Ετικέτες

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Η βάση δεδομένων του NGI για το FBI, θα περιέχει 52 εκατομμύρια πρόσωπα.




Τα νέα στοιχεία από την επίσημη αναφορά του FBI στις ΗΠΑ είναι πως η νέα βάση δεδομένων που αναφέρεται με τα ακρωνύμια NGI ( Next Generation Identification) θα έχει πλέον 52 εκατομμύρια εισαγωγές στοιχείων για πρόσωπα εγκληματικού και μη ενδιαφέροντος. Τα στοιχεία αυτά θα δοθούν από πηγές που δεν κατονομάζονται επίσημα, όμως σε διασταύρωση προκύπτει ότι θα είναι από EUROPOL, INTERPOL, NSA καθώς και από πηγές όπως είναι το VISA WAIVER, πρόγραμμα που εμπεριέχει τον τομέα των βιομετρικών διαβατηρίων και των στοιχείων που βρίσκονται σε αυτά.

Το ίδιο το FBI αναφερόμενο στο θέμα της ακρίβειας στοιχείων λέει ότι η παρούσα βάση δεδομένων σε υποθέσεις υπό εξέταση θα είναι απλά στοιχείο για να οδηγεί σε έρευνα και δεν θα λειτουργεί ως στοιχείο διασταύρωσης δεδομένων για τεκμηρίωση αποδείξεων. Παρόλα αυτά οι φωνές και οι αμφιβολίες ακόμα και από πολιτικά πρόσωπα είναι μεγάλες και έντονες , με φόντο μάλιστα τις πολλές και συχνές αποκαλύψεις για κατάχρηση παρόμοιας φύσης δεδομένων από την NSA.

πηγή: http://arstechnica.com/tech-policy/2014/04/fbi-to-have-52-million-photos-in-its-ngi-face-recognition-database-by-next-year/

Κοινοποίηση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου