Ετικέτες

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Καταγγελία Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Χανίων: Οι “μαθητευόμενοι” νέοι δουλεύουν ως σύγχρονοι σκλάβοι από ήλιο σε ήλιο, ουσιαστικά απλήρωτοι


 

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Χανίων, εκφράζει την θλίψη αλλά και την οργή του για τον αποτρόπαιο θάνατο «μαθητευόμενης» νεαρής Ουκρανής στη Ζάκυνθο, που ενώ δηλώνονταν πως πραγματοποιούσε «πρακτική άσκηση – κατάρτιση», στην πραγματικότητα εργαζόταν ως καμαριέρα σε ξενοδοχειακό συγκρότημα του νησιού, 12-13 ώρες ημερησίως, χωρίς ημέρα ανάπαυσης, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο μηνών, όπως κατήγγειλε το Εργατικό Κέντρο του νησιού, επιβαρύνοντας με εξάντληση την υγεία της.
Η δεινή εκμετάλλευση των μαθητών τουριστικών σχολών, (κυρίως αλλοδαπών αλλά και ημεδαπών) έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις σ’ όλη την Ελλάδα και στο νομό μας. Οι νέοι αυτοί ξεκινούν την εργασιακή τους ζωή μέσα σ’ ένα χάος δουλεμπορικών εργασιακών σχέσεων, αναγκαζόμενοι να δουλεύουν ως σύγχρονοι σκλάβοι από ήλιο σε ήλιο, ουσιαστικά απλήρωτοι, χωρίς ένσημα, κάτω από αντίξοα ωράρια, υπερωριακά, χωρίς ρεπό και στοιχειώδη ξεκούραση, όλη την εποχική περίοδο.
http://agonaskritis.gr/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B…/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου