Ετικέτες

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Τίρανα: Συγκέντρωση εθνικιστών για το θάνατο του Αλβανού φονιά Ιλί Καρέλι





Έκαψαν ελληνικές σημαίες και φώναξαν συνθήματα κατά της Ελλάδας οι συγκεντρωμένοι στο κέντρο των Τιράνων, που διαμαρτύρονταν για το θάνατο του Αλβανού φονιά Ιλί Καρέλι στις φυλακές της Νιγρίτας από βασανιστήρια. Η νεολαία της εθνικιστικής οργάνωσης που δρα στην Αλβανία με το όνομα «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» διοργάνωσε τη διαμαρτυρία, ενώ τα μέλη της κρατούσαν αλβανικές σημαίες και πλακάτ υπέρ του Kudret Kume, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του Καρέλι. 
Η αστυνομία που επενέβη στην πλατεία Πυραμίδας για να διαλύσει τη συγκέντρωση συνέλαβε έξι άτομα.

protothema.gr

Η βάση δεδομένων του NGI για το FBI, θα περιέχει 52 εκατομμύρια πρόσωπα.




Τα νέα στοιχεία από την επίσημη αναφορά του FBI στις ΗΠΑ είναι πως η νέα βάση δεδομένων που αναφέρεται με τα ακρωνύμια NGI ( Next Generation Identification) θα έχει πλέον 52 εκατομμύρια εισαγωγές στοιχείων για πρόσωπα εγκληματικού και μη ενδιαφέροντος. Τα στοιχεία αυτά θα δοθούν από πηγές που δεν κατονομάζονται επίσημα, όμως σε διασταύρωση προκύπτει ότι θα είναι από EUROPOL, INTERPOL, NSA καθώς και από πηγές όπως είναι το VISA WAIVER, πρόγραμμα που εμπεριέχει τον τομέα των βιομετρικών διαβατηρίων και των στοιχείων που βρίσκονται σε αυτά.

Το ίδιο το FBI αναφερόμενο στο θέμα της ακρίβειας στοιχείων λέει ότι η παρούσα βάση δεδομένων σε υποθέσεις υπό εξέταση θα είναι απλά στοιχείο για να οδηγεί σε έρευνα και δεν θα λειτουργεί ως στοιχείο διασταύρωσης δεδομένων για τεκμηρίωση αποδείξεων. Παρόλα αυτά οι φωνές και οι αμφιβολίες ακόμα και από πολιτικά πρόσωπα είναι μεγάλες και έντονες , με φόντο μάλιστα τις πολλές και συχνές αποκαλύψεις για κατάχρηση παρόμοιας φύσης δεδομένων από την NSA.

πηγή: http://arstechnica.com/tech-policy/2014/04/fbi-to-have-52-million-photos-in-its-ngi-face-recognition-database-by-next-year/

Κοινοποίηση:

1974: Δραματική έκκληση των συγγενών των αγνοουμένων


ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΗΜΟ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ
Δραματική έκκληση απηύθυναν οι συγγενείς Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων αγνοουμένων, στο πλαίσιο εκδήλωσης για παρουσίαση του έργου της διερευνητικής επιτροπής αγνοουμένων.
Κάντε γρήγορα, δίνουμε μάχη με το χρόνο και οι γονείς των αγνοουμένων μας πεθαίνουν με τον καημό να μάθουν τι απέγινε ο αγαπημένος τους, φωνάζουν, ζητώντας από την ευρωπαϊκή ένωση θα δώσει περισσότερα χρήματα προς επίσπευση και διευκόλυνση του έργου εξακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων μας.

Νέος Ψυχρός Πόλεμος Ρωσίας -ΗΠΑ με φόντο την Ουκρανία: Παιχνίδια κατασκόπων και επεισόδιο στη Μαύρη Θάλασσα


1
obama-putin-oukrania-660Στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου φαίνεται πως έχουν περάσει για ακόμη μια φορά οι σχέσεις Μόσχας και Ουάσινγκτον με φόντο την κρίση στην Ουκρανία και τα αιματηρά επεισόδια που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες στις ανατολικές επαρχίες.
Οι σχέσεις των δύο υπερδυνάμεων είναι ήδη τραυματισμένες εδώ και χρόνια εξαιτίας σοβαρών αφορμών, όπως η υπόθεση Σνόουντεν, οι καταγγελίες για παρακολουθήσεις και ο εμφύλιος πόλεμος στην Συρία που έφεραν Πούτιν και Ομπάμα ξανά απέναντι. Ωστόσο, οι εξελίξεις στην Κριμαία και τα νέα γεγονότα που απειλούν την Ουκρανία με διαμελισμό φαίνεται πως δημιουργούν ένα νέο χάος ανάμεσα στις δύο χώρες.

Αντί σχολεία, φυλακές…



(Άρθρο   του   Μάριου   Πλωρίτη από το ΒΗΜΑ στις 12/08/2001 παλαιό αλλά επίκαιρο)
αρχείο λήψηςΔΕΝ ξέρω πόσο προσέχτηκε η είδηση [...] κι όμως, είναι εξαιρετικά πολυσήμαντη. Και όχι μόνο για τη χώρα απ’ όπου προέρχεται, τις ΗΠΑ. Με λίγα λόγια:
Στην «δημοκρατία των δημοκρατιών», λέει, πληθαίνουν εντυπωσιακά οι φυλακές ενώ μειώνονται δραματικά τα σχολεία και οι μαθητές. Σε πολλές αμερικανικές πολιτείες, τα κονδύλια για την ανέγερση σωφρονιστικών ιδρυμάτων ξεπερνούν κατά πολύ τις δαπάνες για τη δημόσια εκπαίδευση. Το ακόμα φοβερότερο: πολλές από τις νεότευκτες φυλακές είναι «σωφρονιστήρια ανηλίκων».
Αυτή και μόνη η είδηση σφραγίζει τον πολιτισμό της «ηγέτιδος του κόσμου» αλλά (το ξαναλέω) όχι μόνο. Η εξίωση είναι τραγική: Εγκατάλειψη των σχολείων από τα παιδιά – αλητεία στους δρόμους – εγκληματικότητα – σωφρονιστήρια. Υπολογίζεται ότι πάνω από 100.000 ανήλικοι βρίσκονται, αυτή τη στιγμή στη «στενή» των αμερικανικών «παιδευτηρίων».

Περισσότεροι από 900 εργαζόμενοι έχουν πεθάνει χτίζοντας τις υποδομές για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ…




Το 2022, το Κατάρ θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο . Η διοργανώτρια πόλη έχει ήδη προχωρήσει σε αρκετές εργασίες για την δημιουργία ενός τεράστιου γηπέδου . Αλλά αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι , από το 2012 , περίπου 900 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους , ενώ εργάζονταν στο Κατάρ , σε μια αυξημένη οικοδομική  διαδικασί λόγω του επερχόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου. *

Γιούνκερ: «Λάθος» οι μεγάλες περικοπές στο ελληνικό σύστημα υγείας



Ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup παραδέχεται το «έγκλημα» κατά της υγείας των ελλήνων πολιτών – Ο κ. Γεωργιάδης θα συνεχίσει να το υπερασπίζεται;
Μετά Χριστόν προφήτης εμφανίζεται ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Κομισιόν, όσον αφορά στην καταστροφική πολιτική λιτότητας που ακολουθήθηκε στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου και δη στην Ελλάδα.

Προβολή του ελληνικού πολιτισμού στη Νέα Υόρκη



Ένας Αμερικανός καταξιωμένος φωτογράφος και καθηγητής πανεπιστημίου αναζήτησε και ανέδειξε την αρχέγονη ομορφιά μέσα από τα αγάλματα και τα γλυπτά, προβάλλοντας στους πολίτες του κόσμου τον ακατανίκητο στον χρόνο ελληνικό πολιτισμό.
Ο Τζόσουα Γκάρικ, μετά το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας και το Σισμανόγλειο Μέγαρο του Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, παρουσιάζει και στη Νέα Υόρκη το φωτογραφικό έργο του «Αποτυπώνοντας το αρχαίο κάλλος».

Το μυστικό μιας σφραγισμένης πύλης εδώ και 193 χρόνια !



Εδώ και 193 χρόνια, η κεντρική πύλη του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι είναι σφραγισμένη…
Όποιος θέλει να εισέλθει στον χώρο όπου τους τελευταίους αιώνες εδρεύει η πρωτόθρονη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, γίνεται μάρτυρας ενός συνεχούς βουβού θρήνου αλλά και τιμής σε έναν άνθρωπο που προτίμησε τη θυσία. Κάθε χρόνο, αυτήν την ημέρα ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανάβει ένα κερί και προσεύχεται.

Οι περισσότεροι γνωρίζουν γιατί, πολλοί όμως το αγνοούν.
Ήταν 10 Απριλίου 1821. Σ’ αυτήν την κλειστή σήμερασήμερα μαύρη πύλη οθωμανοί στρατιώτες κρέμασαν ένα χοντρό σχοινί με μια θηλιά. Στόχος τους δεν ήταν άλλος από τον Εθνομάρτυρα Πατριάρχη Γρηγόριο Ε΄ που παρά τις πιέσεις να εγκαταλείψει την Κωνσταντινούπολη και να φυγαδευτεί, προτίμησε να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο την μοίρα του.
Τον κρέμασαν στην κεντρική πύλη για να τον ατιμώσουν και να παραδειγματίσουν. Άφησαν το άψυχο κορμί του να κρέμεται εκεί για τρία μερόνυχτα. Με κόπους η σωρός του έφτασε στην Οδησσό για να αναπαυτεί ενώ σήμερασήμερα τα λείψανα του, φυλάσσονται σε μαρμάρινη λειψανοθήκη, στον καθεδρικό ναό των Αθηνών.
Κάποιοι θέλουν να πείσουν τον Ελληνισμό πως ο Γρηγόριος ήταν ένας «προδότης» που για να διασωθεί είχε αφορίσει την Επανάσταση του Υψηλάντη. Μια μικρή αναζήτηση στις πηγές ωστόσο αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο.
Παρά την διαφωνία του –όπως υποστηρίζουν κάποιοι ιστορικοί- για το χρόνο που θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί η Επανάσταση, ο Γρηγόριος Ε΄ είχε στηρίξει με κάθε μέσον τον Ελληνισμό.

Οι «σοφοί» του Μπαρόζο ήταν όλοι τους σκοτεινοί άνθρωποι των τραπεζών



Participation of José Manuel Barroso at the European Parliament
Eναν μήνα μετά την έναρξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης, τον Οκτώβριο του 2008, ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο συγκρότησε μια ανεξάρτητη ομάδα υψηλού επιπέδου για τη χρηματοπιστωτική κρίση. Η ομάδα έπρεπε να επεξεργαστεί προτάσεις για να ρυθμίσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές. Διορίστηκαν οκτώ σοφοί: Ζακ ντε Λαροζιέρ, Ρέινερ Μασέρα, Ονορ Ρούντινγκ, Οτμαρ Ισινγκ, Κέλουμ Μακάρθι, Λέσερ Μπαρσερόβιτς, Χοσέ Περέθ Φερνάντεζ, Λαρς Νούμπεργκ. Οι ακτιβιστές του Παρατηρητηρίου της Ευρώπης των Πολυεθνικών έλεγξαν πόσο ανεξάρτητη ήταν αυτή η «ανεξάρτητη ομάδα». Εμειναν έκπληκτοι. Ο Ντε Λαροζιέρ ηγούνταν μιας ομάδας που είναι οικονομικό λόμπι, ο Μασέρα συνδεόταν με τη Lehman Brothers, o Ρούντινγκ με τη Citigroup, ο Ισινγκ με την Goldman Sachs, ο Μακάρθι, ο Νούμπεργκ και ο Μπαλσερόβιτς ήταν αυθεντίες στην απορρύθμιση των αγορών και ο Περέθ Φερνάντεζ φρόντιζε να χορηγεί στις τράπεζες πληροφορίες εκ των έσω… Τρεις από αυτούς ήταν άμεσα συνδεδεμένοι με τις τράπεζες που ευθύνονταν για τη χρηματοοικονομική κρίση.

35 ΛΟΓΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ



Αν δεν το ξέρεις ήδη, η Αυστραλία είναι ένα αρκετά επικίνδυνο μέρος. Οι άνθρωποι εκεί είναι φιλικοί και φιλόξενοι, αλλά η φύση της είναι αρκετά "περιπετειώδης".
 Οι καιρικές συνθήκες είναι αρκετά απρόβλεπτες και επίσης, υπάρχουν κάποια ιδιαίτερα περίεργα ζώα. Στην Αυστραλία μπορεί κανείς να βρει τα μεγαλύτερα έντομα, τα πιο παράξενα πλάσματα και τα πιο τρελλά ζώα.

Police seek answers after 7 dead babies found in garage of Utah home; woman arrested



PLEASANT GROVE, Utah – The discovery of seven dead babies in cardboard boxes in a Utah garage has police desperately seeking answers from the mother and other family members about how such a tragedy unfolded over a decade with no one noticing.
Megan Huntsman, 39, is accused of killing her babies after giving birth to the children between 1996 and 2006, investigators said. She was booked SundaySunday into the Utah County Jailwith six counts of murder. It wasn't immediately clear if Huntsman has an attorney or why there were six counts and not seven.

«Τη αγία και μεγάλη Τρίτη της των δέκα παρθένων παραβολής, της εκ του ιερού Ευαγγελίου, μνείαν ποιούμεθα».


.

20140415-073237.jpg
Αυτό είναι το συναξάρι της δεύτερης ημέρας της Μεγάλης Εβδομάδος. Ο Νυμφίος της Εκκλησίας και της ψυχής μας, «ο ωραίος κάλλει παρά πάντας βροτούς», οδεύει προς το εκούσιο Πάθος Του, καλώντας κοντά Του όλους εμάς τους πιστούς Του, για να μας κάνει κοινωνούς των σωτηριών παθημάτων Του και του θριάμβου της Αναστάσεώς Του.
Οι θείοι Πατέρες, όρισαν την αγία αυτή ημέρα, να θυμηθούμε μια από τις πιο παραστατικές και διδακτικές παραβολές του Κυρίου μας: την
παραβολή των Δέκα Παρθένων. Κι’ είχαν το σκοπό τους Η ενθύμηση της παραβολής των δέκα παρθένων είναι μια άριστη πνευματική άσκηση, για να μην διαφεύγει από τη σκέψη μας η επερχόμενη μεγάλη, επιφανής και συνάμα φοβερή ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου μας.

Hττα της ThyssenKrupp στην Yποβρύχια διαμάχη με την Σουηδία. Εκει δεν περνανε οι μίζες…


Hττα της ThyssenKrupp στην Yποβρύχια διαμάχη με την Σουηδία. Εκει δεν περνανε οι μίζες… 
Hττα της ThyssenKrupp στην Yποβρύχια διαμάχη με την Σουηδία. Εκει δεν περνανε οι μίζες…οπως στην Ελλαδα, που οχι μονο μειναμε χωρις υποβρυχια, αλλα κλείσαμε και τα ναυπηγία και τους χαρίσαμε και τους πελατες μας..
Η γερμανική ThyssenKrupp παραδέχεται την ήττα της στην υποβρύχια διαμάχη με την Σουηδία
Σήμερα Δευτέρα ο σουηδικός όμιλος της Saab έχει δεχτεί στα γραφεία του μια δεσμευτική συμφωνία εκ μέρους της ThyssenKrupp για την πώληση του ναυπηγείου Kockums. Δεδομένου ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν μόλις ξεκινήσει, δεν παρέχονται περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την σχεδιαζόμενη συναλλαγή.

Οι Ρώσοι πιλότοι παίζουν με τη φωτιά



ΠΑΡ’ ΟΛΙΓΟΝ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Ιδιαίτερα επικίνδυνο περιστατικό σημειώθηκε στη Μαύρη Θάλασσα όταν σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο, ένα ρωσικό μαχητικό πέταξε πάνω από το αμερικανικό αντιτορπιλικό “Donald Cook”.
Οι Ρώσοι πιλότοι παίζουν με τη φωτιά
«Αυτή η προκλητική και μη επαγγελματική ρωσική ενέργεια δεν συνάδει με το πρωτόκολλο (σ.σ. τη διαδικασία που τηρούν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις) και τις πρότερες συμφωνίες για την αλληλεπίδραση ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις μας», δήλωσε ο συνταγματάρχης Στιβ Ουόρεν, ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου των ΗΠΑ, καταδικάζοντας την ενέργεια αυτή εν μέσω των εντάσεων λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία.

Μεγάλη Τρίτη: το τροπάριο της Κασσιανής




Το Τροπάριο της Κασσιανής
Κύριε, η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή, την σήν αισθομένη Θεότητα μυροφόρου αναλαβούσα τάξιν, οδυρομένη μύρα σοι προ του ενταφιασμού κομίζει.
Οίμοι! λέγουσα, οτι νύξ μοι υπάρχει, οίστρος ακολασίας, ζοφώδης τε και ασέληνος ερως της αμαρτίας.

Η σιχαμερή στρεψοδικία του Δημήτρη Ψυχογιού



psychogios
 
Τα τελευταία χρόνια, παρακολουθώπαρακολουθώ με ενδιαφέρον -και κάποιο τρόμο- το βάθος της διαστρέβλωσης στο οποίο βυθίζονται πρώην εχέφρονες γραφιάδες. Η δραστηριότητα παίρνει τη μορφή ενός άτυπου διαγωνισμού: ποιος θα καταφέρει να γράψει το πιο ανυπόφορα μικρονοϊκό κείμενο για την πολιτική κατάσταση της χώρας; Υπάρχουν πάμπολλες υποψηφιότητες. Ωστόσο, μολονότι δυστυχώς les jeux ne sont pas faits και πάντα υπάρχει πιθανότητα ο λάκκος της μισανθρωπίας να ξεβράσει κι άλλα αξεπέραστα πονήματα, μέχρι στιγμής ο αδιαμφισβήτητα κορυφαίος διεκδικητής για το έπαθλο του πιο σιχαμερά στρεψόδικου κειμένου είναι ο Δημήτρης Ψυχογιός με το…

καίρια τιτλοφορημένο «Θα συμπαραταχθούμε με τους τρομοκράτες;»
Γράφει λοιπόν ο κ. Ψυχογιός προ ημερών – ανήμερα της έκρηξης στο κέντρο της Αθήνας και μία μέρα πριν την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ:

Με ποιον τρόπο ο εγκέφαλος ξεχωρίζει πρόσωπα και τοπία



Ομάδα νευροφυσικών από το πανεπιστήμιο ΜΙΤ στην Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, έριξε φως στον τρόπο που λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος, ώστε να εστιάζει την προσοχή του σε συγκεκριμένα σημεία, όταν πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε πλειάδα οπτικών πληροφοριών.
Πρόκειται για την αυτόματη λειτουργία που κάνει ο εγκέφαλος για να ξεχωρίσει ένα γνώριμο πρόσωπο μέσα σε πολυπληθές κοινό.

Γιατί τα μωρά βάζουν τα πάντα στο στόμα τους;


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα βρέφη θέλουν να… δοκιμάζουν τα πάντα; Από μικρά πλαστικά κομματάκια, μέχρι πέτρες, κραγιόν και παπούτσια;…
Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήγαγαν ερευνητές από το Ινστιτούτο Γνωστικών Επιστημών στη Bron της Γαλλίας, ο εγκέφαλος των μωρών είναι «προγραμματισμένος» να προβαίνει σε αυτή τη συμπεριφορά από τη γέννησή τους.

Οι ερευνητές κάνουν λόγο για νοοτροπία «επιβίωσης του ισχυροτέρου», με την οποία τα μωρά εξασφαλίζουν την επιβίωσή τους ακόμη κι όταν δεν έχουν αναπτυχθεί άλλοι αισθητήρες τους, γράφει ο Jonathan O’callaghan στη Daily Mail.

Απίστευτες Εικόνες - Τι μπορείς να δεις σε ένα μικροσκόπιο!


il
Αρκετοί άνθρωποι έχουν αναρωτηθεί κάποια στιγμή πως θα φαινόταν κάτι, οτιδήποτε, κάτω από το μικροσκόπιο....
Η απάντηση σε αυτή την απορία έρχεται μέσα από την παρακάτω συλλογή φωτογραφιών, η οποία μας δείχνει πράγματα από την καθημερινή μας ζωή, μέσα από ένα μικροσκόπιο...

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ "SUCCESS STORY" (ΜΙΚΡΗ ΣΥΛΟΓΓΗ ΑΡΘΡΩΝ)

Α)Σε 4 χρόνια πληρώσαμε 100 δισ. περισσότερα από όσα λάβαμε ως βοήθεια

Και το δημόσιο χρέος συνεχίζει να αυξάνεται...Το 2009, ένα χρόνο δηλαδή πριν την επιβολή του Μνημονίου στην Ελλάδα, το κρατικό χρέος έφτανε στο 129% του ΑΕΠ. ΣήμεραΣήμερα, 5 χρόνια μετά, το χρέος έχει εκτοξευθεί στο 175% και συνεχίζει να αυξάνεται.
Παράλληλα, από το 2010 μέχρι σήμερασήμερα η Ελλάδα έλαβε στα πλαίσια του περίφημου προγράμματος στήριξης 215 δισ. ευρώ σε μορφή δανείων.

Σε κατάσταση «ύψιστης επιφυλακής» ο στρατός της Μολδαβίας λόγω Ουκρανίας

Σε κατάσταση «ύψιστης επιφυλακής» ο στρατός της Μολδαβίας λόγω Ουκρανίας


Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Μολδαβίας Valery Troenko, ο στρατός της Μολδαβίας τέθηκε σε κατάσταση «υψηλής επιφυλακής», με γνώμονα τα γεγονότα… στη γειτονική Ουκρανία και την τεταμένη κατάσταση στην περιοχή.
«Θα μπορούσε να υπάρξει πρόκληση , έτσι οι ένοπλες δυνάμεις μας πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα γι ‘αυτούς », είπε ο ίδιος. Τη δήλωση αυτή την πραγματοποίησε ο υπουργός Άμυνας της Μολδαβίας Valery Troenko, μετά την συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, τη ΔευτέραΔευτέρα

ΗΠΑ: Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς στο Κάνσας



ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΥΠΟΠΤΟΣ «ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕ ΧΑΙΛ ΧΙΤΛΕΡ»
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν την ΚυριακήΚυριακή κατά τη διάρκεια πυροβολισμών σε εβραϊκό κέντρο και σε γηροκομείο στο Κάνσας των Ηνωμένων Πολιτειών. Συνελήφθη ύποπτος που σύμφωνα με τοπικό μέσο φώναζε «Χάιλ Χίτλερ!».
Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν τρεις νεκροί. Μεταξύ των θυμάτων φέρεται να είναι και ένας έφηβος. Όπως έγινε γνωστό, ένας 15χρονος που μεταφέρθηκε από το κοινοτικό κέντρο στο νοσοκομείο με τραύμα στο κεφάλι, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.