπου αριθμούνται κι αναλύονται οκτώ βασικότεροι. Επιστημονική απάντηση στρατηγικής, στο «Τι να κάνουμε;», η κυβέρνηση, τα κόμματα, ο λαός. Εδώ και στην Ελλάδα...
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΑ 19.3.11
Ευτυχώς, δηλαδή, που έχουμε εδώ τις… βρετανικές βάσεις, αφού δεν αξιωθήκαμε να 'χουμε τη δική μας, ή την ελλα-δική μας, Πολεμική Αεροπορία, προκειμένου να υλοποιηθεί, διά του… ΝΑΤΟ ΕΚ ΚΥΠΡΟΥ, η έμπρακτη διεθνιστική αλληλεγγύη διάσωσης του λαού της Λιβύης από τον αιμοσταγή δικτάτορα Καντάφι; Αυτό είναι το… ρεζουμέ;
Λαζ. Α. Μαύρος


Το βιβλίο Κλόκκαρη (3)
Δ Υ Ο ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ προθέσεων ήταν πάντα η δημόσια ανάδειξη των εθνικών μας αδυναμιών και της ανεπάρκειάς μας. Η μια «σχολή» με στόχο να καταλήγει στο ότι, αφού είμαστε οι αδύνατοι, ας σπεύσουμε να συνθηκολογήσουμε. Η άλλη, το αντίστροφο: Αφού αυτές είν’ οι αδυναμίες μας, εκεί να στρέψουμε τις προσπάθειές μας. Να ενδυναμωθούμε. Και να ξεπεράσουμε τις ανεπάρκειές μας.

Σ Τ Η 2η «ΣΧΟΛΗ» εντάσσεται το βιβλίο του στρατηγού Φοίβου Κλόκκαρη, «Τουρκική απειλή κατά του Ελληνισμού της Κύπρου» (εκδ. Επιφανίου), περί του οποίου έγινε λόγος σε δυο «Ειρήσθω» 17 & 19.3.11. Ο συγγραφέας, που διετέλεσε Υπαρχηγός ΓΕΕΦ και Υπουργός Άμυνας, αναδεικνύει και την ανυπαρξία, στην Κυπριακή Δημοκρατία, θεσμοθετημένης Στρατηγικής Εθνικής Ασφάλειας, η οποία να προσδιορίζει μακροπρόθεσμους στόχους, τους τρόπους και τα μέσα υλοποίησής τους, κατά τρόπον ώστε, αυτοί οι στόχοι, ως πυξίδα της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής, να υπηρετούνται απ’ τις διαδοχικές κυβερνήσεις μας. Ούτ’ έχουμε, όπως άλλα κράτη, κάποιο αρμόδιο όργανο π.χ. Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, που ν’ ασχολείται με το θέμα της εθνικής ασφάλειας και του χειρισμού των κρίσεων στο υψηλότερο κρατικό επίπεδο. Η έλλειψη αυτή, επηρεάζει αρνητικά το ήδη δυσμενές, σε βάρος του Ελληνισμού, ανισοζύγιο των δυνάμεων στην Κύπρο, τη διπλωματική επάρκεια της ΚΔ και το αξιόμαχο της ΕΦ.

Μ Ι Α ΝΕΑ στρατηγική, Αντίστασης και Διεκδίκησης, γράφει ο Κλόκκαρης επιβάλλει, μεταξύ άλλων: (1) Σύνταξη Στρατηγικής Εθνικής Ασφάλειας με σαφείς στόχους κι αναθεώρηση της βάσης των συνομιλιών επίλυσης του Κυπριακού. (2) Ενίσχυση του ηθικού, της εθνικής ενότητας, της αμυντικής θωράκισης και στρατιωτικής Ισχύος, του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας - Κύπρου και της οικονομίας. (3) Αξιοποίηση της συμμετοχής της ΚΔ στην ΕΕ, αναθεώρηση της επιλογής για πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, ένταξη της Κύπρου στον ΣγΕ, ενίσχυση των δεσμών και της συνεργασίας με χώρες του ΣΑ/ΟΗΕ, της ΕΕ (πολιτικές και στρατιωτικές συμμαχίες) καθώς και με γειτονικές χώρες. (4) Όχι στην αποστρατιωτικοποίηση της ΚΔ. (5) Βελτίωση του συστήματος συλλογής στρατηγικών πληροφοριών. (6) Ανακίνηση καθεστώτος βρετανικών βάσεων. (7) Αλλαγή μεταναστευτικής πολιτικής. (8) Διεθνές μέτωπο κατά των παραβιάσεων του δικαίου στην Κύπρο από την Τουρκία.

Ι Δ Ο Υ , λοιπόν, τι δέον γενέσθαι ώστε ο ΠτΔ, τα κόμματα κι ο λαός να μη μένουμε μόνο στα κλαψουρίσματα για την «υποκρισία του διεθνούς παράγοντα» και την «επιλεκτική εφαρμογή του διεθνούς δικαίου».
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΕ 24.3.11
Ποιοι έχουν κότσια σήμερα, 2011, να πουν ότι: «Κι αν είμαστε ολίγοι εις το πλήθος του Μπραΐμη, παρηγοριόμαστε μ’ έναν τρόπον, ότι η τύχη μας έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους. Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ώς τώρα, όλα τα θεριά πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε. Τρώνε από μας και μένει και μαγιά», κατά πώς έλεγε ο Μακρυγιάννης μας πριν από 186 τόσα χρόνια;
Λάζ. Α. Μαύροςhttp://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου