Ετικέτες

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Η Συρία η πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο, η Ισλανδία η πιο ασφαλής




Ένας εμφύλιος πόλεμος που μαίνεται τέσσερα χρόνια τώρα και η εξάπλωση του Ισλαμικού Κράτους στο εσωτερικό της έχουν μετατρέψει τη Συρία στην πιο επικίνδυνη χώρα του κόσμου. Σύμφωνα με τη φετινή κατάταξη του Institute for Economics and Peace, το οποίο καταρτίζει τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης (GPI) εδώ και εννέα χρόνια, η Συρία σημειώνει κατακόρυφη πτώση από το 2008 (88η θέση σε σύνολο 162 χωρών). Ακριβώς ανάποδα, η πιο ασφαλής χώρα για να ζει κανείς είναι η Ισλανδία, ενώ σε καλά σχετικά επίπεδα (61η) βρίσκεται και η Ελλάδα.

Η κατάταξη δημιουργείται με στοιχεία τα οποία βασίζονται σε 23 διαφορετικές μετρήσεις, συμπεριλαμβανομένων παραγόντων όπως το επίπεδο των ανθρωποκτονιών, οι αντιλήψεις για την εγκληματικότητα, η τρομοκρατία, οι στρατιωτικές δαπάνες, καταγράφηκαν για να διαμορφώσουν ένα ενιαίο σχήμα, τον GPI. Η φετινή είναι η ένατη έκδοση του GPI, η οποία δίνεται στη δημοσιότητα κάθε χρόνο από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση, με έδρα το Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

U.S. Defense Secretary Makes Surprise Visit to Iraq




U.S. Secretary of Defense Ashton Carter arrived in Baghdad on Thursday for an unannounced visit (AP) to Iraq, his first since he took office in February. Carter is not expected to announce major changes in U.S. policy but will meet with Iraqi officials and U.S. military advisers as planning for an offensive (NYT) to oust the self-proclaimed Islamic State from Ramadi, the capital of Anbar province, get underway. Meanwhile, the Islamic State claimed responsibility (Reuters) for a suicide attack in Baghdad that killed twenty people on Wednesday.

ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΙΣ (ΜΙΚΡΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΡΘΡΩΝ)






Εκτέλεση με λιθοβολισμό δύο ατόμων που φέρεται να είχαν ομοφυλοφιλική σχέση έγινε στην περιοχή της Παλμύρας στην Συρία από το Ισλαμικό Κράτος Οι φωτογραφίες είναι που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο είναι ιδιαίτερα σκληρές Τα θύματα τοποθετήθηκαν σε οροφή κτιρίου με το κεφάλι τους να προεξέχει και μετά εκτελέστηκαν.

Πώς θα ήταν η Ελλάδα με τη δραχμή






Μαύρη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η Ernst & Young για την Ελλάδα σε περίπτωση που βγει από το ευρώ. Σύμφωνα με την έρευνα της Ernst & Young, που συνέταξε μαζί με την Oxford Economics για λογαριασμό πελατών τους, οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία θα ήταν δραματικές ακόμη και στο ενδεχόμενο συντεταγμένης εξόδου της χώρας μας απ' το ευρώ. Η μελέτη ολοκληρώθηκε στα τέλη Μαΐου 2015.

Καταγγελία Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Χανίων: Οι “μαθητευόμενοι” νέοι δουλεύουν ως σύγχρονοι σκλάβοι από ήλιο σε ήλιο, ουσιαστικά απλήρωτοι


 

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Χανίων, εκφράζει την θλίψη αλλά και την οργή του για τον αποτρόπαιο θάνατο «μαθητευόμενης» νεαρής Ουκρανής στη Ζάκυνθο, που ενώ δηλώνονταν πως πραγματοποιούσε «πρακτική άσκηση – κατάρτιση», στην πραγματικότητα εργαζόταν ως καμαριέρα σε ξενοδοχειακό συγκρότημα του νησιού, 12-13 ώρες ημερησίως, χωρίς ημέρα ανάπαυσης, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο μηνών, όπως κατήγγειλε το Εργατικό Κέντρο του νησιού, επιβαρύνοντας με εξάντληση την υγεία της.
Η δεινή εκμετάλλευση των μαθητών τουριστικών σχολών, (κυρίως αλλοδαπών αλλά και ημεδαπών) έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις σ’ όλη την Ελλάδα και στο νομό μας. Οι νέοι αυτοί ξεκινούν την εργασιακή τους ζωή μέσα σ’ ένα χάος δουλεμπορικών εργασιακών σχέσεων, αναγκαζόμενοι να δουλεύουν ως σύγχρονοι σκλάβοι από ήλιο σε ήλιο, ουσιαστικά απλήρωτοι, χωρίς ένσημα, κάτω από αντίξοα ωράρια, υπερωριακά, χωρίς ρεπό και στοιχειώδη ξεκούραση, όλη την εποχική περίοδο.
http://agonaskritis.gr/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B…/

Αλβανοί φαντάροι στον Ελληνικό Στρατό σχηματίζουν τον αλβανικό αετό

Αλβανοί φαντάροι στον Ελληνικό Στρατό σχηματίζουν τον αλβανικό αετό

24/7/15 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 32 εμφανίσεις
Πριν από λίγο ένα αλβανικό προφίλ στο Facebook που μεταφράζεται “Η Ζωή είναι χαρά” ανέβασε αυτή την φωτογραφία που δείχνει Έλληνες στρατιώτες να σχηματίζουν τον αετό της Αλβανικής Σημαίας με τα χέρια.
Με στόχο την ελληνική ιθαγένεια και τα οφέλη που προκύπτουν από αυτή, πολλοί Αλβανοί κάνουν την στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα. Το κακό είναι πως κανείς δεν ξέρει κατά πόσο έχουν και Ελληνική Συνείδηση ή τουλάχιστον σέβονται αυτή τη χώρα που τους έδωσε τόσες ευκαιρίες στη ζωή τους. Υπάρχει και ένα χειρότερο σενάριο, να είναι να είναι και ανθέλληνες που απλώς επωφελούνται για ακόμη μια φορά την ακακία ή την αγαθοσύνη μας.

Στο “χακί” και οι γυναίκες: Εθελοντική εξάμηνη κατάταξη στις ένοπλες δυνάμεις


Στο "χακί" και οι γυναίκες: Εθελοντική εξάμηνη κατάταξη στις ένοπλες δυνάμεις
Σχέδιο εθελοντικής κατάταξης γυναικών στο στρατό έχει καταρτίσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν δύο σκοποί.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, το σχέδιο του υπουργείου Άμυνας προβλέπει πρόγραμμα πλήρους στρατιωτικής εκπαίδευσης έξι μηνών των γυναικών που επιθυμούν εθελοντικά να καταταχθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Ακολούθως, θα υπηρετούν σε μονάδες των ακριτικών περιοχών της χώρας.
Στόχος του σχεδίου είναι «κλείσουν» τα κενά που υπάρχουν στην στελέχωση των μονάδων από τον περιορισμό των προσλήψεων λόγω μνημονίων και ταυτόχρονα να ανοίξει δρόμος για προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς στις ενδιαφερόμενες θα δοθούν κίνητρα για την πρόσληψή τους σε τέτοιες θέσεις.
kontranews.gr

Deutsche Welle: Η Τουρκία σε κρίσιμο σταυροδρόμι – PKK και Ισλαμικό Κράτος απειλούν το εσωτερικό της


H πρώτη τουρκική αεροπορική επιδρομή έλαβε χώρα αργά το βράδυ της Πέμπτης και καταδεικνύει μια αλλαγή στην πολιτική της Τουρκίας κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle ο λόγος πίσω από την αεροπορική επίθεση δεν είναι μόνο η επίθεση στο Suruc, αλλά και οι αυξανόμενες απειλές κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας και στο εσωτερικό της χώρας.

U.S. State Dept. Bars Christians from Testifying about Persecution Muslim Persecution of Christians, May 2015

  • "This is an administration which never seems to find a good enough excuse to help Christians, but always finds an excuse to apologize for terrorists ... I hope that as it gets attention that Secretary Kerry will reverse it. If he doesn't, Congress has to investigate, and the person who made this decision ought to be fired" — Newt Gingrich, former Speaker, U.S. House of Representatives.
  • "The U.S. insists that Muslims are the primary victims of Boko Haram... The question remains -- why is the U.S. downplaying or denying the attacks against Christians?" — Emmanuel Ogebe, Nigerian human rights lawyer, Washington D.C.
  • "Stop building churches. Convert to Islam, which is the true religion. Otherwise we will make a horrible example of you." — Javed David, head of Hope for the Light Ministries, quoting a biker.

Η Σαντορίνη ψηφίστηκε το ομορφότερο νησί στην Ευρώπη για το 2015



santorini1
Τα βραβεία 2015 Travelers” Choice Awards που ανακοινώνονται κάθε χρόνο από το Trip Advisor αναδεικνύουν τα ομορφότερα νησιά. Φέτος η Σαντορίνη αναδείχθηκε το ομορφότερο νησί της Ευρώπης.
Η Σαντορίνη βρέθηκε στην πρώτη θέση, όμως δεν ήταν η μοναδική ελληνική συμμετοχή. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Κρήτη και στην τέταρτη θέση ακολουθεί η Ζάκυνθος.
Τα βραβεία βασίζονται σε έναν αλγόριθμο που υπολογίζει την ποσότητα και ποιότητα των κριτικών και σχολίων για τα ξενοδοχεία, εστιατόρια και αξιοθέατα για ένα έτος.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά στην Ευρώπη


Η νέα συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας επιβάλλει ισχυρές δόσεις δημοσιονομικής πειθαρχίας και απορρύθμισης των αγορών, που σύμφωνα με τους επικριτές της μέχρι σήμερα δεν έχουν τολμήσει οι Δυτικοευρωπαίοι πολιτικοί να δώσουν στους δικούς τους ψηφοφόρους.

Βρετανία – “Έγινες μητέρα; Απολύεσαι…”


Βρετανία - Έγινες μητέρα; Απολύεσαι...
Δεκάδες χιλιάδες νέες μητέρες στη Βρετανία απολύονται ή εξαναγκάζονται σε παραίτηση κάθε χρόνο, σύμφωνα με μια έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Περισσότερες από μία στις δέκα νέες μητέρες δήλωσαν ότι τις απέλυσαν, ότι θεωρήθηκαν πλεονάζον προσωπικό ή ότι τους συμπεριφέρονταν τόσο άσχημα ώστε αναγκάστηκαν να παραιτηθούν από τη δουλειά τους, σύμφωνα με την Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (EHRC).
“Η έρευνα αυτή αποκαλύπτει τα ανησυχητικά επίπεδα διακρίσεων που αντιμετωπίζουν ακόμη και σήμερα οι γυναίκες στην εργασία” ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αντιπρόεδρος της EHRC Καρολάιν Γουότερς. “Οι διακρίσεις δεν είναι μόνο παράνομες αλλά και κακές για την επιχειρηματικότητα”, πρόσθεσε.

Ο εμφύλιος πόλεμος της Ευρώπης – Από ανθρώπινη, νομικίστικη


 Τι ευαγγελίζεται η Γαλλία, τι προωθεί η Γερμανία
Ο εθνικός ύμνος της Ευρώπης, ένας κύκλος αστεριών ως έμβλημά της και μια συζήτηση για τη δημοσιονομική ακεραιότητα και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όλα αυτά δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα ισχυρά μηνύματα των αντιπάλων της ΕΕ
 Οι διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στην τελευταία συμφωνία για το χρέος στην Ελλάδα αποκάλυψαν τα δύο ανταγωνιστικά οράματα για την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ): την ευέλικτη και ανθρώπινη πολιτική ένωση που ευαγγελίζεται η Γαλλία, και τη νομικιστική και προσκολλημένη στην οικονομία ένωση που προωθεί η Γερμανία.  Οπως έγραψε πρόσφατα ο Φρανσουά Εζμπούργκ, «προβάλλοντας το ενδεχόμενο Grexit, η Γερμανία έδειξε ότι η οικονομία υπερβαίνει την πολιτική και τη στρατηγική». Το ερώτημα είναι ποιο όραμα θα επικρατήσει τώρα.

Το Paris Match αποκαλύπτει δύο άγνωστες ιστορίες για την Μπέττυ Μπαζιάνα: Ο παπαράτσι και το δικαστήριο με τον καθηγητή της για τη διατριβή της


24/7/15 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 33 εμφανίσεις
peristera-malli-708
Το Paris Match φιλοξενεί ένα εκτενές αφιέρωμα στη σύντροφο του πρωθυπουργού Μπέττυ Μπαζιάνα.
Από το πώς γνωρίστηκε με τον Αλέξη Τσίπρα έως τον ρόλο που παίζει σήμερα στη ζωή του αλλά και στην πολιτική (δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα ΕΔΩ).
Ανάμεσα στα άλλα, όμως, αποκαλύπτει και δύο άγνωστες ιστορίες με πρωταγωνίστρια την Πρώτη Κυρία της χώρας.
Η επίθεση σε παπαράτσι
«Η Πρώτη Κυρία της Ελλάδας, την οποία η Vogue προσπάθησε να “ντύσει” πιο κομψά, εξασφαλίζει την ιδιωτικότητά της ακόμη κι αν χρειαστεί να επιτεθεί σε παπαράτσι. ”Δεν κάνετε ένα τίμιο επάγγελμα”, είπε σε έναν, κάποια μέρα, στην παραλία», γράφει το περιοδικό.
Το δικαστήριο με τον καθηγητή της, με δικηγόρο τη Ζωή! 

Sahra Wagenknecht: Τα Lidl και η Fraport κερδοσκοπούν πάνω στη δυστυχία των Ελλήνων

Η αναπληρώτριας προέδρος στην Κ.Ο. του κόμματος «DIE LINKE»Sahra Wagenknecht έγραψε στον λογαριασμό της στο facebook ένα μήνυμα για τη νέα πραγματικότητα της Συμφωνίας που πέρασε από την ελληνική βουλή:
“Από τη Δευτέρα, σε μια χώρα όπου πεινάνε ήδη χιλιάδες παιδιά, αυξήθηκαν οι φόροι για τα τρόφιμα. Χτες βράδυ το Ελληνικό κοινοβούλιο έπρεπε να υπογράψει για μια ακόμα φορά τις προσταγές της Τροϊκανής μαφίας. Κερδοσκόποι της συνεχώς επιδεινούμενης δυστυχίας είναι οι τράπεζες και οι μεγάλες παγκόσμιες εταιρείες.
Ο εκπτωτικός όμιλος Lidl για παράδειγμα γιορτάζει με τα απαιτούμενα μέτρα για την απορρύθμιση των τιμών, αφού μπορεί να τα απορροφήσει χωρίς προβλήματα ενώ τα ίδια μέτρα θα οδηγήσουν τις μικρές τοπικές επιχειρήσεις στην καταστροφή.
O διαχειριστής αεροδρομίων Fraport, με έδρα την Φρανκφούρτη, θέτει υπό τον έλεγχο του 14 ελληνικά αεροδρόμια χαλινάρι προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα του.
Σημειώνω: οι επιταγές της Τροϊκανής μαφίας δεν πρόκειται να βοηθήσουν ούτε τον ελληνικό λαό, ούτε η ελληνική οικονομία θα σταθεί στα πόδια της. Πρέπει να υπάρξει ένα τέλος σε αυτή την πολιτική που υπακούει στην χρηματοπιστωτική αγορά και βυθίζει μια ολόκληρη χώρα στην εξαθλίωση!”

Nέο πλανήτη σαν τη Γη βρήκε η ΝΑSΑ



a-nasa-illus-thumb-largeAFP

Σαν δίδυμα μοιάζουν η Γη μας (αριστερά) με τον νέο πλανήτη Κέπλερ–452b, την καλλιτεχνική απεικόνιση του οποίου βλέπουμε δεξιά. Αυτό το ενδιαφέρον ουράνιο σώμα, που εντοπίστηκε από το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ, απέχει 1.400 έτη φωτός από εμάς και όπως λένε οι ειδικοί, έχει μεγάλες ομοιότητες με τον πλανήτη μας.
Η NASA ανακοίνωσε ότι το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ εντόπισε, εκτός ηλιακού συστήματος, έναν πλανήτη που μοιάζει πολύ με τη Γη. Ο πλανήτης βρίσκεται σε απόσταση 1.400 ετών φωτός, στον αστερισμό του Κύκνου.

Το όνειρο του Σόιμπλε «Όλη η Ευρώπη υπό γερμανική κυριαρχία»



Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παρουσιαζόταν ως βαθιά ευρωπαϊστής και μετά απείλησε την Ελλάδα με έξοδο από το ευρώ, αναφέρει σε άρθρο του το περιοδικό Der Spiegel. Και εξηγεί ότι ο Σόιμπλε δεν άλλαξε γνώμη, απλώς επιθυμεί μια ενωμένη Ευρώπη αλλά υπό γερμανική κυριαρχία.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι ταυτόχρονα ο πιο αγαπητός πολιτικός της Γερμανίας, στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και ο πιο μισητός, στο εξωτερικό, επισημαίνει ο Όγκσταϊν, ρίχνοντας από την πρώτη θέση την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Οι κινήσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την θεμελίωση της Γ΄Ελληνικής Δημοκρατίας



netakias
O Κ.Δ.Τσάτσος είχε  γράψει τα παρακάτω :
¨Αλλά μόλις μπήκε κάπως το νερό στ’ αυλάκι (σ.σ.εννοεί την επαναφορά στην ομαλότητα), μόλις ασφαλιστήκαμε από την εξωτερική εισβολή, μόλις βεβαιωθήκαμε ότι δεν πρόκειται να ξανακατεβούν τα τανκς στο Σύνταγμα, μόλις μας προσέφερε την απόλυτη ελευθεροτύπια του λόγου και της πράξεως, αρχίσαμε οι αιώνιοι Ελληνες το αιώνιο βιολί: «Μα τούτο δεν έγινε ακόμα. Μα εκείνο έπρεπε να γίνει αλλίως». Η επιπόλαιη, η διαβρωτική, η αιώνια μεμψιμοιρία του Ελληνος γυρεύει να ξεράνη τα πάντα. Πέρασε από πάνω μας μια απαίσια επταετία και πολλοί γράφουν και μιλούν σήμερα σεν μη έχη συμβή τίποτε σε αυτό τον τόπο. Ο περίφημος ανένδοτος αγών, αυτός που με τις συκοφαντίες και τις υπερβολές του οδήγησε στο δικτατορικό σκοτάδι, αρχίζει πάλι να επισκιάζει τον πολιτικό χώρο.
Τον εφέρατε, λοιπόν, (σ.σ.εννοεί τον Καραμανλή) μια νύχτα τραγική, προ δύο μηνών, διότι δεν μπορούσατε να κάνετε αλλοίως. Διότι αλλιοιώς θα χανόσαστε. Και τώρα που κάπως στερεώσατε, μια μόνο σκέψη έχετε – όχι πως να ανασυγκρωτηθή αυτός ο έρημος τόπος, αλλά πως να ξαναρχίσετε τους στείρους κομματικούς αγώνες»
Κ.Δ.Τσάτσος 

Χωρίζουν λαούς, μοιράζουν διχόνοια.


pakistan

Δεν είναι νέο το διαίρει και βασίλευε, είναι τόσο παλιό όσο και τα χρόνια της εξουσίας…

Βλέπω τις τελευταίες μέρες να καλλιεργούνται αισθήματα διχασμού, αλλού όσο και στην πατρίδα μας.
Βλέπω μακελειό και φονικά στις ΗΠΑ το ένα μετά το άλλο που δυναμιτίζουν φυλετικές διακρίσεις από χρόνια ξεχασμένες.
Βλέπω ότι όσο οι πιέσεις δανειστών αλλά ΚΑΙ κυβέρνησης ασκούνται πάνω μας η απελπισία να είναι η μόνη που κερδίζει σε έδαφος.
Βλέπω στα social media σχόλια και αναρτήσεις θυμού για τη σκέψη και την επιθυμία του “άλλου”. Ο ένας θέλει να μείνει Ευρώπη και ο άλλος θέλει να βγει από την Ευρώπη. Κανείς όμως δεν διαδηλώνει για να βγει από την κυριαρχία της ντόπιας ελίτ.

Σαν σήμερα το 1923 υπογράφηκε η Συνθήκη της Λωζάνης


Σαν σήμερα το 1923 υπογράφηκε η Συνθήκη της Λωζάνης

Υπογράφεται η Συνθήκη της Λωζάνης, που καθορίζει τα ελληνοτουρκικά σύνορα: Στη στεριά, ο μέσος ρους του ποταμού Έβρου. Στη θάλασσα, αποδίδεται στην Ελλάδα κάθε νησί, νησίδα και βραχονησίδα, που βρίσκεται πέρα από τα τρία μίλια από τις μικρασιατικές ακτές, εκτός από την Ίμβρο και την Τένεδο.

Κατάργησε την Συνθήκη των Σεβρών που δεν είχε γίνει αποδεκτή από την νέα κυβέρνηση της Τουρκίας που διαδέχθηκε τον Σουλτάνο της Κωνσταντινούπολης. Μετά την εκδίωξη από την Μικρά Ασία του Ελληνικού στρατού από τον Τουρκικό υπό την ηγεσία του Κεμάλ Ατατούρκ, εμφανίστηκε η ανάγκη για αναπροσαρμογή της συνθήκης των Σεβρών. Στις 20 Οκτωβρίου 1922 ξεκίνησε το συνέδριο που διακόπηκε μετά από έντονες διαμάχες στις 4 Φεβρουαρίου 1923 για να ξαναρχίσει στις 23 Απριλίου. Το τελικό κείμενο υπογράφηκε στις 24 Ιουλίου μετά από 7,5 μήνες διαβουλεύσεων.
Η Τουρκία ανέκτησε την Ανατολική Θράκη, κάποια νησιά του Αιγαίου, συγκεκριμένα την Ίμβρο και την Τένεδο, μια λωρίδα γης κατά μήκος των συνόρων με την Συρία, την περιοχή της Σμύρνης και της Διεθνοποιημένης Ζώνης των Στενών η οποία όμως θα έμενε αποστρατικοποιημένη και αντικείμενο νέας διεθνούς διάσκεψης. Παραχώρησε τα Δωδεκάνησα στην Ιταλία, όπως προέβλεπε και η συνθήκη των Σεβρών, αλλά χωρίς πρόβλεψη για δυνατότητα αυτοδιάθεσης. Ανέκτησε πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα σε όλη της την επικράτεια και απέκτησε δικαιώματα στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε όλη την επικράτειά της εκτός της ζώνης των στενών.

ΠΡΟΔΟΣΙΑ:«Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία» το νέο όνομα της Κύπρου


0F4F6D2BBB56A9DF68ADB5CAC7079C90Άγγελος Αθανασόπουλος.

Ο Μουσταφά Ακιντζί μίλησε για την πορεία των συνομλιών

Μιλώντας για πρώτη φορά για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες των συνομιλιών που διεξάγονται, αποκαλύπτοντας μάλιστα και την πρόταση για το νέο όνομα που συζητείται για το κράτος και το οποίο, όπως είπε, είναι το «Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία». Ο κ. Ακιντζί θα έχει, στις 27 Ιουλίου, την τελευταία συνάντησή του με τον κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη εντός του καλοκαιριού, με την προσοχή μετά να στρέφεται στον Σεπτέμβριο.

Προσπάθεια προπαγάνδας των Γερμανών..με Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεότητας..

Προσπάθεια προπαγάνδας των Γερμανών..με Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεότητας..

Posted by exomatiakaivlepo στο Ιουλίου 24, 2015
0,,16291359_303,00Η πρόεδρος της Ένωσης των Γερμανοελληνικών Εταιρειών διαπιστώνει την ίδια ώρα σαφή επιδείνωση των διμερών σχέσεων. Στην παρούσα φάση και λόγω της προπαγάνδας μίσους και στις δύο πλευρές, και την οποία δεν σταμάτησαν οι κυβερνήσεις όπως λέει, οι σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών είναι εξαιρετικά κακές. Στην εξομάλυνση των διμερών σχέσεων

θα μπορούσε να συμβάλει αναμφίβολα το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεότητας. Αν και πέρσι αποφασίστηκε η σύστασή του, το πρότζεκτ έχει εν τω μεταξύ ουσιαστικά παγώσει. Δεν θα ήταν η κατάλληλη ευκαιρία να γίνει το επόμενο βήμα;

Η Χαρά της Υποταγής: Η Ευρώπη ακολουθεί τη Γερμανία Μόνο όταν είναι λάθος


merkel-skeftiki
Τα μέλη της Ευρωζώνης ακολουθούν στωικά το παράδειγμα της Γερμανίας, όταν το Βερολίνο προσφέρει λάθος λύσεις, ωστόσο, παρακούν έντονα, όταν η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία είναι σωστή, υποστηρίζει ο Bill Emmott.
Σίγουρα, δεν υπάρχει κοινή κατανόηση του τι συνιστά σωστή ή λανθασμένη μια επιλογή πολιτικής για το ευρώ ή τις οικονομίες της Ευρωζώνης, σημειώνει ο δημοσιογράφος, επικαλούμενος το Grexit ως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι θεωρεί μια σωστή επιλογή που προσφέρεται από το Βερολίνο. Για εκείνους που διαφωνούν, την αποκαλεί λογική.

Σταματήστε τα ψέμματα για την φοροδιαφυγή

Του Άγη Βερούτη 
Η φοροδιαφυγή σε ανεπτυγμένες οικονομίες όπως η γερμανική και η αμερικανική, αγγίζει το 20%.
Διάφορες μελέτες που έχουν γίνει στην Ελλάδα για την φοροδιαφυγή, την τοποθετούν ανάμεσα σε 24% - 26% της οικονομίας. Αυτό φυσικά αφορά σε μελέτες πριν την κρίση.
Δεδομένου του σημερινού, όμως, τρόπου φορολόγησης, με τεκμήρια και διάφορα άλλα τέτοια κόλπα, ακόμα και ένας τυροπιτάς που δεν κόβει τις μισές αποδείξεις, πληρώνει φόρο και μάλιστα περισσότερο απ' ό,τι για το ίδιο εισόδημα θα πλήρωνε ένας μισθωτός.
Η πραγματική φοροδιαφυγή στην Ελλάδα είναι κατά πάσα πιθανότητα μικρότερη από όσο είναι στη Γερμανία!

Γ. Αμανατίδης: «Οι ελληνορωσικές συμφωνίες παραμένουν σε ισχύ»

Στην αντικατάσταση των υπουργών που διαφωνούν με τη νέα συμφωνία διάσωσης μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της χώρας προχώρησε την περασμένη εβδομάδα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός οΑΛΈΞΗΣ ΤΣΊΠΡΑΣ, στο πλαίσιο του ανασχηματισμού της κυβέρνησής του. Ανάμεσα στα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης είναι και ο Γιάννης Αμανατίδης ο οποίος ανέλαβε τη θέση του Αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Τούρκος αρχιλοχίας νεκρός από πυρά τζιχαντιστών- Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να εισβάλουν στη Συρία;

Τούρκος αρχιλοχίας νεκρός από πυρά τζιχαντιστών- Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να εισβάλουν στη Συρία;

Νεκρός έπεσε Τούρκος ένας αρχιλοχίας και δυο υπαξιωματικοί τραυματίστηκαν από πυρά προερχόμενα από τη συριακή πλευρά των συνόρων, κοντά στην τουρκική μεθοριακή πόλη Κιλίς, σε σύγκρουση με τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Ο τουρκικός στρατός απάντησε στα πυρά και η σύγκρουση συνεχίστηκε.
Ήδη η τουρκική πολεμική αεροπορία έχει στείλει μαχητικά αεροσκάφη κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Οι ΗΠΑ θα φτιάξουν δίκτυο αντιπυραυλικής “άμυνας” στην Ευρώπη παρά τη συμφωνία με το Ιράν

Πηγή:EPA / Vostock-photo
Η συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα δεν αλλάζει τα σχέδια της Ουάσιγκτον για ανάπτυξη συστήματος αντιβαλλιστικής “άμυνας” στην Ευρώπη. Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι αυτό επιβάλλεται, λόγω των βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν. Η Μόσχα, αντίθετα, χαρακτηρίζει απατηλό πρόσχημα την ιρανική “απειλή”.

Μετά τη σύναψη, στις 14 Ιουλίου, της συμφωνίας των “έξι” με το Ιράν, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ υπενθύμισε την υπόσχεση του αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, να παραιτηθεί από το σύστημα της ευρωπαϊκής αντιβαλλιστικής άμυνας, σε περίπτωση επίτευξης συμφωνίας με την Τεχεράνη. Η Ουάσιγκτον απάντησε ότι η συμφωνία με το Ιράν και το πρόγραμμα αντιβαλλιστικής άμυνας δεν συνδέονται μεταξύ τους.

Αμέλια Έρχαρτ 1897 – 1939

Αμέλια Έρχαρτ
Αμερικανίδα πρωτοπόρος της αεροπορίας, συγγραφέας και φεμινίστρια. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα που διέσχισε πετώντας μόνη τον Ατλαντικό.
Η Αμέλια Έρχαρτ (Amelia Earhart) γεννήθηκε στις 24 Ιουλίου 1897 στο Άτκινσον του Κάνσας. Ήταν κόρη του δικηγόρου Σάμιουελ Έρχαρτ και της Αμέλια Ότις, κόρης δικαστικού της περιοχής. Ως παιδί πέρασε πολλές ώρες σκαρφαλώνοντας στα δέντρα, κυνηγώντας αρουραίους με τουφέκι και συλλέγοντας σκόρους, σκουλήκια και ακρίδες. Έτσι, οι βιογράφοι της δεν δίστασαν να της προσδώσουν τον χαρακτηρισμό του αγοροκόριτσου.

Σιμόν Μπολιβάρ 1783 – 1830


Σιμόν Μπολιβάρ
Πολιτικός και στρατιωτικός, που αφιέρωσε τη ζωή του στην απελευθέρωση των ισπανικών αποικιών και οραματίστηκε μία ενωμένη Λατινική Αμερική. Γεννήθηκε ως Σιμόν Χοζέ Αντόνιο ντε λα Σαντίσιμα Τρινιδάδ Μπολίβαρ ι Πόντε Παλάθιος ι Μπλάνκο, στις 24 Ιουλίου 1783, στο Καράκας της σημερινής Βενεζουέλας. Καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια με βασκικές ρίζες. Η οικογένειά του εκμεταλλευόταν μεταλλεία χρυσού και σιδήρου και ο Μπολίβαρ χρησιμοποίησε μέρος από τα έσοδά τους για να χρηματοδοτήσει τους απελευθερωτικούς πολέμους.
Μετά το θάνατό των γονέων του, την κηδεμονία του ανέλαβε ένας θείος, ο οποίος φρόντισε για τη μόρφωση και την καλλιέργεια του ανιψιού του προσλαμβάνοντας άριστους παιδαγωγούς. Μεταξύ αυτών, ο Σιμόν Ροδρίγκες, ο οποίος μύησε τον νεαρό Σιμόν στα έργα σπουδαίων ευρωπαίων διανοητών, από τον Τζον Λοκ και τον Ανταμ Σμιθ ως τον Βολταίρο και τον Ρουσό. Το 1799 μετέβη στην Ισπανία για να συμπληρώσει την εκπαίδευσή του. Σ' ένα διάλειμμα των σπουδών και των ταξιδιών του παντρεύτηκε τη νεαρή ισπανίδα ευγενή Μαρία Τερέζα Ροδρίγκεθ ντελ Τόρο ι Αλάισα. Ο γάμος κράτησε λίγο, καθώς σ' ένα ταξίδι τους στο Καράκας, το 1803, η Μαρία Τερέζα προσβλήθηκε από κίτρινο πυρετό και πέθανε.

Χάννα Άρεντ – H δημόσια σφαίρα: τα κοινά…




sorbonne-1968
Ο όρος «δημόσιος» δηλώνει δύο στενά αλληλένδετα, αλλά όχι εντελώς ταυτόσημα φαινόμενα:
Σημαίνει, πρώτον, πως ό,τι εμφανίζεται δημοσίως μπορεί να ιδωθεί και να ακουστεί από τον καθένα και πως έχει την ευρύτερη δυνατή δημοσιότητα. Για μας, το φαινόμενο –κάτι ορατό και ακουστό τόσο από τους άλλους όσο κι από μας τους ίδιους– αποτελεί πραγματικότητα. Σε σύγκριση με την πραγματικότητα που προέρχεται από τα ορατά και τα ακουστά, ακόμη και οι ισχυρότερες δυνάμεις της εσωτερικής ζωής –τα πάθη της καρδιάς, οι σκέψεις της διάνοιας, οι απολαύσεις των αισθήσεων– έχουν μιαν αόριστη, σκιώδη ύπαρξη, ως την στιγμή που θα μετασχηματιστούν, θα αποϊδιωτικοποιηθούν και θα αποταμιευθούν, για να πούμε έτσι, παίρνοντας τη μορφή που θα τα κάνει κατάλληλα να εμφανιστούν δημοσίως1. Ο πιο συνηθισμένος απ’ αυτούς τους μετασχηματισμούς γίνεται στην αφηγηματική τέχνη και γενικά στην καλλιτεχνική μετάθεση των ατομικών βιωμάτων. Δεν μας χρειάζεται όμως η μορφή της τέχνης για να βεβαιωθούμε γι’ αυτή την μεταμόρφωση. Κάθε φορά που μιλάμε για πράγματα, τα οποία δεν μπορούν να βιωθούν παρά ιδιωτικά και ενδόμυχα, τα μετατοπίζουμε σε μια σφαίρα όπου θα προσλάβουν έναν πραγματικό χαρακτήρα, τον οποίο, παρά την έντασή τους, ποτέ πριν δεν μπόρεσαν ν’ αποκτήσουν. Η παρουσία των άλλων που βλέπουν ό,τι βλέπουμε και ακούνε ό,τι ακούμε μας βεβαιώνει για την πραγματικότητα του κόσμου και του ίδιου του εαυτού μας, και ενώ η εσωτερικότητα μιας πλήρως ανεπτυγμένης ιδιωτικής ζωής, άγνωστης πριν από την έλευση της νεότερης εποχής και την συνακόλουθη παρακμή της δημόσιας σφαίρας, θα ενισχύει και θα εμπλουτίζει πάντα σε μεγάλο βαθμό ολόκληρη την κλίμακα των υποκειμενικών συγκινήσεων και των προσωπικών αισθημάτων, ωστόσο αυτή η ενίσχυση θα γίνεται πάντα εις βάρος της βεβαιότητας για τον κόσμο και τους ανθρώπους.

Τζένυ Μακ Ντακ


Χάρτινη ηρωίδα της Ντίσνεϊ, δημιουργία του ιταλού κομίστα Ρομάνο Σκάρπα (1927-2005). Η Τζένυ Μακ Ντακ (Brigitta MacBridge το πρωτότυπο όνομά της στ’ αγγλικά) είναι μονίμως ερωτευμένη με τον Σκρουτζ Μακ Ντακ, ο οποίος, όμως, δεν ανταποκρίνεται στα αισθήματά της.
Η Τζένυ, μία ανθρωπόμορφη πάπια του κόσμου των Ντακ, εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε κόμικ-στριπ του ιταλικού περιοδικού «Topolino» (Ο Μίκυ Μάους στα ιταλικά) στις 24 Ιουλίου 1960. Έχει ξανθό μαλλί σε σχήμα καρδιάς και φορά μπλε και κόκκινα ρούχα. Ζει στη Λιμνούπολη και οι κάτοικοί της τη βλέπουν πολύ συχνά να τρέχει ξοπίσω από τον Σκρουτζ και να εκλιπαρεί για μία ματιά του.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 24 Ιουλίου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
μ. Χ.
1889
Δημοσιεύεται βαρυσήμαντο άρθρο των «Τάιμς» του Λονδίνου για το Κρητικό, που ζητά την ένωση της νήσου με την Ελλάδα.
1908
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, λίγο πριν από τον τερματισμό του μαραθωνίου, ο ιταλός Ντοράντο Πιέτρι σωριάζεται στο έδαφος. Μερικοί θεατές τον βοηθούν να καλύψει τα τελευταία μέτρα, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί. Νικητής ανακηρύσσεται ο αμερικανός Τζον Χέις.