Ετικέτες

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Αμερικάνικη Κατασκοπία στην Ευρώπη: Μαζικές υποκλοπές NSA στη Γαλλία-Αμερικανικός “κοριός” στο τηλέφωνο της Μέρκελ (Μικρή συλλογή Αρθρών)

Αμερικανικός “κοριός” στο τηλέφωνο της Μέρκελ

23/10/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 17 εμφανίσεις

Αμερικανικός κοριός στο τηλέφωνο της Μέρκελ

Η κυβέρνηση της Γερμανίας έχει πληροφορίες ότι το κινητό τηλέφωνο της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ παρακολουθείτο από τις υπηρεσίες πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ανακοίνωσε η καγκελαρία.

«Ο κεντροαριστερός πόλος δεν θα είναι “κλοτσοσκούφι”»


23/10/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 11 εμφανίσεις
mouzelis2310

Νίκος Μουζέλης, ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας LSE
Σταθερότητα του δημοκρατικού συστήματος και άμβλυνση της πόλωσης μεταξύ Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δύο στόχοι ενός νέου κεντροαριστερού φορέα, σύμφωνα με τον Νίκο Μουζέλη, ο οποίος υπογράφει το κείμενο των «58». Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας στο LSE αναρωτιέται για την αδιαλλαξία του Φώτη Κουβέλη, υπενθυμίζοντας ότι «συγκυβέρνησε με τη.
τη Ν.Δ. και με το ΠΑΣΟΚ», 

Το πραξικόπημα στη Γουατεμάλα


Η πρώτη παρέμβαση των ΗΠΑ για αλλαγή κυβέρνησης στη Λατινική Αμερική
στο πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου
59 χρονια πριν
Του Roddy Brett*
Το πραξικόπημα του 1954 στη Γουατεμάλα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ψυχροπολεμικής λογικής του παρεμβατισμού των ΗΠΑ. Ωστόσο, παρόλο που η πολιτική, οικονομική και πολιτισμική λογική ήταν αυτή της αναμέτρησης Ανατολής-Δύσης, το πραξικόπημα έλαβε επίσης χώρα στο πλαίσιο της δικής του κρίσιμης εσωτερικής λογικής, κυρίως μιας λογικής που αντικατόπτριζε τα συμφέροντα της απείθαρχης και υπερσυντηρητικής άρχουσας τάξης της χώρας.

«Αερομαχίες» στη Μαύρη Θάλασσα


23/10/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 17 εμφανίσεις

«Αερομαχίες» στη Μαύρη Θάλασσα

Δύο τουρκικά μαχητικά F-16 απογειώθηκαν χθες, Τρίτη, για να αναχαιτίσουν ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος του ρωσικού στρατού το οποίο πλησίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο τουρκικός στρατός.

Γιατί ο Παλληκαρίδης δεν έκανε έφεση;



ΜΑΡΤΊΟΥ 31, 2011
undefined
Σύμφωνα με τη διαδικασία και σύμφωνα με τα βρετανικά έγγραφα ο Παλληκαρίδης είχε δικαίωμα έφεσης.

UAV drones στρατιωτικής μορφής, θα έχουν χρήση για αστυνομικούς σκοπούς στην Ε.Ε.


Posted: 22 Oct 2013 11:29 PM PDT
23.10.2013


Η Ε.Ε. ετοιμάζεται και εκείνη να ακολουθήσει τον δρόμο των ΗΠΑ στο θέμα των μη επανδρωμένων στρατιωτικής ικανότητας οχημάτων και μηχανών , για την χρηση τους σε αστυνόμευση και άλλες μορφές δράσης, εν καιρώ ειρήνης. Μάλιστα όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ήδη είναι σε σχεδιασμό ενα πλαίσιο νομοθετικό αυτό.


πηγή: http://euobserver.com/defence/121854

Απόλυση απο τον Λ.Οίκο για χρήση του twitter προς επίθεση και προσβλητικά σχόλια.


Posted: 22 Oct 2013 11:47 PM PDT


23.10.2013

Σύμφωνα με την RT, ο Λευκός Οίκος προχώρησε σε απόλυση στελέχους που έκανε ανώνυμη χρήση λογαριασμού σε κοινωνικό δίκτυο (twitter) για να προχωρεί σε επιθέσεις επί προσωπικού, βωμολοχίες και ρατσιστικά σχόλια. Ο απολυθείς προχώρησε σε απολογητική επιστολή μετά την διάσταση που πήρε το θέμα.

ΦΕΚ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ, ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2012 ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ…


Οι διορισμοί των δικών τους παιδιών δεν έχει σταματημό.
Χωρίς ΑΣΕΠ διορίζονται σε θέσεις κλειδιά ή σε θέσεις…αεργίας.
Ο μισθός των ειδικών συμβούλων και των μετακλητών υπαλλήλων δεν είναι υψηλός όπως παλαιότερα, σήμερα φτάνει το χιλιάρικο συν τις υπερωρίες αν…κάνουν, που κάθε μήνα κάνουν.

Ο Ζαχαριάδης, ο «πράκτορας» Σιάντος και το σχέδιο δολοφονίας


Οι ανησυχίες του ηγέτη του ΚΚΕ, η διαφυγή στο εξωτερικό το 1947 και οι πληροφορίες για τον «χαφιέ»undefined
Ο Ζαχαριάδης στο τέλος ομιλίας του σε στελέχη του ΔΣΕ στον Εμφύλιo. Ο ηγέτης του ΚΚΕ θεωρούσε τον Σιάντο πράκτορα των Αγγλων
Σταυρόπουλος Λάμπρος 

Σύγκρουση Φαναρίου – Μόσχας - Οι τρεις επιστολές «φωτιά» του κ. Βαρθολομαίου


ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ
undefinedΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΑΝΗΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ 
Εξαιρετικής σημασίας, με μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως προς τη Μόσχα, θεωρείται η συνεχιζόμενη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος θα χοροστατήσει στη δοξολογία που θα τελεστεί το προσεχές Σάββατο στο Ναό του Αγίου Δημητρίου. 

“Το ευρώ είναι πολύ ακριβό, πολύ ισχυρό και πολύ γερμανικό”


“Το ευρώ είναι πολύ ακριβό, πολύ ισχυρό και κάπως πολύ γερμανικό. Θα έπρεπε να είναι λίγο περισσότερο ιταλικό, γαλλικό, και απλά ευρωπαϊκό”, δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien ο Γάλλος υπουργός Βιομηχανίας, Αρνό Μοντεμπούρ, που ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να κάνει ό,τι θα έκανε κάθε κυβέρνηση αν το νόμισμά της γινόταν υπερβολικά ισχυρό: “Να το υποτιμήσει προς όφελός μας”.

Όπως ανέφερε ο Μοντεμπούρ, αν η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου υποχωρήσει κατά 10%, ο εθνικός πλούτος της Γαλλίας θα αυξηθεί κατά 1,2%, θα δημιουργηθούν 120.000 θέεις εργασίας και το έλλειμμα της χώρας θα μειωθεί κατά 12 δισ. ευρώ, ενώ αν υποχωρήσει κατά 20%, θα δημιουργηθούν 300.000 θέσεις εργασίας και το έλλειμμα της Γαλλίας θα μειωθεί κατά 33%.

Το ισχυρό ευρώ βλάπτει τις εξαγωγές, και αυτό είναι ιδιαίτερα ισχυρό πλήγμα για τη Γαλλία, μία κατ' εξοχήν εξαγωγική χώρα, την ίδια στιγμή που η ανεργία στη χώρα βρίσκεται περίπου στο 11% και η ανάπτυξη είναι μηδενική.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε η παρατήρηση του Μοντεμπούρ ότι η Ευρώπη είναι “η μόνη περιοχή στον κόσμο που, πέντε χρόνια μετά την κρίση, δεν έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη”.

Πηγή :  news.gr

Παναγιώτης Μελάς: Οδηγούν στην οικονομική εξαθλίωση τους ασθενείς



undefined
Την κάθετη αντίθεσή του στο μέτρο της κατάργησης της συμμετοχής του ΕΟΠΥΥ στα φάρμακα εκτός των φθηνότερων γενόσημων, εξέφρασε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Τομεάρχης Υγείας, κ. Παναγιώτης Μελάς.
Ο κ. Μελάς, μιλώντας στο newsbomb.gr, τόνισε ότι αντί να προστατεύεται η υγεία του λαού σε μια τέτοια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, οδηγούνται σε μεγαλύτερη οικονομική εξαθλίωση οι ασθενείς, πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν τη δυνατότητα να σιτίσουν τον εαυτό τους και την οικογένειά τους.

