Ετικέτες

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Russia Today: Ακομα και αν οι παραφρονες της Γερμανιας εξοβελίσουν την Ελλάδα, θα ειναι ηττημένοι.


Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 4, 2015

Όπως ήδη έγινε γνωστό , η Γερμανία άλλαξε ριζικά τη στάση της προς μια πιθανή ελληνική έξοδο από τη ζώνη του ευρώ,καθιστώντας σαφές ότι η οικονομία της ΕΕ τα καταφέρει χωρίς την Αθήνα.
Στο Βερολίνο πιστεύουν ότι η έξοδος της Ελλάδας θα ήταν σχεδόν αναπόφευκτη αν η νίκη στις επερχόμενες εκλογές κερδίσει ΣΥΡΙΖΑ κόμμα της αντιπολίτευσης σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel.
Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί την κούρσα. Το πρόγραμμά της επικεντρώνεται στην απόρριψη του καθεστώτος της λιτότητας πληρωμές τόκων και την αποπληρωμή του εθνικού χρέους.

Υπουργός Οικονομικών Ελλάδας έχει προειδοποιήσει για τον κίνδυνο μιας τέτοιας απόφασης, ωστόσο καθηγητής οικονομικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μαντρας πιστεύει ότι η έξοδος της Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ είναι απίθανη.
«Το νόμισμά μας – το ευρώ, η δραχμή δεν υπάρχει πλέον, και η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ είναι δυνατή μόνο υποθετικά.
Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να κοστίσει στην Ευρώπη περισσότερα από 1.000 δισεκατομμυρια. Θα υφίστανται απώλειες και στις δύο πλευρές, έτσι νομίζω ότι χωρισμός της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ δεν θα γίνει, αλλά αν συμβεί αυτό, θα δείξει ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα οποίο η ίδια είχε δημιουργήσει «
Αρχικό ειδήσεις RT στα ρωσικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου