Ετικέτες

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Βρετανός όμηρος των τζιχαντιστών σε ρόλο ξεναγού στη Μοσούλη


Το όγδοο προπαγανδιστικό βίντεο του ISIS με τον Τζον Κάντλι.
Βρετανός όμηρος των τζιχαντιστών σε ρόλο ξεναγού στη Μοσούλη
Σε νέο βίντεο ο βρετανός όμηρος Τζον Κάντλι περιφέρεται στη Μοσούλη του Ιράκ, που έχει πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών, και… διαφημίζει την «ομαλή καθημερινότητα στην πόλη»
Λονδίνο
Το όγδοο βίντεο με τον βρετανό όμηρο Τζον Κάντλι δημοσίευσε η τζιχαντιστική ISIS, στο οποίο ο όμηρος φωτορεπόρτερ εμφανίζεται να περιφέρεται στη Μοσούλη του Ιράκ, που έχει πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών, και να… διαφημίζει την «ομαλή καθημερινότητα στην πόλη».
Στο νέο προπαγανδιστικό βίντεο ο Κάντλι, που προηγουμένως είχε πει πως περιμένει να εκτελεστεί από τους απαγωγείς του, εμφανίζεται ξυρισμένος και σε καλή κατάσταση.
Το βίντεο, με τίτλο «Μέσα από τη Μοσούλη», αναρτήθηκε την Κυριακή στο Διαδίκτυο και έχει διάρκεια οκτώ λεπτών. Είναι το δεύτερο βίντεο στο οποίο ο όμηρος εμφανίζεται να κάνει «ρεπορτάζ» σε περιοχή που ελέγχουν οι τζιχαντιστές, μετά το βίντεο του Οκτωβρίου στο οποίο βρισκόταν στο Κομπάνι.
Στη Μοσούλη, ο Κάντλι επισκέπτεται μία αγορά, ένα νοσοκομείο και ένα αστυνομικό τμήμα. Εμφανίζεται να κινείται ελεύθερα, ντυμένος κανονικά (στα προηγούμενα βίντεο, φορούσε την πορτοκαλί στολή -αναφορά στο Γκουαντάναμο- με την οποία εμφανίζονταν όλοι οι όμηροι της ISIS) και είναι περιποιημένος.
«Τα ΜΜΕ θέλουν να παρουσιάσουν τη ζωή στο Ισλαμικό Κράτος καταπιεστική, με πολίτες καθυποταγμένους και υπό έναν σκληρό αυταρχικό ζυγό. Αλλά, πραγματικά, εκτός από τον κάπως ψυχρό καιρό του Δεκεμβρίου, εδώ η ζωή κυλά κανονικά» λέει ο Κάντλι.
Ο βρετανός είναι όμηρος εδώ και δύο χρόνια. Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως εξετάζει τις εικόνες που μεταδόθηκαν και οι οποίες, στο ενδιάμεσο, έχουν κατέβει.
www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου