Ετικέτες

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Γ. Αμανατίδης: «Οι ελληνορωσικές συμφωνίες παραμένουν σε ισχύ»

Στην αντικατάσταση των υπουργών που διαφωνούν με τη νέα συμφωνία διάσωσης μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της χώρας προχώρησε την περασμένη εβδομάδα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός οΑΛΈΞΗΣ ΤΣΊΠΡΑΣ, στο πλαίσιο του ανασχηματισμού της κυβέρνησής του. Ανάμεσα στα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης είναι και ο Γιάννης Αμανατίδης ο οποίος ανέλαβε τη θέση του Αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
Σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik ο Γ. Αμανατίδης αναφερόμενος στις ελληνορωσικές σχέσεις δήλωσε πως « οι παραδοσιακά πολύ καλές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας σε διπλωματικό, πολιτικό αλλά και οικονομικό επίπεδο και η περαιτέρω ανάπτυξη αυτών των σχέσεων ανοίγει πολλαπλές προοπτικές συνεργασίας με μια χώρα με την οποία έχουμε κοινές πολιτιστικές παραδόσεις», προσθέτοντας ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν από το προηγούμενο υπουργικό συμβούλιο θα παραμείνουν σε ισχύ.
«Οι συμφωνίες της προηγούμενης κυβέρνησης θα παραμείνουν σε ισχύ εφόσον ανταποκρίνονται στα εθνικά συμφέροντα και τους γεωπολιτικούς στόχους της χώρας», τόνισε ο κ. Αμανατίδης. 
Σημειώνεται ότι πριν από την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, ο πρώην γραμματέας και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στο Sputnik σημείωσε πως ακόμη και σε περίπτωση σαρωτικού ανασχηματισμού οι ελληνορωσικές δεν πρόκειται να αλλάξουν.
Εξάλλου, η Αθήνα προσβλέπει στην επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, ο οποίος θα διέρχεται από το έδαφός της, καθώς οι δύο χώρες υπέγραψαν τον περασμένο Ιούνιο μνημόνιο συνεργασίας για την κατασκευή του αγωγού. Την Δευτέρα, ο νέος Έλληνας Υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τη συνεργασία με τη Ρωσία, για τον σχεδιασμό μιας σειράς έργων επέκτασης του αγωγού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου