Ετικέτες

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Η γυναίκα-πιλότος της RAF που επιχειρεί στη Λιβύη!

Η γυναίκα-πιλότος της RAF που επιχειρεί στη Λιβύη!



Ενας από τους δέκα Βρετανούς πιλότους, που εφαρμόζουν τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη με υπερσύγχρονα Eurofigher Typhoon, είναι γυναίκα! Πρόκειται για την 31χρονη σμηναγό Ελεν Σέιμουρ, που τις τελευταίες μέρες πραγματοποίησε αρκετές αποστολές διάρκειας 5-7 ωρών πάνω από τη Λιβύη, από τη βάση Τζόια ντελ Κόλε της νότιας Ιταλίας.

«Η σμηναγός Σέιμουρ είναι πολύ καλή πιλότος. Δεν απαιτεί ειδική μεταχείριση, δεν διαφέρει σε τίποτε από τους άνδρες συναδέλφους της και απορεί που ο Τύπος ασχολείται τόσο πολύ μαζί της», δήλωσε αξιωματούχος της RAF στην «Ντέιλι Μίρορ». Εχοντας δύο γάμους στο ενεργητικό της, η Ελεν Σέιμουρ κατατάχθηκε στη RAF πριν από 10 χρόνια και η οργανική της θέση βρίσκεται στα Φόκλαντς.

Εως τώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν το σμήνος της άνοιξε πυρ στις δυνάμεις του Καντάφι, όπως έκανε μία άλλη αποστολή βρετανικών Tornado κατά του αρχηγείου του συνταγματάρχη στην Τρίπολη.
Η Τζέιν Σέιμουρ είναι μία από τις 12 επίλεκτες πιλότους μαχητικών της RAF που συμμετέχουν σε βομβαρδισμούς μετά την αλλαγή του εσωτερικού κανονισμού το 1989. Μία άλλη συνάδελφός της, η 31χρονη σμηναγός Τζουλιέτ Φλέμινγκ, περιέγραψε πέρυσι τις υπερπτήσεις που έκανε με Tornado σε στρατόπεδα των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου