Ετικέτες

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Οι Ρώσοι πιλότοι παίζουν με τη φωτιά



ΠΑΡ’ ΟΛΙΓΟΝ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Ιδιαίτερα επικίνδυνο περιστατικό σημειώθηκε στη Μαύρη Θάλασσα όταν σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο, ένα ρωσικό μαχητικό πέταξε πάνω από το αμερικανικό αντιτορπιλικό “Donald Cook”.
Οι Ρώσοι πιλότοι παίζουν με τη φωτιά
«Αυτή η προκλητική και μη επαγγελματική ρωσική ενέργεια δεν συνάδει με το πρωτόκολλο (σ.σ. τη διαδικασία που τηρούν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις) και τις πρότερες συμφωνίες για την αλληλεπίδραση ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις μας», δήλωσε ο συνταγματάρχης Στιβ Ουόρεν, ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου των ΗΠΑ, καταδικάζοντας την ενέργεια αυτή εν μέσω των εντάσεων λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία.

Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του αμερικανικό Πενταγώνου, το παρ’ ολίγον θερμό επεισόδιο σημειώθηκε το περασμένο ΣάββατοΣάββατο, όταν ένα ρωσικό μαχητικό Σουχόι Su-24 (κωδικός NATO: Fencer) πέταξε 12 φορές σε χαμηλό ύψος κοντά στο αντιτορπιλικό USS Donald Cook, το οποίο βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα από την 10η Απριλίου.
Το ρωσικό μαχητικό κατά τα φαινόμενα δεν έφερε οπλισμό, είπε ο ίδιος στους δημοσιογράφους.
Το επεισόδιο αυτό διήρκεσε 90′ και έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ το αμερικανικό αντιτορπιλικό περιπολούσε σε διεθνή ύδατα στο δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας. Το πλοίο έχει πλέον ελλιμενιστεί σε ένα λιμάνι της Ρουμανίας.
Το ρωσικό μαχητικό, το οποίο συνοδευόταν από άλλο ένα Φένσερ που δεν πέταξε κοντά στο αμερικανικό πολεμικό, δεν απάντησε στις αλλεπάλληλες προσπάθειες του πληρώματος του Donald Cook να επικοινωνήσει με τον χειριστή του, όπως ανέφερε Ουόρεν, ενώ στελέχη του Πενταγώνου δεν έχουν ακόμη συζητήσει σχετικά με το συμβάν αυτό με τη ρωσική κυβέρνηση.
Οι εντάσεις ανάμεσα στη Μόσχα και στην Ουάσιγκτον κλιμακώνονται τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου, πάντως, το αμερικανικό πολεμικό δεν κινδύνευσε κατά το επεισόδιο αυτό. «Θα δυσκολευόμουν να το πιστέψω ότι δύο Ρώσοι πιλότοι από μόνοι τους θα επέλεγαν να κάνουν μια τέτοια ενέργεια», είπε ο συνταγματάρχης.
«Βλέπουμε τους Ρώσους να συμπεριφέρονται με μη επαγγελματικό τρόπο και κατά παραβίαση των διεθνών κανόνων στην Ουκρανία εδώ και πολλούς μήνες», επισήμανε ο Αμερικανός αξιωματικός. «Αυτές οι συνεχείς προκλητικές και μη επαγγελματικές ενέργειες δεν κάνουν τίποτε για να αποκλιμακώσουν την κατάσταση στην Ουκρανία», τόνισε ο ίδιος.
Eθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου