Ετικέτες

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Ιός Έμπολα: Ξεπέρασαν τους 8.000 οι νεκροί


Ιός Έμπολα: Ξεπέρασαν τους 8.000 οι νεκροί
Περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό Έμπολα στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, τις τρεις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Η επιστροφή της λίρας; Το 2015, η μοίρα της Ιταλίας κρέμεται από μια κλωστή


Η επιστροφή της λίρας; Το 2015, η μοίρα της Ιταλίας κρέμεται από μια κλωστή
John Lloyd, Reuters.
Ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Matteo Renzi, ο νεότερος ηγέτης στην Ευρώπη, αντιμετωπίζει ένα εθνικό οικονομικό τέλμα που, αν δεν αντιμετωπιστεί αποφασιστικά κατά τους προσεχείς μήνες, θα μπορούσε να διαλύσει και τα 17 κράτη της ευρωζώνης.
Πράγματι, αν δεν αντιμετωπίσει την κλιμάκωση του δημόσιου χρέους και τους αξιολύπητους αριθμούς της ανεργίας, οι Ιταλοί τέτοιες ημέρες την επόμενη χρονιά, θα μπορούσαν να βρίσκονται να ξαναχρησιμοποιούν τη λιρέτα – και οι Γερμανοί τα μάρκα, οι Γάλλοι τα φράγκα, οι Ισπανοί τις πεσέτες και οι Ολλανδοί τα φιορίνια.

Ο Καναδάς κάνει τον απολογισμό του για τον αγώνα εναντίον του ισλαμικού κράτους.


Posted by fostiras94 στο Ιανουαρίου 5, 2015

Ο Καναδάς κάνει τον απολογισμό του για τον αγώνα εναντίον του ισλαμικού κράτους.

can

Οι καναδικές αρχές θα πρέπει να καταγράψουν σήμερα Δευτέρα 5 Ιανουαρίου την πρόοδο των επιχειρήσεων τους που πραγματοποιούνται για αρκετές εβδομάδες εναντίον του ισλαμικού κράτους.

Πρέπει να τονίσουμε πως ο Καναδάς είναι μέλος του συνασπισμού των χωρών κατά των τζιχαντιστών του ισλαμικού κράτους στο Ιράκ και την Συρία,με επικεφαλή τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η απροσδόκητη πρόταση του Πούτιν στην Ευρώπη: Φύγετε από το άρμα των ΗΠΑ, γίνετε μέλος της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης


Η απροσδόκητη πρόταση του Πούτιν στην Ευρώπη: Φύγετε από το άρμα των ΗΠΑ, γίνετε μέλος της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης
Καθημερινά η Ευρώπη διαπιστώνει ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας γύρισαν μπούμερανγκ εναντίον της.
Η Γερμανία ήταν η πρώτη που αναγνώρισε τις τραγικές συνέπειες που είχε ο ρωσικός αποκλεισμός στην εγχώρια οικονομία, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της ύφεσης. Πλέον το αντιλαμβάνονται και οι υπόλοιπες χώρες-μέλη της Ευρωζώνης.

ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΓΡΑΦΕ Ο ΜΩΑΜΕΘ Ο ΠΟΡΘΗΤΗΣ, (FATIH) (;)


μωαμεθΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ένα προσωπικό σημειωματάριο του Μωάμεθ του Πορθητή, που βρίσκονταν επί χρόνια στα αρχεία των σουλτανικών ανακτόρων του Τοπκαπί, ανάβει «φωτιές» για το περιεχόμενο του που δείχνει για άλλη μια φορά την προτίμηση του στα χριστιανικά πρότυπα καθώς και στην ελληνική γλώσσα, την οποία μελετούσε επί πολλά χρόνια και του άρεσε να την διαβάζει, κυρίως να την γράφει και να την ομιλεί.

Φωτο2

Όπως αποκαλύπτει το τουρκικό περιοδικό, Aktüel, ένα προσωπικό σημειωματάριο του Μωάμεθ του Πορθητή από την παιδική του ηλικία, αποκαλύπτει μερικές άγνωστες και μυστικές μέχρι σήμερα πτυχές του σουλτάνου που του άρεσε να τον χαρακτηρίζουν σαν ηγεμόνα της νέας Ρώμης και σαν άξιο διάδοχο του μεγάλου Αλεξάνδρου και των βυζαντινών αυτοκρατόρων. Το σημειωματάριο αυτό που αποτελείται από 180 μικρές σελίδες, είχε γίνει επί πολλά χρόνια αντικείμενο έντονων συζητήσεων και διαμάχης μεταξύ των Τούρκων μελετητών αν πράγματι ανήκε στον Πορθητή της Κωνσταντινούπολης, στον Fetih, όπως τον ονομάζουν οι Τούρκοι που τον έχουν αναγάγει σε μεγάλο σύμβολο της σύγχρονης Τουρκίας.

Τελικά ένα ειδικός καθηγητής, ο Sühey Ünver, κατάφερε να αποδείξει μετά από κοπιαστικές μελέτες ότι αυτό είναι πράγματι το προσωπικό σημειωματάριο του Μωάμεθ του Πορθητή.

Αλλά το εντυπωσιακό δεν ήταν ότι ανακαλύφθηκε και πιστοποιήθηκε το προσωπικό αυτό «τεφτέρι» του Πορθητή, αλλά το περιεχόμενο του, που αποκαλύπτει για άλλη μια φορά την προτίμηση του προς τα ελληνικά και χριστιανικά σύμβολα και πρότυπα.

Όπως αποκαλύπτει και το περιοδικό Aktuel, ανάμεσα στις σημειώσεις του Μωάμεθ διακρίνονταν η προτίμηση του προς το ελληνικό αλφάβητο, άλλη μια απόδειξη πως του άρεσε να γράφει και να διαβάζει στα ελληνικά, την μητρική γλώσσα της μητέρας του, αλλά και το πιο εντυπωσιακό, αναπαρίστανται χριστιανικά πορτραίτα, άλλη μια ένδειξη της προτίμησης που είχε ο Μωάμεθ προς της ελληνική ορθοδοξία, ένα θέμα που συχνά προκαλεί έντονες συζητήσεις ακόμα και σήμερα στην Τουρκία.


Foto12

Η αποκάλυψη αυτή του τουρκικού περιοδικού, είχε έρθει «καπάκι» σε ένα επίσης σχετικό δημοσίευμα της ισλαμικής τουρκικής εφημερίδας, Takvim, με τον εντυπωσιακό τίτλο, «Fatih Hırıstiyan mıydı!», δηλαδή «Ο Φετίχ ήταν χριστιανός!»

Το δημοσίευα αυτό ανοίγει ένα καινούργιο κύκλο συζητήσεων για την πραγματική ταυτότητα του Μωάμεθ του Πορθητή και αν πράγματι ο πρώτος Οθωμανός σουλτάνος που κατέλαβε την βασιλίδα των πόλεων ήταν κρυπτοχριστιανός, ή κατά το τέλος της ζωής του τελικά ασπάστηκε την Ορθοδοξία που ήταν και η θρησκεία της μητέρας του την οποία αγαπούσε υπερβολικά και από την οποία είχε μάθει να απαγγέλλει το «Πάτερ υμών».

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

nikosxeiladakis.gr

Βρετανός όμηρος των τζιχαντιστών σε ρόλο ξεναγού στη Μοσούλη


Το όγδοο προπαγανδιστικό βίντεο του ISIS με τον Τζον Κάντλι.
Βρετανός όμηρος των τζιχαντιστών σε ρόλο ξεναγού στη Μοσούλη
Σε νέο βίντεο ο βρετανός όμηρος Τζον Κάντλι περιφέρεται στη Μοσούλη του Ιράκ, που έχει πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών, και… διαφημίζει την «ομαλή καθημερινότητα στην πόλη»
Λονδίνο
Το όγδοο βίντεο με τον βρετανό όμηρο Τζον Κάντλι δημοσίευσε η τζιχαντιστική ISIS, στο οποίο ο όμηρος φωτορεπόρτερ εμφανίζεται να περιφέρεται στη Μοσούλη του Ιράκ, που έχει πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών, και να… διαφημίζει την «ομαλή καθημερινότητα στην πόλη».

Η Γερμανία με το βλέμμα προς την Ανατολή



Η σχέση της Γερμανίας με τη Δύση υπήρξε ανέκαθεν περιπλεγμένη. Από τη μία, πολλές από τις θεμελιώδεις φιλοσοφικές αρχές της Δύσης προήλθαν από τη Γερμανία, ενώ από την άλλη, ο ιδιότυπος γερμανικός εθνικισμός απείλησε επανειλημμένως τα δυτικά πολιτικά πρότυπα.
Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Δυτική Γερμανία συμμετείχε ενεργά στην υπόθεση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, φθάνοντας στο σημείο να αναπτύξει στρατό στα ΝΑΤΟϊκά πεδία μαχών των Βαλκανίων και του Αφγανιστάν, όπως επισημαίνει σε άρθρο στην επιθεώρηση Foreign Affairs ο Χανς Κουντάνι.

Έτος 2015: Αλλαγές και εντάσεις σε Ρωσία, Ιράν και Ελλάδα



Μετά από μια σειρά δραματικών γεγονότων που σημάδεψαν  το 2014 τον πλανήτη, εισερχόμαστε τώρα στα πρόθυρα της σύγκρουσης, στην οποία δεν θα υπάρξει ουδετερότητα, όπως γράφουν οι αναλυτές οι οποίοι είναι απαισιόδοξοι για το 2015.
Από το προηγούμενο έτος παρέμειναν άλυτα προβλήματα, τα οποία ενδεχομένως θα προκαλέσουν εντάσεις μεταξύ των ηγετών του κόσμου, καθώς και τεταμένες σχέσεις μεταξύ των κρατών.

Πορεία σε αχαρτογράφητα νερά


Tου Σάββα  Καλεντερίδη.
Η Ελλάδα καλωσορίζει το 2015 με τους πιο αμφίσημους οιωνούς. Μέρος των πολιτικών δυνάμεων της χώρας χρησιμοποίησε την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας για να εκβιάσει εκλογές, πράγμα το οποίο πέτυχε.
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτός ο πολιτικός εκβιασμός, μέσω μιας ιδιότυπης συνταγματικής εκτροπής, θα μπορούσε -πολιτικά- να δικαιολογηθεί, αν οι δυνάμεις που ανέτρεψαν την κυβέρνηση είχαν συμφωνήσει ότι η πορεία της χώρας με το συγκεκριμένο κυβερνητικό σχήμα είναι καταστροφική και, για να αποφευχθούν τα χειρότερα, είχαν δημιουργήσει ένα κοινό μέτωπο με αξιόπιστο και ξεκάθαρο πολιτικό πρόγραμμα, το οποίο από ασφαλέστερους δρόμους από τους σημερινούς θα οδηγούσε την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση και τους πολίτες σε καλύτερες ημέρες.

Η φύση της καινοτομίας αλλάζει


Υπάρχει πιθανότητα η καινοτομία, η οποία ως κινητήριος μοχλός επί αιώνες ολόκληρους οδήγησε την ανθρωπότητα στην ευημερία, να τείνει προς εξάλειψη; Ορισμένοι προβληματίζονται ότι οι «εύκολες ανακαλύψεις» στην επιστήμη και την τεχνολογία έχουν ήδη υλοποιηθεί και ολοένα δυσκολότερα θα συμβαίνουν νέες. Είναι κάτι που μπορεί να γίνει πιστευτό; Η ιδέα αυτή μοιάζει να μη γίνεται εύκολα αντιληπτή, δεδομένου του φρενήρους ρυθμού των καινοτομιών στη Σίλικον Βάλεϊ ή της σταθερής ροής νέων ανακαλύψεων στην επιστήμη. Οι ερευνητές στην Καλιφόρνια, λόγου χάριν, προσφάτως ανακάλυψαν σταθερό υλικό το οποίο ακόμη και όταν εκτίθεται στο ήλιο, ψύχεται σχεδόν κατά 9 βαθμούς Φαρενάιτ κάτω από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Ισως να ανοίγει τον δρόμο για νέο κύμα τεχνολογικών ανακαλύψεων στην ψύξη. Λέγοντας κάτι τέτοιο, η φύση της καινοτομίας φαίνεται, όντως, πως αλλάζει.

Εκτός και ο Γιάννης Ιωαννίδης


ioannidisΔεν θα κατέβει στις εκλογές ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ιωαννίδης.

«Με απόλυτο αίσθημα ευθύνης και συνέπειας προς όλους όσους με επέλεξαν να τους εκπροσωπήσω στην ελληνική Βουλή, αποφάσισα να μην είμαι υποψήφιος του κόμματός μου στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές» τονίζει ο κ. Ιωαννίδης σε σημερινή ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρει, παραμείνει στη διάθεση της Νέας Δημοκρατίας και θα συνεχίσει να μάχεται για τα ιδανικά του μέσα στους κόλπους της παράταξης και θα είναι φίλος και κοντά σε κάθε πρόβλημα, «όπως και πρώτα και ακόμη περισσότερο».

Ο Ουκρανικός στρατός συνεχίζει τις επιθέσεις του στο Ντόνετσκ.


Ο Ουκρανικός στρατός συνεχίζει τις επιθέσεις του στο Ντόνετσκ.

ret

Ακούστηκαν βολές του πυροβολικού από τον Ουκρανικό στρατό σε διάφορες γειτονιές του Ντόνετσκ όπως αναφέρει η τοπική κυβέρνηση της περιοχής.

  Νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος των  ταξιαρχιών του ανεξάρτητου Donbass ανέφερε ότι οι δυνάμεις της κυβέρνησης βομβάρδισαν την περιοχή του Ντόνετσκ, σκοτώνοντας έναν άμαχο.

ΩΜΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΒΕΣΤΑΓΚΕΡ:ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΑΜΕ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ


παπαδημουληςΤη διαβεβαίωση ότι δεν θα τεθεί υπό αμφισβήτηση το φορολογικό σύστημα του Λουξεμβούργου, αλλά και άλλων χωρών (tax ruling), που επιτρέπει σε πολυεθνικές επιχειρήσεις να φοροαποφεύγουν με νόμιμο τρόπο, εξέφρασε η Επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκέτ Βεστάγκερ, απαντώντας σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δ.Παπαδημούλης στην ερώτησή του έθετε το θέμα των αποκαλύψεων του φορολογικού σκανδάλου LuxLeaks από τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών
Δημοσιογράφων (ICIJ), σύμφωνα με την οποία «343 πολυεθνικές εταιρίες συστηματικά φοροδιέφευγαν, εκμεταλλευόμενες το χαλαρό φορολογικό καθεστώς του Λουξεμβούργου», μεταξύ των οποίων και 9 εταιρίες που ανήκαν ή ακόμα ανήκουν σε ελληνικών συμφερόντων επιχειρήσεις.

Στη συνέχεια της ερώτησής του ο Έλληνας ευρωβουλευτής, ζητά από την Κομισιόν να τον πληροφορήσει για το στάδιο που βρίσκονται οι έρευνες για πιθανές κρατικές ενισχύσεις προς πολυεθνικές επιχειρήσεις από το Λουξεμβούργο, αλλά και να αξιολογήσει εάν υπάρχει θέμα «σύγκρουσης συμφερόντων» για τον Πρόεδρο της Κομισιόν και πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, ΖΚ Γιούνκερ.

Στην απάντησή της η αρμόδια Επίτροπος Ανταγωνισμού, αφού σημειώνει ότι η Κομισιόν «διερευνά επί του παρόντος, βάσει των κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις, δύο περιπτώσεις φορολογικών αποφάσεων στο Λουξεμβούργο: Fiat Finance and Trading (FFT) και Amazon», τονίζει ότι «οι έρευνες αυτές, εντούτοις, δεν θέτουν υπό αμφισβήτηση αυτό καθαυτό το σύστημα έκδοσης φορολογικών αποφάσεων. Οι φορολογικές αποφάσεις μπορούν να αποτελούν χρήσιμο εργαλείο, καθώς παρέχουν ασφάλεια δικαίου για τον φορολογούμενο εκ των προτέρων. Ωστόσο, οι φορολογικές αποφάσεις πρέπει να συνάδουν με το ενωσιακό δίκαιο και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με αντιανταγωνιστικό τρόπο, χορηγώντας επιλεκτικό πλεονέκτημα σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις».

What about Arab War Crimes against Palestinians?

And who ever heard of the case of Zaki al-Hobby, a 17-year old Palestinian who was shot and killed last weekend by Egyptian border guards? Had he been shot by Israeli soldiers on the other side of the border, the EU and UN would have called for an international commission of inquiry.
The stories of the Palestinians tortured to death in an Arab prison have also failed to win the attention of the Western media. Nor have the EU and the UN, which called for an investigation into the death of Abu Ein -- who died of a heart attack while in a confrontation with an Israeli soldier -- deemed it necessary to tackle the plight of the Palestinians being killed and tortured to death in Syria and other Arab countries.
As far as the Palestinian Authority is concerned — and the media, the EU, the UN and human rights groups — the only "war crimes" are being committed by Israelis, and not by Arabs who are killing, torturing and displacing tens of thousands of Palestinians. And all this is happening while the international community and media continue to display an obsession only with everything connected to Israel.

ΜΕ… ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΡΧΙΝΑΥΑΡΧΟΣ


ΜΕ… ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΡΧΙΝΑΥΑΡΧΟΣ
Το πρώτο τουρκικό αεροπλανοφόρο θα είναι έτοιμο σε τέσσερα χρόνια, δηλαδή μέσα στο 2019 θα μπορεί να πλέει στις θάλασσες και ειδικά στο Αιγαίο πέλαγος και στην ανατολική Μεσόγειο, σε δυο πολύ ευαίσθητες περιοχές όπου η τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο τα τελευταία χρόνια.
Η απόφαση αυτή της ναυπήγησης του πρώτου τουρκικού αεροπλανοφόρου, πάρθηκε στο τελευταίο Εθνικό Συμβούλιο της Τουρκίας που συνήρθε στις 31 Δεκεμβρίου του 2014 υπό την προεδρία του Ταΐπ Ερντογάν. Σε αυτό το Εθνικό Συμβούλιο συζητήθηκε η ανάγκη ναυπήγησης του αεροπλανοφόρου σαν ένα πολύ σημαντικό βήμα για την εδραίωση της τουρκικής ναυτικής υπεροχής στις παραπάνω περιοχές. Όπως αναφέρεται, το πρώτο τουρκικό αεροπλανοφόρο εκτός του ότι θα πλέει σηματοδοτώντας την τουρκική θαλάσσια κυριαρχία στην Μαύρη Θάλασσα, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, θα κάνει και υπερπόντιες διαδρομές, στον Ινδικό και στον Ατλαντικό ωκεανό προβάλλοντας την Τουρκία σαν την νέα ναυτική παγκόσμια υπερδύναμη. Το αεροπλανοφόρο αυτό θα είναι εξοπλισμένο με τα τελευταίου τύπου ηλεκτρονικά συστήματα, ενώ θα έχει την δυνατότητα να προσγειώνονται και να απογειώνονται τα τελευταίου τύπου τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, F-35. Παράλληλα θα είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονη νοσοκομειακή μονάδα για τις ανάγκες του πληρώματος και όχι μόνο.

Ικόνιο: Το άντρο του τουρκικού ισλαμισμού και του ρατσισμού…


Τον Αύγουστο του 1980 ο Νετσμεντίν Ερμπακάν, ηγέτης του τότε Κόμματος Εθνικής Σωτηρίας και πατέρας του πολιτικού Ισλάμ της Τουρκίας, είχε δημοσιεύσει δύο άρθρα. Το ένα είχε τίτλο «Ιερουσαλήμ και Σιωνισμός» και το άλλο «Αναρχία και Σιωνισμός». Στο δεύτερο έγραφε πως ο σιωνισμός είναι ένα χταπόδι με αμέτρητα πλοκάμια. Μερικά από τα πλοκάμια αυτά είναι «ο κομμουνισμός, ο καπιταλισμός, η μασονία και ο ρατσισμός», έγραφε.

Στη δεκαετία του 1970 η Τουρκία ζούσε στη δίνη της πολιτικής βίας, με 12 άτομα, κατά μέσο όρο, να πεθαίνουν κάθε μέρα σε συγκρούσεις μεταξύ ακροδεξιών και ακροαριστερών. Για το χάος αυτό, έγραφε ο Ερμπακάν, έφταιγε, φυσικά, ο σιωνισμός.

Εκλογές νέας Μεταπολίτευσης


Γ.Δελαστικ
Εκλογές αποφάσισε η Βουλή. Επραξε ορθότατα. Μια νεοεκλεγμένη Βουλή, προφα­νώς με ριζικά διαφορετική σύνθεση, θα αντανακλά τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα της ρημαγμένης μνημονιακής Ελλάδας. Θα πάψει να υπάρχει το αβυσσαλέο χάσμα μεταξύ λαού και Κοινοβου­λίου, το οποίο όλοι παρατηρούμε. Οι ψηφοφόροι πρέπει πλέον να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποφασίσουν ποιο κόμμα θέλουν να τους κυβερνά – η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ριζικές αλλαγές στην κοινοβου­λευτική εκπροσώπηση των κομμά­των θα φέρουν οι εκλογές. Πολύ σωστά θα κάνουν. Το επονείδιστο Μνημόνιο άλλαξε δια παντός την οικονομική και κοινωνική πραγμα­τικότητα της πατρίδας μας. Αυτό είναι αδύνατον να μην έχει και πολιτικές συνέπειες! Αυτοί που υλοποίησαν τη μνημονιακή πολιτική πρέπει να κριθούν από τον λαό και είτε να επικροτηθούν είτε να απορριφθούν.
Κρισιμότατες θα είναι οι βουλευ­τικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Σε τρεις εβδομάδες από σήμερα θα κριθεί το μέλλον της Ελλάδας, ίσως για δεκαετίες ολόκληρες. Χωρίς δόση υπερβολής, έχουμε να κάνουμε με εκλογές μιας νέας Μεταπολίτευσης! Ακριβώς όπως οι εκλογές του 1974 καθόρισαν τη χώρα για 35 ολόκληρα χρόνια!

Τζιχαντιστές χωρίς γυρισμό



Δεκάχρονοι και δωδεκάχρονοι «πιονιέροι» της Τζιχάντ υποβάλλονται στη βάρβαρη «διαπαιδαγώγηση» των όπλων.
Ηταν έξι το πρωί τοπική ώρα όταν την περασμένη εβδομάδα χτύπησε το τηλέφωνο του Ουρίμ Κοτσολάρι στην ορεινή Κράπα, στα περίχωρα των Τιράνων. Στην άλλη άκρη της γραμμής, κάποιος του είπε ότι ο αδερφός του έγινε «μάρτυρας» και πως πρέπει να είναι περήφανος γι’ αυτόν. Ο Αρτούρ Κοτσολάρι είχε σκοτωθεί κάπου στη Συρία και ένας συμπολεμιστής του, Αλβανός και εκείνος πιθανότατα, ανέλαβε να ενημερώσει την οικογένειά του. Ο Ουρίμ κατέθεσε στην αστυνομία ότι ρώτησε τον άγνωστο για την τύχη της συζύγου και των τριών ανήλικων παιδιών που είχε πάρει φεύγοντας μαζί του ο αδερφός του και έλαβε την απάντηση ότι η ίδια δεν επιθυμεί να επιστρέψει στην πατρίδα.

Αυτή είναι η μικρότερη ηλεκτρική μοτοσικλέτα του κόσμου! (βίντεο)


Αυτή είναι η μικρότερη ηλεκτρική μοτοσικλέτα του κόσμου! (βίντεο)
Ο Ινδός μηχανικός Afroz Shaikh, έκανε επίδειξη της πιθανόν μικρότερης ηλεκτρικής μοτοσικλέτας του κόσμου στο IIT Techfest στη Βομβάη! Το ύψους 10 ιντσών (25 εκατοστά) όχημα, δημιουργήθηκε από εξαρτήματα παιδικών παιχνιδιών και μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 80 κιλά (176 λίβρες).

Η Λοξή Φάλαγγα και στην Υπηρεσία της Πρωσσίας!


Η Λοξή Φάλαγγα και στην Υπηρεσία της Πρωσσίας!
του Παντελή Καρύκα
Συγγραφέα – hellasforce.com
Ο Μέγας Φρειδερίκος και η Λοξή Φάλαγγα
Ο Πρωσικός Στρατός κατά τη διάρκεια των 42 ετών διακυβέρνησης από τον Φρειδερίκο, υπήρξε η τελειότερη στρατιωτική μηχανή του κόσμου. Ο ίδιος ο μεγάλος , σε κάθε επίπεδο, Πρώσος μονάρχης, υπήρξε και ο εμπνευστής του νέου στρατιωτικού δόγματος του στρατού του, το οποίο ανέσυρε από την αρχαία ελληνική ιστορία, της οποίας ήταν λάτρης.

Russia Today: Ακομα και αν οι παραφρονες της Γερμανιας εξοβελίσουν την Ελλάδα, θα ειναι ηττημένοι.


Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 4, 2015

Όπως ήδη έγινε γνωστό , η Γερμανία άλλαξε ριζικά τη στάση της προς μια πιθανή ελληνική έξοδο από τη ζώνη του ευρώ,καθιστώντας σαφές ότι η οικονομία της ΕΕ τα καταφέρει χωρίς την Αθήνα.
Στο Βερολίνο πιστεύουν ότι η έξοδος της Ελλάδας θα ήταν σχεδόν αναπόφευκτη αν η νίκη στις επερχόμενες εκλογές κερδίσει ΣΥΡΙΖΑ κόμμα της αντιπολίτευσης σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel.
Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί την κούρσα. Το πρόγραμμά της επικεντρώνεται στην απόρριψη του καθεστώτος της λιτότητας πληρωμές τόκων και την αποπληρωμή του εθνικού χρέους.

Παγκόσμιο ρεκόρ για το κομμα ΓΑΠ: 7000 μπινελικια σε 7 ώρες! Δεν έχει προηγούμενο το πανηγύρι στο Facebook…


Ότι και να γράψουμε ειναι λίγο… Αυτό που γινεται στην σελιδα του κόμματος Παπανδρέου, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. 7,000 υβριστικά σχόλια σε 7 ώρες και ακόμα δεν εχει γινει η επίσημη ανακοίνωση του κόμματος! Απολαύστε:

Τα φασισταριά του Guardian, οι ελεεινοί συκοφάντες προεξοφλούν τωρα Grexit εαν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ.


Η χυδαία φασιστοφυλλάδα, μακρύ χέρι του Ισλαμοφασισμού και των ρωσοφοβων δολοφόνων…
Οι πρόωρες εκλογές στη χώρα μας, ο φόβος που επικρατεί στην ευρωζώνη για την αστάθεια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν, αλλά και η ψυχραιμία με την οποία αντιμετώπισαν οι αγορές τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα δώσει μάχη στις Βρυξέλλες, απασχόλησαν την Guardian και πιο συγκεκριμένα τη στήλη της ιστοσελίδας της Business Leader.

«Να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη», λένε τώρα οι Γερμανοί, αλλά χωρίς «εκβιασμούς»


«Να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη», λένε τώρα οι Γερμανοί, αλλά χωρίς «εκβιασμούς»
Η Γερμανική κυβέρνηση θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και δεν υπάρχουν σχέδια έκτακτης ανάγκης περί του αντιθέτου, διαβεβαίωσε ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με αφορμή δημοσίευμα του Der Spiegel που έκανε λόγο για αλλαγή στάσης του Βερολίνου σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο της Ελλάδας να εξέλθει από το ευρώ.

Spiegel: Μέρκελ και Σόιμπλε δεν έχουν πρόβλημα με μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

 
 
 
 
 
 
 
1 Vote

Spiegel: Μέρκελ και Σόιμπλε δεν έχουν πρόβλημα με μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

σημ.Αμετανόητου: ΑΥΤΟ…είναι Είδηση ! ‘Ισως η πιό σημαντική των τελευταίων 3-4 χρόνων. Διότι αντιλαμβάνεστε αλλάζει άρδην την ΠΟΛΙΤΙΚΗ διαπραγμάτευσης των ΟΠΛΩΝ που έχει η Ελλάδα μέσα στη λυκοφωλιά της Ε.Ε.

ΟΤΑΝ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΓΑΠ…


Σήμερα, 4-1-2015 διάβασα σε ένα άρθρο ότι οι Ευρωπαίοι ανησυχούν ακόμη για τις επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδος από το Ευρώ. Φανταστείτε τον τρόμο που είχαν οι Ευρωπαίοι το 2009-1010, πριν ο ανεκδιήγητος Γαπ μας αλυσοδέσει στα μνημόνια, όταν ήταν εντελώς απροετοίμαστοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Κάποιοςνομπελίστας είχε πει μάλιστα τότε, πως εσείς οι Έλληνες κρατάτε στα χέρια σας ένα πυρηνικό όπλο. Σήμερα ξέρουμε εναντίον ποίου το χρησιμοποίησε ο ανεκδιήγητος. Θυμήθηκα λοιπόν την ημέρα που, ανακουφισμένοι πια οι Ευρωπαίοι αφού ο ΓΑΠ ολοκλήρωσε γι αυτούς τη σωτηρία τους, τον βράβευσαν στην Γερμανία με το βραβείο «quadriga». Ένα βραβείο το οποίο είναι από χορηγίες των μεγαλύτερων Γερμανών βιομηχάνων. Μοιάζει σαν ο προδότης να πήγε να παραλάβει τα αργύρια της προδοσίας.
ΛΑΜΠΗΣ.

Και γιατι βρε αχυρανθρωπε Θεοδωράκη δεν δέχεσαι ντιμπέιτ με τον Καμμένο; Τι φοβάσαι;


Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 5, 2015

Η μαριονετα της διαπλοκής, η ενσάρκωση της νεοελληναράδικης λαμογιάς έχει την εντύπωση πως εκτος απο την θλιβερή μειοψηφία των ηλιθίων της χώρας μπορει να πείσει έστω και έναν καλοπροαιρετο πολίτη.
Τελευταίο του κατόρθωμα, η απαίτηση να εχει ντιμπέιτ με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τέτοια κουτοπονηριά…μονο ένα σημιτικό απόβλητο θα μπορούσε να εχει, αφού βάσει των ποσοστών του, ειναι σα να ζητά ο Αργοναυτης Κατακολου φιλικό από την Ρεάλ για να δουν ποιος ειναι ο καλύτερος.
Εμεις έχουμε μια πολύ πιο δίκαιη πρόταση, ωστε ο μέγας ηγέτης Θεοδωράκης να μπορέσει να ξεδιπλώσει το διαλεκτικό του ταλέντο: Ένα ντιμπέιτ με τον Καμμένο. Που η διαφορά των κομμάτων τους ειναι στα όρια του στατιστικού λάθους.
Ελάτε κύριε Θεοδωράκη, εάν υπάρχει και ένα δείγμα τσίπας στο άθλιο σαρκιο σας.
Ένα ντιμπέιτ σε πανελλαδική συχνότητα, προκειμενου να ταπεινώσετε τον άνθρωπο που πληγώνει τα αφεντικά σας.
Τολμάτε;

Η έμφυτη δειλία του μέσου ανθρώπινου μυαλού…

 

the-scream-18931
«Γράφει η Μαριάνθη Πελεβάνη»
Μπορούν να αλλάξουν  τα πράγματα; Μπορεί να αλλάξει ο κόσμος; Μπορούμε να αλλάξουμε; Στο βάθος, αυτά αντιλαμβάνομαι ότι είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν μέσα στον καθένα, αυτές τις παράξενες, πολιτικά, μέρες. Μπορεί να ανατραπεί το μνημόνιο; Μπορούν να σταματήσουν να πληρώνουν οι πολλοί, οι «από κάτω»; Μπορούν να υπάρξουν θέσεις εργασίας, αύξηση μισθών; Μπορεί να υπάρξει δικαιοσύνη, άμεση δημοκρατία; Όχι, πιστεύουν οι περισσότεροι. Είτε ψηφίσουν συντηρητική διακυβέρνηση, ως φανατικοί πιστοί της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων – ακόμη κι αν αυτή είναι άρρωστη και σάπια – φοβούμενοι κάθε αλλαγή, κάθε κίνηση, είτε ψηφίσουν αριστερή διακυβέρνηση, ελπίζοντας σε κάποια ευρώ παραπάνω κι ένα κράτος πιο «ευαίσθητο», βρισκόμαστε πολύ μακριά από το πέρασμα της διακυβέρνησης των ανθρώπων στη διαχείριση των πραγμάτων, όπως οραματίστηκε ο θείος Μαρξ. Η κοινή γνώμη, ο μέσος άνθρωπος, οι πιο πολλοί, τέλος πάντων, δεν επιθυμούν μάλλον την αλλαγή και σίγουρα δεν την πιστεύουν. Γιατί μπορεί βιώνοντας σκληρά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης να μετατοπίζεται προς τα αριστερά η ψήφος τους, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τη συνείδησή τους. Και βέβαια δεν είναι απαραίτητο. Μπορεί να έχει επαναστατήσει η τσέπη μας, αλλά το πνεύμα μας ακόμη όχι.

Οι τραγουδοποιοί των εφοπλιστών !

 
 
 
 
 
 
 
1 Vote


Γιώργος Σταματόπουλος

Από την κατακλείδα αναγνώστη στην «Εφ.Συν.», χθες: «Δεν θα ξαναπάω να δω τον Σαββόπουλο. Τον γλυκανάλατο, αστό, μουσικό των μεγαλοεπιχειρηματιών». Σπάραγμα από επιστολή αναγνώστριας (11/7/2013): «Ηταν αφοπλιστική η επιμονή της οικογένειας και έτσι δέχτηκα την πρόσκληση», δήλωσε ο αγαπητός Μαχαιρίτσας. Και…
το σχόλιό της: «Το μόνο σίγουρο είναι ότι ήταν αφοπλιστική μάλλον η αμοιβή για να δώσει το μουσικό στίγμα του σ” αυτό το πάρτι της ανθρώπινης ματαιοδοξίας».
Πάντα καίριοι οι αναγνώστες. Σε ό,τι αφορά τον Σαββόπουλο έχουν γραφεί πολλά, θετικά και αρνητικά. Το μόνο που θυμάμαι είναι η έκφραση της αγαπημένης φιλολόγου, όταν τον υπερασπιζόμουν με μανία πριν από τριάντα χρόνια: Σαχλαμαράκιας είναι, μου έλεγε, και με παρότρυνε να ασχοληθώ με αυτούς που πονούσαν την Αριστερά, τον Μπερτολούτσι λόγου χάριν. Πού να ακούσω εγώ (όπως και κάθε νέος, που νομίζει ότι τα ξέρει όλα…). Δεν συμμερίζομαι τον χαρακτηρισμό της, αλλά δεν μου είναι και τόσο ξένος, πλέον, στο κοσμοείδωλό μου (όποιο κι αν είναι αυτό).

Η ανατροπή δεν είναι πρόσκληση σε πάρτι…

 

Σύμφωνα με τη γνωστή ρήση του Μάο, η επανάσταση δεν είναι πρόσκληση σε πάρτι. Και μπορεί αυτό που είναι προ των πυλών στην Ελλάδα να μην είναι η «επανάσταση» όπως την εννοούσε ο κινέζος ηγέτης σίγουρα όμως δεν είναι μια συνηθισμένη εκλογική αναμέτρηση.

Του Στάθη Κουβελάκη
Η οξύτητα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η κατάρρευση των παραδοσιακών σχέσεων πολιτικής εκπροσώπησης, ο κύκλος των κινητοποιήσεων της διετίας 2010-2012, και φυσικά η ορμητική άνοδος ενός κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς, που βρίσκεται πλέον στα πρόθυρα της κυβερνητικής εξουσίας, σκιαγραφούν την δυνατότητα μιας μεγάλης τομής που συνοψίζεται με τον όρο που έχει καθιερωθεί σε φίλους και αντιπάλους  της «ανατροπής». Το ακριβές περιεχόμενο αυτής της ανατροπής είναι ταυτόχρονα σαφές και ανοιχτό: ανατροπή σημαίνει πρώτα και κύρια ακύρωση των μνημονίων, αποδόμηση του καθεστώτος που έχουν δημιουργήσει σε όλα τα επίπεδα των κοινωνικών σχέσεων, απαλλαγή από το βραχνά του δημόσιου χρέους και αποκαταστάση ενός πλαίσιου δημοκρατικής λειτουργίας που έχει καταστραφεί από τον οδοστρωτήρα της τροϊκανής κηδεμονίας και του κλιμακούμενου κρατικού αυταρχισμού.

Οι 48 ώρες που ο (προδότης) Γιώργος Παπανδρέου προσπάθησε να με δολοφονήσει…

 

iounios 2011
Με χιούμορ και πολλά και πολλά υποτιμητικά σχόλια σχετικά με το επίπεδο της νοημοσύνης του Γιώργου Παπανδρέου αντιμετωπίστηκε η απόφασή του να ιδρύσει ένα νέο κόμμα, το οποίο φέρεται να λειτουργεί σε μια βάση αντιμνημονιακή με σκοπό την επαναφορά της χώρας στην κατάσταση που βρισκόταν πριν την οικονομική κατάρρευση και –κυρίως- την κρίση αξιών, δικαιοσύνης, θεσμών και δημοκρατίας.

Σκοπός του κειμένου δεν είναι να πει για την πολιτική που ο Γιώργος Παπανδρέουακολούθησε από τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία το 2009.
Δεν θα μιλήσω, λοιπόν, για την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να χρησιμοποιήσει το γνωστό σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», το οποίο πρώτες πρόβαλαν με τεράστια προθυμία στα πρωτοσέλιδα τους όλες οι εφημερίδες της εποχής γράφοντας τίτλους για τις παροχές που το ΠΑΣΟΚυποσχόταν την προεκλογική περίοδο σε ό,τι πετούσε, περπατούσε, κολυμπούσε και σερνόταν.
Δεν θα μιλήσω για της καταγεγραμμένες παραδοχές των συνομιλιών του Γιώργου Παπανδρέου με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο του Ντομινίκ Στρος Καν, την περίοδο κατά την οποία ο ίδιος χαρακτήριζε σε ομιλίες και συνεντεύξεις του ως το μεγαλύτερο κακό που μπορούσε να συμβεί στη χώρα, τονίζοντας την αναγκαιότητα να μείνουμε όσο το δυνατόν πιο μακριά του no matter what, που λένε και στο χωριό του.
Δεν θα μιλήσω για τα μπλουζάκια με στάμπες που έλεγαν ότι η ΕΥΑΘ δεν πουλιέται, και τον αγώνα του, ως αντιπολίτευση, κατά της επέκτασης της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.
Δεν θα μιλήσω για τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών, τη διαπόμπευση αδύναμων και απροστάτευτων κοινωνικών ομάδων, την ποινικοποίηση της διαφορετικότητας και την ενοχοποίηση της διαμαρτυρίας.
Δεν θα μιλήσω για την ανακοίνωση της ένταξης της χώρας σε έναν εφιάλτη ο οποίος έφερε την απώλεια του 25% του πλούτου των πολιτών σε τέσσερα χρόνια, την εκτόξευση της επίσημης ανεργίας από το 9% στο 29%, τη μετανάστευση περισσότερων από 200.000 ανθρώπων -ως επί το πλείστον νέων πτυχιούχων-, την οδήγηση του ενός έκτου του εγχώριου πληθυσμού στα όρια της φτώχειας –ή κάτω από αυτά-, την εξαφάνιση της λεγόμενης μεσαίας τάξης, την κατάργηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων που κερδήθηκαν με αίμα τους δύο τελευταίους αιώνες, τις εκατοντάδες αυτοκτονίες απελπισμένων.
Δεν θα μιλήσω για την ταπείνωση σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από τις Κάννες, που οδήγησε στον διορισμό ενός τραπεζίτη στο ανώτατο κυβερνητικό αξίωμα της χώρας.
Δεν θα μιλήσω για την πιο χυδαία και τραγική παράπλευρη δημοκρατική απώλεια που έφερε η νομιμοποίηση του ναζισμού και το άνοιγμα της βουλής στη χρυσή αυγή και τους φασίστες, μετά την συγκυβέρνησή του με το λεγόμενο «σοβαρό» τους παράρτημα· τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τους σημερινούς αυλικούς του Αντώνη Σαμαρά.
Θα μιλήσω για τις 28 και 29 Ιούνη του 2011. Τις δύο μέρες στις οποίες οΓιώργος Παπανδρέου προσπάθησε να με δολοφονήσει. Εμένα, και δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και βίωσαν τη μαζικότερη και πιο βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής που είδε η πόλη στη νεότερη ιστορία της.
Τις μέρες στις οποίες έπεσαν στο οδόστρωμα, το μετρό, τα μαγαζιά, τα ξενοδοχεία και τα πρόχειρα ιατρεία της πλατείας Συντάγματος περισσότερα από 5.000 κάνιστρα χημικών ουσιών. Ληγμένων και «φρέσκων».
Ήταν οι ώρες όπου τα ατομικά δικαιώματα δεν είχαν καμία αξία και ο κόσμος έπεσε θύμα ενός από τα πιο αρρωστημένα πειράματα καταστολής που είδε η πρωτεύουσα.
Ναι, τα λέω έτσι τραγικά γιατί με αυτόν τον τρόπο τα έζησα εκείνες τις ώρες.
Όταν βρέθηκα στο ιατρείο του μετρό στο Σύνταγμα ανάμεσα σε ανθρώπους οι οποίοι ήταν λουσμένοι στο αίμα ή ξέρναγαν τα σωθικά τους από τα χημικά που μπήκαν στα πνευμόνια τους.
Όταν είδα τις γιαγιάδες που καθόντουσαν σε μια γωνιά και μοιράζονταν μια μάσκα με οξυγόνο για να συνέλθουν, τους τρομοκρατημένους γονείς που έψαχναν τα παιδιά τους, τους επιβάτες του τρένου που μας είπαν να μην πάμε στον επόμενο σταθμό γιατί είναι γεμάτος χημικά, τις δυνάμεις να αποκλείουν για ώρες τις εξόδους κινδύνου αφήνοντας εκατοντάδες ανθρώπους κάτω από τη γη να περιμένουν την επόμενη χημική επίθεση, τις εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις ανθρώπων οι οποίοι βρέθηκαν από τη μία στιγμή στην άλλη να βαρύνονται με ασύλληπτες κατηγορίες, τα βασανιστήρια απεργών και αλληλέγγυων σε όλους τους δρόμους της πόλης, το μηχανάκι του αστυνομικού που έπεφτε με φόρα πάνω στο πλήθος -για να αποδειχθεί μετά από μερικούς μήνες στο δικαστήριο ότι ο άνθρωπος που βρέθηκε μπροστά του έπεσε θύμα τροχαίου- τα αστυνομικά δίκυκλα που λίγο πριν επιτεθούν με μανία στο πλήθος στεκόντουσαν για αρκετή ώρα μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου στη λεωφόρο Αμαλίας κορνάροντας και μαρσάροντας με μανία – σαν ντοπαρισμένα κτήνη που μετά από λίγο ξεχύνονταν στους γύρω δρόμους και τα στενά αδειάζοντας τα κάνιστρα που έφεραν στις ζώνες τους και πετώντας πέτρες και άλλα βαριά αντικείμενα στους διαδηλωτές.
Όταν είδα πολλά ακόμη σαν αυτά που έγραψα με τέτοια σύγχυση χωρίς να θέλω να διορθώσω λέξη, ούτε να τα κάνω πιο ποιητικά με επικότερες εικόνες κι άλλες τέτοιες σάλτσες που βάζουμε για να διανθίσουμε τα κείμενά μας.
Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ο επικεφαλής των ανθρώπων που εκείνες τις 48 ώρες προσπάθησαν να με δολοφονήσουν. Εμένα και χιλιάδες ακόμη ανθρώπους.
Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι αυτό που λέμε ηθικός αυτουργός μιας διήμερης αβυσσαλέας επίθεσης ενάντια σε περισσότερους από 100.000 ανθρώπους. Είναι ο άνθρωπος που φέρει την πρώτη και κυριότερη ευθύνη των αμέτρητων θηριωδιών που διεπράχθησαν εκείνες τις ώρες. Θηριωδίες οι οποίες προβλήθηκαν -κατά πολύ παράξενο τρόπο- από όλα τα μέσα ενημέρωσης, ιδιωτικά και δημόσια.
Αυτός ο άνθρωπος προσπαθεί και πάλι να δείξει το αγαστό του πρόσωπο, εκμεταλλευόμενος το προφίλ του αφελούς φαλακρού με τις υγιεινές συνήθειες, το κανό, και την αλλαγή της αλυσίδας εν κινήσει, που τόσο ευχάριστα αποδέχτηκε τα πέντε τελευταία χρόνια.
Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι ούτε χαζός, ούτε αφελής. Παρά το αντίθετο του επικοινωνιακού του σχεδιασμού.
Αυτός ο άνθρωπος προσπάθησε να δολοφονήσει ανθρώπους.
Προσπάθησε να δολοφονήσει κι εμένα.
Αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Όσο κι αν η υπερ-προβολή της ηλιθιότητάς του, στοχεύει το αντίθετο.

(Κι εγώ αντιμετώπισα με χιούμορ την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να ιδρύσει του κόμμα της σοσιαλιστικής του αμνησίας, και το θράσος του να παρουσιάζεται και πάλι ως ένας νέος εθνικός σωτήρας. Μπορεί το μπλογκ αυτό να χρησιμοποιεί πολλές φορές το χιούμορ και τον σαρκασμό για να περιγράψει μέσω της υπερβολής την πραγματικότητα -με απόλυτα υποκειμενική ματιά- όμως η κοροϊδία έχει κάποια όρια. Όπως και η υπομονή)