Π. Καμμένος: Η αμοιβαία συγκάλυψη σκανδάλων, αρχή της συγκυβέρνησης


Δηλώσεις του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Η αμοιβαία συγκάλυψη σκανδάλων αποτελεί αρχή της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος σε δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, για την υπόθεση των υποβρυχίων.

ΗΠΑ: Σε ιστορικό χαμηλό τα ποσοστά του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος


Περί τα δύο τρίτα των Αμερικανών, το 63%, έχουν αρνητική γνώμη για το κόμμα, έναντι 32% θετικών γνωμών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης των Washington Post-ABC News.

Στο χαμηλότερο επίπεδο στην ιστορία του καταποντίσθηκε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα των ΗΠΑ μετά την πρόσφατη κρίση για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό και το πλαφόν του δημοσίου χρέους.

V FOR VENDETTA :ΟΣΟ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΦΛΟΓΑ,ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΓΩΝΕΙ Κ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.






“Remember, remember, the 5th of November
The Gunpowder Treason and plot;
I know of no reason why Gunpowder Treason
Should ever be forgot.”

Στις 5 Νοεμβριου του 1605,ο Γκαι Φωκς,μισθοφορος απο το Γιορκσαιρ και διακριθεις στον Ισπανικο Στρατο,συνεληφθη κ απαγχονιστηκε απο τον βασιλια Ιακωβο Α της Αγγλιας.Εκεινη τη μερα,επιχειρησε να ανατιναξει τη Βουλη των Λορδων με περιπου 30 βαρελια πυριτιδας.Ο προσφατως εστεμμενος βασιλιας,
“παρότι είχε υποσχεθεί χαλάρωση των αντικαθολικών νόμων, φαινόταν ότι  θα αποδεικνυόταν ακόμη περισσότερο αυστηρός στην εκτέλεσή τους από τον προκάτοχό του.”
Στοχος της “συνωμοσιας της Πυριτιδας”,ηταν να προκληθει εξεγερση κ αποκαθηλωση του Βασιλια.
Κατι που δεν επετευχθη.
Ομως καθε χρονο απο κει κ υστερα,το βράδυ της 5ης Νοεμβρίου, σε κάθε πόλη και χωριό της Βρετανίας, πυροτεχνήματα λάμπουν στον αέρα.Και οι Βρετανοι γιορταζουν ετσι αυτη την αποτυχημενη αποπειρα εξεγερσης,η οποια μπορει να μην ειχε ευτυχη καταληξη,αλλα ειχε εναν ηρωα,
τον Γκαι Φωκς

(Πηγη και περισσοτερες λεπτομερειες,
εδω  )

Tea party και Λαϊκιστική Ριζοσπαστική Δεξιά


undefined

Το ψυχόδραμα των τελευταίων εβδομάδων το οποίο παρήγαγε την εικόνα των ΗΠΑ ως εξαγωγέα αστάθειας στην παγκόσμια σκηνή μας προσέφερε πολύτιμα συμπεράσματα και σε πολιτικό επίπεδο. Η Αμερικανική Κοινωνία είναι μια άκρως πολωμένη κοινωνία σε πολιτικό, κοινωνικό και γεωγραφικό επίπεδο, Oι αιτίες της , χάνονται στο βάθος του χρόνου.Ο χάρτης των ΗΠΑ σχηματίζεται σήμερα απο τη μιά πλευρά με τις δύο παράκτιες περιοχές της καινοτομίας, ανοχής ελευθεριότητας και πολυπολιτισμικότητας και από την άλλη με τις Μεσοδυτικές και Νότιες Πολιτείες όπου κυριαρχεί ο ακραίος ηθικολογικός συντηρητισμός και η εσωστρέφεια. Αυτή η διαχωριστική γραμμή σε πολιτιστικό επίπεδο καθόρισε και την βασική διαχωριστική γραμμή της πολιτικής ζωής.