Ετικέτες

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Απόλυση απο τον Λ.Οίκο για χρήση του twitter προς επίθεση και προσβλητικά σχόλια.


Posted: 22 Oct 2013 11:47 PM PDT


23.10.2013

Σύμφωνα με την RT, ο Λευκός Οίκος προχώρησε σε απόλυση στελέχους που έκανε ανώνυμη χρήση λογαριασμού σε κοινωνικό δίκτυο (twitter) για να προχωρεί σε επιθέσεις επί προσωπικού, βωμολοχίες και ρατσιστικά σχόλια. Ο απολυθείς προχώρησε σε απολογητική επιστολή μετά την διάσταση που πήρε το θέμα.

πηγή: http://rt.com/usa/wh-staffer-fired-notorious-twitter-582/

σχόλιο Geopolitics: Είναι καλό να διευκρινήσουμε εδώ κάποια θέματα σε σχέση με την χρήση κοινωνικών δικτύων αλλά και το πότε κάποιος μπορεί να βρεθεί σε δύσκολη θέση κάνοντας τα παραπάνω.

Η χρήση κοινωνικών δικτύων δεν είναι τίποτα παραπάνω απο μια συνομιλία που αντί να γίνεται σε πραγματικό επίπεδο , γίνεται σε ψηφιακό. Με τον ίδιο τρόπο λοιπόν αν κάποιος βρισει ή απειλήσει κάποιον σε επίπεδο σωματικής ή άλλης βλάβης προφορικά, θα απολαύσει τις ίδιες κατηγορίες και ευθύνες αν το κάνει ψηφιακά. ΌΜΩΣ.... αυτό απέχει πολύ απο την ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ συμπεριφορά κάποιων που συλλέγουν στοιχεία απο το διαδίκτυο για να επιτύχουν εξαναγκασμό ή ακόμα και απόλυση υπαλλήλων , ειδικά επί προσωπικών θεμάτων του ατόμου. Αυτό αποτελεί σαφή παράβαση (στην Ελλάδα) του νόμου περί επεξεργασίας περί προσωπικών δεδομένων 2472/1997 και φέρει σοβαρότατες ποινικές κυρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